רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

Discussion in 'פורום כדורגל איטלקי' started by AS R, Aug 22, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

קיבל ממי? הוזלת הסגל (משכורות) היא זו שהובילה להשקעות החדשות. הסיבה והתוצאה, שתיהן במסגרת האחריות שלו.

כשאתה מוריד 20מ' מההוצאה השנתית שלך וממיר אותה לדמי השאלה\העברה (שנתית), אתה לא "מקבל" את זה מבחוץ.

מונצ'י לא הצליח להמיר את סכומי המכירות שקיבל על אליסון, ניינגולאן וסטרוטמן בנכסים חדשים אבל גם כאן מדובר במשחק פנימי שלו.

אינטר של סונינג זה סיפור אחר לגמרי. ההשקעה הסינית בסגל הייתה כל כך גדולה שגם הגרסה המוזלת (מה שנקנה ממכירת לוקאקו) מספקת לאינזאגי התלבטות את מי לעלות בחילוף החמישי (בזמן שכל שאר המאמנים לא מצליחים לגרד את ה11). כנ"ל לגבי יובנטוס בתחילת העשור הקודם. הקבוצה נבנתה עם השקעה עצומה דרך ערימה של פלופים עד שלבסוף הסגל התחיל לכלכל את עצמו (מכירת פוגבה, וידאל וכו') וההכנסה של המועדון קפצה (בהתאם להצלחה על הדשא) ויצרה אפשרות להגדיל את השווי השנתי של הסגל עד כדי רונאלדו, דה ליכט, דיבאלה וכו'.

אני יודע מה מוריניו היה עושה. את אותו הדבר שהיה עושה אם קלאפיורי לא מושאל לג'נואה. ניילס בימין, אל שרעווי בשמאל ו3 בלמים, טבעיים..

יש בדיחה ישנה על כך שהוא ביקש לעזוב לאחר שלא הסכים לשחק בארסנל בתור מגן ימני וסיים ברומא בתור מגן שמאלי. לדברי מוריניו, הוא הגיע כאלטרנטיבה לשני האגפים. זה לא שלא סומכים על ויניה, ניילס פשוט יתן לו פייט על הרכב ומי שיהיה יותר טוב ישחק. אם זה יהיה האנגלי אף אחד לא יגיד לו "אתה לא אופציה כי בארסנל שיחקת בימין".

בכל מקרה, התבנית שגיבשת עליו לא משנה את העובדה שהוא מספק אופציה נוספת בעוד קלאפיורי וריינולדס לא.

לזה התכוונתי מקודם. כשאתה לוקח שחקן הרכב כל כך חשוב מעמדה קדמית יותר אתה לא מחזק את הטיעון שלך. פלגריני הוא לא "קשר אמצע". הפריצה שלו בסאס הייתה מעמדה 10. הפריצה השניה שלו (ברומא, לאחר שנה חלשה מאוד בתור "קשר אמצע") היא מעמדה 10. אין תחליף למצבים שהוא יוצר (אלא אם אתה נהנה לראות משחקים עם 9 בעיטות לשער). הוא יכול, במידת הצורך, לשחק גם בתפקיד האמצעי אבל זה גם סוג של emergency.

גם אני אומר שאין פה דה רוסי, וגם שבמערך הנוכחי לא חייבים לשחק עם שחקן כמו דה רוסי, וגם שהשאלה של אוליביירה, שהחליף בקבוצה את ויאר (שסגר העונה 0 דקות בסריה א)' בוודאי לא מונע רכישה של דה רוסי חדש.

אני נוטה לא להסכים, אבל אין לי מספיק דקות זקאריה כדי להעריך את זה באמת. אני רק יודע שהקבוצה שלו 3 נקודות מירידה ויש רק 2 קבוצות שחטפו יותר שערים מהם. אם אתה אומר שאין לו יד בדבר לא אתווכח, אין לי מושג וזה לא ממש נכנס לתחומי העניין שלי.

לא תמיד יש אחד ש:
    • שווה את ההשקעה\מהווה שדרוג על החומר הקיים\מתאים למאמן הקבוצה.
    • בוחר להגיע דווקא לרומא.
    • רומא יכולה לעמוד בעלויות שלו.
    בקיץ היה את ג'אקה. בינואר לא ראיתי אפילו אחד. תמיד יש מישהו שעונה על חלק מהקרטריונים.

אתה יודע כמה זמן לקח למצוא לטוטי פרטנר נורמלי שיזיז אותו לעמדה שמתאימה יותר לגילו?
    בוריילו -> אוסבלדו -> דסטרו - > דומביה -> דז'קו (עונה ראשונה חלשה מאוד) -> פרישה.

האשמה התגלגלה לפינטו בקיץ. הוא אשם באי הגעה של ג'אקה. זה יקרה שוב ברגע שתהיה דוגמה נוספת לשחקן שעומד ב3 הקטריונים שציינתי מקודם.

Last edited: Feb 4, 2022
  2. itzik.miro Member

"נראים פחות טוב" ו"הגיע לה" אלו אחלה משפטים שהם נחמדים אבל אין להם שום ממשיות בנקודת הסיום של העונה אם היא לא כוללת בתוכה הישגים מסוימים. בפועל יובה השיגה את מה שנאפולי לא השיגה בשנה שעברה. העונה הנוכחית עוד ארוכה.

בשורה התחתונה - שנה וחצי פחות טובות לא אומרות שיובה צריכה "להשתוות" לאטלאנטה/נאפולי. לכל הפחות אנחנו באזורים שלהן וזה בעונות שנחשבות חלשות מאוד שלנו.

מארוטה הוא מנהל מצויין, לא מבין איך לקחת את הדברים שלי על כך שגם מנהל מצויין נזקק לתנאים וזמן והפכת אותם לאיזושהי ביקורת על עבודתו של בפה מארוטה. להפך, אתה מחזק אותי בכך שצריך את שניי הדברים ולגבי פינטו כרגע אנחנו לא יודעים כלום.

מה שהיה לפניו לא רלוונטי.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Bianconeri and uri like this.
  3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בעד.

*לא יודע אם הפרידקינים עצמם אבל ברומא מקשיבים לבחור הזה.

4. טל. Member

5. DeRossi16 Member

לא שזה מפתיע אבל אני לגמרי נגד. על מה ולמה מגיע לו חוזה חדש בשדרוג שכר? זאניולו קיבל גב תמיכה ושכר מהמועדון כששנתיים הוא במרפאה ולא על הדשא , השנה הוא עם תרומה כמעט אפסית לרומא(ועדיין מקבל את חולצת ההרכב באופן קבוע). לדעתי זאניולו צריך דווקא להוקיר תודה לרומא שנתנה לו את הבמה מלכתחילה ותמכה בו לאורך הדרך ולחתום על חוזה באותם תנאים , אם לא אפשר למכור אותו כל עוד הברכיים שלו עוד מתפקדות. מספר 10 זה בכלל בדיחה.

EsheD and itzik.miro like this.
  6. טל. Member

טוב אז מסתבר שהפרידקינים כן קלטו שסתם מבזבזים להם את הזמן:
    במשחק האחרון מול גנואה, לא דן ולא רייאן באו לצפות במשחק. דבר שלא קרה מאז רכשו את המועדון.
    וגם אתמול מול אינטר בגביע לא הגיע אף אחד מהם.

העונה הזו מתה. בזבוז זמן עד הקיץ.

בשורה התחתונה נתנו למוריניו ופינטו
    תקציבים. סמכות. ופרוייקט.
    -וכל מה שהם הוציאו מזה, זה אפס אחד גדול.

כל השאר פקה פקה.

EsheD likes this.
  7. GRANDE LAZIO Member

לא נורא, תמיד יש את התואר הזה להתנחם בו.

8. yonmu Member

@טל. כמה קבוצות קיבלו תקציב גדול יותר משל מוריניו?
    כלומר, למעט אטלנטה האובר-אצ'יברית, יש קבוצה שבאמת מפתיע שנמצאת מעל רומא בטבלה?

9. DRORIKO Member

לא הייתי אומר מפתיע אבל אני לא בטוח שללאציו יש תקציב גבוה יותר. מצד שני זה סגל שכבר רץ כמה שנים ביחד, ברומא עדיין לא מצאו את השחקנים הנכונים להתחיל לרוץ איתם.

10. טל. Member

לא מבין מה אתה מתכוון במילה "תקציב".
    ברומא בוצע רכש יקר בקיץ. בעמדות השחקנים והמאמן. והשחקנים היקרים שכן הגיעו - היו לפי דרישתו של המאמן.

לענייננו:
    אם אני, אוסיין בולט, בלסינג אפריפה, וערימה של ילדים מכיתה ו' - עושים תחרות ריצה - אני מסיים במקום השלישי.
    השאלה היא לא המיקום. -השאלה היא הפערים.

זה לא רק שרומא לא מצויה בטופ-4, היא אפילו לא במאבק על הטופ-4.
    היא לא שייכת אליו בכלל. היא לא שייכת אפילו לטופ-5.
    ועוד לפני שמגיע החורף, כבר אחרי חצי סיבוב ראשון בלבד, זה מובן. וברור כשמש.

אם יש פרוייקט, ואחרי כמעט שנה בתפקיד האנשים שאמונים על הפרוייקט לא מראים סנטימטר אחד של שיפור או התקדמות באף אספקט (שים לב! באף אספקט): לדעתי הם עומדים בקריטריון של "בזבוז זמן" ואין טעם בהמשך העסקתם במסגרת הפרוייקט.

מספיק זמן שני הפורטוגלים נמצאים כאן כדי להראות משהו. אפילו משהו קטן וזניח. משהו. לא מבקשים מהם את הירח.
    הבעיה שלהם היא שברומא לא רואים כלום.

EsheD likes this.
  11. yonmu Member

רכש יקר זה חלק קטן מהסיפור. בשורה התחתונה רומא בבירור לא מוציאה את מה שיובנטוס ואינטר מוציאות (במירוץ לסקודטו), וגם רחוקה ממה שמילאן ונאפולי מוציאות (במירוץ לCL). אז אפשר להגיד שרומא צריכה להיות באיזורים של אטלנטה (האובר-אצ'יברית) ולאציו, וזו בערך המציאות.
    בקיצור, הסיבה העיקרית לאכזבה שלך היא הציפיות שלך. רומא קבוצה עם תקציב דרג ג' והופעות דרג ג'.

זה כמובן לא אומר שמוריניו מצליח וצריך להישאר, אבל זה כן אומר שאין כאן תופעה חריגה כמו אלגרי ביובה (מחד) או גספריני באטלנטה (מאידך).

12. DRORIKO Member

הבעיה ברומא זה לא התקציב אלא מה שעשו איתו. כמות אדירה של פלופים. אגב אני לא ממעריצי של מוריניו אבל החלק שלו במצב של רומא הוא שולי עד אפסי. לטעמי הוא מוציא מהסגל הזה בדיוק את מה שהוא שווה.

13. טל. Member

לחלוטין לא מקבל את הטענה ש"רכש יקר זה חלק קטן מהסיפור". -אבל אני לא נזקק לזה. גם אם לצורך הדיון אתה צודק: עדיין, כשמצורף לרכש גם מאמן יקר אז ברור שמצופים לאובר אצ'יבריות.
    הרי זה כל הקטע במאמן יקר מלכתחילה.

14. טל. Member

חצי מהפלופים האלה: מוריניו חתום עליהם.
    הוא ייצר אותם.

אפרופו, ככלל אצבע:
    כמות אדירה של פלופים זה מצב שלא ייתכן אצל מאמן מוצלח.

15. DRORIKO Member

את מי הוא הביא?

Thread Status:
Not open for further replies.