רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏22/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוודאי. כשאתה שחקן שמתקרב לגיל 30 ובקורות חיים שלך יש 3-4 חודשים מצויינים (אותם לא הצלחת לתחזק בחצי השני של העונה), אתה לא משריין לעצמך מקום בהרכב של קבוצה שמכוונת לטופ 4. רוי פטריסיו זה מה שסילבסטרי "חולם להיות כשיהיה גדול". אי אפשר להשוות בינהם. לא מבחינת ניסיון, לא מבחינת יכולת טכנית ובטח שלא מבחינת עקביות לאורך עונה שלמה, או אפילו משחק שלם (הרי זה לא מגניב לרשום הדיפה מדהימה להיילייטס ולחטוף שלישיה מיד אחרי).

זה מאוד דומה לדיון שהיה פה פעם על ארמנדו איצו. עונה מאוחרת אחת לא מקנה הרכב בקבוצת צמרת. היום האופציות שלו הן: ספסל בטורינו\הרכב בסלרניטנה.

בהנחה שאתה לא חושב שגיל 33 לשוער זה "זקן",
    אם היה מדובר בטרייד ישיר עם פאו לופס, היית מקבל את זה בצורה חיובית יותר? (כי זה מה שקרה בפועל. 13מ' יצאו, 13מ' נכנסו).

2. DeRossi16 Member

לא זה לא מה שאני חושב , אבל גם רומא הוציאה כספים בעונה שעברה על קומבולה ורטו והתשלומים על מנציני, הקיץ הוציאה המון כסף על תמי וניה ופטריסיו , אני מבין שמשלמים בתשלומים , אני פשוט לא חושב שלאורך תקופה של כמה שנים נאפולי מוציאה יותר מרומא על רכש ( אשמח אם תביא מספרים על ההוצאות של הקבוצות לפי תשלומים)
    בכל מקרה זה לא כזה מעניין , שלישי רביעי ברכש עם מאמן בהמון כסף , איפה הטופ 4?

מוריניו לא ספר את שמדורוב הרבה לפני שידענו מי זה פליקס , ליתר דיוק מהמשחק הכנה האחרון לפני תחילת העונה. שמדורוב בהחלט מיותר , ופליקס הוא תגלית של כלום ושום דבר , צמד מזל של מתחילים מול גנואה ושום פעולה טובה אחרי(והוא בעצמו לא רואה הרבה דקות) , אם הוא עוקף את שמדורוב בדירוג בנוסף לזה שחצי עונה היה פה את בורחה , זה רק מחזק שהוא רכש סופר מיותר וסופר יקר שכל יום שלו על הספסל רק תוקע אותו פה כבול עץ עד סיום החוזה.

VAR אוהב/ת את זה.
  3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין פה מקום ללחשוב.

אוסימן + פוליטאנו + פטאניה + לובוטקה + דאמה + רחמאני + מרט + אלמאס + לוזאנו + מנולאס + די לורנצו
    =
    יותר מרומא.

אם סופרים 3-4 שנים אחורה עם רואיז, ורדי, מלקויט, מקסימוביץ', רוג, אונאס, אינגלזה ורוי, אז ה"יותר" הופך ל"הרבה יותר".

מצאתי לנכון להגיב על זה כי זה נראה לי מספיק מעניין. בעיקר כי זו לא הפעם הראשונה בדיון הזה שהרכש של נאפולי הופך לבלתי נראה.

אני לא מבין למה אתה מבזבז את הזמן שלי על דברים שאתה יכול לבדוק ולהפריך בשתי שניות. הדקות של שומורודב מספרות סיפור אחר. הוא לא הגיע בתור שחקן הרכב. הוא צבר דקות של שחקן ה12-13 בסגל. כזה שעולה מהספסל בכל משחק. מאז הפריצה של פליקס הוא ירד בהיררכיה ל13-14, ועם זאת מבחינה מספרית הוא עדיין נחוץ בסגל.

הצורה שבה אתה שופט את פליקס (הצמד מול ג'נואה) ובכך שאתה מזכיר את בורחה באותו המשפט מראה שעדיין לא הבנת מה התפקיד שלהם בקבוצה.

4. DeRossi16 Member

ציפיתי לתגובה מספרית ולא לזריקת שמות שנאפולי קנתה , ב3-4 שנים האחרונות לא שילמנו המון כסף על פסטורה אנזונזי אולסן אונדר קלייברט ועוד מיליון שמות?
    אז לפי טרנספרמרקט אני צודק ורומא משנת 16-17 ועד היום היא המבזבזת הגדולה מהשניים , מקום שלישי בליגה באופן כללי כשאינטר(שני) ויובה מעליה.
    נאפולי רק חמישית אחרי מילאן.

מי שמבזבז פה ולא רק לי את הזמן זה אתה עם הניסיון האלף להצדיק צעד כושל של ההנהלה/המנהל הספורטיבי/המאמן.
    אין מה להפריך , אני צופה ברומא כל שבוע , מוריניו לא ספר אותו מעבר לחילוף בדקות המאוחרות רוב העונה גם לפני פליקס. רומא לא קונה בידיעה מחליף לספסל ב20 מיליון , זו המצאה שלך כדי להצדיק את תג המחיר שלו.
    חלוץ נשפט ע"פ מדדים של חלוץ(התרומה ההתקפית) שהיא אפסית , גם בורחה יודע לרוץ ולעשות לחץ וגם אלשע לא רק שמדורוב ופליקס(וזה אמור לבוא בנוסף לשערים לא במקום) , לא שזה משנה משהו , בפועל מוריניו לא מחפש את הטיפוס הזה כי אף אחד מהם לא דומה למה שהוא בסוף בוחר להרכב הפותח.

EsheD, VAR ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

קובי אתה בוחר לחפש להצידק/להגן.למצוא הגיון על מהלכים מסויימים.
    אני לא אומר שאתה טעוה לחלוטין,אבל בסוף הכול נבחן במבחן התוצאה,וזה מה שקובע.
    אני מסתכל על רומא של השלוש שנים האחרונות,שהפכה מקבוצה של טופ 4,לקבוצת קונפרס,לא אטרקטיבית,לא מושכת שחקנים איכותיים שיכולים לשדרג אותה.
    הביאו לפה מאמן עבר שקיבל יד חופשית לרכש,הביא שחקנים טובים אבל יקרים ביחס שלווי האמיתי שלהם,דבר שיצר חורים בעמדות אחרות (אין קשר אחורי כבר שנתיים,על סמולינג אי אפשר לבנות ואת חייב עוד בלם,והקיצונים שלנו גם לא מספיק טובים).
    זרקתי את בלוטי כדוגמא,אבל יש עוד מיליון אופציות,ושוב זה לא שתמי הוא הבעיה שלנו,רחוק מזה,הוא חלוץ מעולה,אני חושב שבכסף שהגיע אפשר היה להביא מישהו זול יותר,ובכסף הזה תחזק עוד עמדות,כנ"ל פטריסיו.
    ושוב אני חוזר למבחן התוצאה,מסתכל על הטבלה,על התוצאות,ומזהה אפס התקדמות.
    אנחנו לא בעידן של סנסי או פלוטה,יש כסף,השאלה איך משקיעים נכון. בלי DS מוכח (לצערי אין לי אמון בפינטו),שיקח פיקוד אנחנו נמשיך לראות שוב מאותו דבר.

DeRossi16 אוהב/ת את זה.
  6. טל. Member

מי שאני הכי לא מבין זה את הפרידקינים.
    -אנחנו נשרף לנו הלב.
    -הם נשרף להם הכסף.

ההתנהלות שלהם כל כך שונה ממה שהיה מצופה מביליונרים אמריקנים טקסניים.

אולי אני רואה יותר מידי סרטים. אני כבר לא יודע.

7. itzik.miro Member

הם נותנים הזדמנות ואל תדאג לכסף שלהם, הוא לא נשרף.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

8. VAR Member

ההתנהלות שלהם בסוף היום מראה שמדובר באנשים שלא מבינים בכדורגל יותר מידי. מה לעשות. לפעמים גם לבן אדם עשיר לוקח זמן ללמוד את התחום שהוא נכנס אליו.

כמות ההשקעה מעידה על כיוון מעודד מבחינתכם - שהם מעוניינים להתחרות. החדשות הפחות טובות הן שצורת ההשקעה מעידה שלא נראה שיש להם מושג איך.

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

חדש לך שבמקביל לשמות שהזכרת נמכרו שחקנים כמו אליסון, ניינגולאן וסטרוטמן? וזו פרקטיקה שחזרה על עצמה גם אצל פטראקי וגם אצל סבאטיני?

16-17? במונחים שלך "בשנים האחרונות" זה 6 שנים? 6 עגול? איך זה קרה? ניסית לספור 5 שנים בטרנספמרקט וקלטת שרומא הוציאה בטוטאל 97מ' דמי העברה ונאפולי 141מ'? לא מתאים לאג'נדה? הולכים עוד שנה אחורה? יצא 156מ' לרומא ו123מ' לנאפולי. בינגו! אבל הם משום מה שכחו לעדכן את פאו לופס ואונדר. ומה אם במקום 6 שנים היית סופר 7 (גם בלי אונדר ופאו)? היית מגלה שרומא הוציאה 83מ' ונאפולי 148מ'. זה פער ההשקעות בין המועדונים ב7 שנים האחרונות. יש לא מעט אנשים שלא מודעים לכך ולכן הגבתי לנושא. הויכוח עצמו מטופש לחלוטין. גם אם מצאת נקודת זמן לפני 6 שנים ש+- מתיישרת עם האמירה שלך.

מבחינתי "מצדיק את ההנהלה" זה שם קוד ל"אין לי אפשרות לעמוד מאחורי הדברים שלי אז משנים נושא". אני לגמרי משוכנע שאם הייתי זורק על בסיס קבוע אמירות שלא תואמות לנתונים\עובדות יבשות אף אחד לא היה טורח לקרוא את זה.

למה שלא תנסה לבדוק את הדקות שלו לפני שפליקס עקף אותו (יש בטרנספרמרקט)?
    אין פה מה להצדיק. 17.5מ' לשחקן התקפה זה דבר לגיטימי גם אם הוא מיועד להיות השחקן ה13-14 בסגל.
    הצפיה ברומא לא מונעת ממך לזרוק יציאות של פייסבוקיסט על שחקנים שבחיים לא ראית ולאחר מכן לנסות לתחזק את זה כאילו שלמישהו אכפת.

הפרשנות האישית שלך על אילו מדדים נשפט "חלוץ" לא קשורה לתפקיד שלו בקבוצה. גם שומורודוב וגם פליקס (שמעבירים את מרבית זמנם באגף) מלמדים על הצורך הטקטי של מוריניו בשחקן שונה מבורחה. זה היה ידוע לפני תחילת העונה ולכן רכישה כמו שומורודוב (שחקן כנף במקור) מתיישבת עם הצורך הזה במדויק. אתה החלטת על סמך כלום שמדובר בחלוץ שלישי וזה מיותר. זכותך. אין לי מה להוסיף.

נערך לאחרונה ב: ‏11/2/22
  10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אכן הגבתי על מהלכים מסויימים, ואני מצפה לתגובה\טענה נגדית עניינית על אותם המהלכים המסויימים.

לדוגמה:
    טענת שעדיף להביא שוער מקומי זול במקום רוי. אני טענתי שלא (על סמך היכרותי עם 19 השוערים הנותרים בסריה א'). כאן אני מצפה לדוגמה שתגבה את הטיעון שלך\תפריך את שלי (כמו שטל הביא את מרקו סילבסטרי, גם אם מדובר בפרופייל נמוך מדי לרומא), אבל איכשהו הדיון גולש ל"מצדיק את ההנהלה", "מבחן התוצאה", "בשנים האחרונות".

בשביל מה להגיב אם מראש אין אפשרות לנהל דיון ענייני?

11. DRORIKO Member

@Un bombón
    לא שאלה שממש קשורה לדיון ביניכם אלא סתם שאלת חשבון. לפי טרנספרמקט אונדר ופ.לופז עלו ביחד 38 מיליון. הפער בין שתי העונות הוא 59. על מה הלכו עוד 21 מיליון? הבאתם עוד שחקנים אז?

12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

על אילו שתי עונות מדובר?

*פאו ואונדר אכן עלו 38מ', ונמכרו השנה ב22מ'. בטרנספרמקט לא עידכנו, כנראה בגלל שהחובות הופעלו במהלך העונה.

13. DRORIKO Member

כתבת שעד 2018 זה 97 דמי העברה ועד 2017 זה 156 דמי העברה. זאת אומרת 59 מיליון פער בין 2 העונות

14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אה, מדובר ב16-17 ו17-18. אני סוכם את הנטו. הפער נובע מכך שלפני 6 שנים רומא ביצעה את ההשקעה הגדולה (והיחידה) שלה עד הקיץ האחרון. זה הקיץ של דז'קו, סלאח, ז'רסון, אליסון, רודיגר, פרוטי ואל שרעווי. שנה לאחר מכן הגיע הקיצוץ שאיזן את השנה הקודמת בדמות מכירות של סלאח, רודיגר, פארדס ואמרסון.

* מועדי ההעברות של טרנספרמקט לא מדוייקים אבל אם סופרים 5 או 6 או 7 שנים אחורה זה לא ממש משנה.
    * גם המחירים עצמם לא מדוייקים כי הם לא סופרים את הבונוסים (גם כשהם מאוד קלים ומדובר בעוד סוג של דחיית תשלום) אבל אני זורם.

נערך לאחרונה ב: ‏12/2/22
    DRORIKO אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

מצחיק שמצד אחד יורדים על רומא שהיא סופרמרקט ומצד שני טוענים שהיא פזרנית מדי.

מצב נושא:
הנושא נעול.