רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏22/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

רומא היא שניהם. לא כמו במקרה הזה:
    https://pbs.twimg.com/media/EM5r37YXYAsRu9c?format=Xxx&name=900x900

2. DRORIKO Member

לא הבנתי את הרפרנס, מי זה הג׳ינג׳י הזה?

3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

"שניהם" בניגוד לשאלה שהוצגה לקולוסבסקי, שם היה צריך לבחור רק אחד.

4. DRORIKO Member

אה נכון זה קולוסבסקי. אני בטוח שדל פיירו נורא נעלב שהוא העדיף עליו את טוטי.

5. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שאני שותף להעדפה שלו.

כאן למשל הוא מעביר לבונוצ'י סמינר בזמן שדל פיירו התכונן למשחק בליגה האוסטרלית.

6. DRORIKO Member

אגדת כדורגל. הלוואי שזאניולו יגיע ל-3/4 ממנו. כאן זה כבר לא עקיצה.

Un bombón אוהב/ת את זה.
  7. DeRossi16 Member

האמת שסתם לקחתי את עונת 16/17 , אבל אם אתה מתעקש לירות לעצמך ברגל אז מ17/18 עד היום רומא גם כן מעל נאפולי , 18/19 עד היום רומא שנייה בליגה אחרי יובה והרבה מעל נאפולי, נאפולי גם כן מכרה את ג'ורג'יניו אלאן מיליק ורדי אינגלסה רוג דיאוורה וכו'.

אני שופט חלוץ כמו כל בן אדם שצופה במשחק אני מניח , כל אחד מצפה מחלוץ לתרום להתקפה.
    גם שמדורוב וגם פליקס לא תורמים/יודעים לשחק באגף ורואים את זה בבירור בכל פעם שהם על הדשא.
    גם את פטריק שיק ניסו לשים באגף , זה לא אומר שזה עובד(וכן אני יודע הוא סוג אחר של חלוץ).
    בכל מקרה מוריניו ממעט בדקות לשניהם וכל עוד תמי או זאניולו כשירים(שונים בסגנון לגמרי משמדורוב ופליקס) הוא גם מעדיף לא לגעת בהם , הוא לא צריך אותם וזה ברור כשמש, אם מחר שמדורוב נעלם מהקבוצה אף אחד לא שם לב לזה.

הדקות של אלדור בליגה לפני המשחק מול גנואה(המשחק שבו התגלה פליקס):
    פיורנטינה - 21 דק סלרינטנה- 13 דק ססואלו-16 דק ורונה - 65 דק אודינזה - 4 דק לאציו- 26 דק אמפולי- לא שותף יובה - 9 דק נאפולי-4 דק קליארי - לא שותף מילאן- 10 ונציה - 85
    בממוצע 21 דק למשחק, לשלם עבור זה 20 מיליון זה דבילי ברמות אחרות. רכש מ י ו ת ר.

נערך לאחרונה ב: ‏12/2/22
  8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

יורה לעצמי ברגל שוב למקרה שהפעם הקודמת לא ברורה מספיק (מסתמך על המקור שלך + פאו ואונדר כי אלו העברות רשמיות):
    רומא:
    91-
    24-
    11-
    13-
    63+
    59-
    73+

נאפולי:
    19-
    44+
    146-
    29+
    50-
    17+
    24-

יש לך כאן את 7 השנים האחרונות של רומא ונאפולי. אם תספור 3 שנים אחורה תגלה פער אפסי בין הקבוצות. אם תספור 5 שנים אחורה תגלה שנאפולי השקיעה קרוב ל65מ' יותר מרומא, ואם תספור 7 שנים אחורה תגלה שנאפולי השקיעה 85מ' יורו יותר מרומא. הנקודה שלי היא שעל כל שנה שתבחר כדי להצדיק את הטענה שלך, יש שנה אחרת שמאזנת ואף משנה את הכף לצד השני (מכאן השאלה למה בחרת דווקא 6 שנים?).

ואם נניח צפיתי בג'נואה בעונה שעברה וראיתי את דסטרו נכנס לרחבה ואת שומורודוב 15 מטר מאחוריו חותך לכנף ומבטל לאיטלקי את אחד הבלמים? אני אמור לאבחן אותם בצורה זהה? שניהם "חלוצים" וזהו?

זו דעתך, אבל אתה מודע לכך שהם משחקים באגף נכון? מודע לheatmap שלהם (שזה נתון עובדתי יבש ולא אחד שאני המצאתי בשביל "להגן על הנהלה")? גם אם הספרינט שלהם בכנף שמאל לא מתורגם לשער או בישול, אתה מבין הרי שמוריניו בכוונה משחק איתם בצורה הזו.
    לכן כשאתה טוען שאלדור "מיותר" זה מתפרש שבקיץ זרקת ניחוש ("חלוץ שלישי") על שחקן שלא ראית בחיים ועד היום נשארת אסיר של האמירה הזו, למרות שמדובר בשחקן התקפה שונה מה9 שמשחק בדרך כלל לצידו.

לפטריק שיק ניסו ליצור תנאים דומים לאלה בהם פרץ בסמפ (חלוץ שני לצד קוואליירלה). גם כשהופיע בשקופית ההרכב בכנף, אף אחד לא דרש ממנו לשחק כמו אונדר\אל שרעווי\פרוטי\קלייברט. התפקיד שלו היה דומה לזה של מירקו ווצ'יניץ' אצל ראניירי (לצד לוקה טוני, למקרה שאתה זוכר).

מן הסתם הם נמצאים בהיררכיה נמוכה מאברהם וזאניולו (ככה זה תוכנן גם בקיץ כולל את מיקי ואלשרעווי בשמאל), אבל אם הם עולים מהספסל בכל משחק וצברו קרוב ל1000 דקות מתחילת העונה, סימן שמוריניו צריך אותם.

9. טל. Member

לספור דקות של אלדור מתחילת העונה זה כמו לספור בזבוזים החל מ 2017. זו מניפולציה של להביע עמדה, ואז לברור את הנתון המספרי שיגבה אותה.
    (האמת לספור דקות לכשעצמו זה מניפולציה כי אפשר לתת לשחקן דקות רק בגארבג׳ טיים. כשהדקות האלו לא מספרות כמעט כלום).

מבחינת אלדור העונה של רומא מחולקת לחלקים. אין טעם להתייחס להכל כמקשה אחת.
    -כשאלדור הגיע האמון של מוריניו בו היה רב.
    -אח׳׳כ האמון של מוריניו והמקום שלו בהיררכיה ירד משמעותית - וזה עוד לפני שרומא עברה לשחק ב 3-5-2
    -אחרי שרומא עברה ל3-5-2 כשתמי וזאניולו משום מה גם - בעמדות שני החלוצים: האמון והמקום בהיררכיה של אלדור ירד אפילו עוד. וכך גם הדקות משחק.

זה שההיט מאפס של אלדור ופליקס מראה שהם קבורים באגף זה כי הם נשמעים להוראות של המאמן שקובר אותם באגף.
    התצוגות שלהם בעמדה הזו באגף לא שוות ולא תורמות יותר מידי. -זה הדבר היחיד שחשוב.

כמו כל דבר אחר בחיים: החוכמה בסופו של יום היא לחבר את הנק׳ ולנסות להשיג מסקנה.
    בשלב שני להשיג פתרון.

אם אני מנסה לעשות את זה זו המסקנה שאני מגיע אליה:
    שחקנים ברומא לא מצליחים לגלות וורסטיליות. זה ששחקנים לעיתים מראים וורסטיליות בקבוצה הקטנה ממנה באו ולאייש בהצלחה עמדה אחרת לא טבעית שלהם: זה לא מדד לכלום.
    להפך. זו מלכודת דבש לרכש כושל.
    -כשהם מגיעים לרומא הוורסטיליות הזו נעלמת.
    פעם זה שיק ופעם זה אלדור ופעם זה כריסטאנטה ופעם זה פלגריני אהוב נפשו של קובי. ופעם זה השחקן ההוא ופעם זה השחקן הזה.

(לשלב השני של למצוא פיתרון עוד לא הגעתי)

10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשהטיעון מבוסס על אי מתן דקות (רק במילים אחרות כמו "לא נספר"), התשובה היחידה לכך היא ספירת דקות. אין אפשרות לברור נתונים בדבר כל כך בסיסי. עדיין לא נתקלתי בגארב' טיים ברומא וזה בוודאי לא קיים בתחילת העונה.

לזרוק שששחקן שבחיים לא ראית הוא מיותר, להיעלם כשהוא לוקח חלק חשוב בתחילת העונה ולקפוץ שוב פעם עם ה"אני צודק הוא מיותר!" כששחקן אחר פורץ ועוקף אותו בהיררכיה (למרות שגם אלדור ממשיך לשחק) ומבצע את אותו התפקיד ה"מיותר", זו רמת דיון שלא מגיעה לדעות וביקורת, ולכן נותר רק לספור דקות.

לא הגבתי על האמון של מוריניו, כי אין לי מידע על האמון של מוריניו (זכותו להעדיף מקצועית את פליקס, גם אם הסיבה היא משמעת טקטית בלבד). הגבתי על כך שמלכתילה מדובר ב"חלוץ שלישי" כשבפועל מדובר בשחקן שונה משני החלוצים האחרים. שחקן שלא היה ברומא לפני הגעתו ויש במפרט הטקטי של מוריניו.

"קבורים באגף" זה מונח ישראלי לחלוץ שמתופקד באגף (כמו דלבקיו בסקודטו האחרון או אטו אצל מוריניו באינטר)? אם כן זו בדיוק הנקודה שלי. אם המאמן צריך היבריד בין חלוץ ושחקן כנף שיתמוך בחלוץ המרכזי, יצור איום נוסף מהצד, וימלא תפקיד טקטי שחוזר על עצמו לאורך כל הקריירה שלו, איך אפשר לקרוא לרכישה של שחקן כזה "מיותר"?

11. DRORIKO Member

שחקן שמגיע ב-18 מיליון בשביל מועדון כמו רומא, שאתה בעצמך אומר שהוא לא מועדון פזרן, זה כנראה שחקן שתולים בו הרבה תקוות. מדובר כאן בשחקן ההתקפה השני הכי יקר שלכם ב-3 שנים אחרונות שמקדים אותו רק אברהם כמובן. זה מישהו שבמועדון, וזה כולל מוריניו, מצפים שיהיה יותר מסתם אחד שנכנס פה נכנס שם. גם לא הבנתי אך הגעת ל-1000 דקות, יש לו העונה 548. לא יודע אם בכלל יגיע ל-1000 דקות עד סיום העונה. עבודה טקטית זה חשוב מאד, אבל כשאתה מביא וינגר אתה רוצה גם מספרים. גם ברנרדסקי נותן אחלה עבודה טקטית, אבל כשהבן אדם לא נותן מספרים הוא על תקן נטל, וגם אם ישאר בסוף זה יהיה בתור שחקן רוטציה שנותן מנוחה לשחקנים בכירים יותר. לא בשביל זה רומא משלמת 18 מיליון.

DeRossi16 אוהב/ת את זה.
  12. itzik.miro Member

קובי בטח סופר גם דקות מול בודו גלימט ואיזו קבוצת שקר כלשהיא מאוקראינה.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

DeRossi16 אוהב/ת את זה.
  13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם תולים בו תקוות, הוא לא הגיע כדי לסגור מקום בהרכב (אברהם כן) אלא כדי למלא פונקציה ברורה וידועה מראש (כפי שהיה קורה אם קיירו היה משחרר את בלוטי, במטרה שיכסה את אותו התפקיד). גם השחקנים שפינו לו את המקום (בספרים ובסגל) כמו אונדר וקלייברט עלו בסביבות המחיר ששולם עליו (וגם הם כמובן לא הגיעו כדי לתפוס מקום בהרכב). אין מה לעשות. שחקני התקפה הם מצרך יקר. במיוחד כשהפריצה שלהם בוצעה בסריה א'. לכולם (פרט ל2.5 כותבים בפורום הזה) היה ברור שהוא יהיה השחקן ה12-13 בסגל ואין שום בעיה שפריצה של שחקן צעיר שמבצע את אותו התפקיד הוריד אותו ל13-14. התחרות בינם אמורה לחזק את ההבנה ששחקן כזה הוא חלק אינטרגלי בשיטה של מוריניו, אך במקום זה אני רואה "צדקתי! מיותר!"

זה נכתב בהקשר לתפקיד שהם ממלאים בסגל. "הם צברו" אלף דקות בליגה + גביע מתחילת העונה בתפקיד ה"מיותר". זה מורכב מ574 של שומורודוב + 437 של פליקס.

האמת שגם בלי פליקס, וגם בלי הגביע, 548 דקות בטווח של 3-4 חודשים מתחילת העונה אמורים להספיק למסקנה שמוריניו צריך שחקן כזה בסגל.

*לא ספרתי את קונפרנס ליג כי לאנשים יוצא קצף מהפה כשמזכירים את זה, גם אם זה אמור לעזור להבין את הנקודה.

אתה לוקח את הדיון למספרים וקבלות כאילו שמישהו ניחש\הימר על ההצלחה\אי הצלחה שלו בעוד שהדיון הוא על כך שאנשים שבחיים לא ראו אותו חשבו שהוא הגיע בתור תוספת לתמי\דז'קו ובורחה. "חלוץ שלישי" בקבוצה שמשחקת עם חלוץ בודד, מבלי להתייחס לצורך הדי ברור של מוריניו בחלוץ היברדי שמשחק בכנף\"תומך" לחלוץ מטרה.

בלי קשר לזה, יש לו 2 שערים ו3 בישולים בליגה. 4 שערים ו5 בישולים בסה"כ. הרוב מתחילת העונה ועד אמצע\סוף אוקטובר (משם זה פליקס). יותר מזאניולו שהוא untouchable בהרכב. אין שום בעיה עם התפוקה המספרית שלו. הילדון מגאנה פשוט נראה ממושמע יותר.

לא ספרתי את קונפרנס ליג, במיוחד בשביל להימנע מיציאות שלא תורמות דבר לדיון.

14. DRORIKO Member

אונדר וקלייברט זה הדוגמא המחזקת שלך? באמת? מדובר בשני פלופים מוחלטים

אגב אם הילדון מגאנה יותר ממושמע ממנו זה לא מחזק את זה שהוא רכש כושל? הרי לפי התיאור שלך עצמך הקלף החזק של הבוכרי זה העבודה הטקטית שלו. אם הוא לא ממושמע טקטית אז מה הוא מביא בכלל לקבוצה? את האושפלאו של אמא שלו?

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו דוגמה לשחקנים שנרכשו בסכומים דומים בידיעה שהמקום בהרכב תפוס על ידי שחקנים אחרים. כשקלייברט הגיע אף אחד לא הופתע שבמשבצת שלו המשיכו לשחק פרוטי ואל שרעווי. כך גם עם אלדור ומחיטריאן. היתרון של אלדור הוא שלא היה לו תלות במערך\תבנית הקבועה. הוא שיחק גם בנוסף לחלוץ (במקום שחקן כנף) וגם במקומו.

מצב נושא:
הנושא נעול.