רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏22/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

האנדרסטייטמנט של השנה.

(אני משקשק ממארוטה כבר מעכשיו).

-----------------------------------------------------------
    הראש של וורטו גם כבר לא ברומא.

מייאש.

EsheD אוהב/ת את זה.
  2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

נתקלתי בתחילת השבוע שעבר בקרב ישיר על כרטיס לצ'מפיונס ליג בין מרסיי לניס. אחלה משחק. הרבה פרצופים מוכרים, כולל 4.5 אקסים של רומא. אחד מהם הוא קלייברט שהחליף במחצית השניה את הבן של טוראם (מסתבר שיש יותר מאחד) ורשם בישול מבעיטה חופשית יפה. חפרתי קצת ומסתבר שבניס מרוצים ממנו ומעוניינים לרכוש אותו גם אם לא יעמוד בדרישות להפעלת סעיף הרכישה (50% הופעות + צ'מפיונס ליג). 15מ' עליו + 20מ' על אונדר ולופס (הסעיפים כבר הופעלו) + עוד איזה 15מ' שניתן לקבל על ורטו (מאותה מרסיי) מציב את רומא בנקודת פתיחה טובה לקראת הFFP החדש.

3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לקבל 15m על וורטו זאת בדיחה.
    עדיף כבר לא למכור.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה אמור לעלות שחקן בן 30 לו אין הרכב בקבוצה שלו, אין עתיד בקבוצה שלו, אחרי עונה כל כך מאכזבת כשהוא עצמו ביקש מהסוכן שלו למצוא לו קבוצה חדשה ברגע שרומא החליטה לדחות את הארכות החוזים לקיץ?

5. טל. Member

ברומא שחקן שמוערך ב 50 מיליון - אחרי עונה אחת בינונית - מאבד 70 אחוז מהערך שלו ויורד ל 15 מיליון.
    רק ברומא.
    בן 30 זו נק' חזקה אי אפשר להתעלם ממנה אבל לשחקן במרכז שדה זה לא כזה עתיק. יש לו עוד חוזה טוב של 4 שנים לתת ושנה לפני גם תום החוזה מכירה נאה בגיל 33 זה לא תרחיש מופרך.

נתן בסה"כ עונה בינונית. עם מאמן חדש שלא התחבר אליו. ולא מצא את מקומו בוא נודה על האמת מסיבות אובייקטיביות שלא מצאו עדיין את החצי השני האידיאלי בשבילו במרכז שדה... יש פה נסיבות מקלות. ועדיין במהלך העונה כבר זומן לנבחרת צרפת לא פחות.

ירידה במחיר של 70 אחוז ל 15 מיליון נשמע לי מוגזם.
    אבל זו עובדה. ברומא זה תמיד ככה.

VAR אוהב/ת את זה.
  6. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

ורטו אף פעם לא הוערך ב50מ' ורומא בוודאי לא קיבלה שום הצעה שקרובה לכך. אי אפשר לתמחר אותו כשחקן בינלאומי בגלל זימון בודד לנבחרת בתחילת העונה שלא חזר על עצמו מאז. בעיניי 15מ' זו התקרה עבורו (מאוד לא מובטח). נראה מה יגיע עליו בסיום העונה.

ברמה האישית, שחקן שרץ לסוכן שלו באמצע העונה כי לא קיבל הארכת חוזה לאחר יכולת אומללה שהורידה אותו לספסל - צריך לעוף להצעה הטובה ביותר בנמצא. גם אם היא לא מאפיינת את העבר הלא רחוק שלו.

7. טל. Member

קיץ שעבר אמרו נאפולי מוכנה ב 40 ורומא מסרבת.
    סביר להניח שגם מועדונים אחרים התעניינו... הרי הבן אדם הזה, בסה"כ עונה שעברה, היה מנוע פסיכי.

בכל מקרה אני לא מתווכח על כלום. סתם מתאכזב.
    ברור לי שבקיץ הוא יעזוב. וזה יהיה באזור הסכומים הזעירים הללו של 15. אם בכלל.

כל שאני מקווה הוא רק שזה לא יהיה לקבוצה יריבה בסריהA.

8. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום לפי טראנספרמארקט הוא מוערך ב22m.
    לפני שנה אם אני זוכר נכון טוטנהאם הייתה מוכנה לשלם עבורו 40m.
    נכון שהוא בעונה לא טובה,אבל עדיין שחקן סגל נבחרת צרפת,ובגיל 30
    שזה שיא הקריירה, אני די בטוח שאפשר לקבל עליו קצת יותר מ15m.

DeRossi16 אוהב/ת את זה.
  9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלבד המחיר, שבעיניי אין מה לדון עליו (זה או שאתה מבין את השוק או שלא), יש את השאלה האם יש הצדקה להאריך את החוזה שלו\להמשיך איתו לעונה הבאה.

היה לנו פעם שחקן בשם מטאו בריגי שבדומה לורטו, הפתיע מבקרים רבים עם עונה גדולה בה היה "מנוע פסיכי" לא פחות מורטו. מאחר והצרפתי נתן 2 עונות כאלה, לא ניתן להגדיר אותו כ"הבלחה חד פעמית" ואפילו אחרי יובנטוס חשבתי שאפשר לספוג עונה אחת חלשה (הרי גם לדה רוסי הייתה אחת כזו אצל זמאן). הבעיה היא שהוא עצמו ויתר על המקום שלו ברגע שהדברים הלכו פחות חלק. ה"אכזבה" הפכה למחשבה שעדיף להתנער משחקנים כאלה, ושהקבוצה הזו לא צריכה חדלי אישים שרצים לבכות לסוכן לאחר שההיררכיה שלהם נפגעת.

אם אוליביירה עלה פצוע למשחקים כדי להצדיק את מקומו בעונה הבאה, שחקן מבוגר יותר כמו מחיטריאן מצא את עצמו מחדש (בעמדה של ורטו), והפך מאכזבה דומה לורטו לשחקן מרכזי לו שוקלים להאריך את החוזה, או אפילו קומבולה שהחזיר את האמון בו דרך אימונים, למה שורטו יקבל הנחות?

היתרון של מוריניו (מלבד כוח משיכה, היציעים המלאים והתמיכה בצעירים) הוא לסנן פרימדונות וחלשי אופי. אני לגמרי בעד לנצל את זה.

10. טל. Member

אני זוכר את בריגי אני לא חושב שמדובר באותו קליבר. אני מבין את השוק אבל חייבים לציין שיש גם חוזים.
    רומא בפוזיציה טובה יחסית וצריכה לנצל את זה.
    לשחקן יש חוזה לעוד שנתיים.
    השחקן רק עכשיו חגג 29.
    התרחיש של הארכת חוזה הוא לא על הפרק, אבל התרחיש של הישארות בשנה הקרובה/ או לפחות עד ינואר: זה משהו שצריך לשקול אם יגיעו רק הצעות נמוכות ומקבוצות איטלקיות בלבד.

המכירה שלו צריכה להעשות בתבונה.
    בפאסון.

נערך לאחרונה ב: ‏28/3/22
    DeRossi16 ו-VAR אוהבים את זה.
  11. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

"קבוצות איטלקיות" זה נאפולי? האמת שלא שקלתי אפשרות כזו (חשבתי על מרסיי או קבוצת אמצע\תחתית באנגליה) וגם ראיתי שהסוכן שלו אמר לפני כמה ימים על נאפולי ש: ".They will not sign that kind of player. Their idea is to go for young players"

*אף פעם לא הבנתי את הקטע של "לחזק" יריבה ישירה עם שחקן שלא נמצא בתוכניות ההרכב שלך. אם המטרה היא לחזק ולחטב את עצמך, מה אכפת לך שהיריבות יקחו את העור העודף שלך? גם אם יש סיכוי ש"יחזור לעצמו" במקום אחר, זה מצדיק את המחיר שאתה משלם על שחקן שלא עומד במבחן התוצאה (לא משנה אם פיזית או מנטלית), אצלך? אפילו במקרה קיצון כמו דיבאלה, גם אם אינטר תיקח אותו, יובנטוס ממשיכה הלאה עם ולאחוביץ' ובכללי קבוצה טובה ובריאה יותר.

*העמדה של ורטו די פשוטה. רומא יכולה להחתים את שני השחקנים שכבר היום מועדפים עליו בהרכב + לקדם עוד קצת את אדוארדו בובה. זה אפילו לא דורש השקעה גדולה (בניגוד לעמדות אחרות).

*העמדה השניה הרבה יותר מעניינת. אני ממש סקרן לראות מי זה יהיה. צריך גם להחליט מה עושים עם כריסטנטה. יש לו ביקוש וערך שוק די מזמין. מצד שני, להישאר עם הרג'יסטה החדש + בובה כמחליף זה קצת מסוכן.

במאי 21 הייתי אנטי מוריניובול אבל קיוויתי שהוא יטפל בתופעה שציינת. כעת כשהוא עושה את זה, אני בעד. אפילו כשזה קורה עם שחקנים שחיבבתי אישית (כמו ויאר).

12. DeRossi16 Member

לדעתי ורטו הוא קשר האמצע הכי טוב שיש לנו בסגל(עם כל הכבוד ל2 הופעות טובות של אולייברה), גם אם הוא בעונה פחות טובה(כמו שחקנים רבים תחת מוריניו) אין טעם לוותר עליו תמורת 15 מיליון מהסיבה הפשוטה שבסכום כזה רומא לא יכולה להביא קשר עם חצי מהיכולת שלו , במידה ונשחק באירופית יהיה מספיק זמן לכולם , רומא צריכה סגל עמוק ואם היא רוצה להפטר ממשהו אז אפשר להפטר מכריסטנטה.

13. DeRossi16 Member

מונצ'י שם על פסטורה(בן 29 בזמנו) 25 מיליון אירו אחרי כמה שנים שלא ראה דשא בפריז בנוסף למשכורת גבוהה , דבילים לא חסר במיוחד באנגליה.
    ואם אתה מחפש דוגמא יותר דומה לורטו , אז אלאן של נאפולי ב28 מיליון (בגיל 30) לאברטון.
    או שאתה מבין את השוק או שלא....

itzik.miro ו-VAR אוהבים את זה.
  14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה הנקודה? שאני טועה בהערכה שלי? תגיע הצעה גבוהה מהמחיר שציינתי? כי דבילים לא חסר?

אם ורטו היה הקשר הכי טוב בסגל הוא לכל הפחות היה משחק. הצמדת מחירים מגוחכים לשחקנים על ידי אוהדים זו אחת התופעות המצחיקות ביותר ברומא כבר שנים. גם אם יש נקודת זמן או תקופה מסויימת, בה השחקן, בפיק היכולת שלו, יכול לגרור הצעה שתואמת הערכה שכזו, אין זה אומר שהמחיר הזה נשאר עם השחקן עד סוף החיים. יכולת בשנה האחרונה, סטטוס, חוזה, ביקוש, גיל, רצון השחקן, התנהגות השחקן, וכל דבר אחר שמשנה את המחיר הופכות את ההערכות האלה לפג תוקף.

להשאיר שחקן בן 30 עם חוזה כמו שלו בשביל עומק לאירופה זה נחמד למשחק מחשב (או שגם שם השחקן צריך להרגיש מוערך כדי לתת את המקסימום שלו? הפסקתי עם המנג'ר לפני איזה עשור). מיותר לציין שהמשבצת הזו מלאה בלעדיו אפילו היום, ושבעונה הבאה יהיו כאן 5 שחקנים על 2 עמדות בכל מקרה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/3/22
  15. DeRossi16 Member

כן אתה טועה בהערכה שלך , כן יש דבילים בשוק , כן ההיסטוריה מלמדת אותנו ששחקנים ברמה שלו או פחות נמכרו בסכומים גבוהים יותר(האחד פרצוף חמוץ בספסל של פריז והשני משתתף במרד כנגד הנשיא).
    כריסטנטה הוא הקשר הכי גרוע בסגל והוא משחק כמעט כל משחק , איבנז גרוע ביותר העונה וממשיך לקבל קרדיט על קומבולה הנהדר כשהוא כשיר , זאניולו הורס התקפה אחר התקפה וממשיך לקבל קרדיט כל העונה , אין קשר בין יכולת לבין מי שפותח ברומא הנוכחית.
    אם רוצים למכור מישהו כמו שכבר אמרתי אפשר למכור את כריסטנטה , 4 קשרים על 2 עמדות זה בסדר גמור ל 2 מסגרות.
    אולי עוד יצליחו להפטר ממוריניו ולשלוח אותו לאמן את פורטוגל , בספק שהמאמן הבא ירצה לוותר על ורטו.
    אגב לורטו מלאו 29 החודש , הוא לא בן 30...

מצב נושא:
הנושא נעול.