רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏22/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כך יהיה, תהיה לזה הצדקה מוחלטת (לבחון\לשפוט אותו לאחר שנה + 2 חלונות). לפחות ביחס לאלה שבחיים לא ראו שום זכיה של רומא ואחרי שני הפסדים הצטרפו לעדר הhaterים שהגיעו בעסקת חבילה עם המינוי שלו ומדקלמים טיעונים הרלוונטיים למנצ'סטר יונייטד 2017.

יש אפשרות לתמצת לכאן? אם אכן מדובר בנקודת מבט עניינית ולא עוד פופוליזם וניחושים.

אגב, לא ענית לי, כמה נקבל על ורטו?

2. DeRossi16 Member

אם תחזור אחורה ותקרא הודעות שלי מפתיחת העונה תראה שאני מגן על מוריניו ולא מגיע עם דעות קדומות מראש(למרות שקשה מאוד להתעלם מהעשור האחרון שלו) , אבל אחרי שנה ברומא אני לא רואה שיפור ולו במילימטר ביכולת של הקבוצה, יותר מזה פשוט קשה מאוד לראות משחקים שבנויים רק 10% התקפות מעבר מוצלחות ו90% של סבל לעיניים.
    בעונה שבה רומא שיאנית הרכש והליגה האיטלקית בשפל מבחינת יכולת של קבוצות הטופ אני מאמין שגם הפרדקינים וגם כל אוהד ניטרלי לגבי מוריניו(כזה שלא תקוע ב2010) מאוכזב ממה שהוא הצליח להשיג.

לא מדובר בפופוליזם , מוריניו לא שינה את הכדורגל שלו מאז תחילת קריירת האימון שלו אבל הכדורגל מה לעשות כן השתנה ועל זה מדובר בפודקאסטים שאותם ציינתי. לשים את כל הביצים בסל אחד ולבנות אך ורק על טעות של יריב לא עובד לאורך עונה(אולי למשחקי נוקאאוט ואולי בגלל זה גם מתאים לו לעבור לאימון נבחרות) , הם גם מראים את ההבדלים בין מאמנים בסגנון דומה לשל מוריניו(קונטה אלגרי סימאונה) ומסבירים את ההתאמות שהם ביצעו ל"כדורגל הגנתי" על מנת להתאים את עצמם לעשור הנוכחי(מה שכנראה מסביר את ההצלחות שלהם והכשלונות שלו).
    אם ראית את המשחק אתמול מול סמפדוריה אתה בטח מבין שקפאוטו/סאבירי טיפה יותר חדים והמשחק הזה מסתים בתיקו , בלי קשר המשחק הזה היה קשה מאוד לצפייה.
    מעבר לזה מדברים על זה שהוא חורך חדרי הלבשה ושורף שחקנים ללא סיבה אמיתית , אמנם ברומא קצת יותר קשה לעשות את זה בגלל שאין כאן סטארים , אבל גם פה הוא מצליח לעשות בלאגן עם ורטו שמדורוב פרז ואפילו קומבולה(שלמזלנו עם אופי של שחקן מתחילת ה2000).

לגבי ורטו , בעיניי אם רומא ומוריניו לא מנסים בכל הכח להוריד לו את תג המחיר(מה שקורה לצערי) הוא שווה הצעה של 25-30 מיליון מאחת האנגליות , כשכל יום יש כתבה שהוא לא יראה דקת דשא אחת יותר קצת קשה לי להעריך.
    בכל מקרה אני לא חושב שהשאלה המעניינת זה כמה יציעו עליו , השאלה המעניינת זה למה למכור אותו מלכתחילה? במה יותר טוב אוליביירה(איטי כבד והיה מזעזע בלא מעט משחקים כולל המשחק אתמול) או כריסטנטה שאפילו עונה אחת טובה כמו ורטו אין לו בקו"ח ברומא (ולא הוא לא קשר אחורי), כמו שאמרתי כרגע נראה שיש אירופית , צריך סגל רחב ויש המון קשרים שהייתי שמח להפטר מהם לפניו למרות הגחמות של מוריניו(שיום אחד מהלל שחקן ולמחרת מעלים אותו) , בטח בשביל הצעות בסכומים שאתה מדבר , קצת גישת דה לאורנטיס לא תזיק לנו.

EsheD ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הודעה טובה. כמה דברים:
    זו הדוגמה הטובה ביותר לביקורת שהיא פג תוקף. אני לא זוכר בונדינג כל כך חיובי בין מאמן-שחקנים כמו שיש לנו העונה. כמובן שמי שלא נותן את כולו על המגרש או לא עומד בדרישות בסיסיות, חוטף ביקורת או מוצא את עצמו על הספסל. בעיניי שחקנים שמגיבים לזה כמו נמושות לא צריכים להיום בקבוצה, וה"ניקיון" הזה, זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לקבוצה שלאורך השנים פיתחה סינדרומים על שמה.

ראיתי את המשחק אתמול ומשחקים נוספים של רומא וקבוצות אחרות (החל מבית ספר יסודי) ואני יכול לומר שהציפיות שלך לא ריאליות. אף קבוצה (גם אם נמצאת בשיאה ורצה לאליפות) לא יכולה להבטיח משחק סטרילי ללא מקרי קאפוטו. המטרה היא לצמצמם אותם ככל הניתן (ולכבוש יותר מהיריבה). אפילו בעונת האליפות, עם אמרסון, סמואל, קאפו וקאנדלה, היו עשרות מקרים של כמעט ונפגע המבוססים על "אם זידאן היה טיפה יותר חד". אף אחד לא הפך את זה נגד קאפלו.

*אגיב על ורטו בהמשך. חייב לזוז.

4. DeRossi16 Member

קומבולה לא נותן את כל כולו על המגרש ובאימונים? ורטו לא נתן מעצמו על המגרש כאשר שיחק(גם אם לא היה טוב == כריסטנטה / אולביירה) , שמדורוב אלשע ? מי יודע בכלל איך פרז נראה? לשרוף חצי מהסגל זו גישה לא בריאה , בטח בקבוצה כמו רומא..

לגבי סמפדוריה , הכוונה הייתה שרומא לא היו משכנעים / עדיפים בעיניי , ושהפערים היו כל כך קטנים עד לא קיימים שעם קבוצה טיפה יותר איכותית/יותר מרוכזת זה לא היה נצחון.

5. טל. Member

אפרופו אתמול.
    לא יודע על ברזינסקי... אבל את אאוג'לו הייתי מביא בכיףףף!!! אחו שילינג הייתי מביא אותו בכיף לרומא בקיץ הקרוב. (במיוחד אם משנים לרביעיה אחורית. -אבל לא רק).
    ויניה ייצא להשאלה הרי זה כבר ברור לכולם אני חושב.

6. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

"רומא ומוריניו מנסים בכוח להוריד את המחיר של ורטו" - זה לטעון שרומא ומוריניו מנסים להזיק לעצמם בכוונה. מה המטרה של זה? נכון יותר לומר שהם לא מנסים לתחזק את המחיר שלו על חשבון הקבוצה. הרי הסיפור המקדים לספסול שלו הוא: שהוא פשוט לא היה טוב ויצר חור מאוד בעייתי במרכז המגרש. ברור לי שמי שמנסה להיאחז ביכולת שהציג אצל פונסקה (קבוצה עם "מרכז מסה" גבוהה יותר) יפיל את האשמה על שחקנים אחרים או יקבע ש"הקישור הוא הנקודה החלשה ביותר בקבוצה". "קישור", ללא שם וכתובת, כאילו הוא לא חלק מזה. 25-30מ' זה ורטו בשיאו. גם אם נתעלם מעניין הattitude שלבדו מספיק כדי לזרוק אותו מכל המדרגות, אי אפשר לשמור על מחיר כזה עם עונה כל כך חלשה. גם אם תיצמד לטראנספרמקט (שמבטיח בדיוק 0 הצעות במחיר שנקבע), תשים לב לשיפוע החד בערך שלו מטה.

אוליביירה זה קליבר אחר. שחקן מפתח בקבוצה שלו שהגיע עם תארים והופעות גדולות ("יובנטוס") בצ'מפיונס ליג. אפילו שתי ההופעות החלשות שלו במדי רומא (כשבאחת נפצע ונשאר על הדשא ובשניה עלה פצוע ושרד עד המחצית) עומדות לזכותו, ובוודאי לא מספיקות כדי לתחזק אמירות כמו "שחקן מיותר", רק כי רומא צריכה שחקנים גם במשבצת אחרת.
    מאז שהוא כאן רומא הפכה לקבוצה הרבה יותר יציבה, עם קצב נקודות שמציב אותה בטופ 3. שחקן עם הרבה פחות היילייטס, אך עם אינטנסיביות, אחריות, ומנטליות אחרת לגמרי. ורטו היה nobody כשרומא לקחה אותו (תיזכר בתגובות שהיו כאן לרכישה שלו), נתן שתי עונות טובות מאוד וברגע שרף הדרישות עלה חזר למיימדיו המקוריים.

בתקופה המדוברת הוא נראה כמו חייזר. שחקן עם 0 ריכוז שמשדר ויתור מוקדם מדי כשיריב מתחיל לגבור עליו. היום הוא הרבה יותר אגרסיבי. הרבה יותר מפוקס. קומבולה הוא דוגמה לאיך ששחקן צעיר צריך להגיב לביקורת (מוצדקת). חטף תבוסה משפילה, סתם את הפה והחזיר את האמון בו דרך אימונים. אלה שנעלבו וכיבו את עצמם צריכים לשחק בחטפאה ולא בקבוצה עם דרישות ושאיפות גבוהות.

מקרים די פשוטים בהם שינוי מערך ופריצה של שחקנים אחרים (פליקס וזלווסקי) נגסו בדקות שלהם. שומורודוב בעצמו אומר שהוא צריך לעבוד קשה יותר ולהשתפר ברמה הטקטית (המספרים שלו בתחילת העונה דווקא בסדר). אף אחד לא שרף אותו כ"עונש". הוא חייב להזדרז כי בקיץ יהיו הזדמנויות לצרף חלוצים אחרים והוא עלול למצוא את עצמו בחוץ, אבל זה תקף לכל שחקן ספסל ולא קשור ליחסים בין מוריניו עם שחקניו.

טיפה יותר איכותית כמו לאציו? אטאלנטה? יש כל כך הרבה גורמים לכך שמשחק כזה (ובמגרש הזה) שוחק בצורה ששוחק. אין ברירת מחדל שמתאימה לכולם. אין קבוצה שמשחקת זהה מול כולם. לא מבין מה הטעם להתלונן על משחק אותו לא היינו מנצחים ברוב המקרים בעבר. אפילו עם קבוצות הרבה יותר מוכנות ושחקנים בכירים ומנוסים יותר.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה אפשר לצפות מצד רומא בקיץ? או מה אתה היית רוצה לראות?

8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לצפות: לטוב.
    רוצה לראות:
    רוי פטריסיו
    ספינאצולה סמולינג(*1) מנצ'יני קארסדורפ(*2)
    אוליביירה רג'יסטחדשנוכברסעמק(*3)
    גדש(*4) פלגריני זאניולו(*5)
    אברהם

*1) מפחד ששוב יחמיץ שליש עונה, ומנגד יהיו 2 בלמים צעירים על הספסל עם ערך שוק גבוה מדי. אז אולי יש מקום למכור אחד מהם ולצרף מישהו פחות "מבטיח" אך יציב יותר.
    *2) נחוץ גיבוי שלא רק יסתום את החור כמו ניילס אלא יתן פייט ולא יורגש פער גדול מדי בין ה2.
    *3) רג'יסטחדשנוכברסעמק לא חייב להיות סופר מגה סטאר. מישהו מנוסה שימלא את התפקיד הזה בצורה הנכונה. משהו שסיידו קייטה המושמץ סיפק לנו בזמנו.
    *4) גדש גונסאלו.
    *5) זאניולו ניקולו.

אפשר לחשוב גם על הספסל:
    סבילאר
    ויניה יבאנייז קומבולה מגןחדש
    בובה כריסטאנטה
    זלווסקי מחטריאן פליקס
    שומורודוב

אבל יכולים להיות פה מלא שינוים בהתאם להזדמנויות שיהיו במרקאטו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/4/22
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נראה כמו ההרכב הכי מוריניואי שהיה למוריניו מאז האליפות השלישית עם צ'לסי.

10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם שם הוא קידם 3 שחקנים מהנוער?

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא. אבל אני כן מתגעגע לדה רוסי.

12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי בעוד שנתיים נקבל את הfan boy שלו מסאסואולו.

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

קח את ההרכב שנתת פה כמו שהוא,רק במקום סמולינג אתה מביא בלם תותח (מישהו שבאמת אפשר לבנות עליו שייצב את ההגנה לצד מאנצ'יני).
    אנחנו חזק מאוד במאבק על טופ 4,עם פוטנציאל ליותר.

אנחנו נקום וניפול על החיזוק שיגיע (או שלא) בעמדת הקשר האחורי ובלם.
    כמובן ששחקן בפורפיל של גדש זה חתיכת שדרוג.

14. DeRossi16 Member

יש דרך לשמור על ערך של שחקן שלא רוצים(ושוב גם ביכולת רעה הוא עדיף עם כריסטנטה ואוליביירה) , לשתף אותו בקונפרנס , לדבר איתו על מצבו, לשלב אותו כשהמשחק אצלנו בכיס וכו'. לא צריך לשרוף אותו ולהודיע לכל העולם שאנחנו מתים להעיף אותו בכל מחיר(דיאוורה בנאפולי דוגמא מעולה).

אוליביירה, תקן אותי אם אני טועה , לא שותף ברוב המשחקים ברצף 10 הלא מנוצחים, ככה שאין לו יד בייצוב הקבוצה.

קומבולה הראה אגרסיביות בגרות באימונים ומשחקים טובים (הרבה יותר מאיבנז של התקופה האחרונה) ועדיין הוא מסופסל.

בראיון האחרון של שמדורוב הוא רמז שיעזוב בקיץ בעקבות חוסר בדקות, לא שהוא מתכוון להתאבד בשביל מוריניו...

איזה פריצות בחייאת , פליקס נתן 7 דק טובות בכל העונה(צמד מול גנואה) חוץ מזה נפילה קשה.
    זלווסקי משחק בדיוק ארבעה משחקים(סוף עונה כשכל משחק עם טעות הגנתית קשה , שלא נדבר על הקרקס שעשו לו מול אודינזה) אלשע נשרף הרבה לפני כן....

רומא משחקת את אותו משחק מול כל יריבה , מול ויטסה וונציה בדיוק כמו מול יובה ואינטר, לפעמים זה עובד לפעמים לא , בעיני לאורך עונה(או בעיני כל אוהד של קבוצת מוריניו בעשור האחרון) זה לא תופס, הכדורגל השתנה כמו שציינתי והוא לא מבצע את ההתאמות הנדרשות.
    אגב לאציו לא איכותית וסופר לא יציבה , אטלנטה בשפל(שניהם לא טופ 4) , נחמד והכל אבל לא הייתי מסיק מזה משהו על רומא של מוריניו...
    אבל כמו שאמר טל הפרדקינים משלמים פה דמי למידה , לי בתור אוהד קשה לראות שלוש שנים כושלות בדרך לרביעית.

נערך לאחרונה ב: ‏4/4/22
  15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם שמים את היסטוריית הפציעות בצד (מניח שזה עניין של מזל),
    לא חושב שרומא יכולה להביא בלם טוב ממנו\אני לא מכיר אחד כזה.

*ביכולת רעה הוא לא עדיף על אף אחד. יש לו תלות אבסולוטית בכושר בו הוא נמצא. בלעדיו הוא אפילו לא ממלא את דרישות התפקיד שלו.
    *אף אחד לא הודיע לכל העולם שמתים להעיף אותו. הוא זה שהודיע לסוכן שלו שימצא לו קבוצה חדשה ברגע שאיבד את מקומו בהרכב ורומא הקפיאה את הארכת החוזים.
    *רומא עדיין צריכה אותו העונה ואין סיבה שלא ישחק כשיחזור מקורונה. אישית הייתי מעדיף שהדקות ילכו לבובה, אבל ורטו עדיין חלק מהקבוצה. אף אחד לא הקפיא אותו.

הוא לא מסופסל. הוא צובר כמות מצויינת של דקות בחודשים האחרונים. יבאנייז פתח אתמול כדי להמשיך את המומנטום מהדרבי. ביום חמישי הוא (או מנצ'יני) יהיה המסופסל. מול סלרניטנה אחד מסמוילנג\מנצ'יני יהיה מסופסל. לא צריך להיגרר לקיצוניות בכל פעם ששחקן X מועדף על שחקן Y.

נפילה קשה של שחקן בן 19 מפרימברה? הוא הועדף על אלדור כי היה טוב ממנו. כעת המצב בינהם התאזן.

נו באמת..

מצב נושא:
הנושא נעול.