רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏22/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

לדעתי, וכבר כתבתי את זה פה: כנראה גם אצל המילאנזיות, אבל בטח אצל ADL, זה התעכב בגלל הסעיף שחרור הנמוך וההזויי (20 מיליון בלבד, שחלק ממנו הולך לשחקן עצמו!). אני לא מדמיין את מרוטה או ADL מסכימים לתקדים שכזה.
    -לעומתם, רומא הסכימו מהר. אז הכל רץ מהר.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/22
  2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בעיה. אני פשוט לא מבין על מה מסתמכים אותם אוהדים. על משהו שזרקו אוהדים אחרים ונשמע להם "הגיוני"?

קראתי את מה שנאמר משני הצדדים. אין סתירה בין הדברים שלהם (אם כבר להיפך) ולכן לא נשארו לי שום סימני שאלה בנושא.

3. DRORIKO Member

בתור אחד שזכה להיות נוכח בדרבי של רומא וישב ביציע שלכם אין על הקהל של רומא. זה לא שאני חלילה מוריד מהקהל שלי (לפחות האורגינל ולא האסייתים המזויינים) אבל יש משהו בחום של אוהדי רומא שקשה להסביר. גיאוגרפית זה לא דרום איטליה אבל יש שם את המנטליות הסיציליאנית. גם את האנלפבתיות :tonguewink:

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

Svilar
    Mancini Kumbulla Vina
    Celik Matic Bove Spinazzola
    Volpato El Shaarawy
    Dybala

5. טל. Member

חבל שזה לא קלאפיורי שם, במקום ויניה, מקבל צ'אנס אחר צ'אנס בעמדה הזו.
    (חבל שמאטיץ' משחק בקבוצה שאני אוהד. אם כבר מדברים על חבל)

אבל חוץ מזה אחחלה ליינאפ. -אני שמח שסבייאר בווה ו-וולפטו מקבלים קרדיט. מקווה שהראו בגרות. פורצה רומא.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/22
    EsheD אוהב/ת את זה.
  6. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

עושה רושם שווילנדום די סגור.
    שחקן טוב,אבך עוד מאותו סוג שכבר יש לנו.

בינתיים תוקעים עם דיווארה,אלדור,וינה,פרז,אל שערווי,ורטו,קלייברט. קומבולה בסימן שאלה.
    מקווה שנצליח להפטר מכולם ,ולהביא עוד חיזוק.

טל. אוהב/ת את זה.
  7. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקיץ שעבר נתקענו עם רשימה של שחקנים בני 30+ בעלי משכורות כבדות ופרט לסאנטון (וחצי פאציו) נמצא פתרון לכולם.

הקיץ מדובר בשחקנים די צעירים אך גם להם יש מחסומי שכר לא פשוטים וביקוש מאוד דל.

הבעייתי ביותר הוא דיאוורה שמרוויח 2.5מ' יורו ואין לו ביקוש בכלל. לא בטורקיה, לא בגרמניה, ולא אצל העולות החדשות. נכון להיום אף קבוצה לא מוכנה להתקרב אליו.

הבעייתי השני הוא ורטו שמרוויח קרוב ל3מ' בשנה ולא בטוח שמארסיי תהיה מוכנה לתת לו את זה. עם רומא יש יחסים טובים וניתן לסגור על השאלה עם אופציה שתהפוך לחובה אחרי מס' הופעות עם 8-9מ' שיעברו לרומא. אולי אחרי שימצאו קבוצה לסטרוטמן תהיה תזוזה בכיוון הזה.

לקלייברט, ויאר ופרז אני פחות דואג אבל די ברור שרומא תאלץ להתפשר על הדרישות שלה כדי שזה יסגר.

ביאנדה וצ'וריץ' ישוחררו (כנראה עם מענק עזיבה) ברגע שימצאו קבוצה.

8. טל. Member

כל מילה בסלע. לפעמים נראה לי שבכניסה למשרדים בטריגוריה כתובה בלטינית האימרה "מביאים מה שכבר יש ונשארים עם מה שחסר".

אם אני מסתכל במבט על,
    רומא הקיץ הזה הרסה מבנה אינפלציה של יותר מידי קשרים מיותרים ללא היררכיה נורמלית שיושבים על אותה בלטה - מבנה שלא הועיל עם אף אחד מהם - ולראייה גם כולם בסוף שוחררו (אוליביירה מחטיאן כבר שוחררו. וורטו ו- וייאר (שאצל מוריניו נוסה בתפקיד יותר קדמי)) מתים לשחרר...

וכל זה בשביל מה?
    -בשביל להקים מחדש את המבנה האינפלציוני המגוחך הזה מחדש. שוב פעם. על אותה בלטה בדיוק.
    מבנה אינפלציוני ששוב פעם לא יטיב עם אף אחד מהכוללים אותו.

הרי ברור כשמש שמבחינת רומא, הבאה של קשר אחורי דפנסיבי, במקום כריסטאנטה, ובהינתן אחד מבין בווה וורטו פלגריני וזאניולו לצידו >>>>> הבאה של קשר 50-50 במקום וורטו, בהינתן מאטיץ' או כריסטאנטה לצידו.

ברומא כל חלון אותה מחלה: קודם כל מתעסקים בשטויות ובהייפ, ומביאים מה שכבר יש. לשפר תמיד אפשר.... אבל כבר יש מזה. מחכים עם העמדות הכי זועקות לשמיים/הכי חסרות לסוף החלון. ואז נגמר החלון.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/22
    EsheD אוהב/ת את זה.
  9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

למי שנוסע למשחק בחיפה, רק ורטו, שומורודוב ופרז לא עלו על הטיסה לארץ. יהיה שם הרכב מלא.

בהנחה די סבירה שעד סוף החלון תגיע הצעה על ורטו, מה שיש לנו זה:
    3 קשרים אחוריים (מאטיץ', כריסטאנטה, בובה)
    0 קשרי קופסה לקופסה.

עם ווינאלדום יהיה לנו 1. לפי לא מעט פרשנים, רומא לא תסתפק בזה ותנסה לצרף עוד קשר בתפקיד הזה. לאחר שזה יקרה, ניתן יהיה לומר שיש לנו קאדר קשרים מלא.

אישית הייתי מוותר על השני (מניח שזה פראטזי) ופותח את העונה עם 4 קשרים בלבד, כלומר מקדם את בובה בצורה חדה יותר, כי גם לבובה וגם לכריסטנטה יש סט כלים למלא את שני התפקידים, וגם ככה אין סיכוי לbig shot לאחר שזאניולו נשאר.

10. טל. Member

אנקדוטה: בווה הוא שחקן עם גובה בסנטמטרים לא ידוע. בכל אתר כתוב משהו אחר. אולי הוא ממשיך לגבוה גם בגיל 20.
    אבל מה שכן ידוע עליו זה שאיננו קשר אחורי וקשה לי להאמין שגם הוא יהיה אצל מוריניו קשר אחורי.
    בטח לא במרכז שדה של 2 שחקנים בלבד.
    למעשה בווה הוא קשר 50-50 בדיוק על אותה בלטה כמו וורטו שעדיין פה. ו-וייאר שעדיין פה. וכריסטאנטה שאולי סוגר חורים בקישור האחורי (עם תקרה מאוד נמוכה שכבר הוכחה כלא שווה טופ-4 ביותר מהזדמנות אחת). אבל במקור הוא קשר 50-50.
    ופלגריני גם יכול לסגור חור אם צריך בעמדת ה 50-50.
    וזאניולו גם יכול לסגור חור בעמדת ה 50-50.

שורש הבעיה/המחלוקת בין אשד (וביני) לבין קובי הוא במידת ההערכה מלכתחילה למאטיץ.
    אני מניח שכשמחזיקים מהקשיש הסרבי שחקן פותח שמתאים לקבוצת טופ-4 באיטליה של 2022 אז דברים נראים אחרת.
    מעניין אם הצד השני מסוגל להבין שאם לא מחזיקים ממנו אז לא.

השאלה הרטורית אם מוריניו מחזיק ממאטיץ, היא גם חסרת משמעות בעיני, לאור הניסיון המר עם אלדור. (=גם שחקן שמוריניו החזיק ממנו ודרש להביא אותו. ונתן לו קרדיט במבחנים של הקיץ. וכולנו יודעים בסוף איך זה נגמר).

בעולם מתוקן השאלה הרטורית הזו צריכה להיות שאלה חסרת חשיבות גם בעיני פינטו.

הסוגיה היא פשוטה. אפילו אם נעזוב אגע את מאטיץ' בצד.
    אם ניתן לה ביטויי של משוואה:
    בשביל רומא,
    קשר אחורי דפניסיבי פיזי במקום כריסטאנטה, לצד וורטו או בווה או פלגריני או זאניולו ><= וינלדום במקום וורטו, לצד מאטיץ או כריסטאנטה.

בשבילי התשובה ברורה. בשביל פינטו בדיוק להפך.
    אני מקווה שאני טועה.

EsheD ו-VAR אוהבים את זה.
  11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

קובי, שים לב מי משובץ אצלך בעמדת הקשר האחורי.
    זה כמו לשים חמאה בשמש. אין לנו טיפת אגרסיביות בקבוצה סופר התקפית.
    ואם כבר רוצים לנצל את כריסטנטה,עדיף שהיה בוקס טו בוקס מאשר הקשר האחורי. הוא אינטילגנט ו-וורסטילי,אבל אין לו אגרסיביות.
    כנ״ל בוובו.
    אם בסד״כ בעמדת הקשר האחורי היה לך את אנדומבלה (לצורך העניין) ומאטיץ. הייתי אומר שיחוק.
    לפי איך אני רואה,
    קשר אחורי :מאטיץ
    בוקס טו בוקס: כריסטנטה,בוואה,ווילנדום*
    עם זה יהיה קשה לצאת לקרב,ולנצח.

*דרך אגב,עושה רושם שווילנדום יגיע בעסקה שלעצמה מצויינת,היא מקצץ משמעותית בשכר כי הוא רוצה להצטרף אלינו,ופסז עוד תשלם חלק ממנה ,ותהיה לנו אופציה ב10m.

@טל. ,לא פלגריני ובטח שלא זאניולו יכולים וצרכים לשחק 50/50.
    במידה ונביא את פראטזי,סגרנו פינה ביחד עם ווילנדום.
    מסכים איתך שבלי קשר אחורי אמיתי לצידם,לא עשינו בהבאה שלהם כלום.

12. טל. Member

EsheD
    גם אני חושב שפלגריני לא צריך לשחק ב 50-50. עונה קודמת הוא ביצע קפיצת מדרגה איכותית בעמדה ההתקפית (הטבעית) שלו.
    אבל הוא כן יכול לסגור חור ב 50-50 מידי פעם.

עם זאניולו העניין מורכב יותר..:
    זה שהוא יכול לסתום בעמדה הזו חור פעם בכמה זמן - זה ברור.
    השאלה היא מה המועדון מתכנן עבורו? אני בכנות לא יודע ועדיין גם לא ממש מבין.
    אם מתכננים מכירה בינואר/קיץ הבא: עדיף לשים אותו בעמדה קדמית יותר, "שייתן מספרים", כדי לפתות איזה הצעת רכש גדולה.
    הבעיה היא, שאם דיבאלה כשיר, הוא אמור להיות שותף יותר אידאלי לתמי.
    ואם פלגריני כשיר, הוא הקודקוד השלישי "האחורי" האידאלי לשניים הנ"ל.

וזה מה שמביא אותי לנק' הבאה:
    אם אתה רוצה לשחק עם ארבעת המופלאים ביחד על אותו כר דשא, איפה עוד אפשר לשים את זאניולו מלבד בעמדת ה 50-50..?

-עכשיו יש לו כמובן את הנתונים הפיזיים לשם כך. כל מה שהוא צריך זה את האימון הטקטי והשיוף באימונים ובמחזורי הפתיחה בעמדה הזו.
    יהיה לזה מחיר. זה ייקח זמן מסויים. אבל זה אפשרי. -ואם באמת מתכוונים להחתים את ניקולו על חוזה חדש בספטמבר ולהשאיר אותו אצלנו: לדעתי זה הכיוון הטקטי שצריך להתחיל לבנות אותו אליו. (אין טעם להחתים אותו על חוזה של 4 וחצי מיליון לכמה שנים - רק כדי שיהיה מחליף לדיבאלה ופלגריני בעיתות מצוקה).

הבעיה היא שוב. כרגיל. שאתה חייב שיהיה לך קשר אחורי בטון ברוזוביץ מאחורי רביעיה שכזו.
    ומאחורי הקשר האחורי הבטון הזה: דרושים עוד כמה בלמים מוצלחים במיוחד...

ולרומא (כרגע) אין לא את זה ולא את אלו.

13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

משובץ שם שחקן שאשפוט עם תחילת העונה. לא התייחסתי למאטיץ' כי אין לי מספיק היכרות איתו. ברור לי רק מה התפקיד שלו ולשם מה הוא הגיע. לא הבנתי את המשפט שלך לגבי העמדה השניה.

במידת הצורך הוא ישחק בשתי העמדות, אבל העמדה בה הוא משחק מאז שהגיע לרומא מבוססת על התכונות שלו (כולל הפיזיות שלו) והתפקיד הטבעי בו שיחק מאז הילדים של מילאן ועד היום (למעט עונה אחת בה גאספריני הזיז אותו טיפה יותר קדימה כי - רצה יותר אגרסיביות בחצי של היריבה). כל המאמנים שעברו ברומא שיחקו איתו בצורה הזו, אף אחד לא המציא בשבילו משהו חדש, ובכל מקרה מדובר בשחקן שונה מווינאלדום או פראטזי או ורטו. יכול לסגור עמדה אחרת =\= צריך לשחק שם\לא צריך רכש.

בובה שיחק בפרימברה כקשר אחורי. במשחקי הידידות מוריניו שיבץ אותו כבלם, קשר אחורי, ו50-50. גם אם נניח שהוא יתפתח לכיוון השלישי**, איך אפשר לטעון שווינאלדום הוא "עוד ממה שיש לנו" כשכל מה שיש לנו זה ילד בן 20 מהפרימברה?

**לא פוסל את זה. מתאים לו להיות "דה רוסי" בגרסה הראשונה שלו.

כאן אתה מאשר שהבנת את הנקודה?

הרי אין עוד אוהד אחד ביקום שחושב שלאחר עזיבה של מחיטריאן, אוליביירה וורטו, לא צריך אפילו שחקן אחד שיגיע במקומם (לא מדבר כבר על 2).

אין שום קשר בין צורך מספרי כל כך פשוט לבין הערכה שלי למאטיץ'.

14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

על הספסל.

15. טל. Member

קובי שחקן שאתה מתכנן למכור בינואר/בקיץ הבא - זה לא שחקן שאתה מייעד בשנה הקרובה לספסל.
    ושחקן שנותנים לו הארכת חוזה ב 4 וחצי מיליון נקי בעונה - על אחת כמה וכמה זה לא שחקן שמייעדים לספסל.

גם מבחינת המועדון זה לא מקובל. רומא זה לא מנצ'סטר סיטי. וגם השחקן הרי לא יקבל את זה.
    בטח לא שחקן בסדר גודל שכזה.

אם ב 1 לספטמבר ברומא מתכננים שניקולו עדיין יהיה פה - אז הוא יצטרך לפתוח בהרכב כל עוד הוא כשיר.
    והתפקיד של המערכת יהיה לחשוב רק איפה בהרכב.

בקשר לכריסטאנטה כבר יש לוויכוח הזה זקן, אבל שוב: תרצה או לא תרצה הוא לא הגיע לרומא ב 30 ומשהו מיליון יורו, בגלל ההופעות שלו בילדים של מילאן. אלא בגלל התפקוד הריבאונדים והמספרים אצל גאספריני. -בשנה האחרונה טרם הגעתו לרומא.

וזה שמאז שהגיע כולם ברומא שמים אותו על בלטה יותר אחורית זה נכון. אבל מאז שהגיע רומא רואה את הטופ-4 עם משקפת זה גם כן נכון.
    ומאז שהגיע רומא בקושי מנצחת יריבות ישירות והמרכז שדה של רומא חוטף ברייקדאון כמעט כל פעם שעומד מול מרכז שדה יריב מוכשר: זה גם כן נכון.

אני חושב שאשד סיכם את זה יותר טוב מכולם: אין לי בעיה עם הגעת ההולנדי פר סה. נכון אני אוהב את וורטו. אבל אם החליטו להפרד זה בסדר. פשוט אם במקביל רומא לא מוכרת את כריסטאנטה או וואט אבר (אני כבר לא מבין איך פינטו מבצע מהלכים כאלו יקרים כמו שהוא מבצע כרגע, בלי להבטיח מכירות קודם לכן) ולא מתכננת להסיט את זאניולו אחורה למערך יהלום ו/או לא מביאה איזה דה-רון/נבש או כל גרזן אחר ליד וינדלום: אני פשוט לא רואה את רומא השנה מתקדמת בטבלה יותר ממקום אחד.
    אני מצטער.

(אלא אם דיבאלה ותמי יתנו לנו 50 ומשהו גולים ב 38 מחזורים או משהו פסיכי דומה שפשוט יטייח את כל הפגמים במרכז שדה).

EsheD ו-VAR אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.