רומא 2022/2023 :: אפקט העונה השנייה של מוריניו יחזור על עצמו עם ההגעה של דיבאלה?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏12/8/22.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DeRossi16 Member

מאמן אחר לא יוציא יותר משני שערי ליגה מתמי זאניולו ופלגריני ביחד?
    מאמן אחר לא יבין שמאטיץ' וכריסטנטה לא עובד?
    שוער זה לא הבעיה של רומא וגם לא מגן(קארדסרופ וצ'ליק הם צמד נגרים והדבר המתבקש כבר ממזמן זה הסבה של זאלווסקי לימין)

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה אומר הקישור האחורי בקשה ספציפית שלו? היה על השולחן אופציה להביא שחקן מבטיח עם סעיף רכישה של 20 מיליון יורו והוא אמר "לא, תביאו לי את מאטיץ'"? לא קונה את זה. התקציב מראש היה מוגבל ועשינו מה שהמועדון עושה שנים כשיש תקציב מוגבל לעמדה - מביאים ריג'קט מהפריימרליג/שחקן מבוגר חופשי אחר(ווינאלדום). כנ"ל עם פטרישיו. בגג אפשר להעביר ביקורת על איך שהעוגה חולקה.

@DeRossi16
    תמי הגיע לאינספור מצבים של גול העונה ולא כבש, אני לא לגמרי מבין מה האשמה של מוריניו כאן. הוא אמור לגרום לו להגיע למצבים, האחריות לכבוש אותם היא על השחקן.
    פלגריני עם שער אחד אבל שישה בישולים, המספרים שלו בסדר גמור. בכללי השיטה של מוריניו די מחמיאה לו כי הוא יודע להגביהה, יודע לקחת נייחים ויודע להכניס כדורים קשתיים טובים לרחבה.
    זאניולו בהחלט נראה נורא, אבל לדעתי זה עמוק יותר ממאמן, מאז הפציעות הוא איבד את כל האקספלוסיביות שהייתה לו וזו הייתה בעיניי התכונה הכי מרשימה שלו. אני כן חושב שהמערך הזה לא מחמיא לו והוא נראה הכי טוב אצלנו כווינגר ימין, עמדה שלא קיימת במערך הנוכחי.

זאלווסקי, קארדסרופ וצ'ליק לא מספיק טובים וזה עוד חור שיש לנו בהרכב שאין לקבוצות כמו נאפולי, אינטר או מילאן. ובמערך 3 בלמים הקשרי צד זה עמדה שאם אין לך בה שחקן מספיק טוב זה יוריד את הרמה שלך דרסטית.

3. טל. Member

תראה אנחנו לא יושבים במשרד בטריגוריה ומאזינים לשיחות ולדרישות שמוריניו מציג לפינטו.
    אבל עדיין אפשר להבין דברים, מהסדר הכרונולוגי שבו הם קרו... (אפילו אם שמים בצד את ההיכרות המוקדמת שלנו עם מוריניו כמאמן דעתן, ואת מערכת היחסים החמה בין מוריניו למאטיץ)

חלון העברות זה דבר שנמתח על פני חודשיים.

מאטיץ' הגיע בימים הראשונים של החלון... עוד לפני שידעו מה יהיה התקציב ומה יהיה קמפיין המרקאטו... (למשל לפני שידעו האם בהמשך מישהו יקפוץ חזק על זאניולו או על תמי... והאם בהמשך כן יהיה כסף לרכש/לא יהיה כסף לרכש מפוצץ). קודם כל דבר ראשון רומא שריינו את מאטיץ.
    -לכן: ניתן להסיק שזו היתה דרישה ספציפית של מוריניו.

אני לא מדבר על "חלוקת העוגה". זו הביקורת של DeRossi16 - שאנחנו כבר באוקטובר וכולם בעולם קולטים שמאטיץ וכריסטאנטה זה חרא של צמד. חוץ ממוריניו. שמסרב לנסות משהו אחר.
    לטעמי בשלב הזה, ביקורת על חלוקת העוגה זו ביקורת ש goes without saying

אני מדבר על עצם ההבאה של מאטיץ' בקיץ + אם כבר הביאו אותו: על עצם ההשארה של כריסטאנטה. לצידו.
    גם ההשארה של כריסטאנטה זה דרישה ספציפית של מוריניו. סביר להניח. -בדיוק כמו החוזה החדש האווילי שמציעים לו כעת.

כשהביאו את מאטיץ' - אני הייתי בטוח ש (כמו שאני ציפיתי ממוריניו שישתמש בזכיה בקונפרנס כקרש מקפצה, גם מפינטו ציפיתי שישתמש בזכיה ההיא כקרש מקפצה) ימכור את כריסטאנטה לאיזה אלגרי מטומטם או לאיזה מועדון מאנגליה ב 15-20 מיליון.
    ואז יקנו קשר אחורי חדש צעיר דינאמי שישלים את מאטיץ. ולא ישכפל אותו.

אבל התפיסה של מוריניו היא שכריסטאנטה הוא נכס לרומא.
    שהוא עוגן.

EsheD אוהב/ת את זה.
  4. ASROMA Member

על הנייר הסגל שלנו היה נראה מבטיח אבל בתכלס רק תמי באמת מאכזב.
    ווינלאדום- בקושי שיחק שנה וגם ככה נפצע.
    זאניולו - למדו לסגור אותו ,יותר מידי ראש בקיר טעות הייתה לא למכור אותו הוא מיצה את עצמו ברומא אחרי הפציעות זה לא אותו שחקן חבל גדול.
    בלוטי- הרבה מעבר לשיא של לפני 5-6 שנים ולא שיחק חצי שנה ולא עשה הכנה לעונה
    מאטיץ- סוס מת
    דיבאלה - בינגו פציע.
    דווקא פלגריני בסדר
    פטריסיו שוער סבבה - לא אליסון.

מסכים שביכולת הזו וגם בכללי לא רואה משהו משמעותי קורה אחרת אבל וזה אבל גדול
    אתה רואה את הנפילה מגיעה , דיבאלה נפצע ובלעדיו גם ככה מוריניו לא אחד שמשנה יותר מידי.

המזל היחיד שלנו שאניילי לא רוצה לשלם פיצוים לאלגרי ולאינטר אין כסף להחליף את אינזגניו

Sent from my SM-G996U1 using Tapatalk

5. טל. Member

בשורה התחתונה,
    רק התחיל אוקטובר (!!) וחוץ מבלוטי - כל הרכש של פינטו מושבת בחוץ בגלל פציעות.
    זה מה שקורה כשאתה עושה מרקאטו שכולו שחקנים דד-ווד ובהעברה חופשית, שבאים אחרי לפחות שנה-שנתיים של נסיגה בכושר גופני ומקצועי.

תוסיף על זה מחנה אימון מגוחך בחמסינים של יולי במקום לערוך אותו באלפים כמו כולם - ערכו אותו בדרום פרטוגל... וזה מה שמקבלים... -גם שחקנים לא רכש חדשים: נראים רע + פצועים כל שני וחמישי.

האשטג PoorOldFriedkin

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/22
  6. טל. Member

אם היה דיבאלה,
    אני מניח שגם היום התוצאה היתה אחרת אבל העולם לא עומד על ''אם''. ודיבאלה לא פה.
    ומלכתחילה, כידוע כל הפרק הנוכחי הוא 'להעביר את הזמן' עם קצב צבירת נקודות מספקת עד שהארגנטינאי יחזור...

אם להיות כנים, כמו בדרבי השמש גם בדרבי הרגיל, הקרוב, מול לאציו - קשה לי להאמין שאפשר לקחת יותר מנקודה אחת.

צריך לקוות שמול וורונה טורינו וסאסאולו (שאר המשחקים שנותרו עד הפגרה aka עד שדיבאלה יחזור) יגמרו ב 9 מתוך 9.

אם לא נוציא בהם 9 מתוך 9... סיכויי סביר שעד שדיבאלה יחזור כבר נהיה עמוק בתוך מקום שביעי-שמיני בטבלה. בפער.

7. DRORIKO Member

דיבאלה שחקן ענק א-ב-ל א.הוא מאד פציע וקשה לסמוך עליו. ב.הוא חצי מדיבאלה של השיא(ועדיין שחקן נהדר) ג.עם מאמן פתטי שמסרס את הקבוצה גם דיבאלה לא יכול לעזור. מניסיון.

8. טל. Member

כשדיבאלה יחזור - צריך לקצץ לו בדקות. ברור. לא צריך לטחון אותו 90 דקות משחק אחר משחק אחר משחק.

הרבה תלויי ברוי פטריסיו. תאמין או לא.
    את העונה הזו הוא פתח רע. אח''כ השתפר אבל עדיין מג'עג'ע.

אם יחזור ליכולת הטובה של שנה שעברה באופן יציב: הרבה משחקים של רומא יגמרו 1-0 ויהיה אפשר בבטחה להוריד את דיבאלה מהדשא, גם אחרי 70 דקות. מבלי לטחון אותו.

9. VAR Member

אם רוי פטריסיו היה יציב על היכולת של עונה שעברה, הוא לא היה מגיע לרומא מלכתחילה אלא עובר לאיזו ארסנל או קבוצה אנגלית אחרת מפוצצת בכסף.

כמה עוד פאו לופסים ורובין אולסנים אתם צריכים בשביל להבין את זה?

ASROMA, EsheD, itzik.miro ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  10. טל. Member

אני חושב שאתה מותח את הגבולות של המושג שוער ''יציב'' - לכיוון שוער מצטיין.

אגב השוערים באנגליה הם ליצנים. אני לועג להם.

כפי שכתבתי, רוי פתח את העונה רע. אבל השתפר, וכרגע הוא רק מג'עג'ע.

צריך להסתכל על המגמה. -לא מבקשים ממנו את הירח. רק שיעשה עוד צעד אחד בהשתפרות, ויהיה יציב.

זה יעד בר השגה.
    במקביל התמדה ביכולת הנוכחית (המעולה. לדעתי. מבלי להתניע דיון נוסף) של סמולינג ואיבנייז: יכולים להוות בסיס טוב להמשך.

דברים לא נראים טוב ברומא. יש הרבה חושך. נכון...

-אבל יש גם נקודות אור. פגרת המונדיאל היא מתנה. ובמקביל הליגה חלשה, לא דרוש הרבה, והיריבות (אינטר/יובה) גם להן יש צרות... הן לא מלקקות דבש.
    וזה גם משהו שכדאי לזכור.

11. VAR Member

מה עוד צעד בהשתפרות? האיש עוד רגע בן 35, לאיזה שיפור אתה מצפה?

12 שנה שיחק בספורטינג ו3 עונות באנגליה, מ2010 הוא שוער ראשון של הנבחרת, אין חובב כדורגל אירופי שלא יודע במי מדובר, מה היתרונות ומה החסרונות. רומא יכולה לכוון לעוד אליסון שיעשה את הצמיחה אצלה (מילאן עשתה את זה עם מניאן באותו הקיץ שאתם הבאתם את פטריסיו וזה עלה לה בסך הכל 1.5 מיליון יותר. אבל האמת שגם לה היה מזל גדול שאותם מועדונים אנגלים שאתה לועג להם בצדק עובדים בעיקר לפי הייפ ומעדיפים ללכת על הישן, המוכר, הבינוני ורצוי גם האנגלי), היא אבל לא יכולה להביא שוער מנוסה ויציב ולצפות לשלם עליו 11.5 מיליון יורו.

נערך לאחרונה ב: ‏24/10/22
    itzik.miro אוהב/ת את זה.
  12. טל. Member

אולי "השתפרות" זה לא המונח הנכון מבחינת הטיעון שלי. זה גורם לך לפתוח את העדשה יותר מידי... -אני מדבר על תיקון בחזרה למה שהיה קודם.
    אני מצפה מרוי להציג יכולת זהה או קרובה למה שהציג שנה שעברה.
    אתה מפספס את הנק' הזו.

שנה שעברה (חוץ מגמר הקונפרנס) - הוא לא היה "שוער על". לא ראית ממנו הצלות מטורפות כל משחק. לא ראית ממנו דומיננטיות יוצאת דופן.
    הרי אי אפשר לומר שהיה אחד מארבעת השוערים הכי טובים בליגה.

פשוט היה סולידי. לא עשה שטויות... חטף "מה שהיה אמור לחטוף", אבל לא יותר.
    בוודאי שלא כל מיני שערי ברווז מצחיקים סטייל פאו לופז.

סולידי.
    זה כל מה שאני מבקש: מה שהוא עשה אצלנו ממילא עד כה.

היות וחוץ מסמולינג הבאנקר, אני מזהה ברומא גם התעצמות אצל איבנייז (אולי אפילו אצל מאנצ'יני) - זה אמור להספיק.

13. VAR Member

זה ששוער בינוני ומבוגר נתן אצלך עונה טובה, זה לא אומר שאותו שוער מבוגר בשנה ייתן לך עוד עונה טובה.

זה בדיוק מה שמבדיל בין שוערים בינוניים לשוערים טובים, ובין שוערים ב11 מיליון לשוערים ב50 מיליון ומעלה.

הדרך לעקוף את הנוסחה הזו היא לטפח את השוערים האלה בעצמך. כמובן שקיים סיכון. אבל ההימור שלי הוא שמוריניו, שהוא מאמן מבוגר ומיושן בדיוק כמו המועדונים האנגליים שאתה לועג להם, גם הוא מעדיף את המוכר, הישן והבינוני על כל המניאנים למיניהם.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  14. טל. Member

נחיה ונראה.

אני חושב שהדרישה שלי היא במתחם הסבירות, -בשביל השוער הזה. -בגיל הזה.
    לשוער, 34 זה גיל שעדיין לא אומרים לראות גרף משמעותי של ירידה בין עונה לעונה.
    -----------------------------------------

שאלה מעניינת יותר היא מה התיקרה של מוריניו. גם אם נניח שרוי פטריסיו חוזר לעונתו הקודמת.
    באנגלית אומרים Let's say -בוא נניח. אקסיומה:
    *רוי פטריסיו כמו עונה שעברה.
    *סמולינג כמו עונה שעברה.
    *איבנייז ודיבאלה כמו העונה.

מה עוד דרוש? בשביל מקום 4 בסוף העונה הזו?

15. VAR Member

34 זה לא גיל שאמורים לראות ירידה ביכולת, אבל זה גם לא גיל שבו שוער בינוני הופך פתאום לשוער טוב. לכן הציפיה שלך מראש היא לא כל כך ריאלית.

לגבי השאלה שלך - מה שדרוש הוא בדיוק מה שהיה דרוש לפני כן: שלפחות 3 מבין נאפולי, מילאן, לאציו, אינטר, יובנטוס ואטלאנטה לא יצליחו להתרומם (שלושת האחרונות), או יתרסקו בשלב מסוים (שלושת הראשונות).

לדעתי נאפולי ומילאן היחידות שיכולות להרגיש בנוח לגבי הסיכויים שלהן לסיים בטופ 4. השאר זה עניין של מי שתמצמץ פחות. כרגע לאציו נראית במצב הכי טוב מביניהן, אבל כמו בעונת הקורונה אין אינדיקציה לכך שזה יהיה המצב גם בחצי השני של העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/10/22
    itzik.miro אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.