רומא 2022/2023 :: אפקט העונה השנייה של מוריניו יחזור על עצמו עם ההגעה של דיבאלה?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏12/8/22.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

אין ספק שזה לא משהו שאמור להתחבר למשהו כל עוד מוריניו עדיין פה.
    אני לא אתפלא אם גם יהיה פיצוץ מהיר ביניהם.
    אוואר לא הבן אדם הכי קל לאימון, מוריניו יתפס מתישהו על זה שזייף בהגנה או איחר בתיקול או ״שיחק באופן מופקר״ כי ניסה משהו יצירתי ואז פשוט יספסל אותו כמו שעשה גם אצלנו.
    הדבר הכי חשוב מבחינתך זה לדאוג שלא מוריניו יאמן אותו אלא מאמן כדורגל נורמלי.

2. טל. Member

מוריניו = מנטור ואיש תקשורת, עם אפס רעיונות של כדורגל או יכולות אימון של מהלכי כדורגל: נותן עונה של 63~ נקודות ב 38 מחזורים, פלוס מבטיח העפלה לשלבים האחרונים של ליגה אירופאית/קונפרנס (טורניר אירופאי בו לעולם לא תפגוש בדרך את אחת מאריות היבשת).

מי שרוצה אותו לעוד עונה (שלישית) משוכפלת שכזו, -שישאיר אותו.

מה יש לדבר הרבה?
    -אם אתה שואל אותי, אבל, אני אישית לא חושב שזה יקרה.. ולא מבין למה מישהו (כולל מוריניו עצמו אם זה נכון שהוא מקושר לריאל ופסז ונבחרת ברזיל) מכל צד כלשהו, בכלל ירצה עוד עונה נוספת משוכפלת שכזו.

3. k_700 Member

הוא אולי ״מנטור״ עד לרמה מסוימת.
    המנטורינג שלו ב2023 יכול לעבוד אולי בקונפנרס ליג ולרגעים קטנים בליגה האיטלקית.
    שים אותו ברמות הגבוהות והוא מנטור ברמה שסם אלרדייס מנטור ב2023.

אין בו כלום.
    השלב הבא שהוא יגנוב משכורת ודעת צריך לקרות באיזה נבחרת כלשהיא. הרי שם חיים על נוסטלגיות ו״מנטורים״.
    הלוואי שיטריף את הברזילאים.
    ישאיר איזה ברונו גימאראש בבית ויזמין את פרד ולוקאס לייבה או נגר אחר.

4. טל. Member

אין חיה כזו מנטור עד לדרגה מסויימת. (כי אין חצי מנטור... וגם אין דבר כזה מנטור חצי כוח).

הוא מנטור איפה שמכבדים ושמחזיקים ממנו. (כדרכם של מנטורים).
    -ובאיטליה מחזיקים ממנו.

אל תשאל אותי למה. אין לי מושג איך עדיין לא התפקחו... אבל זו עובדה.

אגב ברומא מעבר לקהל שחולה עליו, יש הרבה שחקנים שמחוברים אליו מאוד.
    ממש משחקים בשבילו.

ברור שבלי שום אימון או תיאום או מהלכי כדורגל: רק בליגה בינונית ובטורנירים שבהם אתה לא פוגש את אריות היבשת: מנטוריניג שכזה יכול להספיק.

אגב מסכים איתך מאה אחוז שמעבר לאימון נבחרות זה השלב המתבקש (אינשאללה המיידי) בקריירה שלו.

5. k_700 Member

הכוונה שלי שאם המנטורינג של מוריניו ב2023 שווה מקום 6-7 באיטליה, שים אותו בקבוצה גדולה באנגליה עם ליגה אירופאית/צ׳מפיונס והוא איפשהו מאחורי צ׳לסי או מפוטר בכריסמיס כמו שהוא כבר מכיר.

6. DRORIKO Member

הנוכחי הפסיד הרגע לקבוצה שהכוכב שלה זה לוקאס פאקטה. רק אומר.

7. k_700 Member

וגם ניצח את אותה קבוצה פעמיים כבר העונה עם אותו פאקטה.

בניגוד למוריניו הוא פחות עושה דאווינים במדיה ויותר עסוק בלייצר עבודה עם הקבוצה.

8. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לברזיל הוא כבר לא יגיע (כנראה שהם הולכים על אנצ'לוטי-ובצדק). יש דיבור חזק על פסז'. הלוואי.
    לגבי אוואר,אני קצת לא יודע איך לאכול את זה,הוא כישרון גדול עם אופי בעייתי ,אני זוכר שלפני כמה שנים הייתי בטוח שהוא הדבר הבא, והוא בדעיכה כבר שנתיים.
    חבל שזה סוגר את הדלת לפארטזי.

9. טל. Member

גם אני רציתי את פראטזי. הבעיה היא שהסכומים שססאולו דורשת עליו הם מנופחים...

אם השחקן בעצמו, מעבר לראיונות בעיתונים על כמה שהוא אוהב את רומא, -היה מנסה בפועל לעשות בעיות ולכופף את היד של ססאולו ולכפות מכירה לרומא, -כנראה המחיר היה יורד וזה היה מתבצע.
    אבל השחקן הוא ילד טוב ירושלים, ומסרב ללחוץ על המועדון שלו. מסרב לחלוטין.

אז מה יש לדבר הרבה?

רומא לא תשפוך עליו 40 מיליון יורו הרי... אפילו אם לא היה לנו את ה ffp על הראש.

10. DeRossi16 Member

לא מבין מה הקשר בין אוואר לפארטזי , במיוחד אם מוריניו נשאר(מה שלצערי אני צופה שיקרה).
    אוואר אצל מוריניו ישחק בתפקיד פלגריני/דיבאלה. פרטאזי ישחק מאחור יותר במקום מאטיץ או כריסטנטה.
    לרומא יש הנחה על פראטזי , הוא לא אמור לעלות יותר מ25 מליון(לאחר ההנחה) , למה אתם מגדירים את זה כמשימה בלתי אפשרית?

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כמה קשרים אתה רוצה לשחק ?
    אוואר נניח מגיע על חשבון כריסטנטה באמצע,לצידו צריך עוד קשר הגנתי. מקדימה יש לך את דיבאלה ופלגריני שהם באנקר. איפה אפשר לדחוף את פראטזי?

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  12. DeRossi16 Member

לקשר האמצע יש לך סה"כ שני שחקנים : כריסטנטה ווינאלדום(אני לא סופר בכלל את קמארה).
    הראשון בעולם תקין לא אמור להיות יותר משחקן ספסל והשני לא בטוח בכלל שימשיך פה.
    מה גם שכריסטנטה יכול לקחת את תפקיד הקשר האחורי(מה שכבר קרה פעמים רבות העונה).
    לגבי הקשרים ההתקפיים , אוקיי אז יש דיבאלה שכשיר למחצית המשחקים בעונה(מי משחק בשאר? ראינו מול אינטר) שלא בטוח בכלל וישאר , פלגריני שמרוב ששאר האופציות רעות עדיין מקבל קרדיט למרות שהוא כשלון גדול העונה , להוסיף את אוואר מתבקש לשם.
    לגבי סולבאקן ושאר ירקות לא אתייחס , הם צריכים לצאת להשאלה מקומם לא ברומא כרגע.
    בשורה התחתונה בכל מקרה היינו צריכים להתחזק בקשר ושחקן התקפה , זה בדיוק מה שאוואר ופראטזי מספקים.
    חשוב להזכיר שאני מדבר על המערך שאיתו משחק מוריניו , ב4-3-3 אין מקום לאוואר כשחקן התקפה.

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

להוציא את דיבאלה מי לא כישלון העונה?
    לקראת העונה הבאה אנחנו מצטרך לעשות מהפך בסגל אם רוצים לפנטז על מקום ברביעיה .
    שוער,בלם,קשר אחורי זה SOS
    גם בעמדת המגינים וחלוץ מחליף דרוש חיזוק.
    לגבי פארטזי, אני כמובן שאשמח שיגיע הוא יוסיף המון בעיקר במחוייבות. הוא רומאניסטה אמיתי. אבל ברור לי שאם אוואר חותם הסיכויים לכך נמוכים.

14. DeRossi16 Member

מאטיץ' , סמולינג , מנצ'יני , ספיאנצולה מצטרפים לדיבאלה לשאלתך(שוקל אפילו לצרף את אלשע).
    אין צורך בבלם , במיוחד אם משאירים את יורנטה , הבעיה שלנו לא בהגנה(מהטובות בליגה) אלא בצד ההתקפי ובקישור.
    אגב אני זורם איתך ובא מחר בלם קשר ושוער , נותן לך לבחור את מי שרק תרצה.
    עם תמי כחלוץ , וספסל של סולבאקן ובלוטי לא תתקדם הרבה.
    אני חושב שדווקא חלוץ קשר התקפי קשר אחורי ומגן ימני הם הדברים הכי דחופים ברומא כרגע.
    מאנה, ברארדי, הויברג, ג'ונתן קלאוס , הנה חסכתי לפינטו את החיפושים.
    בפועל כנראה שנשאר עם תמי , נקבל את אוואר שדורש שיקום , מאטיץ' וכריסטנטה על תקן האחורי והטורקי הכושל בימין.

נערך לאחרונה ב: ‏8/5/23
  15. טל. Member

אם נבצע סקירה "יבשה" - חוץ מחוליית בלמים בהנהגת סופר סמולינג ודיבאלה אחד ומיוחד מקדימה, אין לנו שום דבר לכתוב עליו הביתה...
    החלוצים בבצורת. קיצוניים פושרים. קישור קדמי לא מורגש. קישור אחורי סביר פלוס. מגינים זוועה. שוער בינוני.

-אבל סקירה יבשה לא שווה כלום. א. בגלל פציעות. דיבאלה למשל. נקודת חוזקה שלך בסגל כביכול - זה שחקן שבטאבו כשיר רק לחצי עונה.
    ב. בטח לא בעונה כזו שבה גם הסגל של המילאנזיות ויובה נראים רע.
    וממילא מה שהיה חסר בהיבט של כישרון בסגל - הושלם מבחינה של הרבה גרינטה, ורוח לחימה ודחיפה מהאולימפיקו.
    הבעיה של רומא זה לא הסגל. -אלא זה הניהול סגל.

מקבלי ההחלטות ברומא היו צריכים להבין שאי אפשר להלחם ב 2 חזיתות.
    (בדיוק כמו סארי/לוטיטו)
    היו צריכים להבין, והיו צריכים להיות מספיק אמיצים לקבל החלטה... ולהגיד "אתם תודו לי אחר כך".

תרשו לי לנחש שגם שנה הבאה לא למדו לא לומדים ולא ילמדו.

מצב נושא:
הנושא נעול.