אחה"צ מסיבת עיתונאים ראשונה ליוריץ' ברומא. לקראת המפגש הביתי מול אידונזה. -הבעלים רוצים ליגת האלופות, מהו הניתוח הטכני שלך ואילו שינויים אתה תביא איתך? הקבוצה כבר הראתה שהם יכולים להתמודד נגד כל אחת, הם שיחקו כדורגל טוב עם דה רוסי. ראיתי אצלהם הרבה דברים שאני אוהב. יש הרבה רעיונות שאני יכול לפתח. -איזה משחק נראה מחר איך אתה מאמין שהוא יהיה? אודינזה רצים חזק, הם שינו את המנטליות שלהם. הם מביאים איתם כדורגל טוב, זה יהיה קשה מאוד. הם מהחזקים בסרייה A כרגע, יש להם מבנה פיזי מרשים, הם יכולים להבקיע שערים באלף דרכים שונות. -כשקוראים סטטיסטיקות על טורינו שלך, הם היו הקבוצה השנייה בסרייהA בחילוצי כדור באמצעות לחץ. האם סוג זה של משחק ישים גם עם הקבוצה הזו? מה שראיתי בשנה שעברה, בשלב הראשון של הכהונה של דה רוסי, זו היתה רומא אגרסיבית, ששיחקה משחקים מאוד אגרסיביים ונראה לי שהשחקנים כן יכולים לעשות את זה. אנחנו צריכים לקחת את הנושא הזה שוב ולעבוד עליו, ולא רק דרך כוח פיזי וריצה, אלא דרך המיקום והידע. אפילו בטורינו היו שחקנים 'לא מתאימים', אבל אז הם הצליחו בזכות המיקום. שמתי לב בימים האחרונים שזה ייקח קצת זמן, אבל השחקנים כאן יכולים לעשות את זה. הם יכולים ללחוץ גבוה, אולי לא כל 90 הדקות. -קיבלת חוזה קצר, האם זו ההזדמנות הגדולה של הקריירה שלך? אני עובד כמאמן כבר 14 שנים החל מPrimavera, C1 וכו'. רומא היא הקבוצה הכי גדולה שאימנתי. זו הזדמנות מצוינת. כשהזדמנויות אלו קורות, אתה לא חושב על חוזים, אלא צריך להוכיח שאתה מסוגל. -דיברת עם הבעלים, מה הם אמרו לך? היה דיבור מאוד ברור וישיר. הם לקחו צעירים כדי להתפתח ולצמוח. וגם יש בסיס טוב של שחקנים מנוסים. הם ביקשו תוצאות וגם פיתוח שחקנים. המטרה המוצהרת היא לחזור לליגת האלופות ולהישאר שם במשך שנים. -מה דעתך על ארבעת המשחקים הראשונים של רומא העונה? לפעמים ראיתי דברים חיוביים, לפעמים שליליים. באותו משחק ראינו רגעים של כדורגל טוב, ורגעים אחרים שבהם זה לא היה. יש מקום לשיפור, אבל לא צריך לזרוק הכל. דה רוסי עשה עבודה מצוינת בארגון, רואים שהם רגילים לעבוד טוב, רואים שהם במצב טוב מבחינה פיזית. כעת אני רוצה להציג להם דברים שראיתי בעבר ושאנחנו יכולים לעשות. -מה לדעתך מצב הקבוצה ברמה המנטלית? מה שהקריירה שלי לימדה אותי זה שהתוצאות הן שקובעות. אני חושב שהקבוצה נתנה הכל לדה רוסי. לפעמים אתה כמאמן מגיע ומייד מרגיש בעיות, אך זה לא קיים כאן. הקבוצה נתנה הכל בשביל דה רוסי. -איך אתה מדמיין את דיבאלה מוצב במערך הטקטי שלך? דיבאלה שחקן אינטליגנטי, הוא עושה עבודה הגנתית טובה, ותמיד ממוקם היטב. הייתי רוצה שהוא ישחק כתוקף בצד ימין, כך שהוא יכול להיכנס לרחבה עם השמאל שלו. הוא טוב מאוד גם בהתקפה וגם בהגנה. הוא לא צריך לרוץ בחזרה את כל ה-100 מטר, אך הוא עושה את עבודת ההגנה שלו בזהירות רבה. -לדעתך, דיבאלה וסולה יכולים לפתוח יחד עם דווביק, או שאולי זה פתרון רק תוך כדי המשחק? בהחלט כן, בלי בעיות. -הגנה של 3 היא הסימן ההיכר שלך. מה דעתך בהקשר הזה על ההגנה של רומא בכלל, ובפרט על הרמוסו? ההגנה כרגע בנויה לא רע, מדובר בבלמים שרגילים לשחק כ-3. אני חושב שהרמוסו כשלישי בשמאל, שם הוא רגיל להיות. גם לו וגם להומלס היו אימונים טובים מאוד. אבל הם צריכים להתחזק עוד. אנחנו מדברים על דומיננטיות פיזית, אבל לפעמים אתה יכול גם לשחק ברמה גבוהה עם אינטליגנציה: עם מיקום נכון ותנועה נכונה. לפעמים שחקנים אפילו עם פחות כוח פיזי יכולים להגן טוב מאוד. -מה דעתך על זלבסקי והאם אתה מצפה לו בהרכב? העניין כרגע נפתר בצורה נכונה. אני אישית מעריך אותו כשחקן, לדעתי הוא הולך בכיוון הנכון. אני חושב שזה יכול להיות חשוב בהתפתחות העונה.
לא היה צריך לתת לו חוזה זה נכון, זה היה שטות גמורה למאמן חסר ניסיון ובנתיים גם חסר מושג. האם בגלל הטעות הזו כדי שנשאר עם הצרה הזו שנה/שנתיים שלמות כדי חלילה לא לפגוע בסמל? חולק עליך. המועדון הוא מעל הכל. עניין הסמלים- הכל טוב ויפה . דה רוסי ספציפית אני לא חושב שמעולם הוא היה איזה איכות של שחקן באנקר לריאל מדריד, אבל לא משנה . נעזוב את זה. מה שאני אומר שאותם שחקנים יחשבו תמיד כאגדה סמל והכל טוב ויפה. האם צריך להמשיך עם זה גם הרבה אחרי פרישתם? לתת להם תפקידי מפתח במועדון ללא קשר לאיכותם?
אתם מנתחים פה כבר עשרות הודעות מקצועית מהלך שהוא די בבירור לא מקצועי. דה רוסי פוטר כי הסתכסך עם המנכ"לית. ההתחלה המקרטעת לעונה עשתה את ההחלטה יותר קלה אבל ברור שבמצב רגיל הוא לא היה מפוטר כל כך מהר שניה אחרי שחתם על חוזה. פיטורים של אגו ופוליטיקה יותר מאשר איזשהי סיבה מקצועית. ולגבי עניין הסמלים - אני בדעה אולי לא פופולרית, אבל כן חושב שכמו שאוהדים מצפים משחקנים ללויאליות, ככה הגיוני לתת לויאליות חזרה לדמויות כמו דה רוסי. כמובן שלא באופן עיוור אבל זה בהחלט הופך את הפיטורים הלא ענייניים האלה להרבה יותר מעצבנים ומגעילים מאשר אם למשל יפטרו את יוריץ' אחרי 4 מחזורים. אפילו מקצועית פרופר עושה רושם מההתבטאויות השבוע שהשחקנים היו ממש מאחוריו. ומן הסתם האווירה הרעילה עכשיו עם הקהל יכולה להשפיע לרעה על המצב המקצועי, בטח אם יוריץ' יקרטע בהתחלה.
ימים יגידו כמובן. וזה דבר שיצוץ הרי בוודאות באיזה ראיון עתידי מתישהו.., אבל אתה חושב שהוא הסתכסך עם המנכלית על עניין שהוא לא מקצועי?
אולי מקצועי אבל לא בגלל פתיחת העונה. מה שראיתי שמדברים עליו זה כל מיני כסאחים ביניהם בקיץ סביב חלון ההעברות, סיפור דיבאלה וההתמהמות ברכש.
זו ליגה פח , הסגל של רומא חייב לעשות טופ 4. חוץ מאינטר כולן +- באותה הרמה(הכוונה לגדולות) , רק מאמן / פציעות ומספר המפעלים משפיעים פה על המיקום. מקומות 6-8 נשיג עם כל מאמן וגם במידה שלא לא מדובר באבידה גדולה אלא אם מעניין מישהו לראות משחקים מול אתלטיקו בילבאו או באטה בוריסוב בחמישי.
דיברתי על לתת לו עד נובמבר לא שנה שנתיים... דה רוסי בשיאו היה מטופ הקשרים האחוריים באירופה ובהחלט חומר לכל קבוצה בכירה.
פח, לא פח, רומא לא עושה מקום 4 ואפילו לא 5 כבר שנים. אטאלנטה הפח למשל לא נראית שתעצור, נאפולי הפח תשחק פעם בשבוע, יובנטוס הפח נראית לא רע בכלל.
גם בולוניה לא עד שנה שעברה. עונה שעברה נאפולי לא סיימה בטופ 8 והשנה יכולה להתחרות על אליפות. אטלנטה לא יציבה. יובה לא מרשימה אותי בכלל. מבחינת סגל רומא שם, הכל פתוח , מבחינת פציעות ומאמן אני לא יודע , נראה...
לקח לי זמן לכתוב פה כי רציתי לרדת לשורש העניין. דברים שהסקתי מהתקשורת באיטליה. דה רוסי והמנכלית היו בויכוח סוער שאינו קשור לתוצאות, אלא על החיזוק המאוחר, על הזמן שצריך לגבש את הסגל ועל התגובה המאוחרת ברכש, בנוסף על התנהלות דיבאלה במארקט,ועל הסיפור עם זאלווסקי. הטיח האשמות קשות במנכלית, שענתה לו בחזרה שהתוצאות לא משקפות את הכסף שהשקיעו בקבוצה וזה מה יש לך. האמריקאים הבינו שצריך לבחור אחד מהם, ולמעשה פיטרו את דה רוסי. הדבר נעשה ללא ידיעה של פלגריני ומאניצי, ומסתבר ששניהם יחד עם דיבאלה ופארדס ניסו להפוך את ההחלטה ואמרו להם אין סיכוי. פלגריני נקלע לויכוחים חמים על זה שלא עדכנו אותו על המהלך הזה כקפטן, וגם האוהדים התעמתו איתו בצורה קשה וביקשו ממנו להעביר את הסרט. לפי מה שאני מבין, אין בכלל קשר בין התוצאות הפחות טובות למה שקרה בפועל, פשוט בחרו במנכלית והחליטו לפטר בלי לעדכן על המהלך. ולמה אני כותב את כל זה עכשיו? כי המנכלית הרגע התפטרה מתפקידה. וזה חברים, ככה נראית הקבוצה והניהול של רומא השנה.
המנכלית התפטרה כי לא רק היא קיבלה איומים על חייה, אלא גם הילדים שלה קיבלו איומים ומלווים אותם עם שומרי ראש לבית ספר. ילדים בני 5 ו-8.
מצטער, לא מגיע למועדון, לקהל ולשחקנים להצליח. התנהלות ביזיונית. נכון זה קרה בעבר, עצוב שאדם צריך להתפטר מתפקידו כי חבורת עבריינים מאיימים על ילדיו. אשמח לשמוע את טוטי כסמל הכי גדול של הקבוצה קצת נכנס בקהל שאיבד את זה.
זה נכון אבל זאת רק תוצאה של התנהלות כן? דבר הוביל לדבר. לא שאני תומך במה שעושים לה חלילה, אבל זאת תוצאה מובהקת של ניהול לקוי. יכול להיות שהם סידרו את הספרים והביאו את המאזן לחיוב, בתמונה הגדולה הניהול ברומא הוא כישלון.
אין פה שום ניהול לקוי. דה רוסי הוא מאמן. שכיר. סולוקו היא הנציגה של הבעלים, בהעדרם. לא עובדים בשבילו. הוא עובד בשבילהם. אם לא טוב לו, לא צריך להתווכח - צריך להתפטר ולוותר על החוזה המטומטם שהביאו לו שהוא לא שווה רבע ממנו.