רומא 2023/2024 :: "דוקטרינת ביצוע בקירוב".

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י טל., ‏20/8/23.

1. Don Joan Roman Member

פרסמו את זה כמה פעמים בשנים האחרונות. אתה כמובן יכול להגיד שאלו היו שקרים והמצאות, זה לא ישנה את השורה התחתונה - הבעיה ברומא עמוקה יותר מעמדת מאמן זה או אחר ואף מאמן שמכבד את עצמו ויש לו אופציות עדיפות לא ייקח את הגוב הזה.

2. טל. Member

(לפי הפרסומים) לקונטה - רומא כן פנו אליו בעבר, כשהוא היה פנוי, והוא סרב.

לסארי לא פורסם שפנו אליו... להפך. פירסמו שהוא דווקא מחכה שיפנו אליו. אבל לא נעשתה פניה שכזו.
    ----------------------------------------

אפרופו תקשורת ופרסומים, משעשע אותי הבוקר לראות איך ברומא נשפכים על עצמם אחרי הניצחון הדחוק אתמול... מי יישמע ניצחו את ריאל מדריד במדריד.
    בדיחה.

3. DeRossi16 Member

רומא מעולם לא פנו לסארי ולקונטה פנו בתקופה שלטוטי עוד היה תפקיד במועדון , אז הוא היה בסטטוס אחר ממה שהוא היום.
    אם אתה חושב שלעבוד אצל דה לאורנטיס(שהחליף 3 מאמנים בעונה שעברה) מסודר מאורגן או מכובד יותר מלעבוד ברומא אין טעם להמשיך את הדיון הזה.
    אגב ישנם הרבה אספקטים שבהם רומא מתנהלת הרבה יותר טוב ממועדוני ענק באיטליה , פה הבעלים לא נעלמים יום אחד עם חובות עתק או לא מצליחים לכסות חוב ומועברים לקרן השקעות (מילאן ואינטר).

4. Don Joan Roman Member

בהחלט אין טעם כי העובדות אומרות שלאורנטיס וקונטה עובדים כרגע יחד ורומא לא הצליחה לפתות אותו. יש לזה סיבות ואחת מהן היא שנאפולי מבחינת סגל ומבנה הרבה יותר מתקדמת מרומא והרבה יותר בנויה להצלחה מאשר רומא וקונטה הולך בדרך כלל לפרוייקטים כאלה.

Bianconeri אוהב/ת את זה.
  5. די קאניו אגדה Member

קונטה השמעאק הלך לנאפולי כי רק עד עונה לפני הם טחנו את הליגה.
    זכותכם לחשוב שיש לרומא סגל טוב משל כל הצמרת להןציא את ה3 הצפוניות אבל בפועל מדובר בסגל של הליגה הטורקית.
    לנאפולי יש סגל יותר טוב- זו עובדה.

באמת חבורה של שחקנים שאחרי שהם עוזבים את רומא הם מתרסקים.
    אני מכיר את זה מקרוב כי אני אוהד יונייטד גם האוהדים שלנו חושבים שיש לנו סגל טוב.
    ובפועל הסגל שווה ליגה טורקית.

6. טל. Member

אף אחד לא טוען שלרומא יש סגל של סופר סטארים.
    זו גם עובדה שהרבה שחקנים שנכשלים ברומא, ממשיכים אח"כ למועדונים אחרים, וגם שם הם נכשלים ו"מתדרדרים" לקריירה שולית בקבוצות זעירות, וליגות נחותות, או גם וגם.

אני מסכים שהעונה הזו ספציפית ברומא יש אפילו סגל עוד יותר חלש. ממה שרגילים.

יחד עם זאת,
    היו בעבר סגלים יותר טובים לקבוצה, וגם אז לא היתה הצלחה ולא עמידה במטרות. הצנועות. שהציבו.

הקהל של רומא אני לא חושב שזה מדוייק להתייחס אליו כאל "קהל מלחיץ". הוא מגלה תמיכה גדולה מאוד, ועקבית, בשחקנים ובמועדון, למרות האכזבות שלא מפסיקות להגיע.

7. DeRossi16 Member

העובדה היא שרומא לא ניסו לפנות לקונטה או לכל מאמן אחר הקיץ , במידה והיו פונים וקונטה היה דוחה אותם הייתי מבין מה אתה אומר , אבל דיבורים מלפני 4 שנים כשקונטה היה מאמן בפרופיל אחר שלא יורק לכיוון של נאפולי גם אם מארדונה בשיאו שם הם לא רלוונטיים.

לא אתווכח אם הסגל של נאפולי טוב יותר או לא , אבל הטבלה בעונה שעברה מדברת בעד עצמה ומוכיחה שלא הסגל עושה את ההבדל במיקום מרומא אלא אך ורק המאמן.

מוזר אני רואה שבווה ומקטומיניי די מצליחים ולא בטורקיה...

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

איך אפשר להגיד שרומא לא פנתה לקונטה כעובדה? היית חלק מהתכנון? מההנהלה?

לא הכל מדווח בתקשורת.

9. DeRossi16 Member

איך אפשר להגיד שקונטה דחה את רומא כעובדה כשאפילו דיווח אחד לא פורסם בנידון?
    אם לא דווח שום דבר בתקשורת + לדה רוסי הוצע חוזה לפני תום העונה אז הכף נוטה לכך שרומא לא יצרו קשר עם קונטה אבל כמובן שלזה לא בחרת להתייחס , מביך.
    לא הכל מדווח בתקשורת , אבל אנחנו בפורום ואנחנו מסתמכים על ידיעות.

10. Don Joan Roman Member

בסדר, רומא מועדון שכולם רוצים לעבוד בו אבל הוא בוחר במודע לקחת מאמנים ואנשי מקצוע פחות טובים כי אין להם חשק להשקיע, לא לפרידקינים, לא לפאלוטה ולא למי שהיה לפניו.

אם זה מה שבא לך לחשוב - לבריאות.

11. DeRossi16 Member

אנשים פה חייבים להפסיק להגזים ולסלף כדי להצדיק את הטענות שלהם.
    לא ציפיתי ליורגן קלופ כמו שאמר VAR ואני לא חושב שמאמנים עומדים בתור לאמן את רומא.
    זה עדיין לא אומר שקונטה לא יכל להגיע לרומא / שרומא הציע לו הצעה והוא סירב.
    נאפולי לא מועדון שמתנהל טוב מרומא , הבעלים שלהם ידוע כקרייזי לוקה רציני וחצי מהפורום פה הימר שקונטה והוא רבים עד כדי פיצוץ לפני פתיחת העונה אבל כרגיל יש פה חכמה בדיעבד , כנל לאציו שמוציאים עשירית מרומא בכל חלון , אפשר להפסיק להתחבא מאחורי מילים כמו עניינים פנימיים , ניהול תהליך ופרויקט , לפעמים ההסבר הוא פשוט.
    הפרדיקנים מאוד רוצים להשקיע , מוריניו היה המשתכר השני בליגה אחרי אלגרי וקיבל לדעתי פי 2 או 3 מסארי , הם פשוט לא מבינים בכדורגל , אמריקאים....
    גם פאלוטה הדביל עבר את מונטלה אנריקה וזמאן עד שמשהו קרה וגם זה היה בעיקר בגלל סאבטיני. הבעיה שאת המנהל המקצועי הביאו שוב בחכמתם מהליגה הצרפתית.
    רק שלא תכתוב לי בחזרה שאני מצפה למארוטה , אני לא...

12. טל. Member

+1

יותר גרוע מזה שהפרידקינים הם קלולסים אמריקאים טיפוסיים, שנופלים לבורות שצפויי שקלולסים ייפלו אליהם

-זה העובדה שהם גם לא רוצים ללמוד מטעויות.

ומאז החל הסיפור שלהם עם אברטון - אני גם לא חושב שזה אי פעם ישתנה.
    (ליתר דיוק אני חושב שזמנם כאן איתנו קצוב, ובשארית הזמן שנותר המצב לא ישתנה)

13. Don Joan Roman Member

כל מה שכתבתם זה הרבה מאוד מלל שמסתכם בזה שהפרוייקט שהמועדון הזה מציע לא אטרקטיבי עבור מאמנים כמו קונטה גם כיום.

רוב ההימורים של רוב חברי הפורום היו שהרומן של קונטה ונאפולי הוא קצר ויסתיים במהרה, לא ניתן תאריך תפוגה של תחילת העונה כי עם קונטה זה כמעט תמיד רומן קצר של שנה - שנתיים (אם כי ראינו אחרי הלאס מה קורה כשקונטה מפסיד).

הוצאה של כסף זה לא הפרמטר היחיד עבור מאמנים וגם לא עבור רמת סגל, איכות ניהול וכו'. לאציו באותה תקופה החזיקה קבוצה איכותית יותר מזו שהחזיקה רומא ולכן סביר להניח שהיא קרצה לסארי יותר מאשר רומא, כנ"ל נאפולי עבור קונטה.

14. VAR Member

אני מבין שאתה יחסית חדש פה, אז אעדכן שהסגל של רומא בעיני כבר משהו כמו 4 שנים הוא סגל למקומות 5-7.

כריסטאנטה שחקן טוב אם משתמשים בו טוב. מעולם לא קרה ברומא. הוא 8 שתמיד התייחסו אליו כאל 6 או בלם במערך של 3 בהגנה.

את סולה אני לא מכיר. לא יודע למה הוא עלה 30 מיליון ולא יודע למה אוהדי יובנטוס חושבים שזו גניבה.

דיבאלה אכן שחקן מצוין (לא טופ אבל הכי קרוב לזה ברומא) ופציע, טבעי שהירידה ביכולת תגיע מתישהו (סביר להניח שהוא פשוט בכושר רע).

קונה נתן פעם הופעת ענק נגד באיירן (בנוהל לשחקן מנשנגלדבך) ומאז ניפחו אותו למימדים לא הגיוניים. במקרה הטוב הוא פוטנציאל לא מלוטש, מהסוג שייקח זמן עד שתפיקו ממנו יכולת גבוהה באופן קבוע (אני יודע שאתה אלרגי למילה תהליך אבל... זה תהליך).

פלגריני הוא שחקן לטורינו, בהחלט.

לא מכיר את בלדאנצי.

בהגנה הסטאר של אטלאנטה אף פעם לא עשה צעד קדימה (אטלאנטה לא ידועה בשחקני ההגנה המפלצתיים שלה, גם סקאלביני די דורך במקום כבר יותר מידי זמן), לגבי הרמוסו תשאל את @YYY ולגבי הומלס... חחח. בוא נגיד שאני אשמח שהוא יישאר אצלכם ולא יחשוב בטעות לחזור. באיטליה ללא מערך הPR שלו הוא מגלה לאט לאט מה הוא באמת שווה, שזה כלום.

אתה חושב שסארי יביא לך משהו שיוריץ׳ לא יביא, בסדר. זה שלך. אבל גם הסגלים שהוא הצליח איתם היו הרבה יותר טובים מהסגל הזה. וכשזה קרה היו לו גם יריבות הרבה יותר חלשות מאלה שיש לכם כיום (במקרה של 2023 יריבות שחשבו יותר על ליגת האלופות וזרקו משחקי ליגה על ימין ועל שמאל + יובנטוס שקיבלה עונש הפחתת 10 נקודות). אני מאחל לכם את סארי אם זה מה שאתה כל כך רוצה for the sake of this debate.

15. טל. Member

כריסטאנטה גמור. נכון, היו זמנים שהיה אפשר "להשתמש בו נכון". -אך הזמנים הללו נגמרו.
    חלפו ועברו מן העולם.

הוא בא מאטאלנטה על הטיקט של ה-פעלתנות והזריזות והכניסה המהירה לשטחים מתים. ועל הדרך לדפוק גולים בריבאונד. ואז באמת היה צריך להשתמש בו נכון כקשר תוקף או אפילו חלוץ אחורי. במערכים מסויימים.

אך היכולת הגופנית הזו כבר הלכה מזמן. וגם ה-"הבניה" הטקטית עשתה את שלה. במשך שנים על גבי שנים... כיום מדובר בשחקן כבד ואיטי.
    נע באיטיות. בכבדות. לפעמים אני צוחק רק מכמה זמן לוקח לו להסתובב על המקום. -מה לשחקן כזה ולקישור התקפי?
    קישור אחורי 6 זה התפקיד שלו, והתפקיד היחיד בהווה שיכול להיות לו.
    סה-טו.

מטרונום איטי, בדגש על איטי (אבל לפחות קבוע. לא מוריד קצב בתוך משחק, ולא נוטה לפציעות בין משחקים).

התקרה שלו בתפקיד הזה היא נמוכה. (לא חושב שיותר מקבוצת תחתית בסריהA) בטח בכדורגל המודרני... אבל זוהי תקרתו וזהו תפקידו.