אין ספק שלוקאקו ישדרג את רומא (זה לא קשה כשהחלוץ המוביל שלך הוא בלוטי) אבל יפתיע אותי מאוד מאוד מאוד אם ישדרג ברמה כזו שרומא תתחרה על מקום בטופ 4.
איתו אנחנו שווים מקום רביעי. הוא תפור לכדורגל (אנטי) של מוריניו, להעיף אליו כדורים לרחבה, להבדיל מתמי ובטח בלוטי הוא גם יודע לנצל מצבים באחוזים גבוהים מהם. זה יוריד מהתלות מדיבאלה,ואולי יחזיר את פלגריני לעיניים. זה קרוב מתמיד,שרק יחתום ונברך על המוגמר. לפי מה שראיתי גם לא ירדנו מהחלוץ הברזילאי, אם גם הוא יוחתם ויגיע בינואר זה בכלל יהיה אדיר.
א. הוא מגיע בסוף חלון. גם אם אתה חושב שהסגל שלכם איתו שווה מקום 4, לכל היריבות שלכם יש יתרון די גדול עליכם כי הסגלים שלהן נסגרו כבר (פה ושם יהיו חיזוקים נקודתיים כמו אינטר עם פבארד, אבל זה לא בר השוואה לחלוץ שיהיה ציר מרכזי אצל מוריניו). עוד לא התחילה העונה וכבר אתם במינוס 2 מולן. למרות ששיחקתם בבית מול קבוצת אמצע טבלה במקרה הטוב וכל השאר למעט אינטר שיחקו בחוץ. ב. הרבה מהיתרונות שלו די הולכים לפח כשאין מגנים ברמה שיודעים להפעיל אותו. דאמפריז ודימרקו הוחלפו ב... ספינאצולה/זלבסקי וצ'ליק/קרסדורפ? בעיה. ג. האנטי כדורגל של מוריניו הוא חיסרון, לא יתרון. גם אם יש לו את השחקנים שהוא צריך בשביל האנטי כדורגל הזה, עדיין יש 4 קבוצות שמאומנות פשוט טוב יותר (נאפולי היא תעלומה עדיין, אבל סביר להניח שלפחות בהתחלה היא מסוגלת לרוץ על טייס אוטומטי). ד. כל זה עד עכשיו היה בהנחה שלוקאקו משתלב באופן מושלם. נגיד כמו שהשתלב באינטר בעונה הראשונה. מה קורה בתסריט הפחות טוב (כמו אשתקד, כשלקח לו חצי עונה להיכנס לקצב) או בתסריט הגרוע (סרטן של ממש = צ'לסי)?
אין לי הערכה כזו גדולה לצמרת הליגה האיטלקית. זה שרומא היא גרועה לא עושה אותן טובות לכשעצמן. לצד מוגבלות טקטית ומחשבתית מוריניו כן הצליח להטמיע בשחקנים של רומא לכידות חברתית, וערכים כמו מוטיבציה ומחוייבות. וגם כושר גופני גבוה. במיוחד כושר אירובי... -העניין הוא שללא רעיונות של כדורגל, ואימון של כדורגל, ותיאום, וטקטיקה: הכל בנויי על הברקות אישיות. ולכן יש לעניין הזה תקרה. במקרה של רומא התקרה הזו מאוד תלויה ביכולת של המגינים לייצר דומיננטיות ולפתוח חלקים נוספים במגרש להברקות אישיות.
זה דווקא מאוד לא מתאים ללוקאקו. לוקאקו אולי נראה כמו 9 קלאסי, אבל הוא פורח יותר כחלוץ שני. הוא בשיאו כשיש לו שטחים לרוץ אליהם וזה קורה כשיש חלוץ שפיץ שפותח אותם עבורו ע"י משיכת שחקי הגנה. יש סיבה שהעונה הכי טובה בקריירה שלו הייתה תחת קונטה שמתמחה בשיטת ה-2 חלוצים כשהאחד מפנה שטחים לשני. לאוטרו היה עושה את זה מעולה. לוקאקו שונא שמעיפים לו כדורים לרחבה וזה מתסכל אותו. זה חלק מהסכסוך שלו עם טוכל שניסה לשחק איתו כחלוץ יחיד כשאין מישהו לפניו שיפנה עבורו שטחים. לדעתי בלוטי משלים אותו הרבה יותר טוב מאשר דיבאלה (שגם הוא מושך אחורה ולצדדים ופחות שורץ ברחבה כמו 9 אמיתי).
@ג'ורדן לאב אגדה אם מה שאתה כותב נכון אז אני לא מבין למה לוקאקו בעצמו דוחף למעבר לרומא. אגב, דן פרידקין קבע המראה מלונדון ונחיתה עם המטוס הפרטי שלו בפיומיצ'ינו מחר ב 11 בצהריים. תבינו מזה מה שתבינו. ואגב של האגב, רומלו לוקאקו הצמיח כרס קטנה והשמין הקיץ הזה בלמעלה מ 5 ק"ג.
מה רע לגור בעיר היפה בעולם, עם הפיצות הכי טובות (Al Taglio), עם הטירמיסו הכי טוב (su tiramisu), הקפה הכי טוב (Tazza D'Oro, למרות ששינו את הקלייה) ולקבל על זה כסף? עדיף על ריאד בכל יום.
טל אתה קטן אמונה (ושאר חברי הפורום גם כן) , כבר חודש שאני מדבר על לוקאקו , מעבר הגיוני לגמרי בעיניי. מלבד הסיבות הנכונות שציין SeriaA, לוקאקו הוא מסוג השחקנים שמחפשים שני דברים: 1. מאמן מוטיבטור שיאמין בו 2. אהבת הקהל ברומא הוא ימצא את שניהם , בדיוק כמו דיבאלה. לגבי המשקל , נראה שפגרת הנבחרות מגיעה בול בזמן. מישהו יודע אם לוקאקו מזומן לבלגיה? אשמח אם טל/קובי יסבירו לי איך המעבר שלו מסתדר מבחינת הFAIR PLAY? כרגע מדווח על על 5-8 מיליון השאלה ו7.5 מיליון שכר -> 12.5-15.5 מיליון , לפי מה שזכור לי טל אמר שנשאר לרומא בסביבות ה8 מיליון.
כל עוד רומא לא עושה -מניפולציה בספרים-רישום בסגל עם תמי/קומבולה, -אוטוטו זורקת את צ'ליק/קרסדורפ ופשוט עדיין לא פורoם, -הגיעה להסכמה פנטזיונרית כלשהי עם דיבאלה בווה וזלווסקי, שמחכים השנה שלושתם להארכת חוזה ושדרוג שכר: לפי החישוב שלי, יש לרומא יכולת לשלם ללוקאקו את השכר החדש שלו. (השחקן הסכים לצמצם את השכר שלו ל 7.5 מיליון יורו נקי בעונה. שעם הטבת המס לזרים מדובר על 10 מיליון יורו ברוטו... ואכן יש 10 מיליון פנויים בתקציב לרומא). אבל אין לי מושג איך רומא מתכוונת לשלם לצ'לסי את הדמי השאלה (לפי הפרסום 5 מיליון יורו). אני לא מצליח להבין איך. מדובר בחריגה מהתקציב. אולי רוי פטריסיו באמת על סף עזיבה לפני תום החלון? אולי ספינאצולה? אולי פינטו בונה על מכירה כלשהיא בינואר..? אולי רומא מתכוונת לחרוג מההסכם עם הffp ובונה על כך שיענישו אותה עם קנס בלבד? באמת שאני לא מבין איך.
אגב, כל הצמרת של המועדון נמצאת עכשיו בלונדון. בפגישה עם צ'לסי ונציגיו של לוקאקו. וכשאני אומר כל אני מתכוון "כולם כולל כולם". הבעלים דן פרידקין, ובנו ריאן. המנכלית החדשה סולוקו. טיאגו פינטו ה ds שברומא פורמאלית התואר שלו זה gm, וגם החשבת הכללית של המועדון אנה רובאנו ביחד עם פמליית חשבים אסייתים קטנטנים. נראה לי הולכים השנה לסגור מים במקלחות בשביל המעבר הזה.
זהו עסקת לוקאקו נסגרה. התכנון הוא שדן פרידקין מחר מטיס את השחקן ואת כל פמליית המו''מ הרומאית לפיומיצ'ינו. השאלה ''יבשה'' ל 10 חודשים הקרובים. עד 30 ליוני. -ללא אופציה/תנאים או התחייבויות. השחקן מוכן לצמצם את השכר ל 7.5 מיליון יורו נקי ל 10 חודשים. (בגלל הטבת המס לזרים יהיה מדובר בשכר של 10~ מיליון יורו ברוטו). בנוסף צ'לסי תקבל דמי השאלה: -חלק כותבים 5 מיליון יורו. חלק כותבים 5.8 מיליון. לא ברור עדיין. -אולי יש פה מימד של בונוסים.