רומא 2024/2025 :: אוי ווי זמיר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י טל., ‏20/8/23.

1. DeRossi16 Member

מלבד פציעות(מה לעשות חלק מהכדורגל) אני לא רואה מה הבעיה עם לוקאקו בשנה שעברה , כשהיה כשיר לרצף של משחקים הוא היה טוב.
    אפילו שלא היה חלוץ ראשון באינטר וסבל מפציעות לפרק גדול מהעונה , הוא סיפק מספרים טובים יותר משל תמי ובלוטי(יחדיו).

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לוקאקו היה אדיר כשהחלים מהפציעה והסיר חלודה. יש לו את הרגעי לקאקה שלו שיכולים לתסכל כל אחד, אבל הוא מעל ומעבר לכל אופציה ריאלית אחר שרומא יכלה/יכולה להביא הקיץ.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  3. k_700 Member

הוא חלוץ הרבה יותר טוב מתמי גם בגילו ואחרי הפציעות. הבעיה היותר גדולה זה מוריניו. כל כך קשה שמשהו יבריק תחת המאמן הזה. הוא יוכל להיות טוב ולתת מספרים אבל זה גם בקושי ישפיע על משהו.

מילאן ואינטר נראות לי חזקות מאוד, נאפולי צריכה להיות משהו התקפי לא רחוק מהעונה שעברה. יש בערך מקום לוויילד קארד אחד בקנה ויובנטוס של אלגרי צריכה להפסיד את המקום הזה יותר משמישהו אחר יאבק עליו(תסריט אפשרי).

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  4. טל. Member

אגב נקודה מעניינת:

אם זה נכון שרומא שמה על לוקאקו דמי השאלה של 7 מיליון יורו + משכורת ברוטו שנתית של 10 מיליון יורו (סה"כ 17 מיליון שווי שנתי בספרים) - מעבר לעובדה שאין לי מושג מאיפה רומא מביאה את הסכום הזה בהתחשב בעונש/הסדר של ה FFP,
    -פיננסית, אנחנו מדברים על סכום שנתי יותר גבוה ממה שהיו מוציאים את מוראטה.

ומוראטה בתחילת הקיץ היה בקשה ספציפית של דיבאלה ושל מוריניו. -צריך להבין: בקשה ספציפית של שניהם... ושניהם בראינות בחצי לשון גם הודו בזה.

5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת כנראה עסקה שהבעלים החליט הוא מטפל ולוקח על עצמו באופן אישי.
    אני בכול אופן מעדיף את לוקאקו על מוראטה.

ההחתמה זאת לא מנקה את פינטו על התנהלות מארקטו זוועתית,אני עוד מקווה שנראה גם שוער חדש ומגן שמאלי (ראיתי דיווחים על ספינא ליוניטד).

עריכה: מסתבר שבסופ"ש גיששנו עם צ'לסי גם על מלאג סאר,שיכול לשחק כבלם ומגן שמאלי.

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/23
    itzik.miro ו-טל. אוהבים את זה.
  6. טל. Member

לדעתי בימים שנותרו עד תום החלון: ניסיון מחטף של מועדון כלשהוא על ספינאצולה, ועל אחד מבין קרסדורפ/צ'ליק: הוא בסבירות גבוהה מאוד.
    (עם ספינאצולה יהיה יותר קשה, כי בימים שנותרו עד תום החלון גם פינטו יצטרך להביא לו מחליף).

אבל בכל מקרה רומא תעשה טעות אם תסרב להצעות, נמוכות ככל שיהיו, על כל אחד ואחד משלושתם.

-רוי פטריסיו: הלוואי שקבוצה כלשהי תפנה אליו. ממש הלוואי... אבל זה תרחיש בסבירות נמוכה יותר לדעתי, בהשוואה לשלושה הנ"ל.

EsheD אוהב/ת את זה.
  7. טל. Member

אגב שאלה מעניינת, שאני מניח שלעולם לא נדע את התשובה עליה, או לפחות לא בשנים הקרובות עד שאנשים יתראיינו בפתיחות על העניין/יפרסמו ספר זיכרונות:

האם דן פרידקין נכנס לעובי הקורה מרצונו? -בהעדפה-החלטה רצונית שלו/ חיבה אישית שלו כלפי לוקאקו כיעד רכש?

-או מחוסר אמון בפינטו ו-"הבנת פאניקה" שוואלה אם הוא לא לוקח את המושכות בעצמו עכשיו - זהו החלון נגמר בעוד שבוע! אוטוטו ראשון לספטמבר אם זה יתפספס בשלב הזה פינטו כבר חסר אונים ורומא כולה תעמוד בפני שוקת שבורה?

8. טל. Member

?Earth angel, Earth angel, will you be mine
    .My darling dear, love you all the time

... -ואז פרידקין הביא את לוקאקו.

https://i.makeagif.com/media/10-09-2015/mL8WUO.Xxx

9. k_700 Member

אם פרידקין הזה מדווח שהוא מגיע להטיס בעצמו את לוקאקו מלונדון לאיטליה אז ברור לך שזו עסקה שהוא נכנס אליה, ניהל ואישר.
    זה בערך הסכומים שהיית לוקח את מוראטה, יש ספק אצל מי האפסייד גבוה יותר?
    שילמתם אקסטרה על חלוץ שלא יכולת לדמיין שיהיה אצלך בתחילת הקיץ. נשמע דיל טוב.

הסעיף שחרור הזה שצ׳לסי דחפה בסוף זה יותר איתות לשוק הסעודי בעוד שנה.

EsheD ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  10. itzik.miro Member

מאוד אוהב את מוראטה, איפה הוא ואיפה לוקאקקי, כמו להשוות מרצדס לשברולט. לוקאקקי רמה מעל.

רכש נהדר לרומא והעלות לא באמת משנה כל עוד היא לא פוגעת בכם מול הפייר פליי.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

EsheD אוהב/ת את זה.
  11. טל. Member

k_700

פרידקין הרבה פעמים עושה את זה.
    הוא אוהב להטיס מטוסים ולאסוף שחקנים, ולהטיס אותם אל רומא. גם כשלא הוא מנהל את המו"מ. סתם על תקן טייס בקוקפיט... זה לא חדש.

זה שהפעם הוא נכנס ניהל המ"ומ ואישר: זה ברור. השאלה שלי היא המניע. להבדיל מכל שאר השמות שקושרו הקיץ לרומא, והוא לא התערב בקשר אליהם. כאן הוא כן נכנס לעובי הקורה וניהל את המו"מ.
    השאלה היא לא האם? אלא למה?
    -כי הוא לכשעצמו מעריך מאוד את השחקן הספציפי כיעד רכש.
    -או בלית ברירה, כחוסר אמון ביכולת של פינטו לסגור סלש הבנה שבכל הקשור לרכישת חלוץ הקיץ, זה now or never?

-----------------------------------------------------------------------
    אני לא יודע להשוות את לוקאקו למוראטה מקצועית.
    אגב: אם הדברים היו תלויים בי, בכלל לא הייתי בוחר בשניהם. -הייתי מנסה להביא את מרקוס לאונרדו ביחד עם בלטראן ולשם כך אפילו מוותר על רנאטו סאנצ'ז ונשאר עם פגאנו בלבד בקישור.

אני בסה"כ מציין שמוראטה היה בקשת רכש ספציפית של דיבאלה ומוריניו... והם גם התייחסו לזה בראיונות. ועדיין העסקה איתו נפלה על רקע פיננסי.
    וזה מעניין שאותו רקע פיננסי זהה (ואולי אפילו כבד יותר) כעת דווקא לא היווה בעיתיות. ולא דיל ברייקר.

(כמובן שיכול להיות שגם לוקאקו היה בקשת רכש ספציפית של מוריניו ודיבאלה. פשוט לא פורסם על כך דבר... על מוראטה כן פורסם).

-----------------------------------------------------------

@itzik.miro
    אל תקנה שברולט בחיים שלך. שמע לי.

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/23
  12. itzik.miro Member

כי כמו בעניין דיבאלה הוא רוצה יח"צ וצילום טוב. לגיטימי כבעל הבית.

ולא אקנה שברולט אל תדאג

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

13. DeRossi16 Member

שאלה שגם אני הרהרתי בה לא מעט , כל עניין הFFP ורומא לא ברור בכלל.

נ.ב : לוקאקו הסכים לקצץ את שכרו בעוד חצי מיליון מ7.5 ל-7 מיליון.

נערך לאחרונה ב: ‏30/8/23
  14. טל. Member

DeRossi16

בתחילת אוגוסט ממש לפני שרומא מכרה את איבנייז, קאלצ'יו מרקאטו סקרו את התקציב שנשאר לרומא "לקנות חלוץ וקשר" שזה כזכור היה הדיבור. תחת מגבלות ה FFP.
    מאז הכל זה פשוט חיבור וחיסור של שווי שחקנים שממילא פורסמו הערכות מה הם שווים.
    *מאז איבנייז כאמור יצא מהספרים. כמו גם מאטיץ.
    *פארדס סאנצ'ז ואזאמון הגיעו.
    -והתוצאה היא שנשאר בקופה 16 מיליון.
    בוא נניח מתוך זה 6 מיליון ברוטו בלבד ילכו על הארכות חוזה של דיבאלה בווה וזלבסקי (וזו הערכה נמוכה. אופטימית) -אז לרומא נשאר 10 מיליון יורו ללוקאקו. לעונה הנוכחית. סכום שמכסה רק את השכר שלו. אין לי מושג איך ולמה פרצו את המסגרת הזו.

ההסבר הכי סביר הוא שיש משהו שאנחנו עדיין לא יודעים. משהו שעדיין פשוט לא פורסם.

-אולי מכירה כלשהיא כעת ב 48 שעות הקרובות/עד סוף ספטמבר שייגמרו החלונות בסעודיה וטורקיה/אולי אפילו בחלון של ינואר (מכירה שכבר סוכמה, שהיא וודאית או קרובה לוודאית. ומקבלי ההחלטות ברומא כן לוקחים אותה בחשבון... ואילו אנחנו "מכאן" פשוט לא רואים/מודעים אליה).

15. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

יום אחרון לחלון, מה אומרים נראה עוד החתמות/שחרורים?