רומא 2024/2025 :: אוי ווי זמיר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י טל., ‏20/8/23.

1. טל. Member

אני לא מבין איזה קטע אתה טוען שרומא עשו לדיבאלה?

הגיעו הצעות מסעודיה. השייחים שם באטרף לאחרונה, עושה רושם... זורקים הרבה רשתות עבות למים. לכל הכיוונים.
    ולכדו אותו ואת הסוכן שלו ברשת.

-מה קיים לדעתך מעבר לכך?

בלדנצי לא מסוגל לתפוס את הימין אפילו לא בלצ'ה. הוא לא פונקציה בכלל. מצחיק אותי שאני מדבר עליו. הוא לא שווה הפעלת מקלדת. קודם שיצליח ב3-4 פעולות במשחק, אפילו לא פעולות ברצף... אחר כך נשוחח על דברים גדולים יותר.
    הוא נראה כמו ילד בכיתה י' שמשום מה נתנו לו להתרוצץ פול גז בניוטראל ולהתמסר (בחוסר הצלחה) עם הסגל הבוגר.

2. DeRossi16 Member

אין ויכוח שהוא טוב מהם , אבל זה צד אחד של המטבע , צד שני זה ששניהם ברומא תרצה או לא תרצה , שניהם צעירים ממנו בעשור , שניהם יושבים על חוזים שמדגדגים את החוזה שלו ושניהם כנראה יהיו כשירים לפי 2 משחקים ממנו , ושניהם עם חוזה ארוך טווח בעוד דיבאלה מסיים חוזה עונה הבאה.
    בעיני הבטיחו לו להיות חלק מרכזי בפרויקט ולהאריך לו חוזה ל3 שנים הבאות בשכר מופקע , הבינו שלא מצליחים למכור את כל הזבל בחלון הזה(תמי זאלווסקי קארדסרופ וכו') וצריך כסף לממן כנף שמאל בלם ומגן ימני. השחקן היחיד שמעוניינים בו הוא דיבאלה , הושקע המון כסף בחורף ועכשיו בקיץ על 2 שחקנים בעמדה שלו , הוא עומד לסיים חוזה ויושב על שכר עתק , הוא מאוד פציע ולכן החליטו פשוט להגיד לו אה שומע פאולו? אתה כבר לא בתכניות כל כך לך מפה ותממן לנו את הרכש שקארדסרופ תמי וזאלוסקי לא יכולים לממן.

בעיני בלדאנצי שחקן מעולה , עקבתי אחריו עוד מימיו באמפולי , חצי עונה של קבוצה שהחליפה מאמן וזמן משחק מועט לא אומרים כלום על שחקן צעיר כל כך...

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  3. Zakutaroma Member

שמע, באמת שאני מבין את הטענה, כל מה שכתבת הוא נכון, אבל מה ישאר מרומא? סבבה חסכו מלא משכורות, הביאו מגן ימני ממוצע מצרפת בשביל לסתום חור ועוד איזה ווינגר.
    בלי דיבאלה אנחנו כלום, גם שהוא פצוע לחצי עונה, בחצי עונה שהוא נמצא, הוא הקבוצה שלנו, לא משנה איזה הצעה מגיעה, לרומא אין שום פריבילגיה למכור שחקן כזה. גם בשביל חצי עונה ומשכורת מנופחת, כל מי שיביאו במקום או בנוסף לא מתקרב למה שהוא יעשה וזה לא שווה רבע משכורת שלהם.
    ואני באמת שואל את עצמי אם דה רוסי וההנלה איבדו שפיות, שבוע לפני תחילת ליגה, בלי פלאן בי, למכור את השחקן הכי טוב בקבוצה במשך שנתיים.
    זה פשוט מביך.

4. תומר1989 Member

בסופו של דבר זה שוב ( כמו ביובה) נופל אך ורק על חוסר כשירות של דיבאלה. זה ממש בלתי אפשרי לבנות על שחקן שנפצע כל 3 מחזורים סלחו לי. בטח שאתה משלם לו שכר כזה שמקשה עליך להתחזק במקומות אחרים .

גם ביובה הוא היה השחקן בי פאר הכי מוכשר, גם עם רגל קשורה. אבל עדיין העדיפו להפרד ממנו בחינם, כי בתמונה הכוללת - העלות מול תועלת שאתה מקבל מהשחקן פשוט לא משתלמת.

5. טל. Member

נכון להיום, ובשנתיים האחרונות בבירור: בלי דיבאלה רומא לא שווה יותר מידי.
    נקודה סוף, אפשר לעצור לקרוא פה.
    דרושה עונה ממש טובה של כמה שחקנים כדי לתת את מה שהוא נותן לרומא בחצי עונה אחת.
    יחד עם זאת, הנהלה של קבוצה מסתכלת גם על העתיד. לא רק על ההווה. אם לא מצליחים להוריד אותו מהעץ של חוזה לשלוש שנים נוספות אני יכול להבין חתירה או סחף של המועדון לכיוון אחר.
    וזה כי אין לו יותר משנתיים נוספות ברמה הנוכחית. לדעתי. וזו הערכה אופטימית.

אגב חתירה או סחף: היום קראתי שהשחקן/הסוכן שלו מנהל מגעים עם המועדון הסעודי הספציפי הזה, מאז יוני.
    איך שאני קורא את התמונה, השחקן או הסוכן שלו (אם אתם מעוניינים לבצע את ההפרדה הזו) הם המנוע פה. בפירוש.
    נכון אפשר לומר שרומא לא תעמוד בדרכו ולא תילחם עליו. אבל אני לא חושב שמנהלי רומא הם המנוע.

Don Joan Roman ו-EO11 אוהבים את זה.
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אם סולה מגיע כתחליף של דיבאלה ולא יגיע עוד חיזוק משמעותי להתקפה, אין לרומא שום סיכוי לדבר חזק העונה.

7. טל. Member

יש 2 סוגים של "שחקן טוב":
    *יש שחקן טוב רגיל.
    *ויש שחקן שהוא כל כך טוב ואפקטיבי, שהוא כבר מטייח ומעלים בעיות אחרות שצצות בשאר חלקי המגרש.

על הנייר רומא כבר חיזקה עמדות בהתקפה. בכל הקשור להתקפה אני דווקא רגוע. רוצה לומר: לא צריך לחפש את השקל מתחת לפנס... הרי ההצטיינות והאפקטיביות של דיבאלה בעיקר טייחה כשלים שהיו בחלקים אחרים במגרש.
    ואחרי דיבאלה אולי לא יהיה מי שייטייח אותם.
    אבל אם רומא תוכל לשפר את אותם חלקי מגרש אחרים, לא יצטרכו טיוח מלכתחילה.
    וכל שיידרש זה סתם חלק התקפי שהוא סביר פלוס. ואת זה יש.

כבר לא יצטרכו שחקן התקפה שהוא יוצא דופן. כבר לא יצטרכו טייח.
    ----------------------------

(כשאני מדבר על חלקי מגרש אחרים שכושלים באופן כרוני וצריך מישהו שייטייח את הכשלים, אני מדבר בעיקר על הקישור האחורי aka פראדס וכריסטאנטה.
    וכמובן על מצבת המגינים המצחיקים בשני הצדדים).

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/24
    EsheD אוהב/ת את זה.
  8. תומר1989 Member

אני מסכים. עדיף מצב שלא צריך טיוח.
    בעיקר כי המטייח חצי עונה במצטבר פצוע ואי אפשר לבנות עליו, ככה שיוצא שחצי עונה אתה עם 11 כלומניקים על המגרש

9. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

בלי קשר לדיבאלה, יש בסגל כל-כך הרבה חורים.
    רוצים למכור את סמולונג, ולהביא בלם במקום.
    אין מגן ימני פותח, ואין מחליף (צ׳יליק לא לרמה).
    הבאנו עוד קשר מצרפת 50/50 בכמעט 30m,במקום להביא 6 אמיתי (איך דווקא דה רוסי לא רואה את זה ?!).
    רוצים להביא את עוד שחקן כנף (בוגה/קייזה), כי ככול הנראה דה רוסי רוצה לעבור לשיטה עם כנפיים (4-3-3?)
    ובעמדת החלוץ זה סימן שאלה, את לוקאקו לא יהיה קל להחליף.
    ויש בסגל לא מעט דד ווד, שיושבים על הפיירול.

10. DeRossi16 Member

מקווה שכל הדיבורים על המגן מסעודיה לא נכונים , נשמע כמו בדיחה רצינית.
    בוגה וסומארה צעד מרומא , מה דעתכם על בוגה?

11. טל. Member

לא הייתי ממהר למכור את סמולינג.
    הוא כבר המון שנים ברומא. ולמדנו להכיר שבדרך כלל יש לו זיג זג של עונה טובה, לאחריה עונה של פציעות, לאחריה עונה טובה, לאחריה עונה של פציעות.

-סיכויי טוב שהעונה הזו הוא יציג יכולת טובה. או לפחות יהיה כשיר.
    בקיץ הבא שייקח את הכרטיס שלו ביד וסלאמאת'.
    הרי אם אין מישהו שייתן עליו סכום של כמה מיליונים (לפחות 5-6), אז מה זה כבר משנה ודחוף לסלק אותו?
    ----------------------------------

הרכש מסעודיה זה לטובת יצירת קשרים. עם מי שצריך בסעודיה.
    זה המשך ישיר למהלך של הספונסרשיפ.

אם אתם שואלים אותי, הפרידקינים (בהקשר הזה, במבט רחב יותר על מערכת הקשרים שלהם עם סעודיה) פה גם מבשלים לעצמם "תוכנית ליום שאחרי". -ליום שירצו למכור את המועדון... אם וכאשר הוא יגיע.

12. Don Joan Roman Member

שחקן מוכשר מאוד אבל יש סיבה שעד עכשיו הוא לא באמת פרץ עד הסוף והיא בעיקר מנטלית. בכל מקרה באחד על אחד הוא נשק מצויין.

13. טל. Member

1 זה חלש מאוד. 5 זה טוב מאוד.
    איך הייתם מדרגים את חלקי ה-סגל השונים ברומא נכון לעכשיו?
    שוער
    בלמים
    מגינים
    קישור אחורי
    קישור קדמי
    התקפה

14. Cup of Tea Liverpool, UK

המשכורת שהוא מקבל שם כדי להישאר היא גם אחת הסיבות העיקריות שלא עבר עדיין.

15. Zakutaroma Member

שוער 4
    בלמים 3
    מגינים 1
    קישור אחורי 2
    קישור קדמי 4
    התקפה 4

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 13)

1. Zakutaroma