שדרוג על דה רוסי זו חוכמה קטנה מאוד. -------------------------- האם פעם היו תקופות שיוריץ' הרשים? -כן. אבל הקדנציה האחרונה שלו (שלוש שנים) כמאמן, בטורינו, בוודאי לא היתה אחת מהן.
סארי , אלגרי ואם בוחרים לקחת מישהו מבחוץ (למרות שזו טעות בעיניי) אז טוכל. כמו שאמר טל להיות יותר טוב ממאמן צעיר שכל היסטורית האימון שלו היא חצי עונה בינונית בסריה A זו לא חכמה. יוריץ' לא עשה קפיצת מדרגה , מאמן בינוני שאימן קבוצות בינוניות ושמר עליהן בטווח 9-10. הוא לא הצליח לעשות מה שעשה גאספריני עם אטלנטה/ג'נואה , שלא נדבר על מוטה עם בולוניה.
אלגרי זה מאמן ששייך לעבר. סארי ויוריץ׳ זה אותו הז׳אנר. ההבדל היחיד הוא באיכות הסגלים שאימנו. טוכל זה מחבל.
ביקרתי את המינוי הזה כבר בשעתו. בביזנס שעושים טעות צריך לדעת לחתוך מהר, לא נראה טוב אבל עם לא נראה טוב לא נעלה לליגת האלופות. דווקא יוריץ מקבל פה הזדמנות לנהל סגל וקבוצה שלא היה לו עד היום. אלגרי זה שם מהעבר סארי גם כנראה בדרך לשם דווקא התפלאתי שלא הלכו על מישהו כמו טרזיץ' , אבל נראה שהוא בדרך למילאן וכנראה בגלל זה. טוכל זה לא מאמן לרומא הזאת. דבר אחד חיובי אני כן יזקוף לזכות דה רוסי, מייל סבילאר. שוער ענק שמוריניו כמעט וחיסל.
ההבדל הוא שאחד הוכיח שהוא מסוגל לעמוד בלחץ ולהביא תארים והשני לא. לעבוד ביובה נאפולי צלסי ולאציו שונה מלעבוד בגנואה ורונה וטורינו , לא רק באיכות הסגל...
ביובנטוס ההיא (או יותר נכון, בסריה A ההיא) גם אתה היית זוכה באליפות כמאמן ראשי. נאפולי הייתה פסגת הקריירה שלו, ואחריה הוא אכן קיבל את הקידומים שהיית מצפה שהוא יקבל, אבל זה היה לפני המון זמן. נצח במונחי כדורגל. חוץ מזה, מה קשורות המילים אליפות או תארים לת׳רד הזה. מה שאתה צריך זה מאמן שיעשה סדר, שתהיה לו עין טובה לשחקנים, אחד כזה שלא כל צעיר אחרי עונת פריצה פתאום לוקח 3 צעדים אחורה אצלו (מישהו זוכר שזלווסקי היה פעם תגלית העונה של הפורום?). כשיהיה לך סגל לאליפות תחשוב אולי על שם יותר גדול מיוריץ׳, אם זה לא יוכיח שהוא מספיק למטרה.
"הטיעון על שמו של יורגן קלופ" צריך אולי לשנות את שמו כי כיום יורגן קלופ דווקא כן פנוי. אבל הרציונל נשאר זהה. -קשה למצוא וקשה להביא לרומא מאמן טופ, (שהוא כיום בטופ. לא סתם איזה שם מהעבר, שכיום חוץ משמו לא נותר לו כלום). בטח באמצע עונה. בטח כשעדיין צריך לשלם לדה רוסי שרק הקיץ משום מה החתמת, לשלוש פאקינג שנים נוספות, משכורת מידי חודש. זה לא פשוט. טיעונים סטייל "חבל שלא הלכו בזמנו על מוטה", או חבל שלא הלכו בזמנו על ההוא שם, ועל ההוא כאן (אני בטוח שלכולם כאן יש שמות מיוחדים שהיו רוצים לראות אצלינו. אני אישית למשל כשפיטרו את מוריניו מאוד רציתי לראות את רומא מנחיתה אצלה את לופטגי), אלו כולם טיעוני בדיעבד חביבים מאוד. אבל אין להם בשר כעת. אני חושב שניתן ללמוד בוודאות שיש ברומא מאחורי הקלעים כמה כוחות ניהוליים שמושכים לכיוונים שונים. לא יודע מי אלו הכוחות הללו. אבל זה הגיוני שיצמחו לכיוונים שונים - כאשר בעל הבית בכלל לא נמצא באיטליה רוב הזמן. לענייננו זה משתמע בבירור מההחתמה המוזרה של דה רוסי בקיץ והאמון המוחלט שניתן לו למשך 3 שנים בשכר עתק, מאידך, לעומת חוסר האמון שההנהלה הטיחה בו כעת. מנגד. רק בגלל ספיגת גול שוויון דקה 90. ברומא יש פשוט כוחות ניהוליים שונים שמושכים לכיוונים שונים. לענייננו#2 פנו לפיולי. הוא סרב. הסגל מחורר. ולא מאוזן. זה ברור לכל בר דעת. לכן יש מצב שעוד כמה מאמנים אחרים שעדיין לא פירסמו, רומא פנתה אליהם, והם סרבו. לדעתי זו השערה סבירה. רוצים יוריץ בסדר שיהיה יוריץ. הציפיות מהעונה הזו כל כך נמוכות, שאין הרבה מה לומר. פשוט נחכה ונראה מה יצא ממנו. אני אישית מחכה לראות אם הוא דבר ראשון בועט בתחת לכריסטאנטה וצ'ליק וכל שאר הנכים, שמשום מה כל מאמן שמגיע לרומא - נצמד אליהם מייד. (אבל אף מאמן מועדונים מחוץ לרומא מעולם לא מעוניין בהם)
יורגן קלופ לדעתי פרש מאימון או לפחות החליט לקחת הפסקה של עונה אחת לפחות ובלי קשר הוא לא שם ריאלי לרומא. יוריץ' זו בחירה טובה והזדמנות מעניינת עבורו לבחון את היכולות שלו במועדון גדול יותר ותובעני יותר מהמועדונים שהוא אימן בהם עד כה, זה לא יותר טוב מאלגרי או מסארי אבל הם גם מרוויחים הרבה יותר מאשר יוריץ' וגם יש להם דרישות הרבה יותר גדולות משל יוריץ'. דרישות שאין לרומא אפשרות לתת להם לפחות עד הקיץ ולא סתם יוריץ' חתם עד תום העונה עם אופציה.
האמת, מאוד הייתי רוצה לראות את קלופ ברומא. לשקם מועדון היסטורי באיטליה תהיה אחלה של חותמת לקריירת אימון אגדית אחרי שעשה את אותו הדבר בגרמניה ובאנגליה. אבל ברור שהוא צריך מנוחה אחרי 8 עונות בפרמיירליג. ואולי הוא בכלל רוצה לזוז הצידה לנצח ולשים את המשפחה במרכז. מה לעשות. חבל בשבילנו.
ראית את הסגל שסארי אימן בלאציו? על איזה דרישות אתה מדבר... אני מתפתה מאוד לדבר גם על הסגל שאלגרי אימן ביובה.
אם רוצים מישהו שמתקרב לסדר גודל של קלופ,התנאי הראשון זה לשחק בליגת האלופות. אני ממש לא מסכים שהעונה גמורה,אנחנו רק בתחילת הדרך, מצידי שנשחק אנטי כדורגל כל העונה,העיקר לתפוס מקום בצ'מפיונס.
כן, ראיתי שאחרי שמכרו לו את סאביץ' הוא הסתכסך שם עם כולם ועזב. אלגרי קיבל בדיוק את מה שרצה ביובנטוס. אף אחד לא הכריח אותו לבנות על קוסטיץ', אלכס סנדרו ומקני כבאנקרים או לגמור את קייזה, אילינג ג'וניור ולשלוח את סולה לפרוסינונה.
סארי זה לא מאמן שנותן אימפקט מיידי, סארי זה מאמן שזקוק לזמן. סארי מתלונן כשמחתימים אותו במועדון באמצע הקיץ. סארי מתרץ תוצאות בכך ששחקנים מסויימים מצטרפים לקבוצה מאוחר. גם אני חושב שבנקודת הזמן הזו יוריץ׳ הוא אופציה טובה יותר. לא בטוח שהוא המאמן בעל הפרופיל שמתאים להדריך את העתיד של רומא, אבל יהיה לו עד לסיום העונה להוכיח את זה.