ריאל מדריד 2013/14:: עידן חדש עם אנצ'לוטי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏10/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. חוצפן חיובי Member

באמת שאני לא מבין את הבעיה שיש לאנשים עם הסכומים. אלה סכומי הכסף שנכנסים היום לכדורגל, מה אתם רוצים שהקבוצות תעשנה איתם? ולמה להוציא 100 מיליון יורו על שחקן זה מטורף ולהוציא 10 מיליון על שחקן (תחשבו, שחקן כדורגל, בסך הכל בן אדם, הרי אין באמת קשר אמיתי גם בין הסכום הזה לשחקן) זה שפוי? כי התרגלתם? וזה אפילו לא כסף שהולך לפח או גורם לנזקים (כמו שאפשר להגיד נגד תרבות הצריכה), הוא בסך הכל מתגלגל מקבוצה א' לקבוצה ב'.

2. Civil Anti Madridista

אמרתי שבארסה נקייה?
    אבל הסיבה היחידה שאיברהימוביץ' הוחתם בסכום הזה, נבע מהלחץ של ריאל מדריד באותו קיץ עם ההחתמות של כריסטיאנו וקאקה שהלחיצו את הקטלונים
    לא מתפקידי לשפוט את מדיניות הרכש הזאת כי זה המודל שפלורנטינו פרס דובק בו כבר עשור, והוא להביא בכל מחיר את הסופרסטארים, והכוכבים הכי נוצצים
    אבל למהלכים האלה יש תוצאות, ובעיניי הם הגורם העיקרי לכך שמחירי השחקנים קפצו 10 מדרגות ב5 השנים האחרונות

3. פול סקולס Member

זה גורם לכך שכל מה שקשור במשחק מתייקר.
    מחירי ההעברות נוסקים לשחקים, ואיתם גם המשכורות של השחקנים.
    מי מממן את המשכורות האלה? נכון, לרוב עסקאות הטלוויזיה וחוזי הפרסום השונים של המועדונים, אבל תמיד, תמיד, גם האוהדים. ואז המשחק מתרחק ממעמד הביניים או מעמד הפועלים (כל אחד יקרא לזה בשם אחר), ואז כל מיני אנשים אמידים+ ממלאים את האולד טראפורד, האמירייטס, הברנבאו וכו' וכו', ואז יש חרא של אווירה במגרשים האלה... אין לזה סוף, ובטח שזה לא נעצר בקבוצה א' שמעבירה כסף לקבוצה ב'.

גם אם זה מאוד אבסטרקטי, בסופו של דבר זה תמיד קשור אליי ואלייך כמי ש"צורכים" את המשחק.

4. aloneli Member

מעניין אם בייל היה עובר לריאל גם אם נייאמר בסוף לא היה מגיע לבארסה.לדעתי המעבר של נייאמר הלחיץ את ריאל ולא רק מקצועית.
    ריאל לא יכולה להרשות מצב כזה שבארסה עושה החתמה גדולה והיא תשב בחיבוק ידיים.בטח אחרי עונה ללא תארים ועוד שבארסה זוכה באליפות על חשבונה.ההחתמה של בייל מרגיעה קצת את הרוחות מבחינת ריאל מדריד וגם את הקהל שלה שציפה להחתמה כזאת.אחרת הלחץ היה עולה בטירוף והקהל היה בא בטענות.ההחתמה של בייל מראה את הכוח של ריאל מדריד שאם היא רוצה להחתים שחקן היא תשיג אותו וגם זה סוג של תשובה להחתמה של נייאמר.

לבייל יש אופי של כוכב אבל זה שהמחיר יצא 100 מיליון ולא 30-40 מיליון, מעלה את מד הלחץ והציפיות ממנו בכמה רמות.יהיה מעניין לראות את הרביעייה הקדמית של ריאל.

5. חוצפן חיובי Member

זה לא גורם לשום דבר, זו רק התוצאה הסופית. מועדונים יחפשו למקסם רווחים גם אם שחקן עולה 100 מיליון וגם אם הוא עולה 50. אם בייל היה עולה פחות זה לא היה גורם להם לגבות פחות כסף מהאוהדים, אלא מאפשר להם להשאיר את אוזיל על הספסל.

6. Becks Member

אי-אפשר להשוות בין המעבר של רונאלדו לשל בייל. כשרונאלדו הגיע, הרבה גבות הורמו בגלל הסכום העצום ששילמתם עליו, אבל היה ידוע שבסופו של דבר ריאל תחזיר את ההשקעה מהר (לא חשבו שזה יהיה כל כך מהר). צרכים לזכור שגם אז היה מדובר באחד משני השחקנים הטובים בעולם. לא יודע מה יהיה בעתיד אבל כרגע הסיפור עם בייל הוא שונה לגמרי. בייל לא הוכיח את עצמו כאחד ששווה 100 מיליון יורו. רונאלדו הוביל את יונייטד לזכייה בליגת האלופות ולאליפויות, בייל אפילו לא הצליח לעלות את טוטנהאם לליגת האלופות. רונאלדו זכה בפרס שחקן השנה בעולם לפני שהוא הגיע אליכם, בייל הסתפק "רק" בפרס שחקן השנה באנגליה. לא בטוח שפרז יצליח להחזיר את ההשקעה, בשביל זה בייל צריך למכור מליוני חולצות ולעבור את רונאלדו במכירת חולצות, דבר שקשה לי מאוד לראות.

7. StevieG Member

אני מת על ההשוואה הזאת בין התארים של רונאלדו, ששיחק במנצ'סטר יונייטד, לבין בייל, ששיחק בטוטנהאם. אין ספק שההשוואה הזאת במקום.

אבל אם מסתכלים תאכלס על מה שבייל עשה בעונה שעברה, במקום להסתכל על המספרים ועל ההישגים על הנייר, אנחנו רואים שחקן, שבעקבות השאפתנות והמקצוענות שלו, הצליח לשדרג את המשחק שלו בכמה רמות. אם פעם הוא היה ווינגר מדהים ותו לא, היום הוא יכול לשחק באמצע ובתפקיד חופשי ולהיות קטלני מכל מקום בחלק ההתקפי. גם המבנה הפיזי שלו והאתלטיות שלו לא נופלים בהרבה מרונאלדו. הבן אדם כובש מכל מקום במגרש, אז כנראה שיש לו טכניקה גם כן ברמה הגבוהה ביותר.

אבל השורה התחתונה, שמצדיקה את זה ששמו עליו כל כך הרבה כסף, זה האופי והמקצועניות שלו והשאיפה שלו להיות הטוב ביותר. כשיש לך את זה, אתה יודע שהוא רק יילך וישתפר.

---------------------------------------------

באתי לפה בכלל כדי לשאול על אוזיל. האם אני היחידי שהיה מתוסכל מכך שהבן אדם לא מסוגל לשחק בנגיעה? שהוא כל הזמן נוגע יותר מדי בכדור ולא משחרר בזמן? או שאני מדמיין את זה בכלל, והטענה של חלק מאוהדי ארסנל שהוא השחקן הכי גדול מבחינת המעמד שהגיע אי פעם לפרמייר ליג היא לא מופרכת מיסודה?

8. Raulito Madridista

אני מאוד אוהב את גארת' בייל ולדעתי הוא הסיבה העיקרית לכך שאפשר להגדיר את קבוצות הצמרת התחתונה באנגליה כבאמת מעניינות. זו הייתה הסיבה שראיתי משחקים של טוטנהאם. הוא שחקן פנטסטי והמקצוענות והשאיפה לשלמות היא נפלאה. אבל, גם אם לא נכון ספציפית להשוות בינו לבין כריסטיאנו כתוצאה מגורמים משתנים חשובים - הרי גם אם מסי היה משחק איתו - כנראה טוטנהאם לא הייתה זוכה באליפות. אבל עדיין - בפועל, בייל הציג רק עונה אחת מדהימה. כריסטיאנו הגיע לכאן כשחקן מוכח יותר. בנוסף, גם היום - בייל הוא עדיין לא כריסטיאנו. בסופו של דבר - ריאל מדריד הביאה שחקן מעולה אבל במחיר מפלצתי שעוד ייפגע בה בעתיד, ישים משקולות אדירים על הרגליים של השחקן, ובתאכלס - רק גול בגמר ליגת האלופות או עונה מפלצתית של 50 גולים, משהו כמו כריסטיאנו ומסי - תחשיב את הרכש הזה להצלחה. הרי עונה 'רק' עם 26 שערים לא תהיה מוצלחת. כמוכן - יש מעט מאוד שחקנים טובים מדי-מאריה בעמדה שלו. 100 מליון יורו אולי היו צריכים לשפוך על חלוץ - אם בכלל. כי ההבדל בין לבאנדובסקי לבנזמה הוא קריטי(גם אם הצרפתי הליצן מבקיע פה ושם). ההבדל בין בייל לדי-מאריה(כבר הציג כדורגל נפלא במדריד והוא מאוד צעיר) - לא שווה את הסכום. בכל מקרה - שיהיה לו בהצלחה.

9. Blaugrana Blood Member

ריאל בשנים האחרונות היא הקבוצה הכי טובה באירופה במתפרצות. והחלק המקשר בין חילוצי הכדור של אלונסו למהירות של כריסטיאנו היה אוזיל. ככה שהטענה שהוא מעקב את המשחק ונוגע יותר מדי בכדור נראית לי מגוחכת. אני בדעה של מוריניו וחושב שאוזיל הוא פליימיקר מדהים, הוא יודע לשחרר כדור מתי שצריך בין אם בנגיעה ובין אם אחרי דריבל קצר. מה שבטוח זה שהוא תמיד מרים את הראש (בניגוד לרונאלדו שמוריד את הראש הרבה פעמים בזמן כדרור).

האם הוא העברה הכי גדולה שהגיעה לפריימר-ליג? ברגקאמפ, רונלדו, הנרי, טורס, דרוגבה וכו' לא הגיעו בקול תרועה ועשו את הפריצה באדמת אנגליה. גם יא יא טורה הגיע אחרי עונה בה איבד מקום בהרכב. היו גם שמות גדולים שהגיעו אחרי השיא, שבצ'נקו נניח. השם היחיד שקופץ לי כרגע לראש שהיה העברה באותו סדר גודל של מעמד זה חואן ורון ליונייטד בזמנו...
    לא חושב שזו טענה מופרכת בכלל, מדובר בשחקן וורלד קלאס לכל דבר, שעשה הרבה וששיא הקריירה עוד אמור להיות לפניו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/13
  10. alonje Member

אני מסכים עם מה שראוליטו אמר. בייל נתן עונה אחת מעולה בלבד! אמור להיות שווה אולי חצי מהסכום.
    בנוסף, כולכם שוכחים שמדובר בשחקן בעל היסטוריית פציעות לא קטנה בכלל.
    האמת, בעיני אוזיל שחקן איכותי יותר מבייל, שכבר מכיר את סגנון המשחק של הקבוצה, את השפה, וגם לו יש הרבה לאן להשתפר. מאוד לא מובנת לי ההעברה הזו.

למרות זאת, אני חושב שריאל הייתה בהחלט זקוקה ל-X פאקטור. הרי לפני הבאת בייל, ברצלונה עדיין הייתה המועמדת המובילה(בפער זעום) לזכייה באליפות. יש משהו מיוחד בהבאה של בייל שמשרה ביטחון על הקבוצה וגורם לכולם להאמין שהעונה ריאל השתפרה מהשנה שעברה, ואולי אפילו פייבוריטית לזכייה באליפות.

11. Raulito Madridista

אוזיל בסה"כ בן 24. לא כל שחקן יכול לתת גול בגמר ליגת האלופות בגיל 22 כמו ראול או מסי. שנות השיא שלו עוד לפניו. קצת קשה לי להאמין שהוא ישתפר ברמה ניכרת, בין היתר כי יהיו לו קשה כשהוא מוקף בשחקנים בינוניים כמו ארסנל(יענו הוא לא יוביל אותה לאליפות) - אבל אנחנו עוד עלולים להתחרט על מה שקרה. וכמו שאמרתי - הפתיחה המעולה שלו הייתה בעוכריו. כאילו 25 בישולים בעונה זה מובן מאליו...

ריאל מדריד תמיד שואפת להיות הקבוצה הכי טובה על הפלאנטה, וברור שמביטים ימינה ושמאלה. אבל זה קצת עצוב אם בייל הוא רק 'קונטרה' לניימאר ובארסה. ריאל הייתה יכולה להיות מועמדת בכירה לאליפות אם הייתה מתחזקת בחלוץ רציני, נניח לבאנדובסקי. גם קבאני היה בא בטוב מה שנקרא. מצד שני, המועדון רשם את ההצלחה הגדולה ביותר שלו(אני חותר מן הסתם לגביע עם האזניים הגדולות) כששפיות לא הייתה שם המשחק בשבילו..

12. GentlePunter Member

חבר הפרלמנט האירופי דרק יאן אפינק (הולנדי, מייצג את בלגיה) מבקש לפתוח חקירה כיצד התאפשר לריאל לרכוש את בייל תמורת 100 מיליון יורו. מוזר לו שמועדון עם חובות של 600 מיליון וגב של בנק שהאיחוד האירופאי שילם מיליארדים על מנת להציל ירשה לעצמו הוצאה כזאת. החל בהליכים של הגשת בקשה רשמית ל-European Commission. נראה כמו תרגיל PR, אבל עם האירופאים האלה אי אפשר לדעת, הם מכורים לחארטה של עצמם באופן קשה.

על מנת שתאהבו אותו יותר, בדקתי ומצאתי שהוא חתום גם על עצומה להחרמת ישראל.

13. Ohad_Glr Member

אני חושב שחלק מהמכירה של אוזיל הוא גם הכניסה של לוקה מודריץ' להרכב.
    אני מאמין שאצל אנצ'לוטי יש איזושהי מחשבה שמודריץ' יתרום חלק גדול בבניית התקפות, ביצירת מצבים ובישולים. חלק יותר גדול מזה שחדירה נתן בתור הקשר שליד אלונסו...

14. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

מה שאתה אומר בעצם שאנצ'לוטי מעדיף את השת"פ של מודריץ'-בייל שמכירים אחד את השני מטוטנהאם, לבין אוזיל-רונאלדו כמו שנאמר?

הזמן יעשה את שלו..

15. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא לא חושב שהעזיבה של אוזיל השפיעה במובן זה או אחר על מודריץ', הקרואטי צריך להיות באנקר בהרכב העונה, ולפי ההתבטאויות האחרונות של אנצ'לוטי הוא כנראה יהיה, לצד קשר אחורי כמו אלונסו/אייארה. אם אוזיל היה נשאר אז הוא היה מתחרה עם איסקו על תפקיד הקשר הקדמי ולא עם מודריץ' שישחק מאחורה יותר.

אגב, דבר אחד שאני אוהב בסגל שלנו כרגע זה שלמעט עמדת השוער והמגן הימני יש היררכיה ברורה בכל אחת מהעמדות האחרות במגרש ועושה רושם שמי שיישב על הספסל מוכן להשלים עם העובדה הזו (חוץ מקונטראו שכנראה יעזוב בינואר). במועדון לחוץ כמו ריאל מדריד מנטליות טובה זה אחד מהדברים החשובים ביותר שצריכים להיות לכל שחקן, שכן כבר ראינו כמה מצוברחים היו אוזיל והיגוואין/בנזמה כשהם הוחלפו במהלך משחק או כשהם פתחו אותו על הספסל. זו הבעיה הגדולה ביותר בספסל עמוק, לכל כוכב יש אגו גדול מדי (מבלי להתייחס לאם זה מוצדק או לא) שייפגע אם הוא לא יקבל כמות דקות ראויה ביחס ליכולת או לשם הגדול שלו.

מצב נושא:
הנושא נעול.