ריאל מדריד 2016/17:: שחק אותה זיזו - אלופת אירופה רוצה הפעם להצליח בליגה; כריסטיאנו מקרטע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏20/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

היום שאחרי הדרבי

התגובות לאחר המשחק:

המאמן זינדין זידאן פגע בול עם ההחלטה ללכת עם כריסטיאנו ובייל מקדימה ולצוות את לוקאס כקשר נוסף והיה מאושר לאחר המשחק:"זה היה ניצחון ענק, אני לא זוכר את אתלטיקו מדריד מובסת בביתה 3:0.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2016/11/19/14795935454788.Xxx

המשחק הטוב ביותר? "אני לא יודע, אבל בטח אחד הטובים של הקבוצה מאז שאני מאמן אותה. רק במשחק ענק אתה יכול לנצח את אתלטיקו מדריד 3:0 בביתה, זה לא יקרה לה עוד הרבה. זה נראה קל בדיעבד לאחר המשחק אבל המשחק היה קשה מאוד".

עוצמה. "אני מאוד מרוצה, הקבוצה ידעה לשמור על קצב אחיד. המחצית הראשונה כולה הייתה פנטסטית לדעתי. במחצית השנייה פתחנו פחות טוב והלכנו אחורה בגלל איבודי כדור מיותרים, אבל זה די טבעי כי גם אתלטיקו פקטור במשחק והם יודעים לבצע לחץ".

היכולת של איסקו. "לא תהיה שום בעיה כשקאסמירו יחזור. איסקו פרח היום והעמדה שלו קצת יותר מקדימה היא הטובה ביותר עבורו. הוא שיחק בחוכמה ולא איבד כדורים. כל הקבוצה הייתה טובה היום וסרחיו הטריף מהספסל".

הדיבורים בחדר ההלבשה. "הגישה שלנו הייתה נהדרת. ידענו מראש היכן נשחק מההתחלה. כשאנחנו ממוקדים ומציגים עוצמה, כי את האיכות תמיד יש לנו - אני לא דואג, קשה מאוד לעצור אותנו. מהדקה הראשונה היינו חזקים והתכנית עם לוקאס עבדה מצוין. הוא שיחק בימין ולפעמים המערך היה 4-4-2 ולפעמים 4-5-1 אבל זה כלל לא חשוב".

המצב בליגה. "אני אהיה שמח עוד כמה דקות ואז אתחיל לחשוב על המשחק הבא. השגנו ניצחון חשוב וטוב אבל לא מעבר לכך, אנחנו גם לא באמת בודדים בפיסגה, יש עוד הרבה מאוד משחקים ויהיו קשיים עד הסוף, מה גם שבאירופה המצב שלנו לא מספיק טוב".

ראמוס פתח על הספסל. "ראינו שהוא לא 100% ולמרות שרצה לשחק החלטתי שאין מה לסכן אותו. לוקאס היה חשוב ותרם לנו המון וכך גם נאצ'ו".

רונאלדו כחלוץ '9'. "היום זה היה לנו נוח ולכן השתמשנו בזה וכריסטיאנו עשה את העבודה על הצד הטוב ביותר ואני שמח בשבילו. נצטרך לראות מה מתאים לנו לכל משחק, לא בטוח שאאמץ את הרעיון הזה".

"היום כריסטיאנו סגר חד וחלק את הדיון לגבי כדור הזהב ועוד לפניכן ידענו שזה מגיע לו, עברה עליו שנה יוצאת דופן והוא היה חלק חשוב בניצחונות של הקבוצה והנבחרת".

ניצחון הכרחי. "תמיד טוב לנצח בדרבי, לפני המשחק הסיכויים היו 50-50 ולא ציפינו לנצח 3:0 במגרש קשה אבל זה היה משחק נהדר. עבדנו כולם היטב".

הקרב על מרכז השדה. "כולם שחקנים חשובים. איסקו בלט אבל גם מודריץ' וקובא עשו את שלהם. קיבלנו הרבה היום מכל אחד ואחד מהשחקנים. פחות חשוב מי משחק. המטרה היא לשחק כדורגל טוב ושמח כמו היום ולנצח. אני לא דואג".

דני קרבחאל:"זה היה יערב יפה, שיחקנו נהדר בכל בלטה על המגרש, עם הכדור ובלעדיו וזה בא לידי ביטוי במשחק נגד יריבה קשה כמו אתלטיקו. ידענו שיש לנו רעיונות מסוימים ודרך לנצח. אנחנו שמחים על הניצחון ועל איבוד הנקודות של ברצלונה וגם אתלטיקו נותרת מאחור, אבל יש עוד זמן רב. הסגל של הקבוצה עמוק וכל אחד יכול לשחק ולתרום. זידאן לא לוקח סיכונים עם הפציעות והוא מאמין בסגל ומשרה ביטחון. נלחמנו היום והצגנו יכולת גבוהה ולכן לא ספגנו, זו הייתה מלחמה קבוצתית קולקטיבית על כל כדור. לוקאס עזר לי יפה מאוד בסגירה על פיליפה לואיס ושאר אגף שמאל של אתלטיקו".

נאצ'ו:"כשאנחנו משחקים טוב כקבוצה קשה מאוד להתחרות מולינו. אני שמח עבור המשחק שלי היום, קיבלתי הרבה פרגונים. אני תמיד מנסה לנצל את ההזדמנויות שאני מקבל. טובת הקבוצה מעל הכל והתחרות כאן קשה. בכל-מקרה מחמם את הלב לראות שחקנים שגדלו בקאנטרה של ריאל מדריד משחקים בדרבי ומובילים אותה לניצחון. תקפנו והגנו כיחידה אחת היום. אנחנו מרגישים יותר בנוח עם היתרון בצמרת אבל זה רחוק מלהיות גמור, אסור לנו להירגע. עוד מעט מגיע הקלאסיקו ודברים בהחלט יכולים להשתנות. תמיד הזכירו את הדרבי שהובסנו 4:0 אבל אני ו-ואראן היינו מעולים היום. אני רוצה להזכיר ששיחקתי כאן בקאלדרון ארבעה משחקים וניצחתי בשלושה".

מכות. "היום הכדור פגע בי בכל מקום אפשרי וגם קיבלתי 'מכות' פה ושם אבל זה היה שווה את זה ללא ספק, אני שמח שיכולתי לעזור".

התיקו של ברצלונה. "זה הפתיע אותנו, מאלגה שיחקה עם הרבה הקרבה ותשוקה ממה שראינו אבל הניצחון של ריאל מדריד יותר חשוב".

איסקו שהציג משחק גדול סיפר שספג מכה חזקה וצלע על המגרש לכמה דקות אבל 'משחק כזה אתה לעולם לא מפסיד'. "היה לנו ערב מחשמל בעיקר במחצית הראשונה, הנענו כדור בצורה נפלאה נגד קבוצה חזקה שלוחצת ובועטת. במהלך כל השבוע עבדנו על סגנון המשחק הזה וידענו היטב מה אנחנו הולכים לעשות וכיצד ננצח".

העמדה. "אני הרגשתי מאוד בנוח היום אבל בכל עמדה בה אשחק אני אנסה לעשות את הטוב ביותר עבור הקבוצה וכך היה עד היום. יתר השחקנים גם כן עזרו לי. אני מקווה שתהיה המשכיות".

החוזה. "יש לי עוד שנתיים בחוזה בריאל מדריד ואני לא דואג. יהיה זמן לדבר על הכל, צריך לראות מה קורה".

הטבלה. "זה בסה"כ כולה חודש נובמבר. אמנם הרבה זמן לא הובלנו את הטבלה בהמשכיות כזו ובפער כזה אבל אנחנו לא מסתנוורים מההצלחה אלא יודעים שצריך להמשיך אותה".

לוקאס ואסקס ששיחק בעמדה בכנף ימין ותרם המון להגנה - "זה היה משחק מפתח עבורינו. ידענו את ההתרחשות לפני המשחק ועלינו למגרש כמו גדולים וניצחנו בגדול אבל חשוב לשמור על ענווה. ניצחנו בצורה חלקה אבל יש עוד קשיים רבים בדרך ובכדורגל הכל נזיל".

מרסלו:"משחק נגד אתלטיקו הוא קשה, וודאי בחוץ, אבל באנו בריכוז מלא וזה מה שעשה את ההבדל. שיחקנו טוב בצורה יוצאת דופן ביחס לתנאים. צמצמנו רווחים מאחור, תקפנו ולחצנו אותם כשהכדור לא היה אצלינו ולא ספגנו שער וזה היה ערב נפלא. אנחנו שמחים אבל לא דופקים אגרוף על השולחן כי יש עוד הרבה זמן והליגה עוד תתבלגן. כיבדנו את אתלטיקו ואנחנו מכבדים כל קבוצה ונמשיך בענווה הזו הלאה. העוצמה שלנו לא עמדה בספק אפילו לרגע ונלחמנו על כל כדור אבוד גם כשהתוצאה הייתה 3:0. היינו מעולים. אי-אפשר לפקפק בכריסטיאנו. הוא קיבל חוזה חדש ותראו מה הוא עשה היום".

המספרים מהמשחק:

http://as01.epimg.net/videos/imagenes/2016/11/19/portada/1479591330_410856_1479591721_portada_normal_recorte1.Xxx

- ריאל מדריד שוברת את נאחס הדרבי ומנצחת את אתלטיקו לראשונה מזה שישה משחקי ליגה בהם חילצה שתי תוצאות תיקו.

- הפעם האחרונה בה ריאל מדריד ניצחה 3:0 את אתלטיקו בקאלדרון הייתה בעונתו האחרונה של זידאן כשחקן, איי שם ב-2005/06, אז רונאלדו פנומנו כבש צמד ופראה הוסיף שער עצמי.

- ריאל מדריד שמרה על שער נקי במשחק ליגה בויסנטה קאלדרון לראשונה מאז עונת השוסטר ב-2007/08 אז ריאל ניצחה 2:0 משערים של ראול ו-ואן-ניסטלרוי.

- וכמובן שהגענו לכריסטיאנו רונאלדו - עם השלושער המרגש הערב הוא עקף את די-סטפאנו והפך למלך שערי הדרבי בכל הזמנים עם 18 שערים ב-26 משחקים, רובם בויסנטה קאלדרון.

- עדיין כריסטיאנו: זה השלושער השני שלו בקריירה נגד אתלטיקו, וגם הקודם, בעונת האליפות, כשניצחנו 4:1 - היה בויסנטה קאלדרון. השער הראשון היום הגיע מכדור חופשי, וזה השער השלישי של כריסטיאנו נגד אתלטיקו בכדור חופשי - הוא עשה זאת גם ב-2011/12(בויסנטה קאלדרון) וגם בעונת 2012/13(בברנבאו)

- סה"כ המאזן בדרבים: 214 משחקים בכל המסגרות - 109 נצחונות לריאל מדריד, 51 תוצאות תיקו ועוד 54 נצחונות לאתלטיקו, יחס שערים 358-272 לריאל מדריד| בליגה בלבד: 159 משחקים - 86 נצ' לריאל מדריד, 34 תוצאות תיקו ועוד 39 נצ' לאתלטיקו מדריד, יחס שערים 284:213 לטובת ריאל מדריד| בויסנטה קאלדרון בלבד(חוץ, ליגה) - 80 משחקים - 34 נצ' לריאל מדריד, 22 תוצאות תיקו ועוד 24 נצ' לאתלטיקו מדריד.

- מאזן המשחקים ללא הפסד עלה ל-29 רצופים, מאז המפלה נגד וולפסבורג איי-שם במרץ בעונה שעברה במשחק הראשון ברבע גמר ליגת האלופות. זו הפעם הרביעית בהיסטוריה שריאל מדריד מגיעה לרצף כזה.

- לאחר הניצחון על אתלטיקו, ואחרי שגבר כבר העונה על בטיס(6:1) - זידאן מחפש לנקום במאלגה שהוציאה נקודה מול ריאל מדריד אשתקד בלה-רוסאלדה. חוץ ממנה - זידאן ניצח את כל היריבות מולן התמודד.

- ריאל מדריד העונה השיגה 30 נק' ב-12 המחזורים הראשונים - 6 נק' יותר מאשר בעונה שעברה עם בניטס(מאזן 7-3-2). זה הרקורד הטוב ביותר שלה בשנות ה-2000 להוציא את עונת הבכורה של מוריניו שרשם 10 נצ' ו-2 תוצאות תיקו.

- ריאל מדריד מובילה ב-4 נק' יתרון על פני ברצלונה השנייה בטבלה. מאז עונת 1991/92 עם לאו בינהאקר על הקווים - ריאל לא הובילה בפער כה גדול על השנייה בטבלה בחלוף 12 מחזורים. בעונת השוסטר אותה פתחנו חזק - ריאל הובילה רק בנקודה על פני ויאריאל השנייה בטבלה ובעונת האליפות עם מוריניו בפער של 3 נק' על פני ברצלונה.

כותרות העיתונים הבוקר:

שער המארקה:

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2016/11/20/portada/marca_papel/g2011.81752da0192cf9c94e31b19dcd6e4500.Xxx

"ככה מדריד עושה את זה"

כריסטיאנו ניצח את אתלטיקו עם שלושער גדול. ערב קסום של של איסקו. שיעור טקטי גדול של זידאן בדרבי האחרון בקאלדרון.

- בסיקור המשחק באתר בחרו בכותרת 'כריסטיאנו סגר את הקאלדרון' וכתבו שחבט באתלטיקו מדריד עם שלושער. 'כריסטיאנו קבע - את השם שלו יכתבו באותיות גדולות על הויסנטה קאלדרון. בעיטה חופשית, פנדל ושער קליל בתוך הרחבה שהשלים שלושער. רפרטואר מספק לערב אחד, ואחרון במגרש הזה אותו הוא אוהב בסה"כ למרות העונות האחרונות. זוכרים שהייתה בצורת?' עוד ציינו את איסקו - 'במופע רך, מלהיב, מהפנט, למרות שהופל לכר הדשא שוב ושוב, למרות שידע שהוא חייב להוכיח. איסקו הוסיף גן עדן של שלווה. אובלק עוד תיסכל את כריסטיאנו בהתחלה אבל הפורטוגלי לא חיכה הרבה כדי להלום. אוהדי אתלטיקו לא ישכחו אותו לעולם. ואתמול נעשתה עוד היסטוריה במשחקי הדרבי'. עוד הוסיפו שהסיוט של אתלטיקו מדריד שוב חזר. חוץ מכריסטיאנו ואיסקו, גם ואראן ונאצ'ו זכו לציון של שלושה כוכבים כאשר מודריץ' וקובא קיבלו 2.

- במארקה ציינו שזו פתיחת העונה הטובה ביותר של ריאל מדריד ב-25 השנים האחרונות מאז עונת 1991/92 עם לאו בינהקר, עונה שהסתיימה בטרגדייה עם אובדן האליפות במחזור האחרון במשחק החוץ בטנריפה. לא מבחינת קצב צבירת הנקודות אלא העובדה שמאז ריאל מדריד לא הצליחה להוביל על השנייה בטבלה בפער של 4 נק' בשלב הזה של העונה - מחזור 12. בעונת האליפות עם מוריניו ריאל הובילה ב-3 נק' על פני ברצלונה ובעונת השוסטר(2007/08) ביתרון נקודה על פני ויאריאל וגם בעונת הבכורה של מוריניו הובלנו בנקודה(על פני בארסה).

- זידאן ביטל את סימאונה. מעבר להיעדרויות הצפויות, בריאל מדריד לא ציפו לכך שראמוס ייכשל במבחן הכשירות ושבנזמה יפתח על הספסל משום שלא כשיר לשחק יותר ממחצית. כל זה לא שינה לזידאן שלא לקח סיכונים, עלה עם 11 בריאים ומחוייבים בהרכב ונתן מהלומה לסימאונה בניצחון טקטי גדול. זה לא היה דומה לשאר משחקיה של ריאל מדריד שהייתה נוהגת לטעות בהגנה או לשחק ללא ריכוז ועם מנטאליות רפויה. זה לא היה סתם ניצחון אלא ניצחון בתוצאה מהדהדת נגד יריבה שהקשתה על ריאל מדריד שוב ושוב ושוב. לוקאס היה חצי מגן וחצי קשר, רונאלדו בניגוד לעבר הסתדר כ-'9' מזויף ואיסקו נהנה מכל רגע כשחקן בעמדה קדמית יותר. נאצ'ו ו-ואראן השכיחו את הדיון על יכולתם אחרי הדרבי הרע לפני שנתיים ובייל היה שקט וקבוצתי בצד שמאל וברגע אחד בישל בגאונות לכריסטיאנו. עשרה חודשים על הספסל של ריאל מדריד - ורואים את הפוטנציאל הגדול של זידאן.

- כתבות קצרות: 'פרפקט' נכתב על הבישול של בייל בשער השלישי| אזכור במארקה לשלושער של כריסטיאנו בקאלדרון בעונת האליפות| פלורנטינו פרס קיבל פסל קטן של אצטדיון הויסנטה קאלדרון מהנשיא אנריקה קרזו. דבר חשוב יותר שהוא לקח הביתה - את 3 הנק'.

- וגם: 'הקשר הקרואטי' - לאור הפציעה המתמשכת של קאסמירו וההיעדרות של קרוס - ריאל מדריד שיחקה עם קובא ומודריץ' יחד והמשחק היה מבחן גדול עבורם והם עברו אותו בהצלחה יתרה. לוקאס ואסקס הנמרץ תרם המון וגם איסקו עשה הגנה אבל הקרואטים בלטו. קובא רץ 10.64 קילומטר, השלישי בקבוצה אחרי לוקאס וקרבחאל ודייק ב-90% מהמסירות, קצת יותר ממודריץ' שדייק ב-89%.

- טור דעה במארקה: עוד כדור לכריסטיאנו - כדור הזהב\דלפין מנרו. כמיטב המסורת, בסיום המשחק השחקן שכבש שלושער מקבל שכר על ביצועיו הנאים באותו ערב ולוקח את הכדור הביתה. ובטור נכתב שלכריסטיאנו מגיע עוד כדור - את כדור הזהב. 'הוא הגיב למפקפקים, צחק להם בפנים והראה זאת בחגיגה של השער השני. אין ראוי מכריסטיאנו לסגור את הקאלדרון אחרי שלושה שערים, במסיבה טובה. בשנה הטובה ביותר בחייו, גם מבחינת שערים וגם מבחינה הישגית - זה מגיע לו. CR7 או CR9, זה לא משנה. הוא היה צריך נגיעה אחת בכדור בכל שער, לא יותר. ועכשיו הוא באיזור המוכר לו - בקרב על הפיצ'יצ'י עם מסי וסוארס. כריסטיאנו נהנה יחד עם איסקו שתפס את מקומו בצד שמאל בחלק מהזמן. זידאן זכה בדרבי כי היה גמיש במערך. ארבעה באמצע, איסקו חופשי והחלוץ הטוב בעולם מקדימה. כריסטיאנו מתקשה לכבוש בברנבאו אז בינתיים הוא מצא בית חדש. חזינו שוב בערב היסטורי בכדורגל.

שער ה-AS:

http://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1479616815_portadadelperiodico_grande.Xxx

כריסטיאנו אומר:"היי, אני כאן!"

פארטידזו של ריאל מדריד, מופע של איסקו ושלושער של כריסטיאנו רונאלדו

תגובות המאמנים: זידאן - "כריסטיאנו סגר את הדיון על כדור הזהב"| סימאונה:"הפנדל והשער השני גמרו אותנו"

- בסיקור המשחק נכתב באתר - 'איסקו בנה - כריסטיאנו ירה'. חמישה שחקנים קיבלו את הציון הגבוה של 3 כוכבים - ואראן, נאצ'ו, קובא, איסקו וכריסטיאנו וכל היתר קיבלו שני כוכבים. 'הפתיח היה שייך למאלגה עם הבשורות הנהדרות מקאמפ-נואו ואחר-כך כריסטיאנו השתתף במסיבה בעצמו. אתלטיקו הייתה טובה רק לפרקים קצרים במחצית השנייה והיא כבר בפיגור של 9 נק' מאחור'. נכתב שזידאן הגיע עם בעיות בהרכב אבל מצא את הדרך לשדרג את הקבוצה ולמקסם את היכולת של השחקנים שכן שיחקו, תחליטו מה קודם למה. איסקו נהנה מכל רגע על המגרש והציג את אחד ממשחקיו הטובים ביותר בריאל מדריד שתקפה לא רע ולא על חשבון ההגנה. נכתב שבדקות האחרונות שחקני ריאל הוציאו את אוהדי אתלטיקו מדעתם עם המשולשים במגרש וקריאות ה-'אולה' ביציע. עוד נאמר שאיסקו השתחרר כבר בפעם הראשונה מהשמירה הצמודה עם הטעייה אחת משני שחקנים, ואותת על כוונותיו.

- כתבה על הפיכתו של כריסטיאנו לשיאן השערים בדרבי של מדריד עם 18 כיבושים ב-26 משחקים. חוץ מדי-סטפאנו שכבש 17, הנה הכובשים הבולטים: סנטיאנה(15), פושקאש(13), אמיליו בוטראגיניו(12), ראול(11). עוד נכתב שכריסטיאנו היה הראשון שכובש שלושער מול אובלק בליגה.

- כתבות קצרות: על שתי חגיגות השערים החדשות של כריסטיאנו רונאלדו| אזכור לקיילור שעצר את קראסקו בדקות האחרונות ושמר על שער נקי| ראמוס מהיר להצטרף לחבר'ה לתמונת הניצחון - 'משחק אחרון בקאלדרון וכמובן 3 נק' של ריאל מדריד. האללה מדריד!'

- טורי דעה ב-AS: תומאס רונסרו עידכן את הרזומה של כריסטיאנו רונאלדו - 'ליסבון(דסימה), סאן-סירו(גביע 11) והקאלדרון' - ככה נפרדים מהאצטדיון הישן של אתלטיקו. ריאל של זידאן עושה היסטוריה | אלפרדו רלאניו - 'מסיבה גדולה של מדריד בכיכובם של כריסטיאנו ואיסקו'| אנטוניו רומרו - 'איסקו השולט בעיר' - המחצית הראשונה שלו בקאלדרון הייתה בידיוק כמו שאוהדי ריאל מדריד חלמו לראות אותו משחק. הוא מסוגל לזה'| חורחה דיאס - 'ריאל לקחה את המנטרה של סימאונה - פארטידו אה-פארטידו'| פפ סן מרטין - 'זידאן ניצח את סימאונה פעמיים - עם איסקו החופשי ולוקאס הלוחם'| פאטריסיה קאזון, שמסקרת את אתלטיקו עבור ה-AS - 'המוזיקה העצובה של הדרבי האחרון'.

האתר הרישמי כתב בהתלהבות "כריסטיאנו עשה את ההבדל במדריד כשכבש שלושער בדרבי והצטיין. ריאל במקום הראשון בפער 4 נקודות מהמקום השני". לאחר תיאור הפרטים היבשים והמספרים הידועים נכתב - "ריאל מדריד ניצחה בקאלדרון בזכות ערב מצוין של כריסטיאנו בהתקפה במהלכו הפך לכובש המצטיין במשחקי הדרבי של מדריד, ומשחק הגנה מבריק של כל השחקנים. במשחק בו היה קצב נהדר במחצית הראשונה, ריאל מדריד הרגישה כבעלת הבית והניעה כדור בצורה טובה והפעם המצבים לא איחרו לבוא. אובלאק נתן הצגה תחילה עד שנכנע לשער בכדור חופשי".

2. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: המלך זידאן| וגם - ה-B-I-C?

בתקשורת הספרדית גם יחד ובלי תיאום מראש מפרגנים למאמן זידאן על ההכנה הטקטית המושלמת לפני הדרבי וכן על קצב צבירת הנקודות המרשים מאז מונה למאמן לפני עשרה חודשים.

http://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1479703085_portadadelperiodico_grande.Xxxhttp://estaticos03.marca.com/imagenes/2016/11/21/portada/marca_papel/g2111.4a76b4facd552c8ea5259a0e0becb93a.Xxx

בשער המארקה כתבו 'המלך', מילה אחת הספיקה. זידאן מכה את כולם בליגה הספרדית. הרקורד של זידאן עומד על 83 נק' ליגה ב-32 משחקיו הראשונים כמאמן, יותר מלואיס אנריקה ופפ גוארדיולה, ובהשוואה למאמני ריאל מדריד - גם יותר מפלגריני שבעונת 2009/10 השיג 80 נק', יותר מאנצ'לוטי בעונת הדסימה(76 נק') ויותר ממוריניו בעונת הבכורה(76 נק'). רק בעונת האליפות עם מוריניו שהייתה עונתו השנייה בקבוצה - ריאל השיגה 82 נק' ב-32 מחזורים והיא סיימה את העונה ההיא עם 100 נק' כזכור. בשער ה-AS הלכו על 'דוקטור זידאן', דוקטור לכדורגל. המאמן לא הפסיד ב-24 משחקי הליגה האחרונים ומאז הגיע לריאל מדריד השיג 15 נק' יותר מלואיס אנריקה ודייגו סימאונה! מאז חודש מרץ האחרון הוא ניצח 21 משחקים ורשם עוד 3 תוצאות תיקו. ריאל מדריד שלו מתקרבת ל-100 שערי ליגה בתקופתו, כרגע היא עומדת על 97 שערי זכות וספגה 26 שערים.

עוד כתבות הבוקר:

- כתבה במארקה: כריסטיאנו 'מאמץ' את כדור הזהב בשבוע בו נסגר הקלפי ולא יהיה ניתן יותר להצביע. איך אמר זידאן? 'רונאלדו סגר את הדיון על כדור הזהב'.

- עוד כתבה על כרסיסטיאנו - על המשחק הטוב ביום שבת כחלוץ מרכזי, '9' לכל דבר, יחד עם תמונה מעונת הבכורה שלו בקבוצה אז מספרו על הגב היה 9, בגלל ראול. אולי כריסטיאנו יוכל כך להמציא את עצמו מחדש. כוח משמעותי נוסף בהתקפה, בלי איומי סרק על השער וגם טקטיקה קבוצתית מנצחת. ריאל מדריד רק הרוויחה מכך.

- ובהמשך לזה, במארקה תוהים מה עדיף: ה-B-B-C או ה-B-I-C - חוליית התקפה שכוללת את כריסטיאנו רונאלדו בשפיץ, את גארת' בייל ואת איסקו כשחקן חופשי. זו תהיה הדילמה של זידאן לקראת ספורטינג מחר וכן בקלאסיקו נגד ברצלונה. נכון לכתיבת שורות אלה בשעות הבוקר, למעלה מ-7200 מצביעים ענו על הסקר וה-B-I-C מציגים ניצחון מוחץ - 90-10.

- כמוכן כתבה במארקה על הנקמה הגדולה של נאצ'ו בקוקה. הוא דייק ב-34 מ-36 המסירות שלו, הציג משחק הגנה עצום והשכיח את היכולת מה-4:0 בקאלדרון לפני שנתיים. צוחק מי שצוחק אחרון.

- כתבה ב-AS על מפתחות הניצחון בדרבי ועל השחקנים שלא היו משחקים אם כולם היו בריאים - נאצ'ו, לוקאס ואסקס ואיסקו| כמוכן בכתבה אחרת השוו בין הדרבי הראשון של זידאן כמאמן, במהלכו הפסיד 1:0 בברנבאו לבין הדרבי ביום שבת.

EsheD אוהב/ת את זה.
  3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

B.I.C ..אהבתי.
    עבד מעולה מול אתלטיקו אחת הקבוצות החזקות באירופה. אין סיבה לא להמשיך עם זה.
    בנזמה בכושר נוראי,איסקו כשחקן חופשי מתחת לחלוץ מזכיר את איסקו שהגיע ממלאגה. WIN WIN לכולם.

4. Raulito Madridista

כמובן שאני עושה קופי-פייסט להרכב הזה גם לקלאסיקו בעוד פחות משבועיים בתקווה שאף-אחד לא יצטרף לרשימת הפצועים. אבל זה לא יקרה. הבעיה שבריאל מדריד, כמו בריאל מדריד - 'הכוכבים' חייבים לשחק. בנזמה יפתח בהרכב בקלאסיקו במקום לוקאס, לי אין ספק בכלל. מעבר ליתרונות שצויינו, גם בייל כקשר קו שמאל יכול להיות מאוד מעניין. הוא מרים כדורים נהדר, מהיר, ואף-אחד לא אמר שהוא צריך להיתקע בימין. כרגע אין שום סיבה לשחק עם כריסטיאנו ובנזמה יחד כי שניהם סטטיים מאוד וברור מי שחקן טוב יותר. במשחקים יותר קלים על הנייר נניח בברנבאו גם כן הייתי רוצה לראות את השיטה אבל שם אפשר לשחרר את הרסן ולשחק עם חאמס בכנף ימין במקום לוקאס כי אין צורך בסוס עבודה כזה נגד ספורטינג בשבת למשל בברנבאו ואפילו עם אסנסיו למרות שהוא יושב על המשבצת בצד שמאל.

5. Butragueño מנהלים

אם בנזמה יפתח נגד ברצלונה בקלאסיקו זה לא יהיה כי "הכוכבים חייבים לשחק", אלא כי יש שחקנים שמתאימים למצבים מסוימים. בנזמה, גם בעונה הקודמת, ובכלל, גם כשהיה בתקופה גרועה, הוא פשוט הופיע לאל קלאסיקו. אם זה בישול או שער, הוא פשוט מככב במשחקים האלה. הוא חלוץ עיקש שלא מוותר על כדורים אבודים ברחבה, בהגנה פרושה ופתוחה כמו של הקטלונים, ובמיוחד במתפרצות, מאוד קל לו להתבלט, ככה שאני לא חושב שזה יהיה רעיון רע שיפתח על חשבון איסקו דווקא. למרות שהאחרון בתקופה טובה, איבוד כדור אחד שלו מביא את ה-MSN להתקפה קטלנית.

6. Raulito Madridista

שער המארקה:

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2016/11/23/portada/marca_papel/g2311.e9cc1c890acc8abb0f95f99cd5912db0.Xxx

"והם ב-30" - ריאל מדריד עם 30 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות.

גול של בנזמה המחליף העלה את ריאל מדריד לשמינית הגמר. אזכור לפציעה המדאיגה של בייל.

- בסיקור המשחק הלכו על כותרת משעשעת וגם עקצו את קונטראו - 'בנזמה הרים את היד' ובכך הציל את ריאל מדריד. נכתב שקונטראו איים לקלקל את הערב המרגש עבור כריסטיאנו שחזר הביתה ועבור ריאל שנהנית להגיע לליסבון ואז בנזמה הזכיר שהוא כאן.

- כתבה במארקה על בנזמה שהעפיל למקום השישי בטבלת כובשי ליגת האלופות בכל הזמנים עם 48 כיבושים כמו אנדריי שבצ'נקו וזלאטן איברהימוביץ. אם יכבוש שני שערים נוספים העונה ויגיע ל-50 הוא ישתווה לאגדה הצרפתית תיירי הנרי. כמוכן לבנזמה יש 7 שערים בליגת האלופות כמחליף, בידיוק כמו השיאן סולשאר.

- במארקה מדברים כמובן גם על רצף 30 המשחקים ללא הפסד, שוב אזכורים לעונה המטורפת עם לאו בינהאקר, וצופים קדימה - ריאל רוצה להסתדר מול גיחון(ב), קולטורל(ב), בארסה בקלאסיקו(ח) ודורטמונד(ב) ובמשחק נגד דפורטיבו לה-קורוניה בברנבאו אם הכל יילך כמו שצריך היא תקבע שיא היסטורי עבור המועדון. ונאמר אמן. בינתיים הרצף עומד על 24 נצ' ו-6 תוצאות תיקו.

- והמשחק נגד דורטמונד? 'גמר, ב-7 בדצמבר, בברנבאו', כתבו במארקה בדרמטיות. משחק על המקום הראשון נגד היריבה האחרונה שניצחה את ריאל מדריד בשלב הבתים. מאז ריאל עם 26 משחקים בשלב הבתים ללא הפסד למרות שהתמודדה נגד סיטי, יובה, ליברפול, פאריס סן-ז'רמן ועוד.

- כתבה על האיש העצוב במגרש אתמול - חאמס רודריגס. 'בלי ליגה ובלי צ'מפיונס' נכתב על הקולומביאני ששולב בדרבי בדקה ה-83 ואתמול תועד ע"י המצלמות כקופא על הספסל. חאמס בישל את שער הניצחון למוראטה מול ספורטינג במחזור הפתיחה במפעל וגם שיחק נגד לגיה ונגד דורטמונד. מעמדו הולך ומתערער.

שער ה-AS:

- בסיקור באתר בחרו בכותרת 'בנזמה תיקן את הנזק'. ואראן שכבש את השער הראשון והגיע ל-3 שערים העונה, יותר מכל עונה אחת בקריירה, נבחר למצטיין במשחק עם 3 כוכבים. בנזמה וקובא קיבלו 2 כוכבים. בכלי התקשורת האחרים היו צבעוניים - 'בנזמה עשה ראמוס', נכתב על שער הניצחון של הבלאנקוס והפעם הקפטן היה בתפקיד המבשל. כמובן שאין כמו הזכרונות מהדסימה.

- טורי דעה: 'בנזמה הציל את ריאל מדריד מטירחה גדולה'\ אלפרדו רלאניו| בנזמה תיקן את חלום המאדים של קונטראו\אליאס ישראל| 'רצף מטורף ללא הפסד - כבר 30 משחקים!\ תומאס רונסרו

אנחנו נרחיב על הטור האחרון. תומאס רונסרו כתב - "אנחנו ריאל מדריד, אלופי אירופה, הקבוצה היחידה שזכתה 11 פעמים בגביע החשוב מכל. אנחנו לא מפחדים מאף אחת וכדאי לדורטמונד לחשוש מהמשחק בברנבאו כי ברור שריאל מדריד רוצה ויכולה לנצח. אלופת אירופה לא מפחדת מאף קבוצה שתגיע". הוא כותב שעם קצת יותר ריכוז ריאל הייתה שוברת את הנאחס מולה בגרמניה ושמעבר לכך היא משחקת מצוין דווקא במשחקים הגדולים בעוד יריבות נחותות מצליחות 'להרדים' אותה כמו אתמול. כמוכן בנזמה התגלה כמושיע נהדר. עוד בטור: רונסרו מדבר על כך שליסבון תמיד תהיה חביבה עבור ריאל מדריד ושאי-אפשר לפקפק ברצף 30 המשחקים ללא הפסד.

- ב-AS ביקרו קשה את פאביו קונטראו אחרי נגיעת היד השטותית אמש. כתבה ארוכה באתר מדברת על 'עשרת החטאים של קונטראו' שלמעשה לא השתנה מאז הקדנצייה הראשונה בריאל מדריד. על המגרש הוא נראה נחוש יותר אולי לאחר הפציעה הקשה שעבר. אבל הוא עדיין מאחר לאימונים פה ושם, נתפס מעשן ועוד ועוד. הוא לא נראה מספיק מעריך את הצ'אנס להיות חלק מריאל מדריד ונראה רע במשחקו הראשון בליגת האלופות עם ריאל מדריד לאחר 543 ימים. מעבר לכך נכתב שהוא לא מקצוען מספיק ונמצא תמיד בספק מבחינת מצבו הגופני.

- בכלי התקשורת תוהים האם כדאי לריאל מדריד לסיים במקום השני בשלב הבתים והחלו עם חישובים לגבי ההגרלות האפשריות בשמינית הגמר. הלאה.

פאביו קונטראו היה מאוד מאוכזב לאחר המשחק וגילה הרבה כנות בראיון - ״זאת הייתה שגיאה רצינית שלי, בכלל כל המשחק שלי היה חתיכת חרא אחת גדולה. כל הקטע של היד היה מזל רע, הרמתי יד מכיוון שהכדור פגע ביד של שחקן ספורטינג ואז זה פגע בידי, אך הייתי חייב להיות מרוכז יותר ולא הייתי. יהיה לי קשה מאוד לשחק, יש לי בהרכב את מרסלו, המגן השמאלי הטוב בעולם. אני צריך לקחת את הדקות שהמאמן נותן לי, אני משחק רע ואני צריך לשנות את העובדה הזאת, רק אני יכול לשנות את המצב הקיים. אני מרגיש בנוח מאוד עם שאר השחקנים״.

7. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: קאסמירו מתקאמבק| וגם: לוקאס, חאמס או אסנסיו??

נפתח עם החדשות הטובות:: קאסמירו מתקאמבק. בשעה טובה ומוצלחת, הקשר הברזילאי קאסמירו שהושבת מאז הפציעה נגד אספניול במחזור הרביעי(!), כחודשיים וקצת - חזר להתאמן עם הקבוצה. האופטימיים מדברים אפילו על שיתופו לדקות ספורות כבר בשבת נגד גיחון בעוד אנחנו יותר סקפטיים. הקשר פירסם סרטון קצר בו פונה לקהל ואומר - "אני מאוד שמח ונרגש לחזור ולהתאמן עם הקבוצה ומחכה להגביר את הקצב. בכנות, כמעט התפוצצתי בזמן שישבתי מחוץ למגרש, אני רוצה לחזור ולעזור לקבוצה לנצח ולזכות בתארים. התחרות על מקום בהרכב קשה אבל אלחם באותה התשוקה כמו השנה שעברה בידיוק.

עוד אחד שהתראיין לתקשורת הוא קארים בנזמה שיצא נגד מבקריו. "תמיד מדברים עליי הרבה ואומרים דברים רעים, זה לא חדש, למדתי לחיות עם זה. אני משחק כבר שמונה עונות בריאל מדריד ותמיד אלה אותן דיבורים - שאין לי מקום בקבוצה. עברתי פציעה לא קלה ואני צריך לחזור לכושר משחק מלא ולכבוש שערים ולדבר על המגרש. אני רוצה להחזיר לעצמי את ההרגשה הטובה. אני לא מתייחס לתקשורת, חשוב לי רק מה שהמאמן חושב עליי. העונה עוד ארוכה מאוד ואשתפר".

שער המארקה:

'בייל על קוצים', נכתב בשער העיתון שמוקדש רוב-ברובו לאתלטיקו מדריד שסיימה במקום הראשון והקדימה את באיירן בשלב הבתים. כמוכן בכתבה במארקה יש הסבר ברור על הפציעה של בייל בקרסול וייתכן ויעבור ניתוח. הוא ייעדר כחודש ויחמיץ את הקלאסיקו, את דורטמונד ואת אליפות העולם לקבוצות. ישוב לשחק רק ב-2017.

- 'קצב האלופות'. ריאל מדריד זכתה בדסימה בזכות שער ברגע האחרון של ראמוס והעונה שימו לב, היא ממשיכה את מסורת השערים המאוחרים לא רק בסופר-קופה נגד סביליה. במחזור הפתיחה ריאל ביצעה מהפך בזכות כריסטיאנו(88') ומוראטה(94'), היא השוותה נגד לגיה ורשה בחוץ עם שער מאוחר של קובאצ'יץ'(85') וגם במחזור האחרון ניצחה בזכות שער מאוחר של בנזמה(87'). במשחק נגד דורטמונד לעומת זאת ריאל סבלה מהדקות האחרונות כשספגה שער שיוויון אחרי פצצה של שורלה שהשווה ל-2:2.

- כתבה על חאמס - 'בודד יותר מאיי-פעם'. הקלוז-אפים ההולכים והחוזרים של מצלמות הטלוויזיה הספרדית על הקולומביאני שקפא מקור על הספסל ואפילו לא עלה להתחמם במשחק נגד ספורטינג בו לא שותף - אמרו את הכל. רק קונטראו, מריאנו וקאסמירו הפצוע שיחקו פחות דקות ממנו. נכתב בכתבה שחאמס מיואש מהמצב בו הוא לא משחק גם במכת הפציעות הגדולה של הסגל - קאסמירו, קרוס, מוראטה ועוד. חאמס לא פתח בהרכב באף משחק ליגה מאז ויאריאל בחודש ספטמבר - המחזור החמישי. הוא כן שיחק נגד דורטמונד בליגת האלופות(2:2) ופתח בהרכב במשחק הגביע נגד קולטורל אבל זהו. כמוכן גם הכושר הטוב של איסקו בא לרעתו של חאמס. ריאל מדריד לא תמכור אותו בכל מחיר, בטח לאור העונש של איסור ההעברות, והמחיר ההתחלתי יהיה 70 מיליון יורו. הרבה תלוי בדחף של חאמס לעזוב כשהאיטלקיות כבר פוזלות לכיוונו.

- וכמובן: הסקר הגדול של המארקה! מי צריך להחליף את בייל ולשחק לצידם של כריסטיאנו ובנזמה? לוקאס ואסקס? מרקו אסנסיו? אולי חאמס רודריגס? למעלה מ-7000 אוהדים הצביעו בסקר שפורסם ב-19:00 שעון ישראל והתשובות ברורות: האוהדים מתגעגעים לחאמס. 45.35% בחרו בקולומביאני כצלע השלישית בחלק הקדמי. קצת מאחוריו נמצא לוקאס עם 44.18% ובמקום האחרון בפער עצום נמצא מרקו אסנסיו שפחות מוערך, רק 10.47% בחרו בו.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2016/11/23/14799196418544.Xxx

שער ה-AS:

- ב-AS ספרו את הפציעות של גארת' בייל מאז הגיע לריאל מדריד וגילו מצב עגום - בייל סבל מ-15 פציעות תוך פחות משלוש שנים וחצי ולא מדובר בפציעות קצרות. בייל רשם בסה"כ 139 הופעות עד היום כאשר שיחק כמעט תמיד כשהיה בריא. העונה בייל הצליח להתגבר על הפציעות והחמיץ רק משחק אחד בגלל אי כשירות - מול אספניול, וגם זה קרה משום שזידאן העדיף לשמור אותו. למי שזוכר, בייל ערך את הופעת הבכורה שלו מול ויאריאל במדריגל במחזור הרביעי וכבר במחזור אחר-כך מול חטאפה נפצע ואיסקו שיחק במקומו. שריר ה-sóleos הוא לרוב הבעייתי.

8. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: מנסים לעכל את הפציעה של בייל

כותרות העיתונים במדריד מתרכזות מן הסתם בבשורה האיומה אחרי הבדיקה שערך בייל בלונדון. המועדון רצה חוות דעת נוספת שם נקבע שבייל ייעדר לפחות שלושה חודשים ולא חודש וחצי כפי שחשבו תחילה.

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2016/11/25/portada/marca_papel/g2511.41aea957ad779fa28f6e016627545289.Xxxhttp://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1480044038_portadadelperiodico_grande.Xxx

בשער המארקה נכתב 'לקראת שמינית הגמר' - זה היעד החדש והעצוב של גארת' בייל שיחזור למגרשים בחודש מרץ. ינותח ביום שלישי הקרוב בלונדון. בייל יחמיץ לפחות 13 משחקים של ריאל מדריד ואתם מכירים את הלו"ז לקרוב - קלאסיקו בשבת הבאה, המשחק נגד דורטמונד, אליפות העולם למועדונים וכן משחקי החוץ הקשים שנותרו עד לסיום הסיבוב כמו המאסטייה והפיחואן. בשער ה-AS כתבו בפשטות 'שלושה חודשים בלי בייל' ובהתחשב בהיסטוריית הפציעות הבעייתית של הוולשי מדברים אפילו על 19 משחקים בחוץ במקרה הרע. רק בייל עצמו ייקבע כנראה מהו זמן ההחלמה כלומר כיצד יתקדם התהליך.

- טוני קרוס הפתיע את כולם כשאתמול התאמן עם כדור. קרוס נפצע במשחק נגד לגאנס לפני פגרת הנבחרות ואחרי שלושה שבועות התקדמותו מהירה מהצפוי. בתקשורת לא פוסלים אפשרות שישחק בגמר אליפות העולם לקבוצות, אם וכאשר. גם בריאל מדריד אופטימיים.

- ואם כבר בפציעות עסקינן - במארקה מדברים על 'קללת סאן-סירו': מאז גמר ליגת האלופות נגד אתלטיקו מדריד, עשרה מתוך 11 השחקנים שפתחו בהרכב - סבלו מפציעות. גארת' בייל הצטרף לרשימה ארוכה ומכובדת ומאוכזבת. היחיד שנותר בריא עד היום, טפו-טפו-טפו, הוא דני קרבחאל. הגרף של המארקה מציג את העניין בצורה הטובה ביותר. קאסמירו החמיץ הכי הרבה משחקים - לא פחות מ-13! ואחריו נמצא פפה עם 8 משחקים והוא עדיין פצוע והבאים בתור הם קיילור נאבאס שפתח את הענה באיחור, הקשר לוקה מודריץ' והקפטן ראמוס עם 7 משחקים כ"א. מרסלו, כריסטיאנו ובנזמה עם 3 משחקים בחוץ כ"א, צנוע משהו וטוני קרוס עם שניים - הדרבי וספורטינג. כמובן שבנוגע לבייל שלא שיחק נגד אספניול(בתחילת העונה זידאן שיחרר אותו מטעמי מנוחה) - מדובר במצב לא עדכני.

- האם זה הזמן של חאמס? הקשר הקולומביאני הוא שחקן השדה ששיחק הכי מעט בסגל העונה כשרק קאסמירו(409), פאביו קונטראו(128) ומריאנו(45) שותפו פחות ממנו. חאמס, ששותף ב-498 משחקים בלבד למרות שמס' ההופעות שלו בהחלט מטעה - נמצא במקום ה-20 מבין שחקני הסגל. במארקה הציגו יפה את השתלשלות העונה העצובה של חאמס שלא קיבל קרדיט לא בהתחלה, לא באמצע ולא בסוף. הוא הספיק לכבוש שער חשוב נגד אספניול בחוץ ואף בישל למוראטה את שער הניצחון נגד ספורטינג אך לא פתח בהרכב מאז קולטורל בגביע המלך. הוא ירצה לשכוח את העונה הזו דחוף. 'עוד דלת נפתחת לחאמס', כתבו במארקה ושכחו להוסיף סימן שאלה, לאור פציעתו של בייל. נראה שזו תהיה הזדמנות אחרונה שלו לשחק, אם בכלל. מבחינת שחקני הסגל, ואראן מוביל עם 1425 דקות ואחריו לא בהרבה קרבחאל עם 1404. טוני קרוס שלישי עם 1319 וגארת' בייל היה רביעי עם 1311. כריסטיאנו סוגר את החמישייה עם 1211.

- במארקה מספרים את השתלשלות האירועים לקראת הדרבי. זידאן קרא לראמוס לשיחה וסיפר לו הרבה לפני השעות האחרונות שהוא מעדיף לחכות עם חזרתו למגרשים כדי לא לקחת סיכון. זידאן לא איש של שיחות ארוכות והמסר הקצר והקולע התקבל בהבנה ע"י הקפטן. ואם כבר הקפטן ראמוס, הוא רחוק כרטיס צהוב אחד מהשעייה, ואתם יודעים מי היריבה הבאה אחרי גיחון. ניימאר מברצלונה באותו מצב בידיוק.

- ב-AS העלו סטט' מפורטת על הרקורד של ריאל מדריד ללא בייל והאמת שהמצב לא רע בכלל. ריאל מדריד הפסידה רק פעמיים ללא הוולשי - הפסד הבכורה והיחיד של זידאן בליגה בעונה שעברה, 1:0 בברנבאו מול אתלטיקו כשהוולשי נעדר בגלל פציעה, וכן מחזור אחד לסיום עונת הדסימה כשריאל התארחה בבלאידוס אצל סלטה(2:0) ושיחקה בהרכב משני בשל המחשבות על ליגת האלופות. ריאל ניצחה 83.6% מהמשחקים ללא בייל בעוד יחד איתו אחוזי ההצלחה הם 71.9%. מאז הצטרפותו של בייל בעונת הדסימה ריאל מדריד שיחקה 188 משחקים רשמיים. הוא שיחק ב-139 מתוכם. ב-49 המשחקים האחרים ריאל מדריד רשמה 41 נצ', 6 תוצאות תיקו ו-2 הפסדים עם יחס שערים 163-33. אחד המשחקים הכי טובים של ריאל ללא בייל היה הניצחון 3:1 בקלאסיקו על ברצלונה בעונתו השנייה של אנצ'לוטי בברנבאו. המאזן עם בייל - 100 נצ', 20 תוצאות תיקו ו-19 הפסדים.

- עוד כתבה עם נתונים - העונה ריאל מדריד מצליחה יותר גם ללא ה-B-B-C. ריאל מדריד רשמה 9 נצ' בלעדיהם ועוד תיקו אחד כשבנזמה נכנס כמחליף ודווקא כבש - נגד לאס-פלמאס. המשחקים הבולטים היו הניצחון בדרבי כמובן, וגם על סביליה בסופר-קופה האירופי(3:2) וכן 3:0 חלק באנואטה בפתיחת העונה וגם ניצחון על ספורטינג ליסבון בליגת האלופות. עם ה-B-B-C בהרכב ריאל ניצחה ב-5 משחקים העונה - בטיס, בילבאו ואייבר בליגה ולגיה וספורטינג ליסבון בליגת האלופות בעוד סיימה בתיקו 2:2 בדורטמונד, בתיקו 3:3 מול לגיה בחוץ וגם בליגה הספרדית מול ויאריאל ואייבר.

9. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: ועכשיו בארסה רטובה

שער המארקה:

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2016/11/27/portada/marca_papel/g2711.85d91b6fa3094c33cd1cdd4b7e1ba88b.Xxx

"ועכשיו בארסה רטובה"

על רקע תמונה של החולצה המיוחדת של ריאל מדריד אתמול והגשם שלא הפסיק לרדת - במארקה משתעשעים עם הכותרת.

בארסה מגיעה לאנואטה לחוצה אחרי פיגור של 7 נק' מהמוליכה ריאל מדריד.

- ריאל עם ניצחון ליגה שישי ברציפות, כריסטיאנו כבש פעמיים.

- למרות זאת הכדורגל היה לא טוב וספורטינג כמעט השוותה אבל החמיצה פנדל

- בסיקור המשחק במארקה נכתב 'הענן נשבר אבל עדיין החזיק מעמד' וציינו את הצמד של כריסטיאנו לצד דפיקות הלב עם הפנדל של גיחון ואת מזג האוויר הסוער. קובא נבחר למצטיין עם 3 כוכבים ואחריו קיילור וכריסטיאנו עם שניים. 'ריאל מדריד צריכה להיזהר. היא כמעט שמטה את היתרון נגד יריבה חלשה ובמשחק בית. המשחק הזה צריך לשמש נורה אדומה בשל רמת הזלזול'. מצד שני, נכתב 'ריאל מדריד מנצחת ומנצחת ומנצחת ואיש לא מבין למה, ואיך. ודווקא ככה היא מפחידה. היא רוצה לזכות באליפות. והיא עוד תשתפר. נכתב שהמשחק התחיל בצורה יותר מסולידית אחרי שני השערים, ואז..

- כתבה גדולה במארקה: מובילים לפני הקאמפ-נואו. על רקע תמונה חביבה של השחקנים עם כתר על ראשם, כתבו במארקה עשר סיבות לאופטימיות לקראת הקלאסיקו: 1. כריסטיאנו נמצא 'בסטרייק' שלו, כמו בבאולינג| 2. רצף 31 משחקים ללא הפסד| 3. העומק העצום של הסגל. זידאן מצליח להתמודד עם נפילתם של שחקני המפתח למיטת הטיפולים בזה אחר זה| 4. הניצחון המשכנע בויסנטה קאלדרון שהיה חשוב מבחינה מנטאלית - אמונה. ריאל שיחקה בצורה משכנעת| 5. ראמוס ופפה חוזרים למרכז ההגנה, חשוב מפז לקראת ה-M-S-N שמחכים| 6. לוקה והיורש הקרואטי - קובא משתפר ממשחק למשחק והשכיח את קאסמירו| 7. זידאן כבר יודע איך לנצח בקאמפ-נואו, כמו בשנה שעברה| 8. 'שבוע מנוחה' - הגומלין בגביע המלך הוא לפרוטוקול בלבד| 9. ריאל תיהיה מוליכת הטבלה גם אחרי המשחק ולא חשוב איך הקלאסיקו יסתיים| 10. תמונת הניצחון אשתקד - הזיכרון המתוק והעקרונות שלא השתנו. ריאל מחקה את חרפת ה-4:0 בסיבוב הראשון כשהיא מצליחה לחזור מפיגור(!) ואחר-כך לנצח גם בעשרה שחקנים. אחד המשחקים הכי חשובים בדרך לזכייה בגביע אירופה.

- כריסטיאנו והפנדלים - הפורטוגלי כבש שער מס' 55 מהנקודה הלבנה עד היום במשחקי הליגה, רק אחד פחות מהוגו סאנצ'ז(56), שיאן השערים בכל הזמנים. האם כריסטיאנו ישווה את השיא דווקא בקאמפ-נואו? קומאן הברסאי במקום השלישי עם 46 פנדלים מוצלחים, פנב רביעי עם 43 ומסי חמישי עם 42 פנדלים מדוייקים.

שער ה-AS:

http://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1480222134_portadadelperiodico_grande.Xxx

"כריסטיאנו היה המטרייה"

משחק טוב לפורטוגלי שכבש צמד. גיחון החמיצה פנדל.

זידאן היה גלוי - "הדבר הטוב היחיד מהמשחק הזה הוא הנק'".

- בסיקור המשחק נכתב 'ריאל מדריד המשיכה את הרצף ופתחה פער גדול בטבלה אבל חיכתה שהזמן ייגמר והרגיזה את האוהדים לאור היכולת החלשה'. מצד שני הציגו את המצב כהתגברות של ריאל מדריד על קשיים כמו גשם, עייפות ממשחקי החוץ בקאלדרון וליסבון, השחיקה המנטאלית והיתרון המהיר. הפעם נכתב שריאל מדריד לא שילמה מחיר כבד על היכולת החלשה בניגוד למשחקים נגד אייבר או לאס-פלמס אז במשחק החוץ ספגה שער מהיר. כריסטיאנו, קיילור, לוקאס וקובא קיבלו 2 כוכבים.

- כתבה גדולה על זידאן ב-AS - מגיע לקלאסיקו מהמקום הראשון בטבלה עם רקורד נקודות מוצלח מזה של גוארדיולה ומוריניו. ב-AS הזכירו את הציטוט של זידאן ממסיבת העיתונאים ב-4 בינואר כשהוצג כמאמן ריאל מדריד - "אני חושב שהכל יילך טוב". זידאן הוא המאמן עם המאזן הטוב ביותר בהיסטוריה של הליגה הספרדית אחרי 33 משחקים - 86 נק' - 27 נצ', 5 תוצאות תיקו והפסד אחד. מיגל מוניוס האגדי שאימן את הקבוצה בין השנים 1960-19745, השיג 84 נק'(מאזן 27-3-3) גוארדיולה הברסאי 82 נק'(מאזן 26-4-3) ומוריניו - 80 נק'(מאזן 25-5-3). לריאל כרגע יש נקודה אחת פחות מעונת האליפות ההיסטורית עם מוריניו ב-2011/12 - אז היו לה 34 נק' אחרי 13 מחזורים. כולם מבינים מה המטרה של זידאן.

- כריסטיאנו האחר. עם 10 שערים בליגה ו-2 בליגת האלופות ב-15 משחקים בסה"כ - המספרים מתחילים להסתדר. בתשעת המשחקים הראשונים הוא כבש בממוצע כל 198 דקות בעוד בששת המשחקים האחרונים הוא עושה זאת כל 67.5 דקות. כריסטיאנו מגיע בכושר נהדר לקאמפ-נואו, בקיצור.

- טורי דעה ב-AS: תומאס רונסרו\ הם ישנו - ריאל סבלה אבל צמד של כריסטיאנו הספיק| אלברו בניטו\כריסטיאנו נשאר המנהיג - מי העז לפקפק בו? מתי היה משבר?| פפ סאן מרטין\חאמס לא הצליח למשוך את העגלה - גם העמדה האחורית לא מהווה תירוץ, הוא לא ניצל את הצ'אנס| גים בלגאה\המלחמה של נאצ'ו - אף אחד לא יודע להעריך כמה טוב נאצ'ו. והוא כבר בן 26. כמה שגיאות שלו אתם זוכרים כמו הפנדל?

10. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: 6 נק' יתרון| קובא יהיה 'אנטי מסי'?

כותרות העיתונים במדריד חגגו הבוקר את התיקו 1:1 של ברצלונה באנואטה מה שהגדיל את הפער בצמרת ל-6 נק' יתרון לפני המשחק. 'שש נקודות!' כתבו בפשטות בשער ה-AS, בעוד בשער המארקה לא שכחו לציין את השער החוקי שנפסל לסוסיאדד, וכתבו - 'חדר רחצה, מתנה ו..קלאסיקו', על רקע הציטוטים המיואשים של לואיס אנריקה ופיקה.

http://e00-marca.uecdn.es/assets/multimedia/imagenes/2016/11/27/14802403527220.Xxx

- כתבה גדולה במארקה: קובאצאיץ' יהיה אנטי מסי. ביום שבת האחרון הוא בלט לצד חולשתם של חבריו והיה נראה המנהיג על כר הדשא לצד ההופעה הדהויה משהו של מודריץ'. קובא שהגיע מאינטר כשחקן עם פוטנציאל וכשהוא מעריץ את לוקה - מגלה שיתוף פעולה יוצא מן הכלל עם בן ארצו. קובא לוקח אחריות ותפס את הצ'אנס שקיבל בשתי ידיים. 'מתפתח כאן כדורגלן נהדר', נכתב במארקה, כפי שאמרו בריאל מדריד. קובא יכול להיות הפיתרון של ריאל מדריד לעמדת הקשר האחורי למשחק בשבת לאור החלודה הרבה שהצטברה אצל קאסמירו, איש המפתח אשתקד - שנעדר לתקופה מאוד ארוכה. קובא לעתים שוגה ולא עומד נכון אבל הוא לא מפחד לרדת לתאקלים, מאוד נמרץ ומשתדל לשחק באחריות. מעבר לך יש לו ערך מוסף גדול ביציאה קדימה - הוא פשוט דורס שחקנים וקשה לעצור אותו כשהוא עם הפנים. רק הבעייה היא ב-1/3 האחרון של המגרש. קובא יהיה 'המחסום הבלתי-חדיר' וזה שיקבל ראשון את מסי.

- ב-AS הלכו וחישבו וחיפשו ליצור כותרת אז כתבו 'כריסטיאנו הגיע ל-400' עם הצמד שלו נגד גיחון. 376 שערים במשחקים רישמיים ועוד 24 במשחקי ידידות וכדומה. מעבר לכך ציינו שוב ושוב את הישגיו הבולטים לאורך השנים ושהוא משחק כאן כבר 2678 ימים. עוד ציינו שלאור פתיחת העונה החלשה שלו מי חשב שיגיע לקלאסיקו מהמקום הראשון וגם כשהוא מוביל על מסי בטבלת הפיצ'יצ'י.

- מה יהיה ההרכב בקלאסיקו? ב-AS מציגים את 14 השחקנים שנלקחים בחשבון כשהדילמה העיקרית היא במרכז ההגנה - מי ישחק לצד הקפטן ראמוס, וכן בקישור. כמובן שגם המערך טרם הוחלט - משהו שדומה ל-4-4-2 כמו בדקות מסוימות בדרבי בקאלדרון קרי ארבעה קשרים, או אופצייה יותר התקפית מקדימה מאשר לוקאס ואסקס. ב-AS הציגו את הנתונים של השחקנים מהעונה הנוכחית. על קיילור נכתב שהוא עדיין לא בכושר מהעונה שעברה. על קובא נכתב שהוא משחק ברמה גבוהה מאוד ורק אי-הנוחות ממנה סבל בסיום המשחק בשבת, אם תיתפתח למשהו רציני - תשאיר אותו מחוץ להרכב. איסקו שקיבל מעט דקות בשבת כן אמור לפתוח בהרכב, השאלה האם בעמדה כ-'10'?. על קאסמירו נכתב שהוא חסר קצב ודקות משחק ולא נראה בתמונת ההרכב. בנזמה סבל משריקות בוז בברנבאו אבל נראה לא רע בקלאסיקוס ואשתקד כבש במספרת. וכריסטיאנו? 8 שערים יש לו בקאמפ-נואו והוא בכושר נהדר. איפה חאמס? לא בסגל.

- טורי דעה: מתכוננים כבר לקלאסיקו: פפ סאן מרטין\זידאן צריך לשאול בבחירת ההרכב - מי מוכן לתת את הדם על המגרש? - 'כולם כוכבי משנה לפני המשחק הזה, צריכים לרוץ ולהילחם על כל כדור אבוד, ולשחק בהילוך שישי מההתחלה ועד הסוף. באותו ערב כולם חיילים וזידאן המפקד. שוער, עשרה גברים וגיבורים על המגרש שיקוו להטיל איימה על טר-שטגן ולגרום ל-M-S-N לשעמם. ריאל צריכה לקחת כדוגמא את הביצועים מהויסנטה קאלדרון, חשיבותה של רצינות. לא חשוב מה ההרכב של זידאן. חשובה הגישה|

סנטיאגו סגורלה\ האוהדים לא מבינים את התנודות ביכולת של ריאל מדריד. הכותב השווה בין זידאן ללואיס מולווני וטען שהצרפתי הוא 'לואיס מולווני של המאה הנוכחית', פשוט האיש שאף-פעם לא טועה גם אם נראה ככה. נכתב שהאוהדים באו למשחק נגד גיחון עם ציפיות כיאה למשחק הקל האחרון לפני רצף משחקים קשה ובטח שאחרי הניצחון הנהדר בדרבי בתצוגה סולידרית - והתאכזבו. נכתב שם שריאל מדריד משחקת בעצלנות רבה במשחקים רבים כמו נגד ויאריאל ואייבר. 'יש מחלוקה גדולה ביציעים בין הסטט' והמספרים המדהימים של רצף המשחקים ללא הפסד לבין הכדורגל בעת האחרונה', סיכם, 'וניצחון בקלאסיקו יוכל לשכנע את כולם לבחור באופצייה הראשונה'.

11. Raulito Madridista

כותרות העיתונים:: התגבורת קאסמירו - מוכן לקלאסיקו

שער המארקה:

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2016/11/29/portada/marca_papel/g2911.dce3f09052dc56265716daf76c451a4e.Xxx

"התגבורת מגיעה"

קאסמירו מהצד שלנו ואינייסטה מהצד הברסאי - מוכנים לקלאסיקו. קאסמירו יפתח מחר בהרכב מול קולטורל במקרה שינסה להדביק את הקצב של חבריו. זידאן בונה עליו כגרזן שלנו בקלאסיקו למרות היעדרות ארוכה מאוד-מאוד.

- ריאל מדריד: 'המוליכה של המוליכות'. במארקה כתבו על כך שריאל מדריד היא הקבוצה הדומיננטית ביותר מבין כל חמש הליגות הבכירות באירופה. עם 33 נק' בחלוף 13 מחזורים ו-84.61% הצלחה, הקבוצה שלנו מאפילה על מתחרותיה בגרמניה - לייפציג עם 30 נק' מתוך 36(83.83% הצלחה), באנגליה - צ'לסי עם 31 נק'(79.81% הצלחה) באיטליה - יובה עם 30 נק'(78.57% הצלחה), וניס בצרפת - בידיוק עם אותו הרקורד של יובה. רק בנפיקה שמציגה בפורטוגל מספרים בלתי-נתפסים עם 87.87% הצלחה.

- כתבה ארוכה במארקה 'הפתרונות של ZZ(זידאן)' - כתבה עשירה במלל וגרפים על המערכים השונים של זידאן שהצליח להתגבר רוב העונה על פציעות של שחקני המפתח שנפלו בזה אחר זה.במארקה ממש מספרים ומתארים את השתלשלות האירועים - הפצועים, החילופים, שינויי המערכים - קיילור פתח את העונה פצוע וחזר רק במשחק נגד דורטמונד. בנזמה נפצע בסופר-קופה, כריסטיאנו ופפה חזרו מאוחר מהיורו ופתחו את העונה באיחור. בפתיחת העונה אסנסיו כיכב בכנף שמאל. מודריץ' עבר ניתוח בברכו השמאלית ובהמשך היה זה ראמוס שנפצע במשחקי הנבחרת, נגד אלבניה, ונעדר לפרק זמן. מודריץ' חזר - ואז הגיעה הפציעה של קרוס נגד לגאנס, ובהמשך גם מוראטה נעדר. על הדרבי כבר דיברנו, איסקו שיחק בעמדה מס' 10 וריאל הייתה על סף 4-5-1 לעומת 4-4-2, ובהמשך בייל נפצע מול ספורטינג ליסבון מה שגרם לזידאן לבחור בלוקאס לעמדת הקיצוני הימני במשחק נגד ספורטינג גיחון השבת. פפה סבל משתי פציעות העונה ובזמן ההיעדרותו של ראמוס גם נאצ'ו שיחק הרבה כפי שראיתם בדרבי. בכתבה נכתב שזידאן משתמש היטב בכל שחקני הסגל להוציא אולי את חאמס. כולם קיבלו את ההזדמנויות שלהם, גם אם חלק לא לקחו אותה, כמו פאביו קונטראו. הגרף הבא יסביר את הכל.

- כתבה על בנזמה שצריך להתעורר. זידאן מאמין בחלוץ הצרפתי בן ארצו אבל עם 6 שערים ו-2 בישולים בלבד ב-16 הופעות, פחות מהממוצע הרגיל שלו ויכולת מאכזבת אחרי העונה שעברה המצוינת - אפשר להבין את שריקות הבוז של הקהל כלפי בנזמה. במארקה כתבו שקארים בדרך-כלל מתעלה על עצמו בקלאסיקוס. אשתקד הוא כבש במספרת נהדרת את שער השיוויון, לפני שנתיים בישל לכריסטיאנו בעקב בקמאפ-נואו וכבש לפניכן בברנבאו(3:1) ובעונת 2013/14 הרשית צמד בברנבאו. יש לו 8 שערים נגד בארסה. לזידאן אין ספקות לגביו אולם לאור פציעתו של מוראטה - ריאל מדריד תזדקק לבנזמה הישן והטוב.

- במארקה החליטו שאחרי 1/3 ליגה הגיע הזמן לבדוק מהם ההבדלים מהעונה שעברה. ריאל מדריד עם 6 נק' יותר מאשר בשלב הזה אשתקד - 33 נק' לעומת 27, ואצל ברצלונה המצב הפוך - לה יש 6 נק' פחות. ריאל מציגה את השיפור הרביעי בגודלו בליגה, אחרי סוסיאדד(11 נק' יותר) וכן סביליה ומאלגה(9 נק' יותר כל אחת). העונה יחס השערים הוא 36:11 לעומת 28:11 בתקופה המקבילה אשתקד.

שער ה-AS

- ב-AS התחילו לחמם את האווירה לקראת המשחק עם מבט אל העבר: עם תקציר וידאו קצר על הקלאסיקו של פיגו וראש החזיר בקאמפ-נואו(2002/03)| וכן גלריית תמונות מהקלאסיקו השני באותה עונה והמאבקים בין צמד המאמנים היום והשחקנים אז, זידאן ולואיס אנריקה.

- הכתבת קרמל קורנו מתייחסת למשחק הגביע הקרוב ואומרת 'זמן אסנסיו ומראינו'. נראה שאסנסיו הוא המקופח הגדול ביותר של זידאן בינתיים לאור פתיחת העונה הפנטסטית שלו. במשחקים האחרונים הוא לא מוצא את מקומו ולא מקבל הזדמנות אמיתית להראות מה הוא יודע. 'חשבתי שהוא ישחק יותר. הוא נראה נהדר, לא מפחד וריאל מדריד צריכה שחקנים כאלה'. ומראינו? הוא הפציץ בקסטיליה אשתקד, צורף לסגל הקבוצה הראשונה אבל ממעט לשחק - רק שלוש פעמים - סלטה ויגו, קולטורל ולגיה ורשה. זידאן יכול להרשות לעצמו לשחק מחר עם שחקני הקאנטרה, לתת להם 'לספוג אווירה'. כמו שאמר פעם קמאצ'ו 'יאללה, תשברו את הדלת'. אותו דבר לגבי אודגור.

12. סיונרה Member

@Raulito איך היה אודגארד במשחק גביע?

13. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר:: מריאנו ואנזו זידאן נהנים

שער המארקה:

ללא ספק מעלה נשכחות

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2016/12/01/portada/marca_papel/g0112.8d8c19fdddec4d0f2c6a26999ceb548d.Xxx

'שער של זידאן'

נכתב שהילד קיבל את הצ'אנס מאבא ולא איכזב עם שער נהדר ודקות של כדורגל יפה - טכניקה, מסירות קצרות ועוד ועוד.

- אזכורים למריאנו שגרם לברנבאו להתאהב עם ערב של חלוץ גדול ושלושער נהדר.

- בסיקור המשחק כתבו 'זידאנס ומריאנוס' כמובן וציינו - 'ריאל מדריד סוגרת סיבוב חביב מאוד בגביע המלך עם הרבה שערים, פרצופים חדשים ואווירה שמחה'. עוד כתבו, על הגול של אנזו - ריח של אגדה היה באוויר.

- מריאנו כבש שלושער נהדר כמובן וגם אחראי לשער המהיר ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד בגביע המלך, כבר אחרי 23 שניות. גוטי כבש נגד סראגוסה אחרי 55 שניות נגד סראגוסה וריאל מדריד ניצחה 2:0 בברנבאו. עוד שער מהיר יחסית היה ב-2006, שוב נגד סראגוסה והפעם בגומלין חצי הגמר כשסיסיניו שלח בעיטה אדירה לחיבורים והעלה את ריאל ליתרון כבר אחרי 57 שניות. ריאל ניצחה 4:0 'בלבד' ולא הצליחה למחוק את חרפת המשחק הראשון.

- במארקה תוהים האם העובדה שאיסקו פתח בהרכב אתמול תמנע ממנו לשחק בקלאסיקו. 'איסקו לא שיחק כמו טאלנט', נכתב בתקשורת. האם זידאן סופר אותו בבחירת ה-11 ליום שבת?

- חאמס רודריגס כבש שער ראשון מזה 73 ימים אז הבקיע מול אספניול את השער הניצחון ב-2:0 בקורנייה אל-פארט. הקשר הקולומביאני אמנם שיחק נגד קולטורל ב-7:1 אך עזר במלאכת הבישולים ולא הצליח לכבוש.

שער ה-AS:

בחרו לשבח את כובש השלושער:

http://as01.epimg.net/portada/imagenes/2016/07/08/portada/1467970161_642308_1480566415_portadadelperiodico_grande.Xxx

'מריאנו הוא תותח'

הילד מהקאנטרה רשם לילה יוצא דופן עם חדות נהדרת מול הרחבה ושלושער.

- אזכורים להופעת הבכורה של אנזו זידאן, הבן של, שגם הספיק לכבוש

- קולטורל למרות הגוליאדה הציגה תמונה יפה בברנבאו ולא ביזתה את המעמד, והיא תזכור את המשחק לכל החיים

- טור דיעה ב-AS: 'מריאנו דורש יותר', נכתב שם ע"י אלפרדו רלאניו. חלוץ לגיטימי ששווה מקום ברוטצייה של רוב קבוצות הליגה.

- כתבה על 'משפחת ריאל מדריד' הקודמת: האב סאנצ'יז היה שחקן ריאל מדריד וזכה עימה בגביע אירופה בשנות ה-60. הבן מנולו מדורג שלישי בטבלת ההופעות בכל הזמנים ושיחק בה בין 1983 ועד 2001.

14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהעדר חלוצים,מריאנו צריך לקבל יותר הזדמנויות בקבוצה הראשונה. אולי נרוויח שחקן בית לשנים הבאות.

15. Raulito Madridista

חדשות רעות מאוד לגבי גארת' בייל! עלול להיעדר עד חודש אפריל, זה הדיווח העדכני.

יש לריאל מדריד ספסל ארוך ואיכותי וטוב וכמובן שהמשחק אתמול לא דוגמא. לוקאס, אסנסיו, חאמס ועוד הם כלים טובים. רק חסר מגן שמאלי אלא אם כן מחשיבים את נאצ'ו.

לגבי מריאנו - אפשר להבין את הפיתוי שלו להיות חלק מהקבוצה הבוגרת של ריאל מדריד. לא כל שחקן חווה דבר כזה. לו היה מתעקש לעזוב לא היו מחזיקים אותו בכוח. לא רואה אותו משחק בשום אופן חוץ מבמשחקי הגביע הזניחים האלה ולא מספיק עבורו. ויאריאל התעניינה בו וגם אספניול. אני לא יודע לגבי ינואר אבל מניח שיעזוב, וככה עדיף לו - לכל המאוחר בקיץ. הוא שווה מקום בקבוצת תחתית ומעלה בליגה והכי חשוב שישחק. הרשים אשתקד בקסטיליה.

מצב נושא:
הנושא נעול.