ריאל מדריד 2021/22: "אולי עוד קיץ" בלי ראמוס וזידאן, אבל עם בייל ואנצ'לוטי.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏22/7/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

לגבי רודיגר זה אכן נראה קצת יותר טוב מקודם, כלומר שמועות ממש חזקות וקונצנזוס שהוא יגיע, הוא סוגר לנו פינה. אמנם זה לא מרגש כמו ההחתמה של פאביו קנבארו בזמנו אבל אני זוכר שגם לא הבנתי 'וואט דה פאק' כששמו 30 מיליון יורו על פפה. ברוב העונה האמנתי שעם הזמן ההגנה תתייצב ולא רק בזכות צמד המגנים 'הבכירים' אבל משהו חסר לי. לגבי טשומאני הוא דווקא נראה לי אחרון בסדר העדיפויות, אפילו אחרי הולאנד שלהערכתי לא יגיע (הקבוצה כן צריכה להיות 'במשחק' ולא להרים דגל לבן מול מנצ'סטר סיטי). קאסמירו שחקן שלא נפצע אף פעם, לא ינסו לפגוע במעמדו אחרי עונה אחת לא טובה כשבשש הקודמות הוא היה טוב, ויש את פדה וקמאבינגה וזה לא שקרוס ומודריץ' (חוזה חדש זה עניין של זמן) הולכים מחר. בשנה הבאה נראה לצד כוכבים גם יותר שחקני קסטיליה.

חצי הגמר הראשון הולך ומתקרב: דויד אלאבה שעבר MRI וקאסמירו שהחל אימונים אישיים - עשויים להיות בספק גדול עד לרגע האחרון ואלה בשורות די קשות. פרלאן מנדי אמור להיות כשיר כמו שאמרנו.

2. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שטמאשני אחרון בסדרי העדיפויות,אבל מצד שני כזה כישרון שכל אירופה חמה עליו,אם יש אפשרות מביאים בלי לחשוב פעמיים.

איסקו,בייל,הזארד,יוביץ,מריאנו,מרסלו,ואולי גם אסנסיו יעזבו בסוף העונה.
    צרכים לחשוב על קשר שיעשה רוטציה עם מודריץ,2 קשרים באגפים,מגן ימני מחליף וחלוץ במקום יוביץ/מריאנו.

3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשעה טובה,רודיגר סגר.

4. Ever Banega Member

רכש אדיר.

EsheD אוהב/ת את זה.
  5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מפנטז עליו כבר הרבה זמן.
    הוא ישדרג לנו את המשחק ההגנה משמעותית.

6. Raulito Madridista

כותרות העיתונים הבוקר עם שערי הלל לבנזמה:

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/3/368bf9639a85014ed7c46e09fea52a335a2301c3.Xxx

שער המארקה: “בשבילנו אין שום ספק – בנזמה צריך להיות הזוכה הבא בכדור הזהב”| הגיע ל-41 שערים העונה ב-41 משחקים| הפיצ’יצ’י של הליגה הספרדית וגם מלך השערים בליגת האלופות העונה עם 14 כיבושים – לא פחות מתשעה מהם בשלבי הנוקאאוט (שלושערים נגד פריז סן ז’רמן וצ’לסי, שער נוסף נגד האנגלים בגומלין וצמד נגד מנצ’סטר סיטי)

בכתבה גדולה במארקה נכתב כי אפילו יש בחוזה של בנזמה, סעיף ישן מאוד – בונוס על זכייה בכדור הזהב. במירוץ לנעל הזהב הוא שלישי אחרי לבנדובסקי ואימובילה, אבל משמעותו לא תסולא בפז. בכל מקרה הפרס עובר שינוי, הביצועים האישיים והתארים יילקחו יותר בחשבון. לזכייה בליגת האלופות יש השפעה כמובן. עוד נכתב על הכדורגל היפה שלו, 13 הבישולים, התמיכה לה זוכה בעולם הכדורגל מריו פרדיננד, מסוט אוזיל, אפילו ההערצה של יריבים כמו דניאל אלבס, תומאס טוכל ואחרים. בסקר המארקה בו הצביעו קצת יותר מ-9,000 – 88% הולכים עם בנזמה. המתחרים שלו מוגדרים כדה בריינה – 5%, לבנדובסקי שכבר הודח מהצ’מפיונס – עם 4% וסלאח שיכול לזכות גם הוא בדאבל ואפילו ארבעה תארים – עם 3%. “בברנבאו דורשים הכרה עבר שנים עבור החלוץ שרחוק רק ארבעה מלעבור את ה-323 של ראול”, נכתב.

שער ה-AS: גם כן עם החלוץ: “הדגל של הרמונטדה (בתקווה שתקרה בגומלין נגד מנצ’סטר סיטי)” - מתוך 14 השערים שלו העונה במפעל, תשעה הגיעו בנוקאאוט. הוא השחקן היחיד בריאל למעט פושקאש שהגיע ל-40 שערים בעונה לאחר גיל 34 (כריסטיאנו היה בן 33 בעונתו האחרונה במועדון)| באנגליה (שם העבירו ביקורת קשה על ריאל מדריד) – רואים בו כאיום הגדול ביותר, שוב, על פני סיטי והאיש שיימנע ממנה אולי להגיע לגמר.

בטור דעה קצר כתב תומאס רונסאו כי "הרמונטדה מתחילה ב-“alirón” - עם הזכייה ביום שבת באליפות שתגביר את המורל עוד יותר. “התגובה של ריאל היא של קבוצה אלופה”. הוא טוען כי ריאל יצאה בחיים מהמשחק הראשון כי גם כשהכל קשה והולך נגדה, בערך - היא לא מפחדת ולא נשברת, ומזכיר את התגובה שלה גם אחרי הקלאסיקו הארור שאיים לפרק הכל.

“הסיבלס כבר מוכן”, נכתב ב-AS. הכיכר בה נערכות החגיגות המסורתיות לאחר הזכייה בתארים - מחכה לאוהדי ריאל מדריד, שתבטיח בשבת את הזכייה באליפות מספר 35. ההכנות כבר החלו והמזרקה תגודר ממחר בלילה. תיקו מול אספניול בברנבאו יספיק ולמועצת העיר של הבירה הספרדית ברור שהשנה האוהדים יחזרו למסורת. “אין לנו ספק שזו תהיה התנהלות מופתית, כי אוהדי מדריד הפגינו זאת לפני שנתיים”, אמר ראש העיר, חוסה לואיס מרטינס-אלמיידה. בעונת 19/20 בשל התפרצות הקורונה לא היו חגיגות כמובן. גם הפעם השחקנים לא יגיעו, אבל האוהדים בהחלט יורשו, לאור המצב הבריאותי שהשתפר בספרד ובכלל. אגב, אם מנתקים את אותה עונה, הרי שריאל לא זכתה באליפות רשמית במשחק בית מאז עונת 2006/07 וה-1:3 על מאיורקה. ב-2007/08 היא הוכתרה מול אוססונה בחוץ, ב-11/12 אחרי 0:3 על בילבאו בסאן ממס וב-2016/17 אחרי ניצחון חוץ 0:2 במלאגה.

גוטי מנתח את המשחק נגד מנצ’סטר סיטי| את גוטי תמיד מעניין לשמוע והפעם שחקן העבר הגדול שלנו הסביר שוב את הקסם של ריאל מדריד ומה הדהים את האנגלים, כאשר התארח באל צ’ירינגיטו. "הרגשתי שריאל מדריד תמיד שם. היא יכולה ללכת הכי רחוק, למרות הכל. ריאל מדריד, החולצה הזו שלה, משדרת לך את זה, שלא משנה כמה רע לך, שהכדורים הבסיסיים לא מצליחים, הפיגור. החולצה הזו נותנת לך כנפיים וגורמת לך להילחם נגד הכל ברגעים הכי קשים, כדי לנצח. ה-DNA של ריאל מדריד בליגת האלופות קיים וגם הלילות הקסומים בברנבאו קיימים. אני סומך על ריאל מדריד שגם השנה זה יכול לקרות. “לריאל מדריד אין את הקבוצה הגדולה הזו מהעבר אבל יש לה איכות מטורפת מקדימה. סיטי פחדה בכל פעם שריאל מדריד יצאה קדימה. ריאל הבקיעה שלושה שערים משלושה מצבים שהגיעה קרוב לשער. אם הם היו מגיעים שש פעמים זה מרגיש כאילו הם יכלו להבקיע שישייה. אני בטוח בזה. סיטי הראתה שהיא קבוצה מצוינת ופפ מאמן גדול, הוא שלט במשחק לחלוטין. השחקן שמוצב בשפיץ יורד אחורה ואז קשר נכנס לרחבה – זו קבוצה קשה מאוד. ועדיין ריאל מדריד ידעה מזה”.

גם שחקני עבר אנגלים פירגנו לריאל, בניגוד לעיתונים עצמם שהיו קצת שחצנים וזחוחים. ריו פרדיננד דיבר על פתיחת המשחק: “אחרי 20 הדקות הראשונות חשבנו שהמשחק נגמר, קבור, הלאה. אבל האופי של ריאל הוצג במלוא גדולתו”. מייקל אואן אמר: "לריאל יש הרבה ניסיון. הם עומדים איתנים ואי אפשר להיפטר מאף אף פעם. בסוף, אחרי 90 דקות הם חוזרים לברנבאו ובטוחים שהם פייבוריטים. פיטר קראוץ’: “יש משהו בריאל השנה שמאפשר להם תמיד להישאר בתמונה. לעתים קרובות היריבות היו טובות, לעתים משמעותית, אבל הם נשארים במאבק. הם תמיד הבקיעו ברגע הכי נכון שיש ועשו את העבודה”.

אגב, נתון לאספנים, ואם מדובר באוהדי ריאל מדריד אז נתון מדאיג: ריאל מדריד מעולם לא העפילה לגמר ליגת האלופות אחרי שהפסידה במשחק הראשון בחצי הגמר. יש לה שמונה הדחות, האחרונה שבהן ב-2015 נגד יובנטוס עם אותו קרלו אנצ'לוטי על הקווים (הפסד 2:1 בטורינו במשחק הראשון ואז 1:1 בלבד בגומלין בברנבאו כשרונאלדו כבש שער יתרון בפנדל אך זה לא הספיק - כי מוראטה..)

7. Ever Banega Member

בעיני כל הדיבורים האלה הם פרשנות תוצאה נטו, הרי השער השלישי מקרי לחלוטין ובלעדיו כל הדיבורים היו אחרת לגמרי. ב4-2 לא היינו שומעים מהתקשורת יותר מידי מחמאות לריאל אלא בעיקר שסיטי עשתה את המוטל עליה. השער השלישי דיי הופך את התמונה ומשאיר לריאל סיכוי טוב בגומלין.

8. Butragueño מנהלים

״מחמאות לריאל״. כל מה שאני קורא, בעיתונות של הארץ ומערב אירופה, זה שזה היה משחק של 8-3, וכמה מצבים, וסיטי פראיירית.
    הדבר החיובי שנכתב לריאל, אם בכלל, היה שהיא לא נגמרת, ושהיא מתחילה לחיות כשהיא בפיגור וכמובן להלל את בנזמה.

בעידן בו ביטלו את שערי החוץ, התוצאה מצויינת לסיטי. אני לא רואה את ריאל מנצחת בבית ביותר מ-2 שערים, אלא אם כן בנזמה נכנס שוב לסטרואידים וסיטי שוב עושה פיפי במכנסיים.

9. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה להחמיא יותר מדי לריאל טקטית - עמדנו רע מאוד על המגרש. מבחינה פרסונלית, יפה שהשחקנים לא הורידו את הראש אחרי הפתיחה הזוועתית וגם כשהיינו 3 פעמים בפיגור 2 שערים, אבל חוץ מויני ובנזמה הרמה המקצועית של כולם הייתה די גרועה.

10. Raulito Madridista

המחמאות לריאל מדריד לא באו על כדורגל גדול, רחוק מזה. 'המחמאות' היו על כך שהיא הצליחה לשרוד והבקיעה כל פעם, איכשהו, בדרך אחרת, בדיוק בזמן, ונותרה בחיים. אני לא חושב שכתבתי משהו אחר. ואין לי ספק שהתוצאה משקרת. לגיטימי לחשוב שזה גדול עלינו, אני חושב שהמפתח מבחינת ריאל בגומלין הוא דווקא להעביר את רבע השעה הראשונה ללא ספיגה, בכל דרך שהיא. גם אם זה אומר להעיף כדורים, גם אם זה אומר לעשות עבירות ולהיות אתלטיקו מדריד (לא תמיד זה רע). ראיתם שעד לדקה ה-39 לא הייתה אף עבירה של ריאל במשחק הראשון? אנשים לא קוראים עד הסוף וממהרים לחרטט מהמקלדת וחבל.

כדורגל וחדשות: קאסמירו השתתף ברוב האימון היום עם חבריו לקבוצה וצפוי להיות כשיר לגומלין| דויד אלאבה כמעט בוודאות בחוץ| לקראת אספניול, משחק ההכתרה בשבת - אנצ'לוטי מתכנן הרכב של מחליפים בלבד לפי הדיווח. גם מודריץ' ובנזמה ינוחו וגם קורטואה, מה שלא קרה עד עכשיו בליגה| השחקנים אמורים להצטרף לסיבלס לחגוג עם הקהל, כביכול, אם תהיה אליפות, אבל משהו בקטנה שכן כולם חושבים על גומלין חצי הגמר ומבינים שזה לא מתאים.

אגב, אני הייתי נותן את הבלון ד'אור לבנזמה בכל מקרה, גם אם ריאל תודח בחצי הגמר. העונה שלו מפלצתית, לא נופלת מעונות הכריסטיאנו, בהתקפה אין ול כל כך עם מי לשחק. דה בריינה וסלאח או מאנה נהנים מפרטנרים טובים יותר.

11. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנזמה חד משמעית ראוי לבלון ד'אור כבר עכשיו. לגמרי עונה אגדית ברמת הכריסטיאנו, והיא יכולה להיות אפילו גדולה יותר אם יסחוב אותנו לגמר בשבוע הבא.

12. Ever Banega Member

לדעתי ויניסיוס חד משמעית יותר טוב מבנזמה רוב העונה. אני מבין שלנוקאווט יש משצעות גדולה אבל אני עדיין הולך עם ויניסיוס.

13. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד לויניסיוס והשדרוג המשמעותי שלו העונה, הוא לא מתקרב לתרומה של בנזמה. הצרפתי הוא אי של יציבות ומבקיע ביעילות פסיכית, אי אפשר לדמיין איפה היינו בלי התרומה שלו.
    ויניסיוס כמובן גם חלק משמעותי במשחק ההתקפה, אבל הוא פחות יציב ויש לא מעט משחקים שהוא לא תורם מספיק. בזכות האיכויות הנדירות שלו הוא מצליח להבריק לפחות פעם אחת גם במשחקים פחות טובים, אבל הוא חייב להיות עקבי יותר בין משחקים ותקופות.

בעניין אחר - הדיווחים על הרוטציות הנרחבות שאנצ׳לוטי מתכנן בשבת מצוינים. אספניול בבית זה משחק קל, אנחנו צריכים נקודה, ואפילו אם חס וחלילה נפסיד יש עוד 4 משחקים לתקן - בלי עומס של גומלין חצי גמר מול הקבוצה הכי חזקה באירופה. סומך על ההרכב השני שיעלו בטירוף ויעשו מספיק כדי להבטיח את התואר.

14. Raulito Madridista

- הרכב שני זה יכול להיות גם אסנסיו למשל שזה לא רע, אולי בייל, בכל מקרה הבעיה תהיה רק בחוליית ההגנה, צריך לדעת להשלים את המשימה ולהשיג שלוש נקודות. אני לא חושב שנראה שחקנים משמעותיים מחוץ לסגל אלא כן על הספסל במידת הצורך.

- לגבי ויניסיוס: הוא לא המצטיין שלנו העונה והוא גם לא שני לדעתי, אחרי בנזמה ישנו קורטואה. המחמאות לוויניסיוס נכונות והן מסתמכות גם על קפיצת מדרגה ענקית בעונה אחת. בנזמה אולי נקלע לשלושה-ארבעה משחקים מאוד חלשים והיה במוד דחיקה ופה ושם גם לא הבקיע אבל הייתי כותב אותו הדבר, שהוא המצטיין שלנו - גם אם היה פחות מפלצתי בנוקאאוט וכמובן שיש משמעות לשלושערים נגד פריז, נגד צ'לסי, לצמד נגד סיטי. באותם המשחקים הוא היה זקוק למעט מאוד מצבים. נגד צ'לסי אלה שערים פשוט לפנתיאון, שלושה מתוך ארבעה, גם הגול נגד סיטי ברמת ביצוע גבוהה מאוד. בנזמה הפך גם למנהיגות, קור הרוח של ויניסיוס תלוי בו והם משתפים פעולה מצוין. ויניסיוס קצת דעך ב-2022 והרבה משחקים לא הבקיע. גם אנצ'לוטי אשם בכך ששחק אותו.

15. Ever Banega Member

דווקא לבנזמה כן היה איזה חודש וחצי חודשיים חלשים. גם לו יש משחקים גרועים אבל כשאתה חלוץ הרבה יותר קל להשכיח אותם עם אחזה פנדל או שער קל שמשנים את כל ההסתכלות לגבי המשחק שלו.
    אני לא נותן את המחמאות רק לזה שהבקיע, הרבה פעמים כל הקרדיט על שערים שריאל הבקיעה שהנגיעה האחרונה שלהם הייתה של בנזמה הולכים אליו שלא בצדק. ויניסיוס יוצר יש מעין וזו הגדולה שלו, כמו למשל השער מול סיטי. עוד סיבה שויניסיוס קצת נשכח היא שהחצי הראשון שלו היה טוב יותר מהשני.

מצב נושא:
הנושא נעול.