ריאל מדריד 2022/23: אחרי עונה מהאגדות - נלחמים בשאננות ובברצלונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/22.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

https://images.realmadrid.co.il/images/posts/0_1666215473045.Xxx

ממשיך להמריא: פדה ואלורדה בכושר מטורף| "אני לא רוצה שהוא (קרלו אנצ'לוטי) יפרוש בגללי. אני מאמין שאעמוד ברף של עשרה שערים העונה, 'לחץ' נחמד, הוא גורם לי לרצות לחפש הרבה יותר את השער. אני מרוכז גם בלהבקיע שערים. כמובן שאני שמח מאוד-מאוד עבור הקבוצה, הניצחון חשוב מהשער שלי", אמר פדה ואלוורדה בחיוך לאחר המשחק. על שלושה שערים שנפסלו והאם היה קשה להתרכז לאחר הקלאסיקו: "צריך להתרגל לזה, ככה זה הכדורגל היום, אתה חוגג את הגול, אתה חושב שנוח לך יותר במשחק ושיפרת את התוצאה ואז השער נפסל. זה יוצר בלבול אבל זה הכדורגל של היום. האמת, לפעמים זה קשה (להיות מפוקסים באלצ'ה אחרי משחק כמו הקלאסיקו) כי עברנו משחק חשוב וגדול, אבל אם אנחנו רוצים לזכות בכל התארים השנה אנחנו צריכים להיות כאלה".

"זה פשוט שער שערורייתי", נכתב עליו ב-AS וגם תומאס רונסרו השתגע. אחד הפרשנים שאל: "מה הוא אוכל, לעזאזל?". במארקה שיבחו שפדה שחקן של מאה מיליון יורו לפחות והוא ממשיך להוכיח עד כמה הדברים שאמר טוני קרוס נכונים. הוא הגיע לשישה שערים העונה ב-15 הופעות כאשר כבש שישה גם ב-148 המשחקים שקדמו לכך. בנוסף, פדה כבש כבר שלוש פעמים העונה מחוץ לרחבה - יותר מכל שחקן אחר בליגות הגדולות באירופה. מעבר לכך, שימו לב לזה - פדה נכלל בחבורה מצומצמת מאוד של שחקני ריאל מדריד, מאז שנות ה-80, שהגיעו לחמישה שערי ליגה בתום עשרה מחזורים והם לא חלוצים: גרסיה הרננדס עשה זאת ב-1980| מיצ'ל עשה זאת ב-1987| פרננדו היירו עשה זאת ב-1991| גוטי עשה זאת בשנת 2000/01| וכמובן גם פדה ב-2021/22.

"זוג" חדש נולד| דמיינו שהתמונה היא מהמשחק אתמול, כשריאל מדריד לובשת שחור. תמיד דיברו על הזוג המפלצתי בהתקפה שלנו - ויניסיוס ג'וניור וקארים בנזמה. נראה שיש אורח חדש: רודריגו. היה קשה לפספס עד כמה כיף להם לשחק יחד אמש, קרוב זה לזה. לשחקני ההגנה של אלצ'ה לא היה סיכוי מול מהירות המחשבה, הטאץ' בכדור וחוכמת המשחק. "אם לוויני יש ערב נטול קפאין - יש פיתרון. רודריגו או אפילו פדה", נכתב ב-AS. אף אחד לא באמת יודע היכן רודריגו משחק, כמו שהוא אמר בעצמו. שימו לב לזה. הבישול של רודריגו אתמול בעקב לבנזמה, עקב מבריק - היה הבישול ה-26 שלו בתקופתו בריאל. 12 מהבישולים הגיעו אל בנזמה - 46%, רקורד פנומנלי. רודריגו השלים הכי הרבה דריבלים (3) ומסירות בשליש האחרון של היריבה (24). העונה יש לו ארבעה שערים וארבעה בישולים בליגה, כלומר מעורב בגול כל 83 דקות. בתמונה השנייה: מפת החום של רודריגו נגד אלצ'ה..

2. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/5/56890316579390700c5cff413e78785754058dbe.Xxx

ארבע שנים הן הרבה מאוד זמן. בחיים עצמם וגם בעולם הכדורגל. לפני ארבע שנים בידיוק, ה-23.10.2018 - ילד צעיר בן 20 בשם פדה ואלוורדה, שחזר לקבוצה אחרי השאלה מדפורטיבו לה קורוניה - ערך את הופעת הבכורה שלו במדי ריאל מדריד. הוא עלה מהספסל בדקה ה-54 נגד ויקטוריה פלזן בסנטיאגו ברנבאו במקומו של איסקו כשריאל מנצחת 1:2. על הקווים עדיין עמד ז’ולן לופטגי, חמישה ימים לפני חרפת הקלאסיקו.

נזכיר, באותה נקודת זמן ריאל אמנם סבלה ממשבר ועדיין: הקישור קאסמירו-קרוס-מודריץ’, זה של שלוש הזכיות הרצופות, וגם איסקו היה שם. הוא פתח בהרכב לראשונה בגומלין נגד מלייה כשאחרי 0:4 בחוץ ריאל השתעשעה עם 0:6 ביתי נגד הקבוצה מהליגה השלישית. אף אחד לא ידע שפדה יהפוך לאליל, תחשבו איזה תהליך עבר, איזו דרך. פדה סיים את העונה עם 25 הופעות ו-1,118 דקות כשהוא שותף לחצי שעה גם בהפסד בקלאסיקו לברצלונה.

עונת האליפות האחרונה עם זינדין זידאן הייתה עונת הפריצה שלו, כפי שאמר. "ז’ולן לופטגי החזיר אותי, סנטיאגו סולארי קידם אותי אבל מי שדפק על השולחן ואמר ‘פדה שחקן טוב שחייב לשחק’ - ואני אהיה אסיר תודה עבורו.

44 משחקים באותה עונת 19-20 ושער בכורה נגד אייבר ומיד לאחר אותו המחזור הגיע גם אחד נגד ריאל סוסיאדד. אנחנו זוכרים אותו ‘מפגין שרירים’ בקלאסיקו נגד ליאו מסי בקאמפ נואו באותו 0:0, עוד קודם לכן שיחק בכנף ימין ב-2:2 נגד פריז סן ז’רמן, והיה שחקן הרכב גם בקלאסיקו הביתי באותו 0:2 וגם נגד מנצ’סטר סיטי בספרד. ואיך לא - גמר הסופרקופה נגד אתלטיקו והאדום נגד מוראטה… השאר היסטוריה…?

והיום: והוא כבר ב-7: פסטיבל ואלוורדה נמשך!| השער האדיר שלו נגד סביליה שחתם את תוצאת המשחק - 1:3 - גרם לאוהדים ללכת מחויכים הביתה. שבעה שערים יש לקשר בכל המסגרות העונה. לקווין דה בריינה למשל רק שניים. שימו לב לזה - האורוגוואי עם ארבעה שערים העונה מחוץ לרחבה בליגה הספרדית: מאיורקה הייתה הקורבן הראשון, לאחר מכן ברצלונה ואלצ’ה וכאמור סביליה היום. השחקן האחרון של ריאל מדריד שהציג מספרים טובים יותר הוא כריסטיאנו רונאלדו ב-2015/16 אז כבש חמישה מחוץ לרחבה. פ-נ-ו-מ-ן. תהיו בטוחים שהוא לא יעצור בעשרה שהבטיח לקרלו אנצ’לוטי. יש למישהו ספק שהוא שחקן העונה שלנו?

התקשורת במדריד, איך לא, ממשיכה לעוף על פדה ואלוורדה. “לכו תזמינו כדור זהב עבור פדה. האליל המוחלט שמענג את הברנבאו שבוע אחר שבוע. הוא סופר עד שבע כבר”, נכתב במארקה. “בלתי ניתן לעצירה, עוד גולאסו מחוץ לרחבה”, פירגנו באתר הרשמי עם הווידאו. אמיליו בוטראגיניו אמר: “קשה מאוד למצוא קשר כמוהו. הוא פנומנלי”. על רקע תמונה שלו צוהל בשער השלישי הוא כתב ברשתות החברתיות: “כך זה מרגיש!”.

תומאס רונסרו יצא מגדרו: “פדה ואלוורדה, ולא קווין דה בריינה, הוא הקשר הטוב בעולם כרגע”. “דון פדריקו. הבז המריא גבוה”. האורוגוואי הרוויח את זה. למרות נעוריו, בן 24, כבר מגיע לו שנשים את התואר המכובד ה’דון’ לפניו. שחקן ברברי. איזו התקדמות בולטת ובלתי ניתנת לעצירה. איזו איכות. איזו גאווה יש לו להגן על החולצה הלבנה כאילו הייתה התכלת של אורוגוואי אהובתו. ואלוורדה העביר שואו לברנבאו,שכבר מעריץ אותו כאחד מאליליו הבלתי ניתן לגעת. ה-‘Valverdazo’ שלו ב-1:3 הוא אחד מאלה שמצדיקים את המאמץ שעשו 59,625 האוהדים שהוציאו כסף טוב בזמנים קשים אלו ושהתריסו נגד הגשם כדי להסב שמחה לגופם. ללב שלהם. והאקסטזה הגיעה עם ההצלפה ההיא של הקשר, שחבט בכדור כאילו יש לו עניינים לא גמורים איתה. יש לו כבר שבעה שערים, כשארבעה מהם מגיעים מעבר לקצה הרחבה. ‘El Pajarito’ עלה לקטגוריית Halcón לאחר הגמר הנפלא שלו נגד ליברפול בפריז כשבישל את שער הניצחון. אבל עכשיו אפשר לומר שהבז עף גבוה מאוד מבלי שאף אחד יעז לשים לו גבולות. הם משווים אותו עם קווין דה בריינה הנוכחי ועם פרנק למפארד וסטיבן ג’רארד אגדות העבר. ובכן, לא הייתי משנה את זה עבור אף אחד מהם. ובנוסף לכך הוא חוגג את השערים בכעס ובגאווה ומביט ביציעים שאוהבים אותו. מדרידיסמו עולה באש"| אלברו בניטו כתב עליו: “הוא מטורף, אחד הבועטים הטובים בעולם”.

איקר קסיאס מיהר לצייץ עם אימוג’י של טיל, עליו חזר שוב ושוב ושוב. גם גוטי פירגן בטוויטר. שימו לב לאוהד הזה בצד שמאל עם החולצה של קארים בנזמה, איך הוא תופס את הראש אחרי השער המדהים של פדה ואלוורדה וכך גם האחרים. “השער הנפלא הזה השאיר את הברנבאו בהלם”, נכתב במארקה. “הוא האליל המוחלט של הברנבאו, המאסטר. הוא מענג את האוהדים שבוע אחר שבוע”, נכתב עליו בנוסף. “ואלוורדה מסכים עם קרוס. הוא בהחלט אחד הטובים בעולם”, נכתב ב-AS שם הוסיפו: “איפה הגבול שלו? שער ‘שערורייתי’”.

מה שכן, פדה סיים את הערב פצוע. הנה הפאול המכוער מאוד של פאפו גומס מסביליה על פדה ואלוורדה שסיים את המשחק צולע. לא רק דריכה אלא גם ברך לקרסול. חוסה לואיס סאנצ’ס זעם בטוויטר וכתב: “איפה ה-VAR?”, זה צריך להיות אדום ברור. במדריד כועסים על המהלך (לפי ה-AS), שכן מבינים שמדובר בעבירה מיותרת מאוד, לא ספורטיבית, כשהמשחק כבר הוכרע. סיכוי גבוה שפדה לא ישחק נגד לייפציג. מינה בונינו אמרה לאחר מכן: “פדה מרגיש בסדר אבל אנחנו לא באמת יודעים אם זה כך. זו מכה וזה היה כואב, אנחנו צריכים לראות איך זה מתפתח. אנחנו לא חושבים שזה משהו אבל אנחנו לא יכולים לאשר את זה לחלוטין”.

האורוגוואי נותר מחוץ לסגל של ריאל מדריד למשחק החוץ נגד לייפציג ביום שלישי הקרוב, בדומה לקארים בנזמה, והוא צפוי לחזור לכשירות נגד ג’ירונה ביום ראשון. זו מכה חזקה ולא פציעה, כך אומרים.

3. Raulito Madridista

https://images.realmadrid.co.il/images/posts/0_1666976081000.Xxx

קרוס עף על פדה| הוא כבר הגדיר אותו כאחד מהשלושה הטובים בעולם וכעת טוני קרוס מפרגן לו בפודקאסט שלו:“אני מעריץ ענק של ואלוורדה. הוא צובר יותר ויותר ביטחון עצמי. אם הוא ימשיך בדרך הזו, הוא יהיה שחקן ברמה עולמית בעשור הבא בריאל מדריד”. על הפעם הראשונה שהוא ראה אותו: "אני זוכר שזה היה במהלך הקיץ של עונת 18-19 בארה"ב. מאמן הכושר שלנו שלנו הזהיר אותי לפקוח עליו עין כי הוא ידע שאני האליל שלו. מיד הבנתי שהוא בחור נהדר. מאוד שקט וצנוע. זה מה שהכי אהבתי בו. הוא לא פעל אחרת אלא נתן הכל בכל אימון בלי לחשוש מכלום. הסתכלתי עליו במגרש וגם מבחוץ.

הסגנון של פדה מאז שהיה צעיר: “תמיד אהבתי את הדרך שבה הוא שיחק. ראיתי אותו על המגרש ויכולת לדעת שהוא יצמח ויהפוך לכדורגלן מיוחד. בהתחלה הוא היה לא סדיר במשחק שלו, אבל הוא תמיד רצה להשתפר ובהדרגה הקנה למאמנים אמון”.

המחמאות ברשתות החברתיות - אותו ציוץ: “הציוץ שלי היה בגלל שהוא בכושר מצוין ומשחק ככה בקבוצה מיוחדת ובולט מאוד. בלי קשר לרגע הנוכחי שלו, אני חושב שהוא שחקן נהדר”. קרוס גם דיבר על העתיד: “אם הוא ימשיך ככה, אני לא רואה גבולות עבורו. הוא שחקן מאוד-מאוד שלם. אם הוא לא רואה פתרון עם הכדור בשלב מסוים, אז הוא לוקח את הכדור ופשוט שולח פצצה לרשת של היריבה. אני מעריץ גדול של ואלוורדה”.

כך הוא רואה את ואלוורדה על המגרש: “הוא גם מהיר מאוד עם הכדור בריצה, יש לו מסירה נהדרת ויש לו רעיונות משחק טובים מאוד. הבעיטה שלו תמיד הייתה מדהימה ועכשיו זה גם מסתדר, הוא רואה את עצמו עם השערים שלו. הוא יכול לשחק כמו שחקן כנף אבל גם כמספר 8. למען האמת זה המקום שבו אני רואה אותו יותר ויותר בעתיד. מה שאני רואה עכשיו במשחק שלו זה מה שהוא תמיד היה, מאוד צנוע. אני חושב שהוא יהיה שחקן ברמה עולמית עבור מדריד לפחות בעשר השנים הבאות”.

ואותו ואלוורדה בריאיון מרגש וכן ל-"DirecTv" בוא הוא מדבר על כך שהיום הוא מרגיש שהוא כן עומד בציפיות, שחקן חשוב מאוד בקבוצה ועד כמה היה לו קשה בהתחלה כשהרגיש 'נחות' בימיו בקסטיליה. "החלום שלי היה להיות כדורגלן וליהנות. אני מעריך כל רגע ומנצל את כל ההזדמנויות שצצות בחיי , גם במשפחה וגם בספורט. אני חושב על כל מה שאני עושה. מקבל את הטוב ואת הרע. זו דרך מאוד קשה ואחרי שהשגתי הרבה דברים זה מאוד נחמד להרגיש טוב כמו בתקופה הזו בה אני חווה דברים נפלאים. הוא הגיע לקסטיליה ב-2016. ואלוורדה זוכר את יומו הראשון ומודה שהיה עצבני אז בוולדבבאס: "הייתי עצבני והתביישתי. לפעמים חשבתי שאולי אני לא במקום הלא נכון, הרגשתי נחיתות משאר חבריי לקבוצה, לא ידעתי אם אני מספיק טוב. בסופו של דבר אני מאמין בעצמי הרבה יותר עכשיו, אחרי שזכיתי בתארים והתקדמתי. אני מרגיש חלק מהקבוצה, אני מרגיש שאני עומד במשימה".

על המשחקים האחרונים שלו: "לפעמים חושבים שאיזה שרביט קסם נגע בי. אבל זה דורש הרבה עבודה, אולי עכשיו כן, דברים הולכים לי יותר בקלות. כאן אני מרגיש אהוב וקיבלתי את התמיכה של כולם, כמובן שגם הראש חזק וזה משחק תפקיד". כשנשאל על אנצ'לוטי, הוא היה מלא שבחים למאמן האיטלקי: " הוא תמיד סיפק לי תמיכה ללא תנאי, וברגעים שלא עשיתי דברים טוב הוא דיבר איתי על זה. היה לו את הרצון הזה לקדם אותי, לתת לי לשחק ולהגיע ליכולת שהוא ציפה ממני, שאני מוכן".

מכל השערים שכבש עד כה, האורוגוואי אומר שזה שהכי גרם לו להתרגש היה זה מול ברצלונה: "חלמתי הרבה פעמים להבקיע שער בקלאסיקו. אנצ'לוטי אמר לי שאם לא אכבש עשרה שערים בעונה הוא יפרוש, הוא אתגר אותי וזה לחץ נחמד".

לבסוף, הקשר ניתח את מצבה של אורוגוואי לקראת המונדיאל בקטאר: "להגן על המדינה שלי זה הדבר הכי יפה שיש. זה מקור לגאווה, אין כמוה. ככל שאתה משיג משהו בדרך יותר קשה, אתה מעריך את זה יותר. אם קל לך אתה עלול לזלזל חלילה. בתור אורוגוואי אנחנו אוהבים אתגרים יותר ויש לנו את הנשק להיות גיבורים, אנחנו מאמינים בזה ככה. אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים להשיג דברים יפים. אולי לא נשיג אותם, אבל המטרה שלנו היא להשאיר חותם. הכל יכול לקרות על המגרש וצריך לחשוב בגדול"

4. Raulito Madridista

בעקבות “Halloween” שחל אמש - ליל כל הקדושים - במארקה כתבו על המשחק המסויט ביותר של כל קבוצה וקבוצה בליגה הספרדית. לגבי ריאל מדריד, כמובן, נבחר הקלאסיקו הארור מ-2009, אותו 6:2 כואב בסנטיאגו ברנבאו שהאיץ את חזרתו של פלורנטינו פרס לנשיאות. לגבי אתלטיקו מדריד, למשל, נבחרו גמרי הצ’מפיונס 2014 - הנס של סרחיו ראמוס וניסיון הנקמה הכושל בריאל כעבור שנתיים עם הפנדלים בסאן סירו.

מעבר למשחקים האלה אני רוצה לבחור בארבעה נוספים:

https://totalfootball.co.il/uploads/default/optimized/2X/b/b45b5a0583266357c2a26a8c2bcbd9a5da62c893_2_690x260.Xxx

-ההדחה נגד יובנטוס בחצי הגמר ב-2002/03. “ארבעת המופלאים”, הגלאקטיקוס, הקבוצה ששיחקה את הכדורגל היפה באירופה. ריאל ניצחה רק 1:2 בברנבאו כשראול פצוע ורונאלדו מבקיע וסוחב רק מחצית. בטורינו היא לא ממש היוותה יריב, כשראול עלה לא כשיר ורונאלדו רק שולב מהספסל. פיגו החמיץ פנדל, נדבד הבקיע את השלישי. הכל התפרק לאחר אותו משחק על אף הזכייה באליפות.

-ההדחה בשמינית הגמר ב-2010. הגמר באותה השנה נערך בסנטיאגו ברנבאו וליון הארורה עם פיאניץ’ סיימו את הדרך של כריסטיאנו הגדול בעונת הבכורה, זה היה אכזרי. הדחה שישית בשמינית הגמר.

-כנראה הטרגדיה הגדולה ביותר. “זו הקבוצה שתביא את הדסימה” אמרו על ריאל מדריד של 2012. אלופת השיאים - מאה נקודות ליגה ו-121 שערים. ימים ספורים אחרי ניצחון האליפות המרגש בקאמפ נואו והפתיחה נגד באיירן מושלמת - 0:2 קליל, כריסטיאנוX2. ואז פפה ביצע פנדל, ירדנו אחורה, והכדור של ראמוס בעננים אחרי שגם כריסטיאנו וקאקה מחמיצים. זה קרה בערב יום העצמאות. לא הייתי מסוגל ללכת לבלות, שברון לב, שנתיים עד ששיחררתי.

-ההדחה בחצי גמר הצ’מפיונס ב-2015. גמר היסטורי מול ברצלונה נמנע. לא הצלחנו לכבוש נגד יובנטוס שער שדה - רק הפנדל של כריסטיאנו. מבחינתי, תחילת סוף הבלוף של ה-B-B-C. מעונת טריליון הניצחונות הרצופים לא נשאר דבר.

גם ההפסד לברצלונה בקלאסיקו 2017, 3:2 ברגע האחרון, כשריאל מדריד בעשרה שחקנים הולכת בכל הכוח על הניצחון וחוטפת במתפרצת ממסי הגאון - זה היה קשה. אבל העונה הסתיימה עם דאבל. אבל כן, לא ניצחנו אותם. זה הביא לחלק מהתחושה שהרבה משחקים צמודים תמיד הלכו אליהם. מעבר לכך זה היה ערב יום הזיכרון, משתוללים עם לינקים, ראיתי אצל חבר בדיליי. פעם ראשונה ויחידה שקבוצת הוואטספ של ריאל מדריד עידכנה אותי לגבי המתרחש. ואז אני מקבל הודעה ‘מסי’ ומבין שבמהלך הבא נפסיד…

5. Raulito Madridista

כמה מילים על הניצחון על סלטיק בליגת האלופות:

https://scontent.fhfa2-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/312391929_5121808757920097_5637799741459562200_n.Xxx?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=SpYE0IAyLWAAX-QLZqw&tn=DFMHHBuu4QCr52Yv&_nc_ht=scontent.fhfa2-2.fna&oh=00_AfBMCISo7d4V2oihIHhdKqY4adL8BuVPN2I4MLC3ttHQdA&oe=63695BDF

ריאל מדריד, הסנטיאגו ברנבאו, ליגת האלופות - אמרתי לכם, זו צריכה להיות סיבה למסיבה, תמיד, ואפילו שעת משחק מוזרה אך מרעננת. סלטיק הייתה נוראית בהגנה, כל כדור עומק חכם או כוונה - הצליחה, אבל זה לא משנה. הקבוצה שלנו לא יודעת לדרוס ולא דורסת והיה כיף לחגוג מאניטה עסיסית ראשונה העונה עם שערים יפים. יש לנו שני שחקנים שצריכים כל הזמן לבעוט מחוץ לרחבה - מרקו אסנסיו שהצ'אנס היה ראוי, ופדה ואלוורדה - מהשחקנים הכי טובים בעולם. ומה נגיד על האמירה שלו שהוא כן חולם להיות קפטן ביום מן הימים. קח את הסרט!
    פתיחת המשחק הייתה די עצלה, שני פנדלים בזכות הגנה מאוד מסורבלת של סלטיק, אבל ניחא, היו דקות מהנות. קיבלתי רושם של קבוצה שלא רוצה לעצור ולהסתפק ב-0:2 הרגיל שלה אלא רוצה לדרוס וזה חשוב מאוד, הכדורגל זרם. קבוצה שרוצה לתקן את הרושם משני המשחקים האחרונים, ושוב - אלו לא בהכרח התוצאות אלא הכדורגל. כן צריך ליצור כוח הרתעה שריאל יכולה לפרק קבוצות ולא רק לתת גז למשך רבע שעה ולהראות עליונות פיזית, בעיטות מרחוק או הפסים האלגנטיים האלה כשזה מסתדר - על מטר.
    אני מסתכל על הקבוצה של העונה שעברה למשל ולא חלה התקדמות בסגנון המשחק שלנו. אין לחץ גבוה באמת (לא בכל יום אפשר), אין מספיק גיוון התקפי. קארים בנזמה למשל עדיין בלי שער בליגת האלופות (מתסכל עבורו, עלה כשהמשחק היה גמור ולא הצליח להשתתף בחגיגה), ובצד השני של המגרש רק אתמול קיבלתי את הרושם שטיבו קורטואה של 2021/22 חזר, עם הדיפת פנדל פנומנלית ועוד כמה בעיטות. השער בבעיטה החופשית - לא נורא, מה נעשה. ויניסיוס ג'וניור די מפוזר, היה צריך להבקיע יותר שערים. רודריגו ופדה הם הטיעון העיקרי למה ריאל 22/23 אולי טובה מ-21/22, אבל זה לא נכון.
    יש מצב שאסנסיו ו-ויניסיוס הם שני הפכים. מרקו עם טכניקת בעיטה פנומנלית, ראיית משחק ויכולת מסירה, אבל קל לנער אותו במאבקים פיזים, הוא לא מספיק מעז. ויניסיוס לעומת זאת שד עם צעד ראשון מדהים, תמיד מנסה, סיומת קצת לא משהו. מנוחה כן הייתה עושה לו טוב - פיזית, מנטאלית, להיות עוד יותר רעב וכן הלאה. בכל מקרה צריך למצוא למרקו מקום. כשהוא משחק זה עוד שחקן התקפה כמובן ולא ראיתי שפדה "נפגע", כלומר תרומתו הייתה דלה יותר כשהוא שיחק באמצע שם מקומו.
    יום שני מסתמן כיום משובח - בלילה ביקור בוויקאס נגד ראיו וייקאנו החביבה וקודם כל הגרלת שמינית הגמר. בהחלט חשוב לסיים ראשונים, זה המקום הטבעי שלנו, גם אם המזל לא יאיר לנו פנים. אל תשכחו שעד לפברואר-מרץ, בעיקר לנוכח המונדיאל - דברים יכולים ועלולים להשתנות, מי יודע. עוד קודם לכן יש עוד שני משחקים וקשה לי לקבל את זה שניפרד מריאל מדריד לחודש וחצי, העולם אכזר. צריך לנצח ולשמור על הפסגה. האללה מדריד!

6. Raulito Madridista

סיכום שלי להפסד העלוב לראיו וייקאנו:

https://scontent.fhfa2-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/313965175_5134163776684595_9220552077935889440_n.Xxx?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=SbcKtAiTOAEAX9zIY9a&_nc_ht=scontent.fhfa2-2.fna&oh=00_AfAkcKIWoGi9iRUZyGcavGblnLAZv8xUusaBh9nXk9W0NQ&oe=636E03A9

מה אתם עושים?| היה משחק מעולה, בהתחלה, בדקה הראשונה, בפתיחה כשעשינו תרגיל בחצי ורודריגו ניסה לעבור את כל הקבוצה היריבה. אחר כך פחות התלהבתי. גם ב-13:00 בצהריים היה כיף, ראיתי תקציר מהגמר האחרון, המספרת של בייל, דיברנו על ליגת האלופות…
    החוכמה היא לזהות “שאין קבוצה” כמו שז’וזה מוריניו אמר פעם - גם כשמנצחים על הקשקש ולא לחכות להפסד הבכורה שלנו העונה בליגה שהיה יכול להגיע הרבה לפניכן. אתה אומר לעצמך - נו, מתישהו ריאל מדריד תגיע, תתחיל לזוז - וזה לא קורה. לא חיברנו שלוש מסירות כמעט כל המשחק. היו לנו חמש דקות טובות במשחק הזה, גנבנו שני שערים וביצענו מהפך אולי אם היינו יורדים עם יתרון להפסקה אז היה מגניב. ובעצם לא, זה לא היה עוזר, ולא הגיע לנו. היינו חסרי אונים.
    הפסד מחורבן שיכול מאוד להיות שיעלה לנו במאבק על התואר. ברצלונה רעבה יוצא ותצא לפגרה ביתרון. וזה לא כבוד גדול להשתרך אחריה, ראינו בליגת האלופות מה היא שווה. הנה דוגמא חיה קיבלתם הערב למה הקבוצה הזו לא יודעת לקחת אליפויות. המאזן שלנו מדבר בעד עצמו. רק ליגל האלופות קוסמת לנו.
    ככה זה כשהשחקנים כבר חושבים על המונדיאל ושומרים על הרגליים. אין לי שם ספציפי חוץ מבנזמה שזה חרפה מה שקורה איתו, זו הרגשה כללית. סופגים גולים של ילדים, אף אחד לא נמצא באמצע, כאילו אין קשר אחורי (היי טשואמני - אתה לא יודע איפה לעמוד? הגנה מעל הכל. אלה שאמרו אחרי חודש שהם שכחו כבר מקאסמירו), כל שחקני ההגנה מוסרים לשחקני ראיו וזה לא רק מנדי שקל לרדת עליו. מה זה הפנדל הזה - קרבחאל? קורטואה אמנם הדף פנדל אבל שני הגולים הראשונים עליו לדעתי, לא הופיע לעונה הזו. ראיו נראתה נגדנו כמו מנצ’סטר סיטי, באמת שרציתי כבר במחצית לסגור את הטלוויזיה. לא זוכר מה זה מגינים שתורמים להתקפה.
    צריך לדבר גם על הספסל משתי קצוות. קודם כל אין לנו ספסל, מי הכוח ההתקפי היום, מריאנו דיאס? אדן הזאר שפרש ושכח להודיע? למה לשים את איקר בראבו, למה להעלות את סרחיו אריבאס - אין צורך. ועדיין אפשר היה לאלתר, לזוז, לשנות כבר במחצית רק כדי ששחקנים לא ירגישו יותר מדי בנוח. לוקאס במקום קרבחאל, נאצ’ו במקום מנדי, אפילו סבאיוס כי מודריץ’ באמת היה חלש מאוד וגמור, נפל מהרגליים וכמובן קמאבינגה. וכמה קרלו חיכה למרות ששום דבר לא תפקד. שחקני כדורגל לעתים צריכים סטירה בפן המטאפורי, שאף אחד לא ירגיש בנוח במקום שלו. אל תביאו רכש בינואר, טודו-בום.
    אני מנסה לשחזר את המשחק ולהבין מה ניסינו לעשות היום. ויניסיוס הלך עם המהירות שלו וכידרר? פדה דהר כמו שאנחנו מכירים? הנעת כדור שקטה באמצע? אין מצב שהכל קם ונופל על טוני קרוס. משחק צירופים? משהו קבוצתי? קורטואה עולה לקרן בדקה ה-95, כי זה עבד פעם אחת במאסטייה, ואם היינו מגרדים פה תיקו מישהו היה צועק ‘ישש’ בבית? הייתה בעיטה אחת נורמלית מרחוק היום? רודריגו עם שתי בעיטות די רעות ברגל שמאל ממצבים לא רעים, אסנסיו השחקן היחיד ששיחק כדורגל היום. חבל שלא הוא זה שהגיע למצבים. אין איזה מהלך יוצא דופן שלו פרט להיותו מעורב בפנדל, זה פוקס, אבל עדיין הוא לפחות שיחק בצורה חכמה ולא איבד טריליון כדורים. חבל שלא עבר לאמצע מוקדם יותר.
    חבל מאוד. אפס כדורגל, מאה אחוז אכזבה. ועדיין אני יודע שבחמישי בלי קשר לתוצאה בכלל נגד קאדיס, זה לא משנה - אני אהיה כל כך עצוב מהפגרה הזו. האללה מדריד! תמיד

7. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/a/aaeaf2e2e64a5c2f5d0d798787faaced11effe0b.Xxx

גוטי כועס על קארים בנזמה
    | האם החלוץ הצרפתי שומר על הרגליים למונדיאל? מה שבטוח הוא שנוצר מצב ממש לא נעים. החלוץ החמיץ העונה שמונה משחקים מה-20 של ריאל מדריד, ובמשחק נגד סלטיק הוחלף כבר אחרי חצי שעה, תחליטו אתם איך לספור. בכל העונה שעברה הוא נעדר מ-11 משחקים (וחלקם משחקי ליגה זוטרים לפני גמר ליגת האלופות). גם היום הוא לא התאמן ובספק גדול למשחק ביום חמישי, סיכוי טוב של ישחק נגד קאדיס. להציג את כדור הזהב ביום שישי בצרפת (במהלך משחק של ליון) - לקארים יש זמן. מי שגם כן התחיל להתעצבן זה גוטי שלא חסך בביקורת באל צ’ירינגיטו: “המצב של בנזמה? אני לא מבין אותו. מסי משחק בפריז סן ז’רמן, רוברט לבנדובסקי משחק עם ברצלונה ועוד כל כך הרבה שחקנים. אתה צריך לקחת את הסיכון של פציעות לפני המונדיאל, אתה לא יכול לתת לזלזל כך במועדון שלך ולתת לו לשקוע”.

קצת על החולשה לאחרונה: בכל משחקי הליגה העונה הממוצע המצטבר של שחקני ריאל מדריד היה 10.82 KM למשחק. אתמול וגם נגד ג'ירונה היה מדובר בקילומטר וחצי פחות, כלומר 9.32 KM. אז ב-AS הכותרת הייתה "צילום רנטגן של האסון" והציגו עוד מספרי אימה. ריאל מדריד איימה כביכול 16 פעמים על השער - בערך כמו הממוצע העונתי - 17.65. אבל השוער סטולה דמיטרייבסקי לא היה זקוק לבצע אף הצלה - הנגיחה של אדר מיליטאו והפנדל של לוקה מודריץ' קודם לכן היו האיומים היחידים למסגרת. ראיו בעטה שבע פעמים למסגרת, כלומר ריאל 'הפסידה' 7:2 באיומים. היא הפסידה רק לאתלטיקו בדרבי במטרופוליאנו באיומים למסגרת - 4:3 ובקלאסיקו לברצלונה 5:4. הנתונים של ריאל לגבי החזקת כדור גם לא מספרים את הסיפור, שלטה 54.8% מהזמן. אז מה. ראיו עשתה 158 מסירות בשליש המגרש שלנו וריאל עם 101 בלבד. ראיו ביצעה 21 עבירות - הכי הרבה מכל היריבות שלנו, וריאל עם 11 בלבד

8. Raulito Madridista

כמה מילים על הניצחון העלוב 1:2 על קאדיס:

זה באמת ניצחון שמרגיש כמו הפסד ואסור להיתלות בזה שלוקה מודריץ’ בעט החוצה משער ריק ואם היה 0:3 אז אולי היו מגיעים שערים נוספים. אני אפילו לא מתייחס לזה שאני רוצה לראות כדורגל מהנה והתקפי והרבה גולים במשחקי הבית, בטח בהתחשב ליריבה - מדורגת במקום ה-18 בטבלה, בלי שני הבלמים הבכירים שלה.
    אז זה היה הרבה פחות, כמה רמות מתחת לניצחונות הבינוניים של תחילת העונה שלנו. משחק נרפה של ריאל מדריד, ממש חסרי אונים, לא מסוגלים לייצר מצבים. כולם סטטיים, אפילו פדה ואלוורדה שהשם השני שלו זה מנוע. יש גבול כמה הקבוצה יכולה לשחק באפס אנרגיות וגם לתת את המינימום. ניצחון בזחילה ואיזה מזל שיש עדיין ליגה.
    הדיווח על כך שמרקו אסנסיו לא כשיר יצא רק לאחר המשחק, בעת פרסום ההרכב חשבתי שזה הזוי לחלוטין ששחקן ההתקפה הכי טוב שלנו לא משחק, אז זה מנקה קצת את קרל אנצ'לוטי מאשמת 'הבונקר', אבל הוא 'פיצה' על כך בניהול משחק עלוב.
    מה נגיד על ההרכב שסיים את המשחק? חרפה כמעט כמו הקלאסיקו ההוא בעונה שעברה. רודריגו מוחלף לטובת שחקן הגנתי יותר - למה? דני סבאיוס היה יכול לרוץ לבשל את השלישי אבל עלה כדי להתמזמז ליד הקרן, אדוארדו קמאבינגה סגר את אגף שמאל שם משחק ברנרדו סילבה (בעצם לא), נאצ'ו הלוחם החליף את לוקאס ואסקס כדי לסגור היטב את קיליאן אמבפה (בעצם לא). מתבנקרים בסנטיאגו ברנבאו מול האימפריה מקאדיס, אנחנו, אלופת אירופה הגאה, כן? צריכים לספור לאחור את הדקות.
    כן גם אתמול לא היה לנו ספסל, קראתם את זה, אבל שחקנים מרגישים בנוח מאוד במקום שלהם. רודריגו עם בעיטות די גרועות לשער, מפתיע, ויניסיוס ג'וניור נופל לפח הזה שטומנים בו ואני יכול להבין אותו אבל הוא חייב לשלוט בעצמו, ועל עבירות קטנות ומעצבנות לא צריך להסתכל במבט כנוע לשופט ולבקש את הכרטיס הצהוב, זה מיותר. לא נדבר פה על שיפוט על אף שהזוי שפאלי לא הורחק.
    קורטואה יכול לפשל, הוא לא טוב כמו בעונה שעברה, זה די ברור, השמטה משום מקום ואני מניח שאם לא זה אז היה קורה הנס של לשמור על שער נקי. בואו נסתכל על הטוב - לוקאס ואסקס הוסיף המון מהירות וניידות בצד ימין, בסדר בהגנה, לדעתי הפס האחרון שלו לא תמיד מוצלח אבל כלל לא בטוח שדני קרבחאל עדיף עליו - ובהצלחה במונדיאל דני. גם טוני קרוס, שירה בתנועה וגם הריאיון אחרי המשחק: "צריך להיות רגועים ולשחק יותר כדורגל" - תקשיבו לו.
    דווקא הברנבאו עשה אווירה לא רעה בכלל היום, השלט המרגש בהתחלה: “Luchar Hatsta El Final”, עידוד לא רע, ומגיע לקהל יותר. הופתעתי שלא היה בוז או מטפחות לבנות. באמת נקווה שנחזור עם כוחות מחודשים ועם קארים בנזמה בריא. כל כך נתגעגע אליכם עכשיו יאללה... מתחיל עם טבלת ייאוש כמו בצבא "עוד מאה יום - מהיום" (קצת פחות). האללה מדריד!

9. Raulito Madridista

https://images.realmadrid.co.il/images/posts/0_1668171142591.Xxx

13 נציגים לריאל מדריד במונדיאל
    | זהו-זה, בצהרי יום שישי פירסם לואיס אנריקה את סגל נבחרת ספרד, הסגל האחרון שרלוונטי לריאל. נבחרת צרפת אלופת העולם, יחד עם הסלסאו ברזיל - כוללות שלוש נציגות כל אחת, ובסה"כ שחקנינו מפוזרים בשבע נבחרות. במונדיאל 2018 ברוסיה, בראשות לוקה מודריץ' שהגיע לגמר - היו לנו 15 נציגים. בברזיל 2014 היו לריאל 12 נציגים כשסמי קדירה היה עם אלופת העולם גרמניה (וטוני קרוס לאחר מכן נרכש). במונדיאלים בצרפת (1998), דרום קוריאה ויפן (2002), גרמניה (2006) ודרום אפריקה (2010) - בכל הארבעה היו עשרה נציגים של ריאל. ומה עם ספרד? במונדיאל 1990 היו לריאל שישה ספרדיים בנבחרת וגם במונדיאל הקודם, וגם במונדיאל 1966. שבעה נציגים זה השיא - בצ'ילה ב-1962 ובמקסיקו 1986.

לגבי נבחרת ברזיל לא היו שאלות, עם השיפור ביכולת של רודריגו| בצרפת, בניגוד לפרסומים המוקדמים - אדוארדו קמאבינגה נכלל בסגל, יממה לפני שחגג את יום הולדתו ה-20 - מתנה נהדרת - על אף שהתקשה בפתיחת העונה הזו. פרלאן מנדי נותר בחוץ לאור כושרו הירוד. קארים בנזמה שהחמיץ המון משחקים בגלל פציעה, בסגל כמובן, הוא לא היה חלק מהזכייה ההיסטורית| בנבחרת בלגיה כצפוי שמרו אמונים לאדן הזאר| בספרד, מרקו אסנסיו זכה לתנופה לאחרונה, הוא מבקיע, מבשל ומשחק, וגם דני קרבחאל ישנו אבל נאצ'ו (וגם האקס האהוב סרחיו ראמוס שבריא ומאושר העונה) - איננו. הוא כבר השלים עם זה בטח. טוני קרוס למזלנו הודיע על פרישה מהנבחרת, דויד אלאבה ואוסטריה לא העפילו אך הוא כן זומן לסגל נבחרתו למשחקי ידידות. הרשימה

נבחרת צרפת: קארים בנזמה, אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה.
    נבחרת ברזיל: ויניסיוס ג'וניור, רודריגו, אדר מיליטאו
    נבחרת בלגיה: טיבו קורטואה, אדן הזאר.
    נבחרת ספרד: מרקו אסנסיו, דני קרבחאל
    נבחרת קרואטיה: לוקה מודריץ'.
    נבחרת גרמניה: אנטוניו רודיגר
    נבחרת אורוגוואי: פדה ואלוורדה

בינתיים לואיס אנריקה התייחס למרקו אסנסיו: "הנקודה הקריטית הייתה בפעם הקודמת שהנבחרת התכנסה, הוא נכלל בסגל על אף שלא שיחק בריאל. זה היה רגע קריטי, המאמן שלו נתן לו יותר דקות והוא היה שחקן מכריע. בשבילנו הוא שחקן חשוב שיכול להיות באגף או אפילו '9' שקרי והוא בלתי צפוי. הוא שחקן שאוהב להיכנס לאמצע. יש לו בעיטה נהדרת, איכות פיזית, הוא משנה קצב ברגע. המצב שלו השתנה ואנחנו שמחים".

10. Raulito Madridista

שער ה-AS הבוקר עם הלוחם אנטוניו רודיגר בריאיון מרגש: "אנחנו רוצים את כל ששת התארים השנה". הוא מפרגן לצמד הבלמים מהעונה שעברה, למאמן קרלו אנצ'לוטי ואומר שלברצלונה לא היה סיכוי להחתימו. הוא מספר לנו שהשער נגד שחטאר דונייצק כשהתאבד על הכדור ונפצע בראשו - מסמל אותו וזו רק טעימה לקראת ההמשך. אין ספק שהבלם הגרמני, שחייב לשחק יותר אחרי המונדיאל (יש לו רק אלף דקות), הוא שדרוג אדיר והמנהיגות שלו כבר מורגשת בחדר ההלבשה. הנה דבריו::

https://images.realmadrid.co.il/images/posts/0_1668324884352.Xxx

"המטרה שלי עם ריאל מדריד היא לזכות בכמה שיותר תארים. אני רוצה לזכות איתה בליגת האלופות. כשאתה חושב על ריאל מדריד, הדבר הראשון שאתה חושב עליו - זה ליגת האלופות. יש שישה תארים על כף המאזניים ואנחנו רוצים לזכות בכולם. אנחנו משחקים בריאל מדריד וזו המטרה שלנו". "ברצלונה אכן דפקה על הדלת שלי אבל עבורי זו לא הייתה אפשרות, לא היה לה סיכוי. ברור שעוד קבוצות רצו אותי, אבל שקלתי רק שתיים - להמשיך בצ'לסי או להגיע לריאל מדריד. תמיד חלמתי לשחק בפריימרליג. לשחק בריאל מדריד זה משהו שמעולם לא ציפיתי שיכול לקרות לי. קשה להגיד 'לא' להזדמנות לשחק עם לוקה מודריץ', טוני קרוס וקארים בנזמה".

"פפה הוא מהבלמים המובילים של הדור הזהב לדעתי, אני מחבב אותו מאוד. דויד אלאבה ואדר מיליטאו הם שחקנים מובילים היום וזה מקל על כולנו. גם נאצ'ו בלם נהדר ואני אוהב לשחק איתו. מיליטאו הגיע למדריד מאוד צעיר, הוא לא מפסיק להשתפר ולהשתפר. הוא גם בחור ממש נחמד ואנחנו מכבדים אחד את השני. אלאבה הוא כמו מנהיג נוסף על המגרש שמדבר עם השחקנים ומכוון אותם".

"העמדה הכי טובה שלי היא עמדת הבלם אבל אני שחקן שלעולם לא יגיד 'לא' למאמן אם הוא יבקש ממני לשחק בימין או בשמאל כי המטרה העיקרית שלי היא לעזור לקבוצה". "הייתי חותך את הראש שלי עבור הקבוצה. זה מי שאני. השער נגד שחטאר? מה שקרה זה רק חלק קטן ממה שעוד יבוא ממני. כשהבקעתי את השער הזה, אנשים התחילו להבין מי אני, הייתה להם טעימה קטנה ממני. אני מאוד עקשן, אני שונא להפסיד. הוויתור לא קיים ב-DNA שלי". כשנשאל על כך שהוא משחק פחות, ענה: "משחק פחות? אני חושב שאני משחק יותר מדי (צוחק). יש לנו קבוצה נהדרת ותחרותית עם כמה שחקנים טובים מאוד בעמדה שלי. הם זכו באליפות ספרד ובליגת האלופות בעונה שעברה וצריך לכבד אותם. ואני מאוד מכבד אותם. הכל מגיע בזמן שלו"

"אני קורא למודריץ' - 'המאסטר'. מה שהוא עושה בגיל 37 זה משהו מעולם אחר. אפילו כשהוא בן 37, והוא על הבמה הגדולה ביותר שהיא ריאל מדריד - אף אחד לא משתווה לו, אף אחד לא ברמה שלו. לפרוש בריאל? אחי, אני כאן רק כמה חודשים ואתה כבר רוצה להפריש אותי?! (צוחק). אני מרגיש טוב. אם עדיין אוכל לשחק במועדון הזה בגיל 37 - אשמח לעשות זאת".

"אנטוניו קונטה ולוצ'יאנו ספאלטי הם מאמנים קשים מאוד וכך גם מאוריציו סארי שהוא מאוד תובעני. אבל קרלו אנצ'לוטי שונה. הוא ג'נטלמן, יש לו הרבה ניסיון, הוא רגוע. למדתי הרבה טקטיקה ואני אוהב את המנטאליות של המאמנים האיטלקיים אך אנצ'לוטי שונה מכולם".

11. Raulito Madridista

https://images.realmadrid.co.il/images/posts/0_1668421324950.Xxx

מארקה: במועדון לא יודעים מה לעשות עם פרלאן מנדי
    | מאז שהגיע לריאל מדריד הוא היה שחקן הרכב מובהק כמעט תמיד. הספק היחידי שהיה לגביו - הפציעות (277 ימי 'חופש' בסך הכל, כולל פציעה אחת שהשביתה אותו שלושה חודשים וחצי בשל בצקת בכף הרגל) - הוסר השנה כשהצרפתי תמיד היה בריא ושיחק ב-17 מ-21 המשחקים העונה. בקיץ 2021 לא מעט שחקנים זכו לחוזה חדש אבל לא הצרפתי, אם כי הוא מחזיק בחוזה עד 2025. כעת המגן חווה ירידה ביכולת ובמועדון מתלבטים האם למכור אותו, ופראן גארסיה שבלט בניצחון של ראיו וייקאנו נגדנו - מועמד להגיע. מנדי הוא שחקן ההרכב היחיד של ריאל שלא זומן למונדיאל (דויד אלאבה לא יהיה שם כי גם אוסטריה לא). סקר אוהדים, כמעט 4,500 מצביעים - 64% חושבים שצריך להאריך את חוזהו. סקר נוסף היה לגבי היכולת של מנדי מאז הצטרף.

בנושא, אחר, ב-AS סיכמו את החלק הראשון של העונה של ריאל מדריד: "אורות וצללים". נכתב על זכייה מתבקשת בסופר קאפ האירופי, חודשיים מעולים, הרבה באז ובסוף רק מקום שני בליגה - לא נעים אבל אולי לא כל כך נורא. "ריאל יודעת שהטוב ביותר כנראה עוד לפניה אבל יש לה כמה כתמים: בעיות הגנה, אורליאן טשואמני העייף או קארים בנזמה הפצוע. בעיטות התותח של ואלוורדה מאירות את הקבוצה וכמובן הביצועים של ויניסיוס ג'וניור. באתר נתנו ציון לכל שחקן ושחקן.

על טיבו קורטואה נכתב שהוא החל את העונה ברמה הרבה פחות טובה מאשר אשתקד גם אם היה מכריע במספר משחקי ליגה. שמר על שער נקי שלוש פעמים בלבד - הציון הוא שני כוכבים. דויד אלאבה למשל קיבל את הציון אפס: "לא ברור מה קורה איתו, נראה מאוד מבולבל ועצלן", שכן הוא התחיל את העונה עם שני שערים מול איינטרכט פרנקפורט ואלמריה. כוכב אחד לדני קרבחאל וגם לפרלאן מנדי ולאדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר עם שני כוכבים. אדוארדו קמאבינגה קיבל את הציון אפס גם כן - "צועד על קצות האצבעות וזה נראה רע", וכמוהו גם אדן הזאר: "חסר פעולה".

לוקה מודריץ' וטוני קרוס עם שלושה כוכבים כל אחד. על הגרמני נכתב שהחל את העונה בצורה לא אחידה אבל מסיים את החלק הזה כמו אלוף והשער נגד קאדיס היה האיתות הכי גדול לכך שהוא חזר. גם פדה ואלוורדה עם שלושה כוכבים - "השחקן הכי טוב עד עכשיו, והכל בזכות קרלו אנצ'לוטי והבדיחה על כרטיס המאמן שלו. שמונה שערים, והוא יעבור את רף העשרה". גם ויניסיוס ג'וניור קיבל שלושה כוכבים - "תמיד מדברים עליו הרבה, מכל מיני סיבות, אבל אל תשכחו שהסיבה הראשית היא הכדורגל". על קארים בנזמה נכתב שהוא פצוע כרוני והשבועות האחרונים בקבוצה עוררו ויכוחים רבים. ערב המשחק נגד סביליה 'עייפות בשריר' גרמה לו להעדר מכל החלק האחרון. לראשונה בקריירה לא כבש בשלב הבתים בליגת האלופות. לכן הציון שלו הוא כוכב אחד בלבד. גם מרקו אסנסיו עם כוכב אחד, רודריגו עם שניים.

12. Raulito Madridista

עוד הרבה לפני שכל כלי התקשורת בישראל תירגמו - הריאיון הזה כבר באתר שלנו:

https://images.realmadrid.co.il/images/posts/0_1668546915621.Xxx

הזאר: “אם ריאל תרצה שאעזוב בקיץ - אכבד את זה”| הקשר הבלגי שנשכח לחלוטין - שומר על החיוך בתוך כל מה שעובר עליו ומנסה להסביר את שלוש העונות הכושלות במועדון בהם מספר המשחקים שהחמיץ גבוה ממספר המשחקים בהם שותף. אם תשאלו אותו זה בעיקר פציעות ומזל רע. גם הוא מודה: “כן, המונדיאל זו הרכבת האחרונה שלי”. קרא עוד

קודם כל כבר אמרתי, אם בהתחלה היה כעס עצום (מסרב לקבל את זה שזה בסדר שהוא הגיע שמן לקדם העונה ב-2019) ובהמשך זה הפך לאכזבה - עכשיו רק לרחמים. אני שמח שהוא לא מוריד את החיוך ומצד שני הוא לא ממש ‘מורד’ במצב. לא ראיתי אותו בה והופך עולמות בדקות המעטות ששיחק.

13. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפס מאופס. אלה ציטוטים של שחקן שבע, שאין לו כבר שום עניין בכדורגל מקצועני ופשוט רוצה לגרוף עוד כמה מזומנים לפני שהוא פורש רשמית. גישה שמזכירה את בייל, רק שהזאר בניגוד לוולשי לא נתן אפילו דבר אחד טוב לקבוצה מאז שהגיע.

14. Raulito Madridista

https://images.realmadrid.co.il/images/posts/0_1668583822901.Xxx

נושא אחר לדיון: ההרכבים, הדקות והמערכים - העבודה של אנצ'לוטי עד עתה| ריאל מדריד שיחקה 21 משחקים במשך 92 ימים בינתיים, מאז הסופר קאפ האירופי נגד איינטרכט פרנקפורט בתחילת חודש אוגוסט ועד אקורד הסיום וה-1:2 הקשה על קאדיס. עונה מוזרה כזו דורשת 'ניהול ללא דופי' ובמארקה הסתכלו על הקבוצה מנקודת המבט של קרלו אנצ'לוטי.

-רוטציות: אנצ'לוטי יישם מדיניות של רוטציות קבועות ובלתי ניתנות למשא ומתן. הוא לא חזר על אותו הרכב אפילו לא פעם אחת (פעמיים ברציפות הכוונה). הוא ביצע עד 71 שינויים ב-20 משחקים ב-11, ממוצע של 3.5 שינויים למשחק . שש פעמים היו שישה שינויים בהרכב בין משחק אחד לזה שאחריו ושש פעמים הוא גם ביצע חמישה חילופים.

-השחקנים: המאמן השתמש בכל השחקנים שלו למעט אלברו אודריוסולה שהתעקש להישאר בקיץ. אבל מתוך 22 השחקנים שבהם השתמש, ארבעה השתתפו במשך פחות מ-250 דקות (מתוך סך של 1,890 דקות משחק של הקבוצה) - אדן הזאר (229 דק'), דני סבאיוס, (209 דק'), מריאנו דיאס (25 דק') וחסוס ואייחו (17 דק') . זה משאיר את החלק העיקרי של הרוטציה עם שישה שחקנים: אנדריי לונין ששיחק כשטיבו קורטואה היה פצוע, נאצ'ו, לוקאס ואסקס, אנטוניו רודיגר, אדוארדו קמאבינגה ומרקו אסנסיו שנכנס לעניינים רק לאחרונה, וגם רודריגו.

-מרכז השדה: עשרה נסיונות שונים היו במרכז השדה, עם שבעה שחקנים, כולל קאסמירו שעזב. הקישור שכולל את אורליאן טשואמני וצמד הוותיקים טוני קרוס ולוקה מודריץ' היה בשימוש שש פעמים עם שישה ניצחונות בדגש על ברצלונה והדרבי בחוץ (וכן נגד אספניול, נגד סלטה ויגו, סביליה וקאדיס). הקישור של טשואמני, מודריץ' וקמאבינגה הוא הקישרר השני בשימוש, בארבע הזדמנויות.

-בהתקפה למשל אין גיוון בכלל. קארים בנזמה נעדר לא אחת ועדיין ב-12 מ-21 המשחקים ראינו טריו התקפי שכולל את פדה ואלוורדה-קארים בנזמה-ויניסיוס ג'וניור או פדה ואלוורדה-רודריגו-ויניסיוס ג'וניור. אדן הזאר פתח בהרכב פעם אחת בלבד ומרקו אסנסיו שלוש פעמים.

-ההגנה: גם בקו ההגנה היו הרבה שילובים. למעשה, בעשר הזדמנויות קרלו העמיד בשורה אחת את קרבחאל-מיליטאו-אלאבה-מנדי (48%), אותה הגנת הגמר בפריז. זה מבהיר שעבור אנצ'לוטי זה חיוני כדי ששאר התוכנית תעבוד. בצד ימין הוא השתמש רק בשני שחקנים (קרבחאל ולוקאס) , שלושה בצד שמאל (מנדי, אלאבה ורודיגר). והבלמים? מיליטאו מעורבב עם כולם - אלאבה, רודיגר ונאצ'ו.

בסקר האוהדים, מעל 1,500 הצביעו כרגע - 58% חושבים שניהול הסגל וההרכבים מצד קרלו הוא ראוי לציון. 21% חושבים שהוא עושה זאת 'יוצא מן הכלל'. 14% הצביעו בבחירה "טוב", 5% נתנו ציון עובר ו-2% על נורא ואיום. בסקר השני בו הצביעו קרוב ל-1,500 - אדוארדו קמאבינגה עם 28% מהקולות נבחר לשחקן שהיה צריך לפתוח בהרכב יותר פעמים. אחריו מרקו אסנסיו עם 22%. שלישי דני סבאיוס עם 19%, רביעי נאצ'ו עם 16% וחמישי אדן הזאר עם 10%. לוקאס ואסקס אחרון עם 5%.

15. cheddar Member

ריאל צריכה להוציא את הזאר ASAP
    הוא לא התאקלם

מצב נושא:
הנושא נעול.