ריאל מדריד 2022/23: אחרי עונה מהאגדות - נלחמים בשאננות ובברצלונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏17/7/22.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סיונרה Member

חוץ מהעובדה שטשואמני שחור עם רגליים ארוכות, אין שום סיבה להתייחס אליו כמחליף של קסימירו. הוא משחק הרבה יותר מקדימה ממנו. וזה נכון גם לקמאבינגה.
    לריאל יהיה 0 קשרים אחוריים בסגל, אחרי שכבר שנים ברור שצריך מחליף לקסימירו לימים שהוא נפצע או מוצהב, אפילו לא חשבתי על האפשרות שלא יהיה אותו בכלל.

2. Raulito Madridista

אני חושב שטשואמני הרבה יותר קשר אחורי מקמאבינגה. טשואמני יכול לשחק מקדימה יותר וגם מצטרף להתקפה והוא לא נגר, הוא כן קשר אחורי עם יכולת תיקול מעולה, מיקום וכן הלאה. אבל כן, ההעברה הזו היא קטסטרופה, דיכאון עמוק. רגשי, מקצועי, עצם זה שלא שמים ברקס למהלך הזה, גם המחיר לא משביע רצון. קרלו אנצ'לוטי אפילו דיבר על האפשרות שטוני קרוס ישחק קשר אחורי (מנצ'סטר סיטי באיתיחאד, זוכרים?) וציין את עונת 14/15 עם רצף טריליון הניצחונות הרצופים. אבל קרוס של אז היה שחקן צעיר. המועדון איבד את זה לחלוטין. רק אם ברנרדו סילבה היה נוחת כאן מחרתיים במאה מיליון יורו הייתי אומר שזה בסדר. חילופי המשמרות בקישור לא היו צריכים לקרות בין-רגע.

3. סיונרה Member

שוב, לא ראיתי אותו משחק דקה. אבל ממה שראיתי בתקצירים, הוא לא משחק כקשר אחורי אלא יותר מקדימה. האם הוא יכול לשחק קשר אחורי? הרבה שחקנים יכולים. האם זה התפקיד שלו? לא. זה עד כדי כך פשוט. אם הוא היה לבן אף אחד לא היה חושב שהוא אמור לשחק שם.

4. Raulito Madridista

קשה לי לשפוט גם כי מדובר בליגה הצרפתית ובעיקר בנבחרת צרפת לשחק ליד קאנטה והחיים די קלים. גם אם הוא היה משחק בכל עמדה ממש כגרזן הייתי אומר שחובת ההוכחה עליו וריאל מדריד היא עולם אחר.

בכל מקרה: קאסמירו - רשמי. מדברים על 70 מיליון יורו+15 מיליון במשתנים, יהפוך לשחקן שנמכר בסכום השלישי הכי גבוה לאחר כריסטיאנו רונאלדו ואנחל די מאריה. שבע עונות גדולות באו לסיומן (ועוד עונה אחת בדסימה) 363 משחקים, חמש זכיות בליגת האלופות ו-18 תארים בסה"כ. ביום שני הקרוב ייערך אירוע מיוחד עבורו במתחם האימונים וולדבבאס בהשתתפותו של פלורנטינו פרס בה גם הוא יישא דבריו. הקשר ימריא לבדיקות רפואיות במנצ'סטר יונייטד, יחתום לארבע שנים עם אופציה ושכרו כמעט יוכפל. הוא ינסה להציל את הקרקס לצד רפאל ואראן וכריסטיאנו רונאלדו עמם הוא מתאחד שוב "ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד סיכמו על העברתו של קאסמירו. ריאל רוצה להביע את הכרת התודה והחיבה שלה לקאסמירו, שחקן שהוא חלק מהאגדה של המועדון הזה", נכתב בהודעה הרשמית ואחרי שציינו את כל הישגיו ותאריו הגדולים: " בנוסף לשיא המבריק הזה, קאסמירו תמיד ייצג את ערכי המועדון שלנו לתפארת ריאל מדריד. שחקן למופת שנתן הכל עבור ריאל מדריד. ריאל מדריד היא ותמיד תהיה הבית שלו, והיא מאחלת לו ולכל משפחתו בהצלחה בשלב החדש הזה של חייו".

עצוב לי מאוד

5. רוברטו באגיו31 Member

קאסמירו היה ממש נכס מקצועי בריאל, גם בתקופות פחות טובות ובשנים שאחרי עזיבת רונאלדו .

תמיד שמר על רמה גבוהה מאוד, גם על כר הדשא וגם מחוצה לו .
    טשומאני זה ממש לא תחליף לקאסמירו, לא קרוב לזה. לפחות לא לקראת העונה הקרובה .

האמת שאני לא מבין איך ריאל הולכת לעונה העמוסה הקרובה עם סגל כזה, במיוחד בחלק ההתקפי .

זה ממש מתכון להתרסקות מקצועית לקראת העונה הקרובה .

Captain Canada אוהב/ת את זה.
  6. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/c/ce0bedfee964174cd27718eec27a3d01c14be747.Xxx

נחמד: מכתבי הפרידה המיוחדים של לוקה מודריץ’ וטוני קרוס לכבוד קאסמירו - ביוזמה מבורכת של המארקה. “קרוס ומודריץ’ נפרדו מחבר נאמן והשותף שלהם לשלישייה ההיסטורית של ריאל מדריד במשך שבע עונות. כמה זיכרונות יש להם”.

קרוס כתב: "איתך, קאסה, יקירי, אי אפשר היה שלא להזיע. בכל מצב. כי לא היית נותן לנו להירגע אפילו בחמאם הטורקי. גרמת לנו להישאר שם עד ייסורים: אמרת למישהו ללכת וכמעט היו לך אופני כושר ומשקולות מוכנים שם. כיוונת תמיד את השחקנים החדשים. אתה מרשה לאנשים לשכב רק כשמגיע הזמן לעשות כפיפות בטן. אני הולך להתגעגע אליך. כבעל מקצוע למופת. כשחקן מוביל. כלוחם שהציל אותי כמה פעמים. ומעל הכל, כאדם טוב. “עשינו היסטוריה, בנאדם! איזו תקופה אגדית זו הייתה. עכשיו הדרך הספורטיבית שלנו נפרדת, אבל החברות שלנו נשארת. אני מבטיח. אני מאחל לך את הטוב ביותר, נתראה בקרוב. בהצלחה. טוני”.

מודריץ’ כתב: "קאסה היקר, אני עדיין זוכר את הופעת הבכורה שלך במועדון שלנו… כמה היית עצבני! ביקשתי ממך להיות רגוע ועכשיו אני חושב על זה ורואה איך זה יצא היטב. מה וכמה השגת! זו גם הייתה העונה הראשונה שלי ואף אחד מאיתנו לא יכול היה לדמיין מה הכדורגל מצפה לנו. הפכת למנהיג אמיתי. היית למען חבריך לקבוצה ולמען ריאל מדריד. תמיד נזכור את זה. ניצחנו הרבה ביחד, אבל אני שומר על הרגעים שאף אחד לא רואה. עם העבודה היומיומית בוולדבבאס. ובמיוחד עם הבדיחות, כי תמיד היית במצב רוח טוב, גם ברגעי מתח או כשהיו כישלונות. הצחוקים האלה איתך נתנו לי שקט נפשי. בדיוק כמו להסתכל אחורה ולראות אותך במגרש , הייתה שומר הראש הכי טוב בעולם.“אני אתגעגע אליך, אבל אני מאחל לך את הטוב ביותר. זה מה שמגיע לאיש מקצוע ואדם כמוך. תודה על הכל ובהצלחה חבר. לוקה”.

7. Raulito Madridista

כרגיל אני אהיה המגזים:

דור רומנו נפרד מקאסמירו: תודה שהשארת את הלב על המגרש בכל גליץ’| הלוואי והיה אפשר לזרוק את אלף המילים האלה לפח. בכל מקרה, דור מנסה לעכל את העזיבה של הברומטר במרכז השדה,הצלע החזקה במשולש ה-CMK ההיסטורי ומדרידיסטה ענק שיגרום לנו להתגעגע. דיסנילנד, הרגעים הגדולים והכעס על המועדון

קאסמירו עוזב את ריאל מדריד. איזה הזיה, הא? ביום שלישי עוד קראתי את הדיווח הראשוני במארקה וצחקתי, התלבטתי אם זה שווה פוסט בדף שלנו בפייסבוק בכלל. התחלתי לכתוב את פוסט הפרידה בחמישי ואמרתי הלוואי ואזרוק את כל האלף מילה האלה לפח. מתי תחזור התקופה שקבוצות ירצו לקחת את שחקני המפתח שלנו ונוכל להתייחס לכך לזלזול?
    מה שהתחיל כשמועה שהצחיקה אותנו – הסתיים עם בוקס לפנים של האוהדים. קיץ בו פנטזנו על התקפה פסיכית שכוללת גם את קיליאן אמבפה וארלינג הולאנד – הפך לקודר ומייאש, מהקייצים ההזויים כמו 2003. וכל זה קורה אפילו פחות משנה אחרי התמונה החגיגית כשקאסמירו הצטלם עם פלורנטינו פרס והאריך את חוזהו עד 2025 – הבעת אמון גדולה ומוצדקת באיש שנתן את הלב בכל גליץ’ וגליץ’. “זה הבית שלי, מקום בו כל החלומות מתגשמים”, האללה מדריד! אמר אז. ריאל מדריד הפכה ממועדון טורף שמוציא כל כוכב שהוא רוצה מכל קבוצה, בעיקר בזכות החזון של פלורנטינו פרס ומקבץ את הגלאקטיקוס כאילו זה משחק מחשב – למועדון שמוכר. לדעתי בהתחשב בסיפור, בפז"ם, בהצלחות, גם אם לא בהכרח בסט היכולות - הוא הקשר האחורי הגדול בתולדות המועדון.

לא מעט מהאוהדים ראו בדמיונם את קאסמירו כקפטן הבא שלנו ביום מן הימים. אנחנו לא זוכרים רק גולים או בישולים, או במקרה שלו מהלך הגנתי מושלם (חסר לכם? צפו בגמר האחרון נגד ליברפול בו קאסמירו נתן היטב את התשובה כשהיה פנומנלי). אנחנו זוכרים גם רגעים. מספיק לראות את קאסמירו קופץ בטירוף ומתגלגל פנימה לכר הדשא אחרי השער של רודריגו נגד מנצ’סטר סיטי. מספיק לראות אותו כורע ברך וכמעט ממרר בבכי אחרי השער של ויניסיוס ג’וניור בגמר. או אפילו כל האוויר שהשתחרר ממנו אחרי ה-0:2 על ברצלונה בסנטיאגו ברנבאו ב-2020 - ככה זה נראה. עוד אנקדוטה? הקיץ של אותה העונה. ריאל מדריד מושפלת 7:3 על ידי אתלטיקו מדריד במשחק הכנה. טוני קרוס היה שם וגם לוקה מודריץ’ אבל הטנק הברזילאי לא. הוא נח.
    התחנה הבאה הייתה אמורה להיות חופשה בדיסנילנד ולשחקני על כאלה כמה אפשרויות כבר יש ליהנות בחיק המשפחה? אבל המשפחה שלך קאסמירו, המשפחה השנייה – היא ריאל מדריד. החרפה לא עברה לידו. “אני לא יכול לנסוע לדיסנילנד בזמן שהקבוצה שלי סופגת הפסד כזה. הודעתי לילדה שלי בצער: ‘לאבא יש בעיות בעבודה’ ואמרתי שאני מבטיח שניסע בפעם אחרת”.

המשך הטור - בלינק, וגם עשרת הרגעים הגדולים שלו במועדון

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/6/63bb4156138da4413907373266fff2dabc7a6908.Xxx

8. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש היגיון בלמכור את קאסמירו כשהוא מעבר לשיאו, אבל עכשיו זה ממש מוקדם. היה עדיף לחכות עוד עונה-שתיים כדי לראות איך טשואמני וקמאבינגה ממלאים את מקומו. מצד שני, יונייטד הציעו לו שכר מופרע לגמרי והרצון לעזוב בא ממנו. זה שאנחנו לא מסוגלים להתחרות בתנאים המופלגים של המועדונים מאנגליה ופריז זו הצרה האמיתית.

עכשיו כן הייתי מנסה להחתים איזה קשר אחורי סולידי שיהיה לגיבוי, סטייל ויטסל וכאלה. להשאיר את המצב ככה זו התאבדות מקצועית.

9. Raulito Madridista

ריאל מדריד צריכה לדעת לשים ברקס לכוכבים שלה, קאסמירו ירוויח יותר במנצ'סטר יונייטד אבל עלול להישאב לכאוס ולגמור לעצמו את הקריירה. קאסמירו אוהב את המועדו וזה לא שהוא היה 'מאבד את זה' אם היה נשאר. הרי יש לו חוזה, הוא מרוויח שכר יפה, הוא אמר בעצמו שרק אם ההצעה תהיה טובה יותר לריאל מדריד. אם מסתכלים על זה ששחקן בגיל 30 שהעונה האחרונה לא הייתה הכי טובה שלו, נמכר ב-70 מיליון יורו עם פוטנציאל ל-85 מיליון יורו או קרוב לכך ביחס למשתנים (נניח שחצי מהמשתנים רלוונטיים) - זו עסקה לא רעה. אבל כשמדובר בבזבזנית הגדולה בכדורגל העולמי, כזו שבפאניקה, שהחתימה ליצנים כמו מגווייר ופוגבה - זה משהו אחר. בדיוק אנטוניו בלאנקו עזב בהשאלה לקאדיס אגב.

אגב במארקה נכתב ממש על הנקודה הזו על מדיניות המועדון: "קאסמירו לא יהיה האחרון" וכתבו 'למה ריאל מדריד פותחת את הדלת'. אז למה ריאל מסכימה למכור שחקנים שהיה נראה שהם בלתי ניתנים להעברה? נקודת המוצא היא הרצון של השחקן להמשיך במועדון. אם יש ספקות - הדלת נפתחת. בתנאי שהקבוצה תספק הצעה טובה כלכלית. במקרה של רפאל ואראן העזיבה התבשלה במשך מספר חודשים כשהיה בשנה אחרונה לחוזה. אצל קאסמירו זה קרה מהר מאוד, תוך ימים ספורים, ועדיין בזכות מחיר ששכנע את המועדון - זה יצא לפועל. לגבי הצרפתי שהשתתף ב-22 משחקי ליגה בלבד - אין ספק שריאל 'ניצחה'. במועדון חשו את הירידה בפיזיות ובביצועים שלו. כריסטיאנו וראמוס, מהמיתוסים הגדולים ביותר - דחקו את המועדון לפינה. ריאל לא יכלה לתת לכריסטיאנו חוזה עתק בדומה למה שהרוויח מסי בברצלונה וגם עם הקפטן לשעבר היו חילוקי דעות.
    "כולם עזבו וריאל מדריד ממשיכה תמיד - לצמוח, כפי שהוכיחה העונה שעברה", נכתב, אם כי נהיה כנים ונאמר שהיה שם גם מזל. צויינה שם רשימת שחקנים שלא חזרה לאותה הרמה כמו מסוט אוזיל, אנחל די מאריה שהבריק שנים רבות אבל בצרפת, חאמס רודריגס וכן הלאה. "למזלה של ריאל מדריד (לפחות בינתיים, והעובדות נכונות) החלטות לא מתקבלות על ידי אוהדים או עיתונאים".
    אפילו קראתי טור שפורסם בספורט הקטלוני עוד ב-18 באוגוסט קרי לפני שההעברה הושלמה אך הייתה בשלב מתקדם והמסר הוא שברצלונה צריכה ללמוד מריאל מדריד שלא חוששת מתגובת האוהדים או התקשורת וכשיש עסקה טובה כלכלית היא מבצעת אותה בתנאי שהפגיעה המקצועית לא גדולה. הדוגמאות שעלו שם הם בעיקר פרנקי דה יונג בעונה הזו ורונאלדיניו שעזב למילאן שהוא כבר חצי גמור. “מקרה קאסמירו הוא בלתי אפשרי בברצלונה”.

ומילה אחרונה על קאסמירו: "מעט מאוד שחקנים חיים את הכדורגל עד כדי כך” - הנה קאסמירו מכה על כר הדשא וממש אמוציונלי אחרי ה-0:2 בקלאסיקו על ברצלונה ב-2019/20 כשריאל שברה בצורת איומה וניצחה במשחק היוקרתי לראשונה מאז 2016 (ואם נתייחס למשחק בית אז לראשונה מאז שנה קודם לכן). תמונה מרגשת.

10. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

קאסמירו קיבל מיונייטד הצעה לחוזה עתק ל5 שנים (עד גיל 35). בריאל היה לו חוזה מובטח עד גיל 33 שבו היה מרוויח בערך חצי מהמשכורת שיונייטד הציעו לו. הוא בירידה וכנראה יציג יכולת של פנסיונר עוד 2-3 עונות, אז מבחינתו יונייטד זה נו-בריינר שמסדר אותו עד סוף הקריירה. גם מבחינתנו זו הצעה בפרופיל שכנראה לא תחזור (לא נמצא עוד קונה מיואשת שמוכנה לשים 80 מיליון יורו על קאסמירו). אין לי טענות לכך שאפשרנו את הדבר הזה ולא שמנו ברקסים, אבל אנחנו צריכים להתעורר ולמצוא קשר אחורי סולידי לטווח קצר, שיהיה גיבוי מספיק טוב לטשואמני.

11. Raulito Madridista

את פרטי החוזה אני מכיר היטב, קודם כל מדובר על ארבע שנים ועוד אחת עם אופציה ובריאל מדריד היה לו חוזה לעוד שלוש שנים וסביר שקאסמירו היה זוכה למענקים אצלנו עם זכייה באליפות, ביונייטד פחות ייגע בתארים כנראה. אני לא אוהב את זה שחורצים את דינו אחרי עונה אחת פחות טובה בסטנדרטים שלו, הוא בסה"כ בן 30. ומה עם לוקה מודריץ' שבגיל 36 משחק מצוין? קאסמירו היה טוב מאוד בגמר. ריאל מדריד לא עוד סתם מועדון אולי אני חולם בהקיץ, זה הבית שלו. וכמובן שיש הכפלת שכר אבל הוא מסודר לכל החיים בכל מקרה קאסמירו.
    להביא קשר אחורי סולידי זה לא ריאל מדריד ומדברים על כך שלא יגיע אף שחקן וזה המחדל. גם השוק עוד מעט נסגר, תביא איזה פליט? הדיבורים הם על קמאבינגה כאופציה ב' ואם לא אז טוני קרוס וגם דויד אלאבה אפילו, מצחיק.

12. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

קאסמירו תלוי ביכולות הפיזיות שלו הרבה יותר משחקן כמו מודריץ'. בלי הקשיחות שלו ויכולת התיקול אין לו הרבה מה למכור ברמות הגבוהות באמת (חוץ מטכניקת בעיטה יחסית טובה לעמדה). הוא שחקן מצוין והיה חלק סופר מרכזי בקישור שלנו, אבל זה לא שחקן שאין לו תחליף סטייל רונאלדו או מרסלו בשיאו. בכל מקרה עובדתית הוא עשה את השיקולים שלו והביע את רצונו לעזוב, אז כנראה שההצעה לנפח עוד יותר את חשבון הבנק לעת זקנה והאתגר לעשות משהו עם יונייטד בפרמיירליג קסמו לו יותר מהניסיון לזכות בעוד תארים שכבר זכה בהם המון עם ריאל.

זה שלא מקדמים תחליף לעמדה זה אכן מחדל בעיניי, אבל אם המטרה היא להכניס את טשואמני לעמדה הזו לטווח ארוך אנחנו לא צריכים שחקן על, ויש מספיק שחקנים טובים שהם לא "פליטים" ויתייצבו אצלנו ברגע שרק נניח אצלם הצעה. בעבר שלפנו את דייגו לופז כשוער ראשון מויאריאל כשכל מה שידענו להבטיח לו היה לשחק חצי עונה במקום קסיאס הפצוע; הבאנו את אדבאיור כחלוץ שיתחרה עם בנזמה כשהיגוואין נפצע; ובכללי היו אצלנו לא מעט שחקנים "אפורים" שעשו בדיוק את העבודה שצריך כגיבויים (לאס, גראנרו, ייראמנדי וכו'). אם רק נגיד לאיזה וויליאם קרבאליו / אטיין קאפו / פרננדו שיש להם הזדמנות לשחק בריאל הם יבואו גם לישון בולדבבאס אם צריך.

13. Raulito Madridista

ואם טשואמני יצטרך זמן כדי לשרוד את הלחץ של ריאל מדריד? אתה זוכר שאמרו על מודריץ' ב-2013 שהוא הרכש הכושל של השנה? אמנם טעות ובושה של המארקה שתיזכר לדיראון עולם, ועדיין. קאסמירו, ואני מנתח כרגע את היכולת שלו בלבד בלי המסביב - קשר אחורי פנטסטי שגם העונה האחרונה הפחות טובה שלו חצתה פרופורציות. מה לעשות שנגד מנצ'סטר סיטי או פריז סן ז'רמן אנחנו נחותים בפיזיות לא רק בגללו אלא גם בגלל טוני קרוס למשל ועוד שחקנים שלא עושים לחץ גבוה? יכולת התיקול שלו בסדר, דווקא איבודי כדור חסרי אחריות היו הבעיה.
    קאסמירו יכול לרצות לעזוב, אין על זה ויכוח. הויכוח כביכול מבחינתי הוא על עמדת המועדון והאובר-ג'נטלמניות הזו. נראה שמוכרים את כולם חוץ מקורטואה ו-ויניסיוס. בתזמון הזה של חודש אוגוסט אפשר היה להשיג מהם אפילו יותר כסף.
    הדוגמאות שנתת נכונות אבל חלקית, תמיד היה קשר אחורי בכיר לצידם. בין אם זה לאס וגראנרו כשהיו לצדם צ'אבי אלונסו ולוקה מודריץ' וכן הלאה. והם היו עוד צעירים ובשיאם ולא מודריץ' וקרוס שקרובים לסוף הקריירה.

14. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי פלורטינו יפתיע ויביא את גמיראייש, זול זה לא יהיה.

15. yonmu Member

לא יודע איפה טשומני שיחק על המגרש עד היום, כן יודע שהוא מוגדר כקשר אחורי, ולמיטב הבנתי הביאו אותו ככזה.
    להגיד 'אולי טשומני לא ישתלב' לא שונה בהרבה מלהגיד 'אולי לקאסמירו תהיה עונה גרועה'. תמיד יש סיכונים.
    דווקא העונה ריאל לא עושה המון שינויים בסגל, ולכן יהיה קל יותר להחליף חתיכה אחת בפאזל מאשר את הכל מהתחלה. עונה אחת פדה נכנס לעניינים, עונה אחרי קמבינגה תופס מקום, עונה אחרי טשומני צריך להשתלב. זה מצב הרבה יותר בריא ומוצלח מאשר מה שקורה כרגע בברצלונה, לדוגמא.

בשורה התחתונה: אני לא יודע אם יש באירופה מועדון עם שלישיית קשרים עדיפה על טשומני-קרוס-מודריץ עם סבאיוס-פדה-קמבינגה.

70מ על קשר אחורי בן 30 שהתחיל דעיכה זו עסקה מדהימה.
    ניצול הנואשות של יונייטד - הן מצד ריאל והן מצד קסמירו - מוצדק להפליא.

Gianzola ו-EsheD אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.