ריאל מדריד 2023/24: שבעה קשרים, חלוץ אחד. איך יסתיים הריקוד האחרון של קרלו?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏14/7/23.

1. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא. אבל אני מצפה שיבנו סגל כזה שפציעה אחת של ויניסיוס לא תיאלץ אותנו לשחק עם שלישייה התקפית של חוסלו-רודריגו-ואלוורדה. אתה באמת לא מבין את הבעיה או סתם מטריל?

2. Raulito Madridista

@סמואל אטו, ויניסיוס לדעתי בין חמשת השחקנים הטובים בעולם. אבל אתה שם לב שהחלוץ הבכיר שלנו הוא חוסלו? זה נראה לך הגיוני? היית רוצה שהוא יהיה במקום רוברט לבנדובסקי בברצלונה? כחלוץ מחליף הוא אחלה, לא כשחקן הבכיר, ברור שהוא לוקה בהרבה אספקטים. הוא החלוץ היחיד. שאר שחקני ההתקפה הם ארדה גולר - שחקן מוכשר אבל הכדורגל הטורקי זה לא הדבר האמיתי, הוא מאוד צעיר, ובינתיים פצוע. גם ברהים דיאס לא איזה יהלום. נותרנו עם ג'וד בלינגהאם. יש לנו בעייה עמוקה בכמות וגם באיכות. היה מתאים לי איזה סרחיו אריבאס מהספסל עכשיו. ריאל מדריד צריכה לכוון גבוה. ומרקו אסנסיו הרי אוטוטו יהיה שחקן ספסל בפריז, עבר מספסל לספסל..

3. סמואל אטו Member

אני מבין למה מפריע לך שאין עוד חלוץ מרכזי מלבד חוסלו, בכל השאר העמדות אתם מכוסים מדהים.
    פציעות זה חלק מהמשחק.

4. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל זה לא נכון, חסר לנו יותר מ״רק״ חלוץ פותח. אין לנו שחקן מחליף על הבלטה של רודריגו/ויניסיוס, ואין לנו שחקן שמסוגל לשחק כ״פליימייקר״ באמצע (יש את ארדה גולר בלי ניסיון מהליגה הטורקית, ומי עוד?). כל החוסרים האלה מאלצים אותנו גם להיות מאוד מקובעים במערך - וכך אנחנו מפספסים המון מהאיכויות שיש לרודריגו ובעיקר לויניסיוס.

אני לא יודע איזה כיסוי ״מדהים״ אתה רואה, אני רואה התקפה עקרה ומוגבלת מאוד שסוגרת במקרה הטוב 40% מאיך שחוליית התקפה ברמה הזו צריכה להיראות.

5. Raulito Madridista

הפתיחה המדהימה של ג'וד בלינגהאם שגם תיעצר מתישהו כן, הוא לא יבקיע 35 שערים בעונה - גורמת לאנשים להיות עיוורים, כמובן לאנשים במועדון. הרי הוא לא הגיע על תקן סקורר ענק שיבקיע שערים, ההשתלבות המהירה שלו היא בונוס לכל דבר. יש לנו שני שחקני התקפה טובים, שחקן מחליף סביר כמו חוסלו, שחקן מחליף סביר-פלוס כמו ברהים דיאס וארדה גולר שהוא אניגמה. ריאל מדריד אמורה לשאוף לטוב ביותר והיא בתחושה של "עונה פיננסית" מאז עזיבת כריסטיאנו רונאלדו למעט קיץ 2019 בו ניסינו עם אדן הזאר ולוקה יוביץ' והרבה כסף, ובקושי יש לה שחקני התקפה. באיירן מינכן עם קינגסלי קומאן, לירוי סאנה, תומאס מולר, אריק צ'ופו-מוטינג, הארי קיין, סרג' גנאברי ומתיאס טל כחלוץ מחליף.

Captain Canada אוהב/ת את זה.
  6. yonmu Member

לעלות עם שלישייה התקפית של פדה-חוסלו-רודריגו זה לא בדיוק טיעון כי דה פקטו ריאל כבר לא משחקת עם שלישייה התקפית אלא עם צמד.
    הבעיות בזה הן:
    1. יש רק 3 שחקני התקפה על 2 עמדות (אולי אפשר לספור גם את גולר, ועדיין).
    2. אין חלוץ אמיתי להרכב. גם אם יש 8 שחקני קישור/התקפה שראויים להרכב, אין אף חלוץ כזה.
    3. הסגל הזה כמעט מוותר מראש על אופציה לגיוון במערך.

ועם כל זה: הסגלים של ברצלונה ואתטליקו רמה שלמה מתחת לשלכם.

7. Raulito Madridista

@yonmu, ההגנה של ברצלונה יותר טובה משלנו, אי אפשר לבדוק רק אינדיבידואלים, ואני לוקח את רונאלד אראוחו לפני כל שחקן שיש לנו. בעמדת השוער יש לה כרגע יתרון. לנו יש יתרון בקישור. ברצלונה מעמיקה בשחקני התקפה, חלקם בינוניים אמנם, אבל מישהו חשב שיאמין למאל ישחק ככה בגיל 16? זו רק ההתחלה אבל זה מעודד. ואם רוברט לבנדובסקי נכנס לכושר הבקעה..
    לא ממש הבנתי מה אתה מציע. אני גם חושב שזה יעזור לג'וד בלינגהאם אם יהיה חלוץ אמיתי, נניח חוסלו שבישל לו את הגול. זה אמנם היה בקרן, אבל עדיין. אפשר להגביהה לו כדורים. כן צריך לשחק עם חלוץ. בטח במשחקים כמו אתלטיק בילבאו-אלמריה-סלטה ויגו, זה לא שהגענו לקלאסיקו. אני ממש רוצה לראות מחר את ברהים דיאס.

8. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/optimized/2X/f/f8dc8b0395c2a0f717272fb642e3cdc66e704e44_2_690x440.Xxx

הבהרה: הילד בתמונה שהוא באמת מקסים ו(הנה! הביאו רכש! א-ל-ו-פ-י-ם) ואני מאחל לו את כל ההצלחה שבעולם, עזבו רגע את המשחק מחר או את הקבוצה הבוגרת - לבטח לא אשם, הוא רק הסימפטום.
    אני יכול לכתוב לכם כרגיל לקראת המשחק נגד חטאפה - שאני רוצה לראות לחץ גבוה מהדקה הראשונה, שנכון לשחק עם חוסלו במקום ויניסיוס ג’וניור ואולי גם עם ברהים דיאס במגמה התקפית מובהקת (ג’וד בלינגהאם יירד מדרגה אחת אחורה, חטאפה גם ככה באה להרביץ ולסגור - תשאלו את ברצלונה), אבל עזבו, יש תחושה לא נעימה.
    דברים שאסור להגיד: מבואס מאוד-מאוד לקראת המשחק מחר. אף אחד לא חלם שככה נתכונן למשחק הבית הראשון שלנו העונה, החזרה לסנטיאגו ברנבאו, זה צריך להיות חגיגה, וזה ממש לא - סלח לי, ג’וד הנפלא.

הכוכב מספר אחת שלנו פצוע, רכש כצפוי לא הגיע, זהו, קרלו אנצ’לוטי מחמיא לגונסאלו שהוא כישרון גדול, הוא נכלל בסגל - ובואו, הוא הפגיז בקבוצה של אלבארו ארבלואה, זה לא שיש לו אפילו עונה אחת מלאה מרשימה בקסטיליה וגם ככה אנחנו באשפתות. שחקן תמורת שחקן, זהו, ההתקפה בסדר, הכל טוב, סימנו V, מילאו קלירנס. נישאר עם ארבעה אלופים: חוסלו, ברהים, רודריגו וגונסאלו. ואולי נגיד שגם ג’וד שחקן התקפה וגם לוקאס ואסקס היה פעם שחקן כנף ואת אדוארדו קמאבינגה אפשר להציב גם כחלוץ וגם כשוער אם צריך. זה מכעיס, זה מעצבן, אתה מרגיש שמזלזלים בנו, אוהדי ריאל. שמזלזלים במועדון. ששכחנו להיות ריאל. כל הקבוצות זזות ואנחנו לא.

אני מרגיש שהרסו לי את “החגיגה” לקראת מחר. לא מדבר במונחים של ילד קטן כועס ועצבני, בעצם לגמרי - זה מרתיח. לא מדבר בנוסח של “להחרים את המשחק מחר”. אני הולך לראות וכמובן שאקפוץ ואצרח בגולים אם יהיו - אבל הולך לראות בבאסה - ממש בבאסה. וחד פעמית לא אכפת לי אם הקהל ישמיע את קולו וישרוק בוז או ידבר ברגליים ונראה קרחות מחר, נניח 40 אלף+כמה תיירים. ורגע, נניח שזה באמת יקרה אז מה - מה זה משנה. הרי החלון הזה נסגר. יוצאים למלחמה בלי חיילים.

זו תחושה שבאמת לא הייתה לי הרבה זמן. גם בימים של העונות החלשות, אפילו כשבקושי היה מאבק על מקום שני. תמיד הייתי מתעשת ומחכה למשחק בהתלהבות. מתלהב שראול או כריסטיאנו מבקיעים כל אחד בעונה שלו, שמשיגים עוד ניצחון, שרואים עוד מהלך של כדורגל, עם אהבה עצומה לריאל. לא ממש בא לי לראות.

9. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת לא מצליח להבין את הטיעון שהסגל של ריאל עדיף על זה של בארסה ואתלטיקו.
    לבארסה יש שוער טוב בהרבה (כמובן לאור הפציעה של קורטואה), בלמים לא פחות טובים, מגנים יותר טובים, והתקפה הרבה יותר חזקה, עם הרבה אופציות (לבאנדובסקי-פליקס-ראפיניה-פראן-גיחות של פדרי וקאנסלו עדיף בהרבה על ויניסיוס, רודריגו וקצת בלינגהאם שיש לנו להציע). בקישור המרכזי אני בכלל לא בטוח שבארסה נופלת מאיתנו (טשואמני, ואלוורדה וקאמבינגה לא מוכחים יותר מפדרי, גאבי ודה יונג), אבל גם אם כן זה בוודאי לא באופן משמעותי.
    עם אתלטיקו זה פחות מובהק, אבל היא עדיפה עלינו בהרבה בעמדת השוער, והחוד שלה טוב יותר (שתבינו באיזה מצב אנחנו שמוראטה וממפיס נשמעים פתאום כמו שילוב שאנחנו לוקחים בשתי ידיים). הקישור פחות טוב משלנו אבל גם לו אין מה להתבייש, בטח בסגנון משחק הגנתי וצפוף בהתמודדויות מולנו, שיהיה לנו מאוד קשה לפצח.

אני באמת חושב שאנחנו נמצאים רמה מתחת לברצלונה באיכות הסגל, וגם פחות טובים ומגוונים מאתלטיקו. זו פשוט שערורייה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/23
  10. Raulito Madridista

אני לא חושב שכדורגל זו משוואה במתמטיקה ולא בודקים ככה עמדה מול עמדה וסגל מול סגל וגם לא מאמן מול מאמן אבל משהו ברוח הכללית מת. כשהמועדון מביא שחקני רכש גדולים או נלחם בכל כוחו להשתדרג (כמו שברצלונה עושה על אף שהיא חוסכת כל יורו), זה מחלחל גם לשחקנים, לאוהדים וכדומה. ריאל מדריד מציגה קבוצה מתה חוץ מג'וד בלינגהאם. ברצלונה יותר שאפתנית. לגבי מרכז השדה אנחנו יותר טובים, אתה מחמיר. מי זה גאבי עם כל הכבוד? אבל הפערים לא תהומיים ככל הנראה. יתרון שהיה אמור להיות לנו זה הסנטיאגו ברנבאו "החדש" והמלא לעומת ברצלונה שמארחת במונז'ואיק, אבל כלום. שלא תחשוב שאני לא חושב שהמצב חרא, אני פשוט "מגדיר" את זה אחרת ממך ובקישור יחסי הכוחות ברורים.

Captain Canada אוהב/ת את זה.
  11. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר, אפשר להסכים שהקישור שלנו טוב ועמוק מזה של ברצלונה. אבל לכולם ברור שזה לא יתרון כזה משמעותי, שהם עולים עלינו בשאר העמדות באופן די מובהק והסגל שלהם הרבה יותר תחרותי שלם, ובעיקר שהם פשוט קבוצה הישגית ושאפתנית שמשקיעה כל משאב שיש לה כדי למקסם את האיכות שלה ואת סיכויי ההצלחה על המגרש. את זה אי אפשר להגיד עלינו.

12. WhitRM Member

שיפוט מזעזע ברמות עד כה.
    הפנדל על ג'וד הוא יותר מהפנדל שהיה לבארסה מול חאטפה.

ג'וד הוא המלך החדש של מדריד.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/23
  13. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

הליגה הספרדית זה פיפי. בוחרים בסוריה כמצטיין אחרי שטעות גסה שלו סידרה לנו את הניצחון (נכון שהוא היה מצוין לפני כן, אבל עדיין).

יש משהו מאוד מתוק בלנצח קבוצה כמו חטאפה בדרך שלהם - שריטות, מאבקים, שני שערים בחאווה מערבוביות ברחבה, מתנות של השוער והבלם וכאלה. אבל מבחינת כדורגל, למעט 20 דקות בתחילת המחצית השנייה, היינו די חלשים. יפה שהמיתוס של בלינגהאם כתחליף לסקורר סוחב עוד משחק אחד, מעניין מתי הוא יתפוצץ.

14. yonmu Member

אני כן מסתכל על סגל קודם כל באופן פרסונלי. עמדה-עמדה, הרכב וגיבוי.
    אם מוציאים את קורטואה ומיליטאו מהסיפור בגלל הפציעות הרציניות - יכול להיות שיש יתרון לברצלונה ברמת ההרכב.
    ברמת הסגל המצב עדיין לטובת ריאל.

ברצלונה מגיעה לעונה כמעט בלי ספסל, וקשה לי לסמוך על כשרון בן 16 וחלוץ בן 35.
    ברגע שאתה בוחר 11 שחקנים להרכב - נשארת עם 3-4 שחקנים אמינים בספסל. עם עומס ופציעות זה מטורף.
    בעונה שעברה גם היה מזל בתחום הזה וגם היתה הדחה מוקדמת מאירופה.

15. Raulito Madridista

אבל מה זה משנה בן כמה רוברט לבנדובסקי, קארים בנזמה עשה את עונת חייו בבלון ד'אור בגיל 34. לבנדובסקי עדיין כבש שער חשוב מאוד נגד ויאריאל ואין מה לבטל אותו, אם ברצלונה תשחק עם שחקן התקפה אחד נוסף זה גם יקל עליו. לריאל יש עומס רק במרכז השדה ואחר כך מתחילים האלתורים. אין לנו שחקני התקפה. ריאל "מפסידה אליפויות" סדרתית מה שנקרא ואני לא חושב שצ'אבי מאמן טוב אבל הוא לפעמים מוציא את קרלו אנצ'לוטי כל כך קטן. כל פעם שלא יהיו לנו על כר הדשא את השלישייה ויניסיוס-רודריגו-בלינגהאם - אנחנו בבעיה גדולה. ברצלונה קיבלה כוח עם הז'ואאוס.