ריאל משאירה את יונייטד עם המחמאות והעצבים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏5/3/13.

1. South Boy Member

איך רגל מכוונת אם רואים שהוא עם הפנים למעלה לכדור ולא רואה בכלל את ולנסיה איך ריבונו של עולם אתה עיוור או סתם צבוע? אתה צודק ארבלואה הכניס את הגוף שלו ורצה לקבל סימן אדום וממש כואב בצלעות שלו מהפקקים של נאני, ואבואה רצה להרוג את ולנסיה. ההבדל היחיד בין שתי העבירות הוא שזו נגד יונייטד וזו בעד יונייטד. שמע אני הייתי מציע לך להפסיק פה כי הצביעות כבר גובלת בטמטום וזה לא טוב בכלל.
    ואם צריך אני יחפור עד מחר כדי שאנשים יבינו שאני לא מדבר משנאה או מאינטרס כזה או אחר להבדיל ממכם, אף אחד לא הצמיד לך אקדח לראש ואמר לך תגיב לי לא נעים לך או חופר לך פשוט תעוף מפה, תאמין לי שלשמוע את הבלבולי ביצים שלכם זה גם לא תענוג גדול.
    וקפטן קנדה, באמת? בגלל שהוא מאמן את הקבוצה אז כל מילה שלו עליה צריכה להיות נגועה באינטרסים? כי ככה מתנהג ספורטאי ואדם קטן, שזה נגדך אז קופחת אבל כשזה לטובתך אז השופט נתן הופעה טובה, איך אפשר להצדיק כזה דבר אלוהים יודע.

2. פול סקולס Member

אני לא מבין איך אוהדי כדורגל לא מבינים את הקונספט הזה.

מישהו משלם למנג'ר האלה כדי שנחשוב שהם הגונים, שיש להם אמות מוסר גבוהות?
    משלמים להם כדי שיביאו תארים, וחלק מהעניין זה להתעצבן על השופטים כשהם דופקים אותך, ולסתום את הפה כשהם דופקים את היריבה שלך.

עד כדי כך פשוט.

3. South Boy Member

אם זה ככה אז שיסתום את הפה גם שלכאורה דופקים אותו ולא רק שהוא מקבל מתנות, כשיוסי אבוקסיס עשה את זה קראו לו בכיין ומאמן עלוב, אבל אסור לקרוא לסר הנכבד ככה למרות שהוא עושה את אותו הדבר.

4. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומה הוא ישיג בעזרת הגישה הזו? אם להציג את כוונותיו של פרגוסון בצורה פשטנית, נראה שהוא מעוניין לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה; כלומר, ליהנות מטעויות שיפוט המטיבות עם יונייטד כמה שיותר ולסבול מטעויות שיפוט שפוגעות בה כמה שפחות. וכל בר דעת בוודאי מודע לכך שהסיכויים להגיע למצב המדובר משתפרים כאשר המנג'ר מפעיל לחץ על השופטים בשעה שהוא נפגע מטעויותיהם (גם מוריניו מתמחה בזה, אגב), אך בד בבד, אינו נוקף אצבע בעת שהם טועים לטובתו - ואף משבח אותם. זה ההגיון של הסר.

נערך לאחרונה ב: ‏8/3/13
  5. פול סקולס Member

למה שיסתום את הפה?
    כי אתה או X אוהדים של קבוצות אחרות או אפילו אוהדים של יונייטד חושבים שזה לא הגון?

ברגע שזה יהיה אכפת לו אני אתחיל לדאוג.

וחוץ מזה, אם אתה בעסקי ההגינות, איפה בדיוק לעצור?
    כששחקנים של ליברפול צוללים, מכסחים או מפעילים לחץ על השופט אתה גם צועק גוועלד?
    הם עושים את זה, והשחקנים של יונייטד עושים את זה, והשחקנים של הפועל פתח תקווה עושים את זה. כולם רוצים לנצח, ומה לעשות, בספורט של היום, *כמעט* כל האמצעים כשרים.
    מי שעד כדי כך לא יכול לסבול את זה ומחפש את הצדק, אולי מוטב לו שיתחיל לעקוב אחרי דיונים בבית המשפט הבינ"ל בהאג.

6. אלי מתחן Member

מזווית אחת אפשר להגיד הכל. בפועל בשני המקרים מדובר בעבירה שונה לחלוטין.
    בזווית הזאת גם מה שדהיונג עשה לצ'אבי אלונסו שווה לעבירה של נאני.

7. StevieG Member

תירוץ של לא הסתכלתי על הכביש לרדע ופתאום בא ילד ונכנס לי ברכב לא היה מתקבל בבית משפט, נכון? אז למה פה נאני חף מפשע? הוא ביצע עבירה מסוכנת ברשלנות פושעת, ולכן הוא היה חייב לשלם את המחיר. אם הרגל היתה פוגעת לארבלואה בחזה, אז מה הייתם אומרים?

8. Gago Member

כמה דיונים על החלטה אחת... אבל אם נהיה הוגנים צריך גם לזכור ששני השערים שיונייטד כבשה בצמד המשחקים מול ריאל באו אחרי טעויות שיפוט. במשחק הראשון השער בא מקרן שלא הייתה, הכדור פגע בקגאווה לפני שיצא. טעות שיפוט מינורית מאוד, כמובן, אבל אם מנטרלים את כל טעויות השיפוט אז אין לכם שער חוץ. במשחק השני הגול בא אחרי נבדל של ואן פרסי. זה לא מתקן טעויות אחרות, אבל כמו שנהוג לומר בסוף הכל מתאזן... (ואני אגב לא חושב שהאדום היה כל כך מופרך)

9. South Boy Member

להגנתי אני יכול להגיד שאני לא מבקר מישהו שעושה את אותם דברים שאני עושה, דהיינו אם אלכס פרגוסון מרשה לעצמו לבכות על שופטים אבל כשהם מקבלים מתנות הוא מחייך ויושב בשקט ואני מבקר אותו סימן שאני לא כזה, שהשופטים דופקים את הקבוצה שלי אני הראשון להתעצבן על כך, בטח בתדירות שופקים את ליברפול, אבל להבדיל מוויסקי נוז ומאוהדי יונייטד כשאנחנו מקבלים מתנות מהשופט לעיתים נדירות אני דואג לציין את זה ולהודות בכך, וגם אני מביע את הסלידה שלי כל פעם מחדש מהצלילות ומחוסר הספורטיביות שלואיס סוארז מפגין לפרקים, אבל הוא לא שונה מנאני או יאנג או ולנסיה המדריכי צלילה האלה ככה שלא נתת דוגמא טובה במקרה הזה. דוגמא טובה אני יכול להביא לך מהמשחק מול ווסט ברומיץ', אמרתי מפורשות שמי שמחמיץ כל כך הרבה וצריך מתנה משופט כדי לנצח לא מגיע לו לנצח ועובדה שהפסדנו, כמובן שאם היינו מנצחים זה היה משמח בדיוק כמו כל ניצחון אבל הייתי דואג להודות שניצחנו בזכות שופט ולא מתרץ ומנסה להצדיק אותו כמו אוהדי יונייטד.

10. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, אתה לא חייב שיהיה לך את מקאללה או אלונסו על הספסל כדי להתמודד חצי שעה נגד ריאל מדריד, קבוצה שבשנים האחרונות אף פעם לא ניצחה קבוצה ששיחקה נגדה בונקר רציני ולא מול הגנות פח בספרד (מה שגם העונה הם לא מצליחים לעשות). כשמוריניו היה צריך לשחק משחק הגנתי, הוא הציב את אטו באינטר ואת קאייחון בריאל מדריד בתור מגנים שמאליים ובד"כ זה הלך לו. עדיף לבצע חילוף מוזר (למרות שלדעתי להכניס בלם להיות קש"א זה לא כזה מוזר) בלית ברירה מאשר לא לבצע כלום כי אין לך על הספסל את השחקן המתאים. יונייטד הייתה צריכה להכניס שחקן שיבצע לחץ מאסיבי על קישור ריאל מדריד או שפשוט יצופף כמה שיותר את ההגנה ולא יאפשר למודריץ' ולהיגוואין להגיע בכלל למצבים שאליהם הם הגיעו.

אתה אמרת בעצמך, פרגוסון הוא האשם בכך שלא היה לכם קשר על הספסל, בזמן שהייתם חייבים להכניס אחד כזה. אתם חייבים לפחות שחקן אחד בכל עמדה על הספסל ואי אפשר רק להאשים את השופט על כך שהביא אתכם לאותו מצב, אתם חייבים להיות מוכנים לכל סיטואציה הגיונית שיכולה להתרחש במהלך המשחק, בין אם היא מוצדקת ובין אם היא לא. כמו שאמרתי, לפחות הייתם מכניסים שחקן בתקפיד אחר מלית ברירה מאשר לא לעשות כלום.

שםמשתמש, לרוב הדברים שכתבת התייחסתי בתשובתי אל אמיר, אבל בקשר לביקורות על מוריניו ופרגוסון - אני לא חושב שמוריניו הוציא שפן מהכובע עם מודריץ' אלא בסה"כ עשה את החילוף המתבקש וכל ניהול המשחק שלו היה בהתאם לציפיות ולא יותר מזה. מנגד, ניהול המשחק של פרגוסון במשך 60 הדקות הראשונות היה מצוין ונהדר כשלאחר מכן הוא אכזב לפחות אותי בכך שלא עשה שום דבר אחרי ההרחקה והתעקש ללכת באותה הדרך גם עם שחקן חסר. רוב המחמאות למוריניו מגיעות אחרי מה שהוא אמר בסוף המשחק (כל עוד זה מתאים לאינטרסים שלו הוא יגיד את הדבר הנכון והאמת שאני לא רואה שום בעיה בכך). אחזור גם על מה שכתבתי על מודריץ' ליתר ביטחון - עם הגנה יותר צפופה הוא מלכתחילה לא היה מגיע למצב של בעיטה לשער אחרי שהתמהמה עם הכדור ליד הרחבה שלכם מבלי שעשו לו כלום. אני לא מדבר על הבעיטה עצמה אלא על מה שהוביל לבעיטה.

11. sandro Member

זה צהוב גם על פי החוקה.

12. StevieG Member

תראה לי את זה בחוקה.

13. sandro Member

“Reckless” means that the player has acted with complete disregard to the
    danger to, or consequences for, his opponent.
    • A player who plays in a reckless manner must be cautioned

• If a player plays in a dangerous manner in a “normal” challenge, the
    referee should not take any disciplinary action. If the action is made with
    obvious risk of injury, the referee should caution the player

14. Gago Member

A player is sent off and shown the red card if they commit any of the following seven offenses:

Serious foul play

Violent conduct, such as throwing a punch

Spitting at an opponent or another person

A player other than the goalkeeper denying an obvious goalscoring opportunity by deliberately handling the ball

Denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offense punishable by a free-kick or a penalty kick

Using offensive or insulting or abusive language and/or gestures
    Receiving a second caution in the match

-----
    What is "serious foul play"?

‘A player is guilty of serious foul play if he uses excessive force or brutality against an opponent when challenging for the ball when it is in play.

A tackle that endangers the safety of an opponent must be sanctioned as serious foul play.

Any player who lunges at an opponent when challenging for the ball from the front, from the side or from behind using one or both legs, with excessive force and endangering the safety of an opponent is guilty of serious foul play.

15. sandro Member

אני ממש לא חושב שזה נופל לקטגוריה של Serious foul play.