שאלות מטומטמות שמטרידות אתכם

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י משוגע בירוק, ‏21/2/06.

1. DRORIKO Member

קודם כל תודה על המענה. דבר שני, מסתבר שהם שגו בהערכה ולוי נהרג מהיתקלות.

2. DRORIKO Member

שאלה שעלתה לי בראש. איך אתם מסבירים את זה שרוב הכדורגלנים הם מזרחים ורוב הכדורסלנים הם אשכנזים. הרי זה לא קשור למצב הסוציו-אקונומי. חוג כדורסל לא עולה יותר מחוג כדורגל, ולצרוך כדורסל בטלוויזיה לא עולה יותר מלצרוך כדורגל בטלוויזיה. מה שמוזר שבארה"ב זה בדיוק ההיפך, אתה רואה בכדורגל שם יותר לבנבנים ובכדורסל יותר שחורים.

3. ~Omri~ Member

אני חושב שזה דווקא כן קשור בין היתר למעמד סוציו-אקונומי. אם ניקח למשל את נבחרת צרפת, שבעבר הייתה מורכבת כולה מצרפתים לבנים - היום היא מורכבת בעיקר מצרפתים בני מהגרים, שמשתייכים באופן מסורתי לשכבה סוציו-אקונומית נמוכה. בנוסף, כדורגל הוא ספורט עממי יותר (כך אומרים), ובאופן טבעי יימשכו אליו הרבה אנשים ממעמד נמוך. כמו שנהוג לומר, כדורגל הוא ספורט של השכונות.

אולי אני כותב שטויות, אבל אני חושב שכדורסל הוא ספורט מורכב יותר מכדורגל, וצריך אינטליגנציה מסויימת בכדי להבין מהלכי משחק מורכבים. אם למשל נחשוב על שחקני כדורסל ישראלים מצליחים - לכמה מתוכם יש תדמית של ערסים או טיפשים? אני אישית לא הצלחתי למצוא אחד כזה. לעומת זאת, בכדורגל יש שפע של כאלה. אפשר כמובן להניח שיש יותר ערסים בשכבות סוציו-אקונומיות נמוכות.

לא הייתי לוקח את הכדורגל בארצות הברית כמדד. לכדורגל שם יש מעמד אחר לגמרי מבשאר העולם. שם אני חושב שהכדורסל נחשב לספורט של השכונות. בנוסף, אומרים שהשחורים השתלטו על הענף בארה"ב עקב מבנה פיזי גדול יותר בממוצע מהלבנים (ככה אומרים. לא בדקתי). בכל מקרה, אני חושב שחלק גדול מהלבנים בענף הכדורגל הם בעצמם בני מהגרים ממדינות אמריקה הלטינית, ככה שבעיני ההקבלה של אשכנזים=לבנים ומזרחים=שחורים במקרה הזה היא לא נכונה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/1/25
    DRORIKO אוהב/ת את זה.
  4. DRORIKO Member

פעם היתה תפיסה בכדורסל שהשחורים הם האתלטים והלבנים הם האי קיו כדורסל, אבל פשוט מופיעים לך שחקנים כמו כריס פול ולברון ג'יימס וראז'ון רונדו שניפצו את הסטיגמה. ואני מדבר איתך על אנשים שגדלו במקומות הכי קשים שיש. שכפר שלם זה בוורלי הילס ליד זה.

5. cheddar Member

יש לך גיא פניני בעמדת ערס

6. ~Omri~ Member

גיא פניני הוא פרובוקטור, אבל בטח לא ערס

7. alexshw Member

למה חלון העברות בארץ יפתח רק ב - 9 לחודש ולא נפתח בראשון לחודש כמו ברוב המדינות?

8. DRORIKO Member

לפני שנה אפי נוה ואיתן אורנשטיין עוכבו לחקירה בחשד לקידום שופטת שלא כחוק. האם הם עדיין נחקרים בפרשה? איפה זה עומד היום?

9. DRORIKO Member

מתי הרומאים הפסיקו להיות רומאים ומה גרם לזה?

10. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

השבעה באוקטובר שלהם.

11. DRORIKO Member

לא הבנתי

12. ~Omri~ Member

זה היה תהליך של מאות שנים בו האימפריה החלה להתפורר. בשלב מסויים היא פוצלה לשתי אימפריות נפרדות: האימפריה המערבית שבירתה הייתה רומא, והאימפריה המזרחית (שמוכרת בימינו כאימפריה הביזנטית) שבירתה קוסטנטינופול (איסטנבול של ימינו).
    עם הזמן חלקים מהאימפריה נכבשו על ידי עמים שכנים. החלק המערבי נפל סופית במאה חמישית, והחלק המזרחי נפל סופית במאה ה-15 עם כיבוש קוסטנטינופול על ידי הטורקים.

סביר להניח שהרומאים ששרדו את הפלישות של העמים השכנים פשוט נטמעו בתוכם.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  13. cheddar Member

אם משחק נעצר דור מקבל את השער שלו לטבלת מלך השערים? ואם לא למה את הצהוב משאירים לו

14. DRORIKO Member

cheddar אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

בתאילנד יש בכלל התייחסות לחטופים שלהם? הם לוקחים את זה קשה כמו פה עם עצרות בכיכר ותמונות של חטופים ברחוב? הטלוויזיה שם מסקרת את זה בכלל?