שאלקה 04 2012/13 :: דופקים בדלת של ליגת האלופות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י HapoelFan, ‏5/7/12.

1. OriRR Member

אחד השמות החמים להחליף את קלר בסוף העונה הוא מרטין יול, במירור מדווחים ששאלקה כבר מחכה לו והוא עשוי לעזוב את פולהאם בין היתר בגלל קרע ביחסים עם ג'ון ארנה ריסה.

http://www.mirror.co.uk/sport/football/new...-player-1546235

2. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

מעניין. תודה על העדכון. האמת היא שאני לא מכיר כל כך את האיכויות של יול, או את ההיסטוריה שלו, כך שאני לא יודע כיצד להתייחס לידיעה. אבל משמח לראות שכבר יש דיווחים על מאמנים חדשים. רק שלא נישאר עם קלר.

3. OriRR Member

אני אסכם לך בקצרה - מאמן בינוני וטו לא.
    אימן בקבוצות בלי שאיפות גבוהות (המבורג, פולהאם, טוטנהאם שלפני כמה שנים) והתואר המשמעותי שלו בקריירה זה גביע אופ"א ז"ל עם טוטנהאם לפני כמעט עשור.
    לא מובן לי למה פעם אחת אי אפשר להביא מאמן על רמה, צעיר (טוכל ממיינץ למשל) שעשה איזשהו משהו.
    אני מקווה שישברו גם את המסורת של מאמנים הולנדים/גרמנים בעיקר לנוכח זה שאין הרבה אופציות איכותיות.

4. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

דווקא אותו אתה נותן כדוגמא.. לא עשה יותר מדי בקריירת האימון שלו שהוא ראוי להגיע אלינו.

בינתיים ממשיכים הדיווחים על רכש אפשרי למועדון. השם החם ביותר בימים האחרונים הוא מישל באסטוס מליון, זאת אחרי מצבת הפצועים בקישור ההתקפי; צ'ינדו אובאסי סובל מקרע ברצועות בקרסול, טרנקילו בארנטה סובל מנקע וכאמור אפלאיי הפצוע גם כן. ע"פי עיתון "דרווסטן" יש סיכום עקרוני בין שאלקה לשחקן, וסכום ההעברה צפוי להיות 6 מיליון יורו.

עוד מדווח כי אנחנו מעוניינים להאריך את חוזהו של צ'יפריאן מריקה בעונה נוספת.

5. OriRR Member

ועדיין אני רואה בו מאמן עם פוטנציאל, מאמן נלהב שיש לו עתיד.

לא ברור לי למה מחזקים כל הזמן את ההתקפה שלנו כשהחלק הרע זה ההגנה. חובה בלם, מגן ימיני ושוער.

6. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ברור לי איך מ25 מיליון יורו ביד, ושוק כזה אדיר של שוערים צעירים בגרמניה, סיימתם עם הילדנברנד החסר תועלת ופהרמן על הספסל (או שכבר לא, אבל זה לא משנה). גם אם היו משקיעים שליש מסכום ההעברה על נוייר כדי להחתים שוער מהשוק הגרמני, כמו שטגן או באומן או אנאערף, אני בטוח שהמצב שלכם היה אחר.

7. OriRR Member

כ"כ נכון.
    וכמה שזה עצוב.......

8. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

חדשות לגבי באסטוס. במהלך היום פורסמו במדיה הגרמנית והצרפתית דיווחים לפיהם באסטוס עובר בדיקות רפואיות בגלזנקירשן, רגע לפני חתימתו על החוזה. שאלקה מיהרה להוציא הודעה רשמית בטוויטר של המועדון כי הדבר איננו נכון ואין אף שחקן שעובר בדיקות רפואיות בקבוצה היום. עם זאת, בFootballtransfers.com דווח כי באסטוס כן עובר היום בדיקות רפואיות וכי הוא עלול להיות מוצג כבר מחר במועדון, כאשר נציגי שאלקה הגיעו לליון כדי לסגור את ההעברה. מנגד מצוטט נשיא ליון כי "אין שום דיון על השחקן ושום סיכום". סכום ההעברה יהיה, ככל הנראה, 6-7 מיליון יורו.

מה שלא יהיה, כל הדיווחים האלה מצביעים על כך שבאסטוס יחתום כאן בסופו של דבר. האמת היא שאני די מרוצה, ואני מקווה לפעולה חכמה מצד קלר; עקב עזיבתו הצפויה של הולטבי, תן את המושכות לדרקסלר, הצב אותו במרכז הקישור ההתקפי, כשבאגפים פארפאן ובאסטוס, ויש לנו יופי של התקפה. אני חושב שדרקסלר עוד יפתיע כמנהל ההתקפה, ולמרות שהוא משחק רק בכנף, הוא הוכיח את עצמו לא פעם כאחד שיודע לעשות משחק, והדוגמא הכי טובה לכך היא המשחק מול מונפלייה בשלב הבתים של ליגת האלופות העונה.

9. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

בתכלס אתה צודק, אבל פאהרמן הגיע אחרי עונה לא רעה בכלל בפרנקפורט כמדומני, וחוסר המזל עם הפציעה שלו שיבש לכולם את התכניות. אני חושב שראשי המועדון מבינים ללא כל צל של ספק כי עמדת השוער היא מאוד בעייתית כרגע, ועל כן אני מניח שבקיץ הקרוב יגיע לגלזנקירשן שוער ראשון חדש, כשבנוסף אני מניח כי שניים משלושת השוערים הנמצאים כיום בסגל יעזבו את הקבוצה. אונרשטאל זה לא יהיה כי הוא חתם לא מזמן על חוזה עד 2015, אבל הילדרברנד ופאהרמן לדעתי בדרך הבטוחה החוצה, מהסיבות הפשוטות; גילו של הילדרברנד נותן את אותותיו והיכולת שלו בהתאם, בעוד פאהרמן לא הצליח להתגבר על הפציעה, וצריך לחפש מועדון חדש.

10. OriRR Member

אמנם הוא שחקן טוב אבל אל תשכח שהוא שנה הבאה כבר בן 30 ויש לנו בעיות חמורות מאוד בהגנה אז הייתי מעדיף שה6 מיליון האלו יושקעו במגן ימיני חדש ולא בשחקן התקפה.

11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

הבעיה היחידה היא שהדעה שלך והדעה של המועדון באשר למגן הימני שונות לחלוטין. אחרת לא היו מאריכים לאוצ'ידה את החוזה. תבין שאם היו רוצים מגן ימני חדש אז כבר היה מגיע כזה.. כנראה שלא חושבים שהוא גרוע או משהו בסגנון ועל כן לא מחפשים מגן אחר.

בכל מקרה כן יש צורך בשחקן התקפה חדש. אין מחליפים לשלישייה הקיימת היום. אפלאיי, בארנטה ואובאסי (את השניים האחרים אני מעדיף לראות בכלל מחוץ למועדון אבל מפאת כבוד אליהם אני מכליל אותם), שלושתם פצועים ואין מי שיעלה מהספסל, רק פוקי או מריקה ואז אתה משחק עם חלוצים בעמדות קישור התקפי והם לא רגילים לזה ולא נותנים משחק טוב (לא שגם ככה הם נותנים תצוגות על ימין ועל שמאל..). באסטוס הוא פתרון מעולה במחיר לא רע בכלל.

12. OriRR Member

מסכים איתך שיש צורך בשחקן התקפה אבל לא לפני שחקן הגנה.
    לצערי באמת המועדון לא מסכים איתי וזה מאוד מוזר לי, הם לא רואים את היכולת הגרועה של אוצ'ידה ושל מאטיפ?

13. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אני חושב שאת היכולת של מאטיפ כן ראו ובגלל זה רצו את קירכהוף. מה לעשות שהוא העדיף את באיירן על פנינו..

14. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

יאן שחקן טיפש שהלך לבאיירן מינכן והעדיף אותם על פני שאלקה. ויסיים בדיוק כמו קודמיו. פפדופולוס עדיין שחקן שלכם? או שנמכר לרוסיה?

15. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אני גם חושב ככה לגביו. אני לא רואה איך הוא משתלב שם. בשאלקה הוא יכול היה להחליף את מאטיפ ולקבל המון דקות ולפתוח בהרכב על בסיס שבועי.

פאפאדופולוס עדיין אצלנו. חתם לפני כמה חודשים על חוזה עד 2016. כרגע הוא פצוע ומושבת לתקופה לא קצרה.