שאלקה 04 2012/13 :: דופקים בדלת של ליגת האלופות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י HapoelFan, ‏5/7/12.

1. Die Werkself wir sind die Macht am Rhein

קלמנס הוא קשר התקפי, כנראה יבוא לישראל בקיץ. שחקן נחמד עם פוטנציאל, אבל אני לא יודע אם הוא מספיק טוב כדי לפתוח בהרכב של שאלקה (למרות שאוצ?ידה פותח, אז הסטנדרטים לא בשמיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx)... 

2. OriRR Member

אז ניצחנו 1-0 את גלאדבך אבל זה היה משחק רע, שלנו וגם של גלאדבך.

הייתה חסרה לנו היצירתיות שפארפאן מביא, בעיקר זה.
    במחצית הראשונה היינו מאוד אפרוריים כאלו, הגענו למצב כיבוש אחד בסה"כ שגם הוא לא נכנס וחוץ מזה נאדה.
    כתבתי בדיון של המחזור שאני לא יכול לראות יותר את רפאל בקבוצה. השחקן פשוט הורס התקפות ובועט סתם. -כמה אירוני שהוא זה שבישל את השער-

חוץ מזה התרגיל הידוע של הדאבל פס כבר לא עובד -שוב כמה אירוני שזה מה שהביא לשער- אני חושב שעדיף שהשחקן שמקבל את הכדור יסתובב במקום או ימסור לאגפים מאשר שוב פעם את הדאבל המיותר הזה.
    באסטוס דיי דחף את הקבוצה וגם מאטיפ וג'ונס היו טובים. הונטלאר ודרקסלר היו במשחק חלש.

הגול הגיע אחרי דקות טובות שלנו(וגם של גלאדבך) ודרקסלר(למרות המשחק החלש) הוכיח שוב שגם במהלך פשוט אפשר לראות כמה פוטנציאל טמון בילד הזה. אני נהנה לראות אותו ומקווה לראות אותו אצלנו כמה שיותר זמן.

בסה"כ הבטחנו היום כמעט סופית את המקום ה4 ואת הצ'מפיונס.
    אמנם עדיין לא שלב הסיכומים אבל קשה לי להגדיר את העונה הזאת כמוצלחת או לא.
    מצד אחד הגענו לצ'מפיונס ולשמינית גמר אלופות אבל מצד שני לא היינו טובים, הודחנו בגביע מוקדם ויכולנו להגיע יותר רחוק בליגה.
    אני ארחיב יותר בנושא שתיגמר העונה.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/943580_10151456783444037_2001575170_n.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏3/5/13
  3. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

שתי הבעיטות החופשיות של אראנגו אחרי היתרון הקפיצו לי את הלב. ראיתי כבר איך הוא תופר אותנו עם השמאלית שלו ולוקח לנו את הנקודות. בסופו של דבר ניצחון חשוב מאוד שאולי, אגב, קנה לקלר את עמדת המאמן גם בעונה הבאה.

4. OriRR Member

אני מקווה מאוד שהאוהדים לא יתנו לזה לקרות. הבן אדם לא מאמן.

5. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

דווקא אני שומע יותר ויותר אנשים שבעד קלר.

6. purvis short Member

גם במשחק נגד גלדבך ראו כמה קלר לא מאמן. לקח את השחקן הכי טוב בקבוצה, שהציג יכולת אדירה כששיחק באמצע, ותקע אותו על הקו. ובשביל מה? כדי שרפאל האנמי הזה ישחק מאחורי החלוץ. רבאק, אין בקבוצה הזאת שחקן אחד שמתקרב לכישרון וליצירתיות של דרקסלר, אז תגרום לכך שכל המשחק יעבור דרכו.
    מעבר לזה ראו אתמול את הבעיה הכי גדולה של שאלקה. מחסור חמור בכישרון.
    לקבוצה הזו אין שוער. ואין מגן ימני. ואין קשר אחורי שיודע למסור כדור (אי אפשר להגיע לכלום עם ג?רמיין ג?ונס בהרכב. וגם נוישטטר עדיין לא מספיק טוב. אבל הוא לפחות יודע לעשות כמה דברים חוץ מתאקלים).
    וגם בהתקפה, הונטלאר שחקן טוב מאוד, אבל כל פעם אני מגיע מחדש למסקנה שאחוז ניצול המצבים שלו הוא לא של חלוץ על (ועדיין, הייתי מחתים אותו היום לכל החיים).
    בשורה התחתונה, אם שאלקה בכלל רוצה לחשוב על לדגדג את האליפות היא חייבת מגן ימני, שני קשרים אחוריים ברמה, עוד קשר אמצעי ברמה וחלוץ מחליף איכותי. וכמובן שוער, טוב, מוכח, ולא כל מיני הרפתקאות.

נקודות אור: קולסינאק, סוף סוף מישהו עושה הגנה באגף שמאל, ולא רק רץ למעלה.
    דרקסלר, גם במשחק חלש רואים שהוא חמש דרגות מעל כולם.
    ומקס מאייר, שהראה ניצוצות של כישרון ענק.
    גם באסטוס היה בסדר.

7. OriRR Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

הבעיה עם ג'רמיין ג'ונס היא שמשחקים איתו 50\50 במקום גרזן.
    הוא הגרזן האולטימטיבי וכך הוא צריך לשחק.

מגן ימיני אני כבר התייאשתי והפנמתי שאוצ'ידה יישאר כאן.
    מה שכן אני בטוח שיביאו שוער חדש וחלוץ נוסף אולי אפילו במקום הונטלאר. (אובמיאנג הוזכר כמועמד)

8. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

מסכים לחלוטין לגבי הצבת דרקסלר באגף. אבל אני חושב שבעונה הבאה הוא ישחק מתחת לחלוץ באופן קבוע. הביאו את רפאל בלי לנסות בכלל לשחק עם דרקסלר בעמדה הזו וכשרפאל לא פגע דרקסלר התחיל לבלוט שם. לדעתי בהנהלה קצת אוכלים את הלב על הכסף שהוציאו על רפאל אבל כל עוד זו השאלה אז לא נורא.

ולגבי יינס קלר. תראו, זה נכון שהוא לא מאמן-על. אבל כפי שכתבתי בעמוד הקודם, אני שומע על הרבה שדווקא רוצים את קלר גם בעונה הבאה. ולמרות ההתנגדות שלנו לכך שימשיך כמאמן הקבוצה, אפשר להבין גם את הטענות שלהם. בסך הכל קלר הגיע לפה בפגרת החורף ויש לו שמונה ניצחונות, שלוש תוצאות תיקו וארבעה הפסדים. זה לא מאזן מושלם אבל זה גם לא מאזן נורא כל כך. אפשר גם להבין כי שינוי בעמדת המאמן שוב יכול עוד פעם לטלטל קצת את הסגל. גם ההנהלה לדעתי בעד קלר ולא בעד מאמן אחר, הלדט בודק מאמנים אחרים כדי לשמור את כל האופציות פתוחות. אותי מעניין פעם אחת לשמוע את קלר מתייחס לכל הסיפור ולדעת אם הוא בכלל רוצה להמשיך כמאמן שאלקה.

9. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

10. OriRR Member

מזל טוב!

מתי כבר תהיה האליפות הראשונה? (בונדסליגה כמובן..)

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/11.Xxx

רפאל הובא בתקופת סטיבנס או בתקופת קלר?

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/13
  11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

קלר. ינואר 13.

12. OriRR Member

כן ידעתי שזה בינואר, לא זכרתי אם זה היה תחת סטבינס, קלר או אף אחד.

13. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

:aa1: יוליאן דרקסלר אמר לבילד הגרמני כי "אני מניח שאני אשחק כאן גם בעונה הבאה". על המשחק נגד בורוסיה מנשנגלדבאך אמר: "זה היה באמת ניצחון גדול. אנחנו כולנו שמחים מאוד. אני רק מצטער על כך שלא אשחק במשחק הבית האחרון. זה לא היה המהלך הכי חכם שלי". כאמור, דרקסלר קיבל כרטיס צהוב מול גלדבאך שהיה החמישי שלו העונה, ועל כן ייעדר מהמשחק נגד שטוטגרט ביום שבת. הג'נרל מנג'ר, הורסט הלדט, אמר כי "אנחנו רוצים לשמור על יוליאן למשך הרבה זמן, אבל אם ברצלונה או ריאל מדריד יציעו 100 מיליון אירו...". את השאר אתם יכולים כבר להבין לבד.

:aa1: ראלף פאהרמן מקושר לאאוגסבורג ולשטוטגרט.

:aa1: קיריאקוס פאפאדופולוס מועמד לליברפול ולצ'לסי, כך מדווח ה'בילד' בימים האחרונים. לפי העיתון הגרמני, לבלם היווני יש סעיף יציאה של 22.5 מיליון אירו בחוזהו.

נערך לאחרונה ב: ‏6/5/13
  14. OriRR Member

טוב לשמוע על דרקסלר, הוא צריך להיות העוגן שלנו לשנים הבאות(הוא פאקיגנ בן 19 בסה"כ)
    אני מקווה שנעשה קצת כסף על פאהרמן, חבל לי עליו. אני זוכר אותו שוער טוב בפרנקפורט.
    חובה לחתום על חוזה חדש עם פאפא, לא הגיוני שהוא יעזוב אותנו תמורת סכום כזה מגוחך.

בבילד מדובר שהרבה שחקנים הולכים לעזוב, אפלאיי ורפאל יחזרו מהשאלה, בארנטה, פוקי, אורנשטאל ואובאסי יעזבו את המועדון. כמוהם שלושת השחקנים שמסיימים חוזה, מצלדר, מאריקה ומוריץ.
    "שחקני מגאת" יעזבו, חוארדו, אנאן, הולנד ואסקורדו.
    לעומת זאת מי שכבר עכשיו יודעים שיגיעו אלה סנטנה וקלמנס שיגיעו מדורטמונד וקלן בהתאמה והופמן יחזור מהשאלה בפאדרבורן.

נערך לאחרונה ב: ‏6/5/13
  15. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

זה לא נכון מה שאתה אומר לגבי סנטנה וקלמנס. זה בגדר דיבורים. שום עסקה עדיין לא נסגרה באופן סופי, אם כן זה היה מפורסם רשמית באתר של שאלקה. לדעתי הידיעה על קלמנס היא ספינים של הסוכן שלו, שיודע שאם קלן לא עולה ליגה הוא חייב להוציא את השחקן שלו מהליגה השנייה אז הוא עושה קצת רעש בתקשורת. יכול להיות שיש עניין מצד שאלקה אבל זה לא מבטיח כלום.

לגבי פאפאדופולוס. דווקא בעיניי זה מחיר בסדר גמור. 22.5 מיליון יורו זה להרוויח עליו רווח נקי של 20.5 מיליון יורו. חוץ מזה, לא בטוח שזה גם סעיף היציאה הסופי, ופתאום אם הוא יימכר נקבל 25 מיליון או אפילו קצת יותר. אלו סכומים טובים, בטח כשאפשר למצוא בלמים חדשים במחירים לא גבוהים, לאו דווקא סנטנה (שאישית אני לא מחזיק ממנו יותר מדי). תחשוב שאם אנחנו ניגשים לעונה הבאה עם תקציב רכש התחלתי בסביבות ה10-15 מיליון אירו (ואני תכף אסביר למה), להוסיף עוד 22.5 מינימום זה שדרוג משמעותי, ואז צריכה לבוא חשיבה חכמה כיצד להתנהל עם הכסף ועם בניית הסגל.

ולמה 10-15 מיליון אירו בניגוד לשנים קודמות? זה בגלל כל המשכורות שעכשיו מיועדות לתקציב רכש. המון שחקנים עוזבים. כל השוערים לדעתי יעזבו, אולי רק אונרשטאל יישאר כשוער שני (או הילדרברנד. לפאהרמן יגידו שלום בוודאות לדעתי). פאפא יעזוב, גם מעמדו של פוכס לא ברור בעיניי. תוסיף לזה את מריקה, פוקי שגם לא ברור מה קורה איתו, רפאל, מוריץ, מצלדר, אפלאיי, אובאסי שלא ברור מה קורה איתו (לדעתי יושאל), בארנטה, ואולי אולי גם הונטלאאר פתאום יעזוב, חוראדו, אדו, אסקודרו, אנאן, הוגלנד, הופמאן, כל אחד כזה יושב פה על חוזה של מאות אלפי יורו אם לא יותר, תחבר הכל ותוסיף כמה מיליונים שחייבים לשים כל תחילת שנה ויש תקציב סבבה לגמרי. אם יפעלו נכון יהיה טוב. אני תמיד אופטימי.