שדרני ופרשני הכדורגל בארצנו.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Rossoneri, ‏7/6/03.

1. Reyes Member

שגיא כהן אולי מבין אבל זה לא מונע ממנו לדבר שטויות...
    למשל אחרי הגול של רונאלדו במשחק הראשון נגד יובה הוא אמר שבופון לא יידע לאן הכדור ילך וזיבל ת'שכל על איך שרונלדו נגע בכדור...
    רבאק! רונאלדו בעט - הכדור נכנס... זה לא מדעים!

2. AFC Member

שני ציטוטים חמים מהתנור של ניר לוין :

לוין : "אני זוכר את אבא של יוסי בניון, איזה זריקות חוץ היו לו, כמו הבן שלו".
    השדר (אין לי מושג מי זה) : "זה עובר בגנים".
    לוין (צוחק) : "זה לא בגנים, זה בידיים".
    ניר לוין ביציאה מטומטמת.

לוין : "בגלל בעיות המשמעת זאחוביץ' לא הגיע לרמה העולמית הגבוהה ביותר".
    ניר, יש רק רמה עולמית אחת, אין רמה עולמית נמוכה ואין אחת גבוהה.

3. Rossoneri Member

היום בשידור מול סלובניה בוני והשדר אמרו שהמטרה של הסלובנים היא לצאת עם 0-0 חלש, ואז בדקה ה30 הם לא הפסיקו לדבר על המאמן שלהם והשיטה ההתקפית שלו כי הוא היה חלוץ... למה למה אנשים כאלה משדרים למה?! תאמינו לי צריך לראות כדורגל עם לא במגרש אז במיוט.

4. ליהי Member

חחח אני מסכימה לחלוטין תמיר,חובה על מיוט.

איך שלא יהיה, מה שחסר לפרשנים/שדרנים (רואה בני? בשבילך) הישראלים זה תבנית מסויימת לפיה הם מחליטים לשדר את המשחק ופה אני מכלילה כבר את כל הפרשנים והשדרנים הישראלים למיניהם. קחו לדוגמא את לוין יקיר האשכול הזה. ברגע אחד הוא מסוגל להגיד: "שליטה מוחלטת של נבחרת ישראל במרכז השדה. ממש תענוג, התקפות טובות וסבלניות, נבחרת ישראל במומנטום ואנחנו מריחים פה גול"
    אחרי 2 דקות "הנעות כדור סתמיות, מסירות לרוחב, לא ככה הולכים להבקיע גול ואני חושב שתסכים איתי,נכון שפיגל"?

מאוד החלטי ובכלל לא חובבני, יופי.

5. שגיא Guest

כפי שאמרתי...
    "זחוביץ' הוא דמות מרכזית בנבחרת הסלובנית, הן במגרש, והן מחוצה לו בכל מה שמסביב"
    חחחחחחחחחחח לא יאומן....

אגב בני, שמו של השדר הוא גיורא צור.

6. Ron Member

הפרשנים בארץ זוועתיים

גיורא שפיגל פשוט בדיחה, הוא לא יודע על מה הוא מדבר, הוא אומר שטויות, הוא אומר את הדברים הכי ברורים בעולם. כל פעם שהוא מדבר אני משתיק תטלוויזיה

מוטי איווניר מעצבן

גיא לוי מרדים

שגיא כהן? מעצבן עם השטויות והניתוחים שהוא אומר. על פס פשוט הוא ממציא לי איזה סיפור מטופש על עוצמת הבעיטה ודיוק הבעיטה..

דווקא ניר לוין, נראה לי הכי טוב..

השדרים כבר יותר טובים, לא משו, אבל בסדר.. ואני מדבר רק השלושה הבכירים, לא למשל על זוהיר בלול ("אני גומר!")

7. ירוק בלב Member

תגידו מה שאתם רוצים...
    איווניר פרשן רע...
    אבל גיא לוי הוא בכלל לא מבין בכדורגל.
    הכל פרוטקציות אצלו.
    אם גברי לא היה היו"ר של ההתאחדות הוא היה עכשיו מובטל.

8. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון..... זה מה שאני שנים לא מבין... למה גיא לוי מפרשן??!?!?!?!? מה כבר עשינו שזה מגיע לנו???

ועוד משהו:

אלי אוחנה לא יודע להיות פרשן. נקודה. הוא מה שאני קורא "פרשן לפשוטי העם". הוא אומר דברים שהם ברורים מאליו, שלא קשה להבחין בהם... שיפרש את ליגת העל מצדי, אבל שמים אותו בליגת האלופות... שמה זה פשוט משגע... הדברים שהוא אומר אחותי כבר יכולה להבין לבד...

אין שדר ספציפי שאני אוהב לשמוע... כולם כבר עלו לי על העצבים... רמי ויץ מעצבן, חוץ מ....... כשיש שידורים מהליגה האנגלית, ו5+ עושים בחכמה ושמים את ויץ לפרש, ולידו שמים את מלר, אז אני מחייך....(ככה: http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ). ויץ במקרים האלה מתון מאוד, כי הוא יודע שכל דבר שהוא יגיד שיכול איכשהו להיות לא נכון מלר פשוט יירד עליו... אז הוא לא מתחכם, משדר טוב, ומלר מוסיף המון צבע... ככה אני הכי אוהב...

9. ליהי Member

אין כמו אבי מלר,אין ,אין!!!

הוא פשוט כל כך אמיתי,כל כך לא מתבייש להודות שלא כל סגנונות הכדורגל מתאימים לו (לדוגמא האיטלקית), כל כך לא מתיימר להבין בליגות שהוא לא מבין בהם כ"כ (בניגוד לוייץ,ארבל) ובמה שהוא מבין הוא מעביר לצופים בצורה הכי מתוחכמת ומשעשעת שיש, עם הרבה שנינות ועניין.

שגיא כהן הוא בהחלט פרשן טוב כשהוא לא מחליט להלל את קבוצתו האהודה מכבי חיפה. הוא לרוב נורא אובייקטיבי וחוץ מהסטייה הקטנה לכיוון בקהאם הוא כמעט הפרשן המושלם.

10. קופירוק Member

הכי מלך זה מודי בר-און!!!!
    כל כך אמיתי, כל כך אנושי, כל כך מצחיק!!!! הוא המלך

11. Long Distance Member

יורם ארבל - צריך לחלק את העניין לשניים. ארבל הוא שדרן כדורגל מהמדרגה הראשונה. היכולת שלו לתאר את המשחק - באופן שלא גורם לצופה רצון עז לזרוק חפצים כבדים על הטלוויזיה - היא כזאת שלא פוגשים בדרך כלל. אומנם, הוא לא מסוגל לנקוט עמדה חד משמעית, ותעיד על כך השתיקה שלו בזמן קשירת השרוכים של בית שאן, אבל לעומת עמיתיו מדובר במגרעה שולית. בכל מדינה מתוקנת, כזאת שלא מונעת מפרוטקציות או מ"מגיע לי", ארבל חייב להיות זה שמשדר את המשחק המרכזי. ולא רמי "אני ואני ואני ואני" וייץ.

רמי וייץ - וייץ נשמע לכל אורך המשחק כאילו הוא מקריא טקסט. מכיוון שהשידור נשמע כמו דיבוב עברי לסרט מצויר יש כאן תחושה שמרמים אותך.

שגיא כהן - אחד מפרשני הכדורגל האינטיליגנטיים בארץ, מנתח את מהלכי המשחק לעומק, עושה את שיעורי הבית שלו היטב לפני המשחק (למשל יודע על כל שחקן במגרש מהי רגלו החזקה וכו'), והחשוב ביותר - מעניין לשמוע את פרשנויותיו. פשוט כל מילה מיותרת, וחבל שהוא מפרשן רק פעם בשבוע.

אבי מלר - השדר / פרשן הזה מנסה לעיתים להשרות אווירה קצת יותר נינוחה וצחקנית לשידורי ליגת האלופות, אבל מה לעשות שלפעמים הוא מגזים בנסיונות די נואשים. כמה פעמים כבר נתקלתם בניסיונות של מר מלר לומר שמות של שחקנים בצורה שתצחיק את הצופים? אני מניח שדי הרבה. השימוש בשם המשפחה של יאפ סתאם כבדיחה כבר נמאס על רוב האוהדים, והאימרה שג'ון קארב קרב לולנסיה גם לא הייתה מבריקה במיוחד. יש עוד מספר רב של מקרים כאלה ויהיה מיותר להזכיר את כולם, לעיתים רחוקות זה גם מצחיק אבל ברוב המקרים פשוט עדיף שיאמר דבר מקצועי כלשהו על כדורגל מאשר עוד ניסיון הצחקה.

נדב יעקובי - סוף סוף למד לשדר משחקים בלי להישמע כמו קריקטורה של מאיר איינשטיין (לא ממש אילנות גבוהים).

זוהיר בהלול - יש יותר מדי סיבות למה לא לראות ערוץ 1, כמו זוהיר בהלול. כמו שיעמום ושנאת מאמנים. כמו מחלקת הספורט. לילה טוב.

מאיר איינשטיין - תרשו לי לא להתרגש מהתזה הפוסט ציונית שקובעת שהגישה הרגועה והלא מתלהמת של מאיר איינשטיין היא בדיוק מה שאוהדי הכדורגל צריכים. לא רק בגלל הקונסטרוקצייה על ראשו של איינשטיין, אלא בעיקר בגלל שבלי שום תרומה משמעותית לשידור (מי אמר מורן אייזנשטיין ב"מקבילית המוחות"?) ובלי שום רצון (או יכולת) לנקוט כל סוג של עמדה, איינשטיין פשוט מיותר.

12. ליהי Member

אבי מלר!?! מגזים בנסיונות נואשים? לעזאזל איפה אתה חי בנאדם,בטח לא בפלאנטה שלי.אבי מלר מלך ואין עליו.נקודה.

13. קופירוק Member

בכלל כל הצוות של ערוץ הספורט מומחים אחד אחת...מאלי אילדיס עד למודי בר-און...רק למחוק איזה לכלוך קטן באמצע שקוראים לו אלי אוחנה אבל הוא לא ממש מפריע ויש לו יציאות חכמות.

14. ליהי Member

נכון אני מסכימה מדובר בצוות מקצועי לוודאי ולילך סונין גם היא תענוג של בחורה ! ירבו כמוהה!

(שכחנו להזכיר אותה פשוט,והיא קצת יותר מעורבת ממירי נבו עם כל הכבוד...)

15. amir Member

גלעד, מסתבר שתרבות הניהול שמר אילון הרצ'קוביץ מדבר עליה במשך עשור בכל זאת הצליחה לחלחל למוחם של אוהדי מכבי רפי השכל ואף הם החלו מצוטטים ומחלקים את תשובתם לשתים.