השאלה היא לא נסיך, אלא האדם. מה שכן, נראה שכרגע היעד הראשון הוא כל דבר חוץ מבלאטר, כדי להוציא מפיפ"א את הטפרים שלו שהגיעו עמוק מאוד לתוך הארגון. בלעדיו לפחות יהיה צ'אנס להתחלה חדשה.
זוכר שהתחלתי לעקוב אחרי כדורגל, אז זה היה ז'ואאו אבלנז' בתקפיד נשיא פיפ"א. מי שחושב שהוא היה צח כשלג טועה. בטח כשהוא ישב בכסאו 24 שנים. חושב שהבעיה הבסיסית של האירגון בכך שהוא מלא במדינות קיקיוניות ולכל אחת קול שווה. מרבית המדינות באירגון לא רוצות דבר מלבד שיתנו להם כמה שיותר כסף. אין להם שום השפעה אמיתית על כדורגל. בוא נהיה אמיתיים כמה כבר מדינות מבחינה כמותית "עושות את המשחק"? כל הרעיון והמבנה לדעתי מעוות. זה בדיוק כמו האו"ם. כמה מלחמות הוא מנע וכמה יצר?
זה הבעיה בכל הארגונים האלה, אולי צריך לעשות גוף כמו מועצת הבטחון באו"ם שיהיה מצומצם יותר ויהיה לו תוקף מחייב גם בפיפ"א וגם בועד האולימפי, שיש מדינות כמו איי הבתולה או כל מיני מדינות שהם אפילו לא מדינות יש פתח גדול לשחיתויות כמו שאמרת. אפשר שבפיפ"א יהיו 15 מדינות בגוף מנהל שיכלול את גרמניה,ספרד,צרפת,אנגליה,איטליה,ברזיל,ארגנטינה ועוד כמה חברות מתחלפות לפי אזורים בעולם אחת לכמה שנים ושהם יבחרו את היו"ר ויהיו אחראיות להחלטות שקובעות איפה ייערך המונדיאל למשל
אני לא מבין למה אופ"א לא מתפצלת מפיפ"א כמו שהיול"ב התפצלה מפיב"א. זה נראה לי קצת הזוי שלמשל מדינות מאסיה ואפריקה מצביעות אם קבוצות ישראליות ישתתפו במפעלים אירופאים שהן עצמן לא משתתפות בהם או למשל המונדיאל בקטאר שפיפא דחפה באמצע הליגות האירופאיות והשתינה על אופ"א. אין מנוס מהתנתקות.
יודעים מה עזבו יול"ב/יורוליג. קחו את ה-נבא, ה-נבא לא כפוף לשום אירגון עולמי, הם יכולים לעשות מה בזין שלהם ואף אחד לא נדחף להם באמצע.
עד כמה שידוע לי הם מצביעים על אי השתתפותה של ישראל במונדיאל ולא בטורנירים האירופאים. אם אופ''א מתפצלת מפיפ''א אז זה כבר לא יהיה גביע העולם בלי היבשת שזכתה הכי הרבה בגביע. למרות שאני אישית בעד שיתפצלו(הכדורגל של המועדונים מעניין אותי יותר מהנבחרות). למרות שגם באופ''א התחילו לדפוק את התחרויות המעניינות(ע''ע הגדלת מספר הנבחרות ביורו ל-24 והוספת עוד סיבוב מוקדמות לליגת האלופות ולליגה האירופית).
לשמחתי הטריק הפוליטי המכוער של העולם הערבי לא הצליח, אבל בסה"כ אין שום סיבה למסיבה. לא רק בגלל שאנחנו הופכים ליעד מועדף לכל הצבועים בעולם אלא בגלל שבלאטר לא ממש הבעיה היחידה פה. פיפ"א ימשיך להיות ארגון מושחת, וכך גם אופ"א. בעיניי אין שום הבדל בין ה'אב והבן'. מי שחושב שפלטיני יותר טוב אולי צריך להבין שוב שהצרפתי נותן בהרבה שמחה לקטארים להשתלט על הכדורגל האירופאי. הבן של השחקן לשעבר נמצא בקשר הדוק עם העולם העסקי בקטאר. זה לא מקרי שמדינת הנפט קיבלה את המונדיאל של 2022. זה באמת לא רק בלאטר אלא כל האגודים בעולם. שחיתות וכסף הן גם חלק מהמערב. אולימפיאדות ומונדיאלים נקנו בכסף מלוכלך. לצערי רק נראה שהיום מחלקים יותר כסף מתחת לשולחן.
ברוך שפטרנו מעונשו של זה. רואה אותו ב-CNN בלייב. יאללה בחירות חוזרות למונדיאל ב-2018 ו-2022!!! אולי עדיף בכלל בשביל לנקות את הארגון הזה לוותר על המונדיאל ב-2018
אני ממש לא הייתי פותח בקבוקי שמפנייה. נפטרנו מדיקטטור אמיתי שכנראה הבין שאוטוטו חושפים את פשעיו, אבל מי יגיע במקומו? פלאטיני שראשו בתחת של הקאטרים? ערבי אחר ממדינת הנפט? בפרוש לא הייתי שמח יותר מדי מוקדם. אני צופה המשך הדיקטטוריה ע"י איש אחר.