אני לא בטוח ,במהלך השידור של ספרס הם לא הזכירו את המישחק הזה בדיל ,ועכשיו בפרומו זה כן בדיל , כך שזה לא בטוח
בינתיים אין שידור בחינם וכנראה לא יהיה בזמן הקרוב מכיוון שצ'רלטון מתכונים לערער על ההחלטה שמחייבת אותם על שידור ה"משחק המרכזי" בחינם.
הרעיון של מרד הצרכנים פשוט מאוד, לא רק שלדעת המחרימים המחירים כרגע גבוהים, הם מתסכלים על העתיד בחרדה, ורואים שלא רחוק היום שנצטרך לשלם סכומי עתק על כל ליגה בנפרד או לשלם סכומי עתק על כל משחק בנפרד. זה פשוט מאוד, האם אתם מוכנים להקריב בהווה בשביל שיפור בעתיד? ויהיה שיפור בעתיד, כי צ'רלטון חברה כלכלית, וברגע שהיא תפסיד, היא תנסה לבצע שינוי כדי להצליח. וגם אם מחירי השידורים ירדו רק במעט(שגם זה עניין מבורך), אני בטוח שכל ההפקה הביזיונית והמגוחחת הזאת של צ'רלטון תוחלף באחת ברמה יותר גבוהה. אני לפחות, מוכן להקריב מס' משחקים העונה, בשביל הסיכוי שבעתיד צ'רלטון ישפרו את התנאים, אם הוספת שידורים, אם הסכמה שיהיה משחק אחד מרכזי בחינם, אם הסכמה שנוכל להזמין משחקים בודדים, אם שיפור תנאי השידור והפקת השידור, וכדומה. ולעדי וכל השאר, בבקשה ממך, אם אתה מסכימים להזמין, אל תמציאו תירוצים ושאר ירקות, תאמרו חד ולעניין: כן, אנחנו פראיירים. נכון שאתם פראירים מתוך סיבה, הרגל או קושי בלוותר על שידור משחקי הקבוצה שלכם, אבל אתם עדיין פארירים. וחברות כלכליות, יודעות לנצל את הפראירים בצורה מקסימלית...
אתן קשקשן. אם מישהו באיטליה או בספרד או בועדה המארגנת של הצ'מיונס ליג או ברשות לשידורי הפוקר מלאס וגאס יחליט יום בהיר אחד שמהעונה הבאה זכויות השידור לליגה שלו יעלו 50% יותר - אתה לא תראה את השידורים באותו מחיר. גם אם המחיר ההתחלתי ל צ'רלטון היה 15 שקל התגובות היו זהות - מי שמכור לפרמייר משלם, ומי שלא, מחליט לפי שיקולים כלכליים נטו. אתה יוצא מנקודת הנחה שדופקים אותך, אז להיות מקופח זה תמיד נחמד, אבל לפחות תיצמד למציאות. אם אתה תצא למרד צרכנים אתה אולי תפיל את צ'רלטון, אתה לא תביא לשום שיפור בהרגלי הצפייה שלך - והסיבה לזה נורא פשוטה. לקנות את הזכויות לשידורי הפרמיירליג עולה בסביבות 2 מיליון דולר בשנה. את הכסף הזה לא ישים אף גוף ציבורי שלא יקבל אישור לגבות כסף בשיטת שלם בצפה, טלויזיה בעולם המודרני היא מכונת כסף. אף אחד לא יביא 2 מיליון דולר כדי שמישהו יראה שידורי פרמיירליג בארץ. בזה שאתה יותא למרד צרכנים אתה לא משיג כלום. כל מי שתומך במרד המגוחך הזה עדיין לא נתן פיתרון ריאלי אחד ליום שאחרי צ'רלטון.
מצידי תקרא לי פראייר, זה בכלל לא מעניין אותי כי כל אחד עושה את השיקולים האישיים שלו. אני לפחות לא חי באשליות או בתפיסה של מגיע לי, דופקים אותי ומרוויחים על הגב שלי.
יונייטד נגד ליברפול זה ביום שני וזה לא בלוח השידורים של הערוץ בתשלום ככה שאם זה לא ישודר בערץ פתוח לכולם זו תהייה שערוריה.
גם הדרבי של לונדון ביום ראשון לא בלוח השידורים. סבלנות... בשידור אמרו שמשדרים ארבעה משחקים. בולטון - ארסנל, הפומפות נגד בלקבורן נדמה לי, הדרבי של לונדון ביום ראשון וביום שני בלילה מאן יו מול הסקאוזרים.
רק מי שעבר את תקופת החושך (50 דקות של כדורגל אנגלי ביום חמישי ) יודע להעריך את השפע של היום, מה גם שצ'רלטון מנסים לשפר את השידורים ,מי שמוכן לוותר על 4 שידורים ב19 שקל לא אוהב את זה ,
בוא נניח שהצרכן אוהב ליגה אנגלית, אבל פראייר הוא לא! כרגע אין להם רייטניג בדיוק כמו ש5+ הוקם רק לליגה האנגלית בהתחלה ב 5 שקל למשחק וגם זה נפל! ערוץ שלא משדר יותר מכמה משחקים בשבוע לא יחזיק מעמד! בארץ אוהבים ליגה אנגלית אבל לא מוכנים לשלם רק בשבילה שיש ליגה איטלקית וליגות נוספות! יש לי פתרון, צ'רלטון יכנסו לשוק התחרותי וישברו לערוץ הספורט את המונופול עם הקמת ערוץ מלא שידורים משלהם! במחיר שלא עולה על 5+, ואז שני הערוצים אוטומטית מורידים מחירים עקב התחרות, ככה זה בכל העולם... הצרכן יקנה ערוץ ספורט נוסף...
Der Kaiser ציטוט שלך מאתמול:"הקיצר, תשלמו תשלמו ותשלמו כמה שבא לכם, תודה, ביי" תעמוד מאחורי המילים שלך... "בארץ אוהבים ליגה אנגלית אבל לא מוכנים לשלם רק בשבילה שיש ליגה איטלקית וליגות נוספות" אני מוכן לשלם אך ורק בכדי לראות ליגה אנגלית וזהו,כמוני יש עוד רבים,כל ליגה אחרת שמשודרת זה בונוס.
ואתה כיו"ר צ'ארלטון תדאג שזה יבוצע אני מניח... אני אוהב כדורגל אנגלי. אני מוכן לשלם 20 ש"ח כדי לקבל מס' משחקים בשידור ישיר, זה שווה לי. אני לא מרגיש שדופקים אותי, הרי כמו שאמרו פה מאה אלף פעם, זו בחירה שלי אם לשלם או לא. בעונה שעברה היית מקבל ללא תשלום מקסימום שלושה שידורים ישירים במחזור וגם זה לעיתים רחוקות מאוד, ורק של הקבוצות הגדולות. עכשיו תמורת 20 (או 11 על משחק מסויים יחיד), אני יכול לראות משהו כמו חמישה משחקים של מגוון קבוצות שאני נהנה לראות משחקים שלהן. לי זה נראה שווה. פתאום אני יכול בירמינגהאם- מידלסברו לדוגמא אם מתחשק לי, כמובן שתמורת תשלום, אבל עונה שעברה אפילו לא הייתה לי את האפשרות לבחור. עד עכשיו רק פעם אחת לא שילמתי וזה היה השבוע כשלא שידרו את ארסנל ובכל מקרה לא הייתי בשבת בבית. כל עוד משדרים את ארסנל אני אמשיך לשלם, אם לא- עדיין סיכויי טוב שבכל זאת אשלם. מה אכפת לי להיות בבית ולשמוע ברגע כדורגל מאנגליה, וחוצמזה, רק המחשבה שיש ברגע זה משחק של ארסנל ואני לא מסוגל לדעת מה קורה מתסכלת אותי ברמות- אני לא עומד בזה.
לתקופה כה ארוכה, אם אכן הרבה ישלמו, גם אני שלא משלם, אשלם על זה ביוקר! יקחו ממני כסף בשאר הליגות, ולא יהיה לזה סוף, המחיר של 5+ יעלה גם ל 80 שקל בחודש, שזה אין לזה שום היגיון, מה יהיה הסוף לסחיטה? 2 מיליון דולר לזכויות שידור באנגליה זה לא שונה מאיטליה או ספרד ובטח שלא יקר יותר מליגת האלופות של אירופה! אם צרלטון יפלו, מישהו אחר ישדר את הליגה מבטיח לכולכם! עד אז ההצעה שלי שצרלטון יפתחו ערוץ נורמלי, ויתנו תחרות למונפול של ערוץ הספורט, זה יעשה טוב לכולנו...
קייזר אני איתך, אני לא כמו הפראיירים הישראליים המצויים שדופקים אותם והם ימשיכו לשלם. חרם בטווח הקצר, ישתלם לכולנו לטווח הארוך. ברור שאין סוף לסחטנות, כי ברגע שאנשים ישלמו לזה, אז גם עוד מעט חדשות בערוץ 2 יעלו כסף, וכוכב נולד יעלה כסף ופסוקו של יום יעלה כסף. חבל שאנשים משלמים לצ'רלטון.
תגיד לי מאיפה נחתת עלינו?.... את חדשות ערוץ 2 מממנים הפרסומות, אילו היו נותנים להכניס פרסומות גם לספורט 5 או לערוץ של צ'רלטון אז גם את הכדורגל היה ניתן לראות בחינם.
איתן כבל חבר הכנסת, הציע את זה, שיהיה פרסומות בערוץ הספורט ואז השידורים לא יעלו. אינשאללה שיהיו פרסומות , העיקר שלא יעלה לנו כסף.