שמועות, העברות וחדשות - הכל כאן :: פריימר ליג עונת 2003/2004

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Julian Joachim, ‏25/5/03.

1. Fernando Cavenaghi Member

לא בטוח, אם הם קנו את ורון המדוכא על ידי פרגי של השנתיים האחרונות אז זו סתם קנייה.
    אם הם קנו את ורון של טרום מנצסטר אז הם עשו קנייה נפלאה ובמחיר לא גבוה במיוחד. אני אישית מאוד אהבתי את ורון לפני מנצסטר ואני מקווה בשבילו ובשביל מי שאוהב כדורגל שמשוחק נכון שורון יחזור למה שהוא היה.

2. AFC Member

מצד אחד, זה די מעודד לשמוע שורון חתם בצ'לסי, שילוב שלו ושל פטי בקישור האחורי זה שילוב קטלני. במובן הרע של המילה, כמובן.

לא שופך כסף, הא קירק?

אני מעדיף לוותר על הנרי ו-ויירה מאשר לוותר על ונגר. ונגר אשכרה בנה את המועדון המצליח שאתה רואה היום, הביא לו שני דאבלים, גמר גביע אופ"א ורבע גמר הצ'מפיונז. שש עונות רצופות, מאז מונה לראשונה למנג'ר לעונה מלאה, ארסנל לא ירדה מתחת למקום השני. ונגר גם הביא את ויירה, שאף אחד לא ספר אותו על ספסל המחליפים של סן סירו, את הנרי, פירס ו-וילטורד.

אני דווקא מעוניין לדעת מדוע אתה שונא כל כך את המנג'ר הטוב בעולם.

3. KirkH Member

אני רק רוצה לתקן כמה דברים...

* דמייאן דאף עדיין לא חתם בצ'לסי. אפשר לסמן עוד "סקופ" של דיסטנס. רק שלא ישכח לצטט לנו את ההודעה שלו בעוד שבוע כשהעיסקה באמת תיסגר.

* משה, השמועות אולי מדברות על מעבר של ורון לצ'לסי - אבל המקור של השמועות האלה הוא באותה ידיעה מטומטמת שיוכין העתיק מעיתון רוסי. אין לזה שום ביסוס ושום היגיון. היות ואתה אוהד יונייטד אני מבין שאתה מעוניין להיתלות על השמועה הזו - חופשי, רק שלא תתאכזב.

* אתם יכולים להמשיך ולזיין את השכל לגבי אברמוביץ'. אתם מתייחסים לשמועות ולא למעשים. 6.9 מיליון פאונד על שחקן שסעיף השיחרור שלו עומד על 10 מיליון פאונד זו מציאה. בטח כאשר מדובר בשחקן ברמה של ג'רמי ובטח ובטח אחרי שהשחקן כבר התאקלם בפרמיירליג.

לגבי ג'ונסון - אם תבדקו ברשימות העברות של עונות קודמות (מאז כניסת חוק בוסמן) שחקנים אנגלים בעיקר אם מדובר על שחקנים צעירים עולים הרבה יותר משחקנים זרים. ככה זה. באנגליה משלמים בגדול על כישרון מקומי. אם ג'ונסון היה שווה 6 מיליון רק הזמן יוכל לומר - אבל זה לא מחיר מופרז יחסית לשוק. ממש לא.

דמייאן דאף חתום ל-5 שנים בבלקבורן. למועדון אין שום אינטרס למכור אותו. הוא הכוכב של הקבוצה. בניגוד לקיואל שהחזיק חוזה לעונה אחת בלבד שהיה משאיר את לידס בסיום העונה עם המכנסיים למטה כיוון שקיואל היה עובר בחינם לאיזו קבוצה שהיה רוצה. קבוצות לא משלמות יותר מדי על שחקנים שנמצאים לקראת סוף חוזה, כי הן יודעות שאם המו"מ לא ילך כמו שצריך הן יוכלו להביא את השחקן בסיום העונה בחינם - על בלקבורן לא היה לחץ כזה. הם אמרו שאם מישהו רוצה את דאף - שישלם. ככה זה...

4. ליהי Member

בנצור, חופשי שיחזור ליכולת הקודמת שלו רק לא במנצ'סטר. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

וקירק, להציע סכומים מפלצתיים על שחקנים שביכולת טובה שווים אולי חצי מזה, זאת בזבזנות לשמה. ולרצות כל שחקן עם שם יפה ולנסות לקנות אותו- זה לא רק בזבזנות זה גם טיפשות.

5. KirkH Member

את תמשיכי לטעון שזה אברמוביץ' והמקורבים זורקים שמות מפוצצים (ויירה, הנרי) ואני אמשיך לטעון שאלו הסוכנים של השחקנים... אחר כך תנסי להסביר לי למה קבוצות לא מוכנות למכור שחקנים בסכומים שכמעט משלשים את ערך השחקן - אולי יש לזה קשר לכך שמעולם לא הציעו לקבוצות האלו הצעות רישמיות לרכוש את השחקנים :roll:

אם נסתכל על העיסקאות שאברמוביץ' סגר נראה מציאה אחת אדירה ועוד הימור (אדיר באותה מידה בערך). להביא מניה בטוחה כמו ג'רמי ב7 מיליון פאונד זה עיסקת העונה בערך. לא אומר שום דבר לגבי היכולת של ג'רמי כי בכל זאת מדובר בכדורגל - אבל מבחינת רכישה מדובר בעיסקה סופר כדאית.

ג'ונסון הוא הימור - נכון. אבל מי שלא מהמר לא מרוויח. אני מעדיף את ג'ונסון בסכום שבו נקנה מאשר כל מגן זר ומזדקן עם קבלות בן לאומיות - רק בשביל הצ'אנס שיש כאן שחקן אנגלי לכמהה שנים טובות, זה הימור ששווה לקחת.

דאמיין דאף - זה המחיר. ככה זה. שחקן עם חוזה, זה שחקן שמשלמים עליו כסף גדול. דאף יכול להצליח בגדול בצ'לסי מכיוון שההגנות לא יוכלו להתרכז רק בו כמו שעשו בבלקבורן. אני מעדיף אותו על רונאלדיניו באותו מחיר (בעצם גם אם הוא היה עולה פי שתיים מהשפן הקטן הייתי מעדיף אותו) ואני מעדיף אותו גם על שאר הקיצונים שקושרו לצ'לסי. היחיד שהייתי רוצה לראות לפניו הוא מארק אוברמארס, אבל זו כבר סטייה אישית. אין כרגע קיצוני שמאלי טוב ממנו באנגליה. אם הוא ימשיך להציג יכולת כמו בשנתיים האחרונות הוא שווה כל פני.

בקיצור, יש כאן הרבה דברים - ביזבוז הוא לא אחד מהם.

6. מאיר ברד Member

אני לא מבין מה יש לארסנל.
    החדשות היום מאנגליה אומים שארסנל שיקרו בקשר לסיכום עם ברגקאמפ,רוב הסיכוים שדניס עוזב את ארסנל0וזה לפי ראיון שערך השחקן עם אחד מהיתונאים באנגליה,בוא הוא אמר שהוא רוצה להישאר,אבל לא במחירים המעליבים שהציעו לו.
    ווד אמר לחלוץ ההולנדי,שבעקבות המצב הכלכלי הקשה בקבוצה,עם הוא רוצה להישאר הוא יצטרך לקצץ סכום גדול מהחוזה שלו(לפי התיקשורת 25%).
    אבל מצד שני,ארסנל לא רוצה להפסיד בשני הכיוונים,והוחלט להשאיר את קאנו,ובנוסף,להביא את הקשר הצרפתי,איברהים בה שסיים את חוזהו במילאן,ארסנל עוקבת אחריו זה זמן רב,וכעת שהוא בלי חוזה היא רוצה להביא אותו,בשחקן מתענינות גם -וולבס,בולטון ולסטר.
    עוד קצת חדשות,התיקשורת בברזיל טוענת שעם היוניטד ימכרו את ורון הם יביאו את קלברסון,ככל הנראה ב8 מיליון דולר.
    עוד שמועה,אברטון מצטרפים למירוץ אחרי מקמנמן.
    הסיטי רוצים את פטי מצ'לסי.
    ופאנתיקוס רוצה את גרוגרי וינייל מליברפול.

7. KirkH Member

* אם פטי עוזב את צ'לסי ועוד בעיסקה שמערבת כסף - אפשר להתחיל לחגוג את בואו של המשיח.

* מוזר שמאן יו מוכנה על פי השמועות להציע על שחקן שאתמול היה על סף חתימה בלידס תמורת 3 מיליון פאונד סכום מטורף של 8 מיליון פאונד. ומי שלא הבין מדובר בקלברסון הברזילאי.

* ראניירי הכחיש כל עניין בחואן ורון. מאן יו אמרו שלא הייתה שום פנייה. ורון אמר שהוא מאוד נהנה אצל סר לוזר ושישמח להמשיך. העיתונות ממשיכה לטעון שהוא בדרך לגשר. חלומות פז.

* גאון הדור, איך לא, האיש והאגדה ג'רארד הוייה הודיע היום שלאחר הרכישה של הארי קיואל סיימה למעשה ליברפול את "מסע" הקניות הגדול שהובטח בתחילת הקיץ. שמתם לב ללוק החדש והמפחיד של ההגנה של ליברפול? מה לא? אבל הביאו את פינאנן!!! מצד שני יש עוד חלוץ לרוטציה :roll:

* דיוויד אולירי על סף החתמות ראשונות כמנג'ר וילה. הוא עומד לשלם סכום של יותר מ-5 מיליון פאונד בתמורה לקשר גאבין מק'קאן ולשוער הדני סורנסן שנייהם שחקני סנדרלנד שנשרה לניישון-וייד... נראית לי דווקא עיסקה לא רעה בכלל. אחלה שוער ועוד קשר הגנתי איכותי שייצב את מרכז המגרש הדליל של הוילנ'ס.

8. Julian Joachim Member

לפי מקורות די רשמיים, הולך להיות קיץ ברזילאי בלידס.
    רודריגו (האם זה האדון פאברי מריאל? אולי...) שנבחן כבר כנראה
    קלברסון כאמור (שנוטה לקבל את הצעתה של לידס)
    ו... אלוף העולם, אדמילסון מליון.

אם באמת כולם יוחתמו אלה עשויות להיות החתמות מצויינות. זולות, איכותיות, ודוגרי, אמנם באקה הקשר הכי טוב בעולם :), זה לא שאנחנו עשויים להידפק...

9. AFC Member

אבל אתה שוכח שיש מגבלה על זרים... שלושה ברזילאים - היכן מארק וידוקה ולוקאס רדבה נכנסים?

10. KirkH Member

לא יודע, העניינים בלידס נראים לי די מוזרים.

קלברסון כבר מזמן לא זול. ההתעניינות של בערך כל קבוצת פרמיירליג שניה בשחקן הקפיצה את המחיר שלו לכיוון 7 מיליון פאונד. מה גם שמאן יו מובילים במאבק על שירותיו (בתנאי שרונאלדיניו לא מגיע).

רודריגו הוא קשר אפרורי ששיחק (או יותר נכון ישב ביציע) באברטון בעונה שעברה. לדעתי אפילו אפס כמו באקה עדיף עליו.

בכלל, נראה שלידס שכחו לרגע מה באמת המצב בחשבון הבנק שלהם. הם מקושרים שוב ושוב עם שמות שעולים יותר מ6 מיליון פאונד ואפילו עם שמות כמו נקאטה היפני שיעלה בסביבות השמונה מיליון פאונד. מוזר. ההסבר היחידי שאני מוצא לזה הוא שגם וידוקה בדרך החוצה. אחרת אני לא מבין על מה הם מדברים שם באיילנד ראוד...

11. KirkH Member

בינתיים, בין שמועה ברזילאית אחת לשניה מחתימה לידס סופית את הקשר האנגלי בן ה-25 ג'ודי מוריס. מוריס יגיע בחינם אחרי שהחוזה שלו עם צ'לסי הסתיים.

אומנם אני קצת לא אובייקטיבי בקשר אל מוריס אבל בכל זאת אני חושב שזו החתמה טובה ונכונה של ריד. אם יתנו למוריס צ'אנס אמיתי לקבל דקות כשחקן הרכב קבוע אני מאמין שהוא סוף סוף יפסיק להחשב הבטחה ויתחיל להיא קבלות.
    הוא מתאים כמו כפפה לקישור האנמי של לידס. פעם שחקנים היו מגיעים לאיילנד ראוד עם זוג כפול של מגיני עצם רק מהפחד לשחק מול הקשרים הכסחנים של לידס. היום אין במרכז השדה של הלבנים שום שחקן שנלחם. עם כל הכבוד לבאקה שחוץ ממלחמה אין לו כלום - הוא יותר מפספס תאקלים מאשר זוכה בכדורים. ג'ודי מוריס קשר אחורי אנגלי טיפוסי ולדעתי יצליח מאוד בלידס של ריד.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת חדשות:
    גודיונסון נשאר בצל'סי
    החלוץ האיסלנדי איידור גודיונסן האריך את חוזהו בצ'לסי בעונה נוספת,וישחק בקבוצה עד שנת 2006.
    גודיונסן חתם אמש על הארכת חוזהו בשורות הכחולים,ואמר לאחר מכן: "היו ספקולציות לגבי עתידי שהלכו ונמשכו במשך חודשים,אז אני שמח שזה נגמר.
    תמיד הבעתי את הנאתי מצ'לסי ואני מקווה שזו תהיה עבורנו עונה מצויינת.
    אני מאושר מכך שעתידי הוא בצ'לסי ואני מקווה שהדברים דומים עבור אנשי המועדון. באופן כללי אלו זמנים מרגשים עבור הקבוצה והאוהדים".

ארסנל רוצה את מקמנמן.
    ארסנל מגששת בקשר למקמנמן,שעדיין לא בטוח האם להישאר או לעזוב את ריאל.

בעיות בבדיקה הרפואית של איבן קאמפו.
    עסקת הצטרפותו של איבן קאמפו לבולטון מעוכבת בשלב זה לאחר שבבדיקה הרפואית שעבר התגלתה בעיה כלשהי.
    הבלם בילה את העונה שעברה באנגליה כמושאל מריאל מדריד,אבל סיכם על חוזה לשלוש שנים לאחר שסיים את החוזה עם אלופת ספרד.
    בבולטון ימשיכו לבדוק את הבעיה שהתגלתה בתקווה שיוכלו לסגור את העסקה.

טוטנהאם סיכמה על רכישתו של בובי זאמורה, החלוץ בן ה-22 של ברייטון.
    לאחר ששחררה את טדי שרינגהאם ונכנסה למו"מ עם וולבס על מכירתו של סטפן איברסן,מנסה טוטנהאם להשלים את מכסת החלוצים שלה לעונה עם בובי זאמורה.
    התרנגולים מלונדון הודיעו הערב (חמישי) כי הגיעו לסיכום עם ברייטון על רכישתו של החלוץ המוכשר בן ה-22 של נבחרת אנגליה הצעירה,ונכנסו עמו למו"מ.
    זאמורה, שסייע לברייטון לעלות שתי ליגות ב-2001 וב-2002,כבש 14 שערים בעונה האחרונה אך לא מנע מקבוצתו ירידה לליגה השנייה.
    זו תהיה ככל הנראה הרכישה השנייה של טוטנהאם עבור הההתקפה של גלן הודל, לאחר שהלדר פוסטיגה הפורטוגלי כבר הצטרף.

נ.ב
    התיקשורת באנגליה טוענים שארסנל מתענינת באחד משחקנה של דורטמונט.
    לפי התיקשורת באנגליה מתנהל משא ומתן עם דוטמונט בקשר לאחד משחקניה.
    לפי התיקשורת,ארסנל לא פירסמו את השם,כדי לא להעלות את מחירו של השחקן.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכמעט שכחתי,מה דעתכם על מסע הרכש של לסטר?
    היא כבר החתימה את:
    ריקארדו סימיקה.
    קית גילספי.
    בן תאצ'ר.
    לס פרדיננד .
    סטיב האווי.
    סטפן ניימן .
    ובדרך- שחקן נוסף,כנראה הנרי קאמארה מסדאן.
    וקחו בחשבון שהסגל המקורי של לסטר שהעלה אותה ליגה לא רע,בראשות השוער גארי ווקר,הקשר מאזי איזט והחלוץ פול דיקוב.

איך לדעתכם לסטר תראה שנה הבאה?

14. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה קודם כל השוער הוא איאן ווקר..... לא גארי ווקר, ואני הוא.

לפי דעתי הרכש פשוט גרוע..... רק עוד ועוד שחקנים שהם לא מי יודע מה...... קית' גילספי? השחקן מעבר לשיא כבר 4 שנים, וגם בשיאו הוא הצליח להוליך את ניוקאסל למקום ה13. סטיב האווי? אתם מוזמנים לקרוא טור שכתבתי עליו לא מזמן..... השחקן בקושי ברמה של דיוויז'ן וואן, קשה לי לראות אותו מסתדר מול תיירי הנרי, ווין רוני או אפילו אנדי קול. לס פרדיננד? בן כמה בדיוק? 39? 40? גם הוא 7 שנים מעבר לשיא. בניגוד לגילספי השיא של פרדיננד היה לא רע, אבל באמת הוא ירד עונה שעברה ליגה וחוץ מזה במשך מספר שנים הוא זכה למנוי ביציע הכבוד של טוטנהאם...... לא יודע, קשה לי לראות את לסטר שורדת...

15. ליהי Member

-דמיאן דאף וצ'לסי במו"מ.הקשר בן ה24 אמר לעיתון הלנקשייר איבנינג טלגרף שהוא מופתע מהמחיר שמציעים עליו,שלדבריו גבוה מן הצפוי.אגב, מקורות יודעי דבר אומרים דווקא שההתענייננות של צ'לסי ב-ורון הולכת ודועכת.

-ולידס החתימו כבר קשר אחר בן 25, ג'ודי מוריס בהעברה חופשית. הבדיקות הרפואיות של השחקן יערכו היום .