אימפריה, אין מה להגיד, גרמניה אימפריה. אנגליה, כרגיל כמו כל מונדיאל, בדיחה. כל טורניר, אם זה יורו, או מונדיאל, עד השניה שהוא מתחיל הגביע כבר אצל המלכה בלונדון, מהרגע שזה מתחיל, מתגלה הבלוף האנגלי. לא זוכר עם מי דיברתי פה לפני המשחק, אמרתי שגרמניה נבחרת עדיפה בכל עמדה כמעט על אנגליה, ועובדה, בסופו של דבר, גם עם ההתעוררות של אנגליה, שעם כל הכבוד התחילה ב-2:0, גרמניה ב-10 דרגות מעל אנגליה. העיקר שבגלל השופט אנגליה הפסידה, זה תירוץ פאתטי.
ברגע שאתה מפקיר את הגגנה בצורה כל כך קשה זה העונש. לאנגליה פשוט הגנה לא טובה גם בגלל שאשלי קול וג'ון טרי על הפנים. אם הייתי אנגלי הייתי עכשיו מפחד כי הגרמנים לא מכירים מה זה רחמנות...
גרמניה נבחרת מעולה, אחת הטובות בטורניר, אבל למישהו יש ספק שהם יפסידו לארגנטינה? בלאטר מפנטז על זכייה של מסי ושל המאמן הנרקומן שלו, אין לגרמניה סיכוי ברבע. המונדיאל הזה נגמר מבחינתי, שבפיפ"א יהנו מהטורניר המכור שלהם
צריך להתחיל לספור את גרמניה כמועמדת לזכות בתואר. הניצחון המרשים היום הוא הצהרת כוונות הרבה יותר רצינית מאשר התבוסה שהגרמנים הנחילו לאוסטרליה למשל. גרמניה שיחקה היום כדורגל כמו בפלייסטיישן - כל פס הגיע לכתובת. אני כבר בכלל לא בטוח שברזיל, ארגנטינה או ספרד תוכלנה להשאיר את גרמניה מאחור. בטורנירים האחרונים לא לקחו את גרמניה ברצינות. הנבחרת לא זכתה באף תואר אבל בכל-זאת הגיעה תמיד לשלבים הגבוהים - גמר מוניאל 2002, חצי גמר מונדיאל 2006, גמר יורו 2008... הביטחון של גרמניה ירקיע שחקים אחרי המשחק היום. אני לא חושב שאני אגזים אם אומר שמולר ראוי היום לציון 10 או אם ממש מתווכחים - 9. בישול נהדר לפודולסקי, מסירות עומק מתוחכמות שלא נוצלו, צמד שערים מצויין, והוא עוד לא בן 21. השחקן הזה בדרך להיות מפלצת כדורגל. אוהדי באיירן - תשמחו שהוא משחק אצכלם. הגרמנים חולמים על עוד שער שיהווה נקמה מתוקה על ה-5-1 שהם ספגו מאנגליה במינכן באותו משחק בחורף 2001. מה שכן, גרמניה עושה את זה בבמה המרכזית ולא במשחק המוקדמות ויש לכך הרבה יותר משמעות. אני לא מקנא מחר בקאפלו - העיתונות תצלוב אותו ותשתה לו את הדם. ברור שגם לו יש חלק בביזיון הזה - אנגליה יכלה להעמיד הרכב טוב יותר. מעניין מה יגידו שם על החילוף של הסקי אחרי השער הרביעי של גרמניה. ומעניין האם גם השחקנים יקבלו בראש כי גם להם מגיע.
סך הכל מצב של 2-1, למה להשאיר את העורף כזה פרוץ כשיש עוד 25 דקות משחק?! אז בא השער במתפרצת, ואז עוד אחד במתפרצת. שיפיקו לקחים. אני לא לוקח את זה כתירוץ, ולגרמנים יותר מגיע, אבל העיוורון של השופטים בגול של למפארד היה משנה לגמרי את המשחק (ולא משאיר את העורף ההגנתי פרוץ כמו בצמד של מולר). עצוב..
מה קרה? קיבלתם בראש מהנבחרת הראשונה שצעקה "המלכה ערומה" אז הכל מכור? מסכנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
אני מבין היטב את התסכול ואת הכעס על השער שהיה ונפסל, אבל טוב לי שאתה פותח עם העניין שהתוצאה עכשיו כבר 4-1. ההגנה האנגלית לא עבדה מתחילת המשחק וזה היה ברור כשבין היתר אפסון פשוט לא יכל להתמודד עם קלוסה. מגיעות לאנגליה הרבה מחמאות על החזרה למשחק, אבל בסופו של דבר הגרמנים יותר טובים אחרת אתה לא מנצח בתוצאה כזאת.
אני באמת חושב שבגישה המטופשת והילדותית הזו, אין שום טעם שתצפה בטורניר. אנגליה נשדדה בשער. כן, אולי השער הזה היה משנה את כל המשחק ואת זהות העולה, אבל במבט כולל על המשחק - אי אפשר לומר שאנגליה נשדדה. היא היתה second best ולא ראויה ליותר ממה שהיא קיבלה. מספיק כבר עם הבלוף הזה, והנבחרת הנוכחית היא בלוף עצום. נבחרת שלא נתנה יותר מ-30 דקות של כדורגל באמת ראוי מתוך 360 בטורניר הזה.
מה התבכיינות? דיברתי על הסיכויים של גרמניה ברבע ועל זה שגם בלי קשר לשער החוקי של למפארד אני חושב שהמונדיאל הזה מכור. גרמניה נבחרת הרבה יותר טובה מאנגליה, זה לא משנה את העובדה שהמחצית הסתיימה ב2-2 ורק השופט החליט להוריד גול אחד לאנגליה. את האמת? כמעט בטוח שגרמניה הייתה מנצחת בכל מקרה, אבל זה לא משנה, עדיין היה פה ביזיון ענק. זה שילוב של עצבים ושל תחושת קיפוח ועוול, אני לא חושב שאני כותב כאלה שטויות תמיד.
גרמניה מובילה 4-1, לב מכניס את קיסלינג(חלוץ), במקום שוונשטייגר(קשר). אני מקנא בגרמניפ, בגלל שלהם יש מאמן נורמאלי.