תיקו ליונייטד, הפסד לטוטנהאם, שאר הגדולות מנצחות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏15/8/08.

1. George Best Member

טונצ'אי ענק.
    כתבתי בקיץ שעבר שבורו הביאה שחקן גדול ועוד בחינם,
    אני שמח לדעת שפגעתי בול,
    נכס.מרים נהדר, עובר שחקנים, מוסר, נלחם...מצוין!

מי שעוד כתבתי עליו שנחשב לכישרון הוא לאון בארנט הבלם של ברומיץ' שעשה עבודת קודש על אדביור,
    בלם אנגלי צעיר ומוכשר,
    יחד עם מייטה יש לאלביון אחלה מרכז הגנה.

וטוטנהאם?ידעתי שלא תנצח, אבל חשבתי יותר בכיוון של תיקו.
    נו טוב..

2. בועז Member

מחזק. הוא באמת נראה כמו שחקן איכותי מאוד. הוא גם צעיר ונראה מבטיח.

3. THE STRETFORD END Member

אפסון ונבחרת אנגליה,לא תודה,
    יש לפניו 4,5,6 שחקנים טובים ממנו בהרבה.

4. בועז Member

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה, אולי זוהי דעתך אבל אפסון כבר זומן לנבחרת אנגליה, שיחק וקאפלו היה מרוצה ממנו מאוד. אח"כ אפסון נפצע ולכן לא היה בסגל, ובכל מקרה,
    היום הוא היה מצויין, ראשון לכל כדור באוויר עם חלוצים ענקיים כמו הסקי, זאקי קאפו ושאר ירקות

5. THE STRETFORD END Member

ריו,טרי,קינג,וודגייט,אתה באמת חושב שהוא ברמה שלהם?
    זומן לנבחרת,נו יופי,גם קירון ריצאדסון היה בשלב מסויים בנבחרת,
    מפה ועד זימון לטורניר ארוכה היא הדרך.

6. בועז Member

וודגייט.? אפסון הרבה יותר טוב ממנו. קינג? אף אחד לא לוקח אותו ברצינות,אפילו לא ראמוס. הוא היה פעם ענק. לפני שתי עונות אבל קאפלו בכלל זוכר איך קוראים לו?
    לא אמרתי זימון לטורניר,אמרתי שהוא עניין אותו. אני לא בטוח כמה ראית מאפסון, כדי בכלל לחוות את דעתך עליו בצורה שכזו, נכון הוא לא ברמה של ריו וגם לא של טרי, אבל הוא יכול להיות מחליף של כל אחד מהם בקלות.

7. THE STRETFORD END Member

אתה באמת חושב שלא ראיתי את אפסון מספיק פעמים בכדי לחוות דעה?
    בלם בינוני ולא יותר מזה.
    וודגייט בכמה דרגות טוב ממנו.

8. Raulito Madridista

ארסנל מאוד איכזבה אותי היום. היו לה את כל התנאים כדי להפוך את המחזור הראשון לחגיגה של ממש: המשחק היה אצלה בבית, היריבה הייתה אחת הקבוצות החלשות בפריימרליג וארסנל עלתה להיתרון במהירות ממש, מאחד מהמלכים הטובים הבודדים שלה במשחק. אחרי השער, במקום להמשיך ולתקוף במטרה לכבוש עוד שערים, ארסנל הייתה מאוד אדישה והסתפקה בהנעת כדור סתמית לחלוטין. לפחות על פי המשחק הראשון, שאני יודע שלא אמור להצביע על יותר מדיי, הקבוצה לא השתנתה מבחינת העונה שעברה. השיא אולי היה בדקה ה-88. ארסנל הייתה באמצע התקפה טובה יחסית ולשחקנים שלה היו פשוט שלושה-ארבעה מצבי בעיטה, וכל אחד העדיף למסור לשני ובסוף זה נגמר בכלום.
    לא יכול להיות שכאשר ססק חסר אז הקבוצה פשוט לא מתפקדת. תיאו וולקוט למשל איכזב, אני לא ראיתי שום פעולה טובה שלו במשך כל המשחק, אם הוא כבר עובר את השחקן אז הוא לא משחרר את הכדור בזמן או שהוא מרים לא טוב. אדבאיור במחצית השנייה השתפר אבל החמיץ שני מצבים לא רעים בכלל, ונאסרי לא שיחק מספיק לעומק, אלא עשה בידיוק את מה שחלב עשה בשנה שעברה. בכל-אופן, אני מקווה שהוא יאיים יותר על השער ויתחיל להראות קצת דברים עם הכדור ולשחק קצת פחות קבוצתי. גם בנדטנר לא היה ביום גדול, בכלל לא. ואן פרסי שנכנס היה מאוד חלוד, בניגוד ליורו הטוב שלו במדי נבחרת הולנד.
    אני חושב שההגנה של ארסנל הייתה שערורייה. כל כדור ארוך יצר מצב לגול עבור ווסט ברומיץ, שהיו לה שתי הזדמנויות פנטסטיות בהתקפה אחת ועוד איום על השער. גאלאס אולי צעק שם על דג'ורו, אבל גם הוא לא ביכולת מדהימה, בכלל לא. אם גם כאשר ארסנל שולטת בכדור כמעט במשך כל הדקות ועל ההגנה כמעט ולא מופעל לחץ, החלק האחורי של הקבוצה כושל, זו בעייה.
    אני קצת התאכזבתי מהחילופים של וונגר. בשלב מוקדם יחסית הוא עבר למערך יותר הגנתי עם הנכסתו של קולו טורה במקומו של וולקוט. אני ציפיתי לראות את קרלוס ולה מקבל קצת דקות, בעיקר שהוא היה אחת האופציות הבודדות לשינוי בייחד עם ואן פרסי, וכאשר הסגל של ארסנל יהיה מלא אז יהיו לוונגר עוד אפשרויות, כמו למשל רוזיצקי או אדוארדו. בכל אופן, מקווה שהמקרה היום לא מראה שום סימן לגבי ההמשך.

בקשר לשאר המשחקים -

* חבל שטוטנהאם מפסידה כבר לקבוצה בינונית כמו בורו. אני מאמין בכל זאת שהיא תתן שנה יפה ושזו רק תקלה.
    * ההרכב של ליברפול נגד סנדרלנד מאוד לא לטעמי, שוב קאוט משחק באגף למשל והשחקן מהצד השני זהו בניון(שבליגת העל אולי היה עושה צחוק מכל שחקן וגם בנבחרת מידי פעם הבריק, אבל לדעתי בפעמים שבהן הוא במרכז הוא הרבה יותר יעיל). אני צופה יכולת בינונית שלה כמו בדר"כ, אבל היא תכריע את המשחק מאיזו פצצה של ג'רראד או עוד מהלך גאוני של טורס.
    * המאזן של מנצ'סטר נגד ניוקאסל פשוט מדהים. נראה שיונייטד לא יכלה לבקש פתיחת עונה אחרת. למרות הרכב לא אידיאלי בכלל אני בטוח שיונייטד תמשיך במסורת הנפלאה נגד ניוקאסל, שגם לה חסרים מספר שחקנים. חבל שאואן שוב פצוע ואי-אפשר להינות ממנו ליותר מכמה משחקים, גם קיואסל חסר. אני מקווה שדאף שהיה לא רע במשחקי ההכנה לפי מה שהבנתי, יישחזר מידי פעם את היכולת הסוחפת שהציג במדי צ'לסי, מה שפחות בא לידי ביטוי בניוקאסל, שאצלה השחקן הבולט לדעתי הוא מילנאר. אגב, שימו לב לג'ונאס שהגיע ממאיורקה, שחקן עם יכולות לא רעות בכלל. לפי מה שהבנתי בקשר ליונייטד אז רוני שוב הולך לאגף עקב אילוצים.
    * אני חושב שגם צ'לסי תפתח את העונה כמו שצריך עם ניצחון ביתי על פורטסמות, שהייתה לא רעה נגד יונייטד בכל הקשור להתגוננות. מעניין האם בהיעדרותו של אסיין יינסה סקולארי מערך שכולל את שלושת הסטארים - לאמפרד, באלאק ודקו. אני חושב שלא ושמיקל יישחק במקום אחד מהם, אך מעניין במקום מי. אם זה תלוי בי אני מוציא את באלאק. האמת שלנוכח היעדרותו של קאלו שלדעתי זה לא הפסד גדול, אני לוקח בחשבון גם מערך של סקולארי שכולל ארבעה קשרים במרכז כאשר אחד מהם נוטה שמאלה, וקול בימין, אופצייה מעניינת. אני עדיין לא יודע האם סקולארי מאמין במאלודה. דרוגבה אומנם ייעדר אך לנוכח היכולת שמפגין אנלקה במשחקי ההכנה אין סיבה לדאגה.

9. בועז Member

כן אני חושב שלא ראית מספיק משחקים של ווסטהאם, או של ברמינגהאם כשהיו בליגה השניה. אין לו קורות חיים מדהימים, וצר לי אבל אם אתה חושב שוודגייט טוב ממנו בכמה רמות אז אתה באמת משתולל...

10. THE STRETFORD END Member

טוב נו,אם אתה חושב שאתה היחיד שרואה את אפסון כי הוא משחק בווסטהאם אז שיהיה לך לבריאות.
    אם יכולת בברימנגהאם בליגה הראשונה זה הקנה מידה שלך גם כן אז...

ואיך שכחתי,מיקה ריצארדס,
    תוסיף גם אותו לרשימה,
    אפסון עדיין מחליף ראשון לריו וטרי?

11. Claret&Blue Member

כן, עדיין המחליף הראשון לריו וטרי. מייקה ריצ'ארדס צריך לפתוח כמגן ימני בנבחרת.

12. בועז Member

ריצ'ארדס מגן ימני בנבחרת,לא?

13. THE STRETFORD END Member

ריצארדס לא חייב להיות המגן הימני בנבחרת,הוא בלם טוב יותר אפילו מאשר מגן.

14. בועז Member

נכון, אבל הוא יהיה המגן הימני כי הוא האופציה הטובה ביותר כרגע, וחבל לבזבז אותו על הספסל. ואגב אפסון בבירמינגהאם, גם אם הוא שיחק בליגה הראשונה, זה אומר שהוא חלש? לא חסרות דוגמאות לשחקנים איכותיים שהעבירו בליגה הזו שנה או שתיים. גם דין אשטון הגיע מקרו לנוריץ ומשם אלינו. קורות חיים זה לא הכל.
    (כמו שאמרתי אולי אין לאפסון קורות חיים מרשימים כמו של וודגייט שבילה קצת בבתי חולים במדריד, אבל כמובן שלא שופטים לפי קורות חיים אלא לפי יכולת.)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/08
  15. Dimitar Berbatov Member

ליברפול במחצית בינונית מאוד. בדקות האחרונות של המחצית הם התחילו להשתפר ולשלוט, אבל בסך-הכל הם הגיעו אולי למצב אחד מסוכן. כרגיל, כמו נגד ליאז' במוקדמות הצ'מפיונס, כל הזמן משחקים על הרמות במקום לשחק על הדשא על קין את טורס. מישהו צריך לעדכן את בניטז שקראוץ' בפומפי.

סנדרלנד במחצית לא רעה בכלל, פתחו חזק אבל דעכו לקראת סוף המחצית. מעל כולם אצל סנדרלנד מלבראנק. איזה שחקן, איזה שחקן. המהלך שהוא הסתובב על המקום ונתן מסירה נהדרת בין שניים לדיוף זאת גאונות. רכש פנטסטי של קינו. ריצ'ארדסון ודיוף פה ושם עושים דברים יפים אבל לא מפסיקים לאבד כדורים.

כעמט שכחתי, הקהל של סנדרלנד גדול, להוריד את הכובע

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/8/08