זה מניפולציה ידועה של השמאל, להציג את זה כאילו בעזה מתים רק ילדים, להתעלם מכל המבוגרים שמתים, שחלקם הגדול הם מחבלים. צה"ל הרי לא ירה על גן ילדים, הוא חיסל מבוקשים שהשתמשו בילדים כמגינים אנושיים. זה שמתים הרבה ילדים זה כי החברה העזתית היא חברה צעירה, כיאה לחברות נחשלות, וריכוז הילדים הוא הרבה יותר גבוה מהממוצע.
לא צריך להתנצל, כל עוד יש חטופים ברצועת עזה חיי הילדים הפלסטינאצים לא חשובים. זה עד כדי כך פשוט. בכללי חיי ישראלים קודמים לכל. יש לא מעט סוגיות מבצעיות שמעורבים ילדים, זקנים ונשים מבחינה מבצעית. נשמח לשמוע את גאוני הפורום, כאשר אחד מהחטפים מפשע נשלח לאסוף מודיעין מה עושים? שהוא נשלח לטמון מטען חבלה מה עושים? קל לדבר מהספה הממוזגת תוך כדי שפשוף בפורנהאב.
לנוכח הקשר המוגבל מאוד עם עזה, אין באמת דרך לומר בוודאות מי מהמבוגרים קשור לחמאס ומי לא. ובוא נאמר את האמת - גם אם יפרסמו תמונות של מבוגרים ויגידו שהם לא מחבלים, אתה תאמין? ילדים הם בוודאות לא מחבלים ולא אנשי חמאס. ואם אין לך בעיה להרוג כל כך הרבה ילדים כדי להרוג כמה מחבלים, אז אין לי מה לעשות בעניין. אבל סתם שתהיה בעניין - ישראל התפארה בהרג של 400 מחבלים בליל חידוש הלחימה. היא אמנם הרגה כנראה 400 בני אדם, אבל מתוכם חלק ניכר היה נשים וילדים, ורק בודדים היו אנשי חמאס.
ראיתי את שני הסרטונים של בוחבוט. כל מילה שם מתוסרטת. הבן אדם קורא לחטופים ״אסירים״ יותר מזה? כנראה חמאס ראו שהסרט הראשון לא עשה את האפקט הראוי אז הם צילמו איתו עוד סרטון שבו הוא צועק יותר חזק. בסרטון השני הוא צועק שלחץ צבאי לא ישחרר את החטופים, הצעקה היא לא שלו אלא של החמאס שהמבצע בה להם לא טוב, בטח עם כל ההפגנות שזה יצר. את זה מבין כל ילד בן 8, אבל התקשורת עדיין תהנדס לכם את התודעה שזאת זעקה אותנטית. אלקנה שם על תקן ניצב. היה אפשר להביא סתם עזתי שיצעק את אותו טקסטים.
@אמיר ע אני לא בעד רצח נשים וילדים, לא בעד רצח באופן כללי. אבל - ילדים לא יכולים להיות אנשי חמאס? הרבה פעמים משתמשים בילדים להטמנת מטענים או ליצירה של הסחות דעת למערבים. באופן כללי אתה צודק- צריך להמנע מהרג בלתי מעורבים. אך לא ברור אם יש כאלו בעזה, ומעבר להכל, המצב היום הוא: צורך מבצע > חיי אדם עזתים. המשוואה הזו, כל עוד הצורך המבצעי נשמר אמיתי ויש לו ערך לבטחון ישראל, צריכה להישמר.
מה אתה מגיב עניינית בכלל? צריך להיות אדם סופר מנותק כדי לטעון שצה"ל הרג באופן מכוון נשים וילדים. אם לא בכוונה אז אין דיון. ככה זה במלחמה, בטח מול ארגון טרור שמתחבא מאחורי נשים וילדים.
לא קורה הרבה אבל מסכים איתך לחלוטין. אני חושב בשלב הזה הסרטונים האלה לא משרתים שום מטרה. מי שלא שוכנע עד כה לא ישוכנע אחרי צפייה בהם.
צריך להיות טיפש שצורך את המידע בעיתון כמו תעמולה של החמאס כמו הארץ, זה עד כדי פשוט. ג'ובניקים במקרה הטוב שאף פעם לא טעמו את הטעם המלחמה ויודעים לתת ביקורת בעיתון לעטיפת דגים שלהם. כל יום שעובר הציבור שונא אותם יותר, המגמה תמשיך וניפטר מהם והדעות שעל גבול הבגידה שלהם. צר לי לבשר לכם, הילדים העזתים שמספרים לכם בתקשורת הם ממש לא ילדים תמימים, הם נשלחים להטמין מטענים ולאסוף מודיעין. מחבלים לכל דבר ועניין, האחריות לשלומם על מי ששלח אותם ולא על עלינו. מחבל שחושב שילדיו הם אפוד מגן? אחראי למותם.
אותי מעניין איך מכל העיתונאים דווקא עופר חדד הוא זה שחשף את קטארגייט(שאפו ענק אגב) חדד עד קטארגייט היה עיתונאי זוטר שהתעסק בעיקר בעולם החרדי, איך דווקא הוא זה שמפיל את אחת הפצצות הכי גדולות שהיו בעולם העיתונות? יש מצב שהוא ניצל את הקרבה שלו לסביבת ראש הממשלה כדי להגיע לאקדח המעשן הזה? וכשאני אומר מקורב אני מתכוון שהנתניהוז סידרו לו להנחות את טקס פרס ישראל. יכול להיות שלגיא פלג או לבן כספית לא היתה את הגישה הזאת בשביל להביא כזאת בוננזה? @אמיר ע מה אתה חושב על ה״תזה״ שלי?
@Roma מצחיק אותי כל כך אנשים כמוך שבילו את ה3 שנים של הסדיר בלעבור מקו לקו, אז מוכנים לקבל דעות רק של לוחמים, אבל זה יקרה כמובן רק עד שיגיעו לוחמים שיגידו דעות סמולניות שלא ימצאו חן בעינייך, ואז תתייחס לדעות האלו בביטול מוחלט ולמביעי הדעות האלה כבוגדים הכי גדולים. אלא אם כן תפתיע אותי ותגיד שאתה מקבל באוטומט או לפחות בקשב וכבוד דעות של פעילי "שוברים שתיקה", נגיד. * אין לי מושג מה עשית בשירות, אבל מניסיון החיים, אני מנחש די בביטחון שבן אדם שכל הודעה שניה שלו מזכיר את השירות הצבאי הדגול שלו כאילו זה הופך אותו אוטומטית לצודק, היה יותר קרוב ללוחם שתיארתי למעלה מאשר ללוחם בסיירת מטכ"ל שהשתתף בפשיטות כל שבוע. אפשר קצת פירוט מה זה אומר "ניפתר מהם והדעות שלהם"? וגם לפני כמה הודעות ראיתי אותך מציע להרביץ למפגינים: אולי במקום להיות עבריין מקלדת ולשלוח אנשים לעשות דברים, תצא לעשות את הדברים שאתה קורא להם? זכור לי במעומעם סתלבטים על אלכס מצידך שהוא קורא לעשות דברים כאלה לביבי נגיד ולא פועל, אז יאללה, בוא תפעל ואל תהיה צבוע. אה כן, מישהו שמעז להביע ביקורת על צה"ל שהרג כמה מחבלים ועל הדרך 300 ילדים, הוא לא פחות מבוגד. דעה בכלל לא פשיסטית. גורם לי לתהות אם היית במקרה נולד בעזה ולא בישראל, אם היית יותר קרוב להאנשים האמיצים שמעיזים להתנגד לחמאס, או יותר קרוב לחמאסניקים שמכים אנשים כאלה בכיכר העיר למען ייראו ייראו. נראה לי התשובה ברורה לכולנו. נו בסדר, עוד "שונא את הערבים וערבי יותר מהם" לאוסף.
באופן כללי אתה צודק- צריך להמנע מהרג בלתי מעורבים. לא, ילדים לא יכולים להיות אנשי חמאס מעצם הגדרתם - הם ילדים, לא אנשים. וכפי שאמרת, משתמשים בהם לדברים מסוימים. אין לי בעיה כמובן במקרה שבו צריך לפגוע בילד בגלל שהוא עושה משהו. ולא בגלל שהוא ילד בעזה, אז אולי הוא יעשה משהו. אתה באמת חושב שאין בלתי מעורבים בין שני מיליון בני אדם בעזה? שכולם שם, כולל הילדים והאנשים, עושים משהו למען חמאס? הרי זה מגוחך. ובאשר להצבת צורך מבצעי מעל חיי אדם עזתים, השאלה היא כמובן מהו הצורך הזה והאם זה באמת מחייב את כל ה"נזק האגבי" (הגדרה איומה).