תקשורת או תשקורת?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Gass12, ‏25/11/16.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאין לי מושג, אבל well done כלפיו.

2. DRORIKO Member

@חייל שוקולד
    אתה מדבר על הסתה ומשווה את רומא לחמאסניקים. לפני השביעי באוקטובר רומא היה עסוק ב"חיים עצמם" בבת הזוג שלו, בחברים שלו, בבילויים, בכדורגל. הוא לא התעסק באיך הוא רוצח ואונס חפים מפשע שלא עשו לו שום דבר. יחי ההבדל הקטן.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לקרוא למה שכתבתי "משווה את רומא לחמאסניקים" זה די הוצא מהקשרו.

הדעות הפאשיסטיות שהוא מציג פה לאחרונה הן המקבילות לשל תומכי חמאס בעזה, תומכי ארדואן בטורקיה ותומכי היטלר בגרמניה הנאצית. עם ההתאמות והנגיעות של כל אחד, אבל פאשיזם זה פאשיזם וכשאני אראה את זה אני אגיב בהתאם.

ואם אתה לא מאמין לי שזה פאשיזם, אז פעם הייתי שולח אותך לקרוא על זה בגוגל. היום אני אשלח אותך להדביק את הטקסטים שלו לג'יפיטי ותשאל אותו אם יש שם נגיעות פאשיסטיות או לא. תעדכן מה הוא עונה לך.

4. DRORIKO Member

זכותך לחשוב שהוא פאשיסט, אני לחלוטין חושב אחרת, אבל זאת זכותך. כל השוואה כלשהיא לחמאס היא חציית גבול. יש דברים שצריך להשאיר מחוץ לשיח.

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהוא בחור מספיק חזק ואם הוא קורא לאנשים כאן בוגדים, הוא יידע להתמודד גם עם הדברים שכתבתי שלי.

6. avicii Member

רומא הוא היחיד בפורום הזה שקרא לאחרים בוגדים?
    או שזה מגניב כשאחרים רשמו את זה פה?

7. DRORIKO Member

זה מה שאתה לא מבין. לא החמאס פתח במלחמה נגד ישראל, העזתים פתחו במלחמה נגד ישראל. הבעיה שלנו זה שאנחנו מתייגים חמאסניק רק מי שמחזיק בנשק. מה עם המורה ששטף את המח לילדים? מה עם האימאם שהסית במסגד? מה עם נהג האמובלנס שעזר לשנע מחבלים ממקום למקום? מה עם מנהל בית החולים שאפשר למחבלים לבנות אצלו בסיס טרור? מה עם החקלאים שתצפתו על העוטף? מה עם הפועלים שריגלו בקיבוצים? מה עם העזתי "התמים" שנתן לחמאס לבנות מנהרה מתחת לבית שלו? מה עם הגננת שנתנה לחמאס לבנות מנהרה מתחת לגן הילדים שלה? זה 2 מיליון אנשים שהתגייסו למלחמה. כל ההפרדה בין הצבאי לאזרחי היא פתטית ומנותקת מהמציאות.

Roma אוהב/ת את זה.
  8. Roma מנהלים

א. לא מתרגש בפורום אינטרנטי ומאנשים אנונימיים. אפשר להתקדם בנושא הזה. אני לא מאבות המוסר ואל תדאגו השיח לא פוגע או נוגע בי לרגע. בחייאת מי נעלב מאנשים שהוא לא מכיר ולא מייחס להם חשיבות? אפגע שאדם שחשוב לי יפגע בי באמת.

ב. לא קורא להרביץ למפגנים, בהחלט חובה לטפל במטרידן ועבריין שמתנהלים נגדו מספר תיקים גם בעבר ואני לא סומך על רשויות אכיפת החוק שיעשו זאת. אז כן, מישהו שהטריד חיילת בהפגנה הבאה צריך לשבור לו את הרגלים והידיים ושלא יתקרב לחיילים שלנו ובפרט לנשים. אם אני הייתי בהפגנה הזאת הוא בהחלט היה נעצר באותו הרגע. זה לא חדש עבורי לעצור מתפרעים ואנרכיסטיים, יודע את העבודה מצוין.

ג. עיתון הארץ מורכב בוגדים שאוהבים להפיץ שנאת יהדות וישראל. רוב הציבור חושב כך, זאת דעה די פופולרית ולא צריך להתבייש בה. זמנו תם. זה לא חופש ביטוי, דינו להיות כמו אל ג'זירה, להיסגר ולעבור להפיץ תעמולת אויב ממדינות אויב.

ד. אין ללוחמים שם בעלות החוכמה או לכל אדם, פשוט קשה לראות ג'ובניקים ואנשים שלא היה במלחמה ובפרט ברצועת עזה רושמים שטויות. סורי. אין לך את הידע אז עדיף לשתוק. בדיוק כמו שאני לא מתבטא בנושאים שאין לי מושג קלוש.
    לטעון שזה רק ילדים זה מגוחך שאני בשטח רואה איך ילדים מטמינים מטענים בשביל לפוצץ אותי, זה שאידיוט אחר כך ירשום שרצחנו ילד זאת דמגוגיה, הרגנו מחבל שרצה להרוג אותנו. זאת המציאות.
    גם השמאלני שלחם לצדי, היה עושה זאת. הוא שונא את הדמגוגיה של בוגדים כמו הארץ בדיוק כמוני. על כל אידיוט שבוגד בחבריו בשבורים שתיקה יש אלף שמאלנים שמתעבים אותם, לא צריך לקחת את היוצא מן הכלל ולהפוך אותו לכלל.

הניסיון להפריד בין לוחמים מביך, שנינו יודעים את המטרה שאנחנו שם. וזה לא קשור בחוק גיוס, התקציב, רל"ב או דעתך על מערכת המשפט.

ה. אם הייתי נולד ברצועת עזה? זה תחום נחמד לפילוסופיה. זה לא רלוונטי במציאות. אם הפלסטינאים היו בוחרים בדרך השלום יכול להיות שהייתי השמאלני הכי גדול שדוגל בגישה שתי מדינות לשני עמים. אם.
    הם בחרו בדרך אחרת אגב למי שלא הבין.

נערך לאחרונה ב: ‏30/3/25 ב- 17:44
    zivmay אוהב/ת את זה.
  9. Roma מנהלים

זה הרבה יותר מורכב מזה. אולי לא כל פלסטינאצי הואמחבל\פעיל חמאס אבל כולם תומכים באידיאולוגית ההתנגדות שכרגע מי שמוביל זה חמאס ולכן אף אחד לא חף מפשע. כמו שציינת יש הרבה שתורמים בדרכם לאידאולוגיה הזאת.

זאת גם הבעיה ביום שאחרי, לא יהיה חמאס? יהיה ארגון אחר. השנאה והרצון לרצוח אותנו מושרשת בהם היטב.

בסוף כולם יבינו את זה, הגירה זה הפתרון הכי הומני עבורם.

10. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@אמיר ע - אפשר להתווכח אידיולוגית על מה זה בלתי מעורבים, בעיקר כי לא נראה שיש מישהו בעזה שהיה מוכן לחיות לצידך, אפילו במדינה שכנה.
    יותר מכך - לא נראה שמישהו שם בכלל מתנגד ל7.10 ולכל משמעותו הדמונית.

יחד עם זאת, אציין כי הויכוח הזה איננו משנה. צהל לא צריך להרוג אנשים כי הם שונאים אותנו. לא סתם יש פקודות פתיחה באש - אמצעי וכוונה.

בהקשר הזה - ילד שרץ עם מטען כלפי כוח - זה אמצעי וכוונה, גם אם הוא בן 9.

זה משאיר אותנו עם הצורך המבצעי - שזה השורה התחתונה שגם אתה מסכים עליה.

אם הצורך המבצעי מסכן חיי אדם עזתים - אז הצורך המבצעי מנצח. כי מדובר בקשר ישיר לחיינו אנו. אין אחרת.
    אפשר להטיל ספק בצורך המבצעי, אבל זה דיון אחר כבר. אני אגב לא ראיתי מצה״ל שום אינדיקציה שגורמת לחשד כלשהו שמזייפים צורך מבצעי רק כדי להרוג עזתים ל׳כיף׳ או לצורך ׳רצח עם׳

על כן - מלבד לכאוב את זה שמלחמה היא ארוע רע - אין מה לעשות.

Bitcoin אוהב/ת את זה.
  11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדם שלא רוצה לחיות לצדך או מתעב אותך הוא לא "מעורב". באופן כללי, אדם שלא עושה משהו אקטיבי נגדך הוא בלתי מעורב.

לגבי כל השאר, אנחנו מסכימים.

מזייפים צורך מבצעי? לא. אבל כבר ראינו מספיק אינדיקציות לכך שצה"ל לא ממש שולט בפעולות של החיילים שלו. לצד זאת, גם במקרים של "צורך מבצעי", עולה השאלה מהו הצורך הזה ומהו המחיר.

12. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@אמיר ע
    אני חושב שהויכוח האידיאולוגי מיותר כי כמו שכתבתי - זה לא צריך להיות שיקול של צהל, וזה אכן לא שיקול.

אבל לצורך הדיון - זה שנתן להשתמש באוטו שלו, ההיא שהסכימה להעביר מטען בשמלה מנקודה לנקודה, האנשים שיצאו לחגוג גופות ערומות של נשים, אלו שראו ילדים ג׳ינג׳ים ולא עשו דבר, האזרחים ׳הפשוטים׳ שהחזיקו חטופים, ועוד ועוד.
    כמות הבלתי מעורבים שלקחה חלק במאמץ המלחמתי של חמאס היא עצומה כי חמאס זו תנועה עממית.

אך שוב - זה איננו הדיון.
    בהמשך לחלק האחרון שכתבת, שהוא הרלוונטי - אם אינך סבור שצהל מזייף את הצורך המבצעי, איזה ניתוח או צידוק אתה מצפה לקבל? זה הרי יחזיר אותנו לשיח השטוח :
    1. אם אתה פרו-פלסטיני אתה תמצא צידוק ללמה אין זה מוצדק(גם אם זה אומר שאתה בעד אונס/רצח)
    2. אם אתה בעדנו - אתה תבין שזה כורח הנסיבות

אתה מצפה לקבל הסבר מפורט על כל החלטה? אתה תהיה מסוגל לשפוט את זה? האירופאים?
    זה בדיחה.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא. בסוף השאלה היא אם אתה סומך על הצבא ומאמין לו או לא.

אני, על בסיס חוסר שליטתו בחיילים, שקרים ומה שהוא עושה (או לא עושה בגדה) - לא רואה בו גוף אמין.

14. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשחיל אוויר מוריד בניין וכשחייל במחסום לא פועל לפי הוראות הצבא - זה אותו תרחיש בעיניך?

זה הכל או כלום? כולם שקרנים או כולם אמינים?
    לא חשבתי שזה סוג השיח שאתה מנסה לנהל

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוודאי שזה לא הכל או כלום, זה לא אותו תרחיש ולא כולם שקרנים או אמינים. אבל בסופו של דבר הכל, החייל הבודד שעושה מה שבא לו והצבא שעושה מה שבא לו, מתלכד לאותו דבר - הרוגים עזתים חפים מפשע,