תקשורת או תשקורת?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Gass12, ‏25/11/16.

1. DRORIKO Member

את החזרת החטופים

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסתכלתי בצ'אט כתבים, לא מצאתי התנערות.
    הסתכלתי גם בטוויטר שלו ובגוגל ניוז ולא מצאתי.

אשמח עדיין למקור.

3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה...?

4. avicii Member

פרסם הבהרה כמה שעות אחרי הברכה:
    יאיר גולן תמך במינויו של אלי שרביט לראש השב"כ - ואז פרסם הבהרה | ישראל היום
    פה יש סקירה כללית של כל התגובות:
    "יהיה נאמן למדינה" מול "אין לו שום ידע רלוונטי": התגובות למינוי אלי שרביט
    גם ברשת 13 עקבו אחרי התגובות הלא קוהרנטיות באופוזיציה:
    האופוזיציה התבלבלה: מינוי אלי שרביט לראש שב"כ אינו ראוי | דעה | חדשות 13

רוצה לענות על מה ששאלתי גם?

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יפה, גולן פרסם הבהרה שלא סתרה את החלק הראשון. תחילה הוא החמיא לשרביט עצמו והוסיף שגם איתו צריך להבהיר את הסוגייה הקטארית עד הסוף. אחר כך הוא התייחס לעניין של בר, הבעייתיות שבפיטורים - והצורך להבהיר את הסוגייה הקטארית עד הסוף....

אין ספק שזה היה בתגובה לביקורות על כך שהאופוזיציה לא התייצבה נגד המינוי, אבל זו עדיין לא סתירה. לפחות לא במקרה הזה (ואין ספק שיש מקרים אחרים שבהם זה כן קורה).

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומה תיתן לנו מלחמה ארוכה? לצד זאת, מה היא עולה לנו והאם זה שווה את המחיר?

אתה בעצמך מודה שיש בעיה קשה עם עזה שאולי אין לה כרגע פתרון, ומדבר על שנים על גבי שנים של "כיסוח דשא".

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. יאיר גולן פירסם ציוץ שכתב בו ששרביט בן אדם ראוי אבל שהמינוי שלו כפוף לאישור בג"ץ (בגלל ההדחה החוקית או לא של רונן בר), שהוא מצפה להמשך חקירת קטארגייט וכו'. כמה שעות אחרי זה פירסם ציוץ עם סרטון בן תשע שניות שאני מצטט אותו עכשיו מילה במילה: "למי שזה לא ברור, אז הנה אני מבהיר - נחקר לא מפטר את החוקר שלו. הסוגיה הקטארית מבוררת עד תום, ללא פשרות".
    הציוץ המקורי:
    https://x.com/YairGolan1/status/1906577729576927316?t=0HttR7NpGEem-727fbrVeA&s=19

הציוץ המשך:
    https://x.com/YairGolan1/status/1906611661252743557?t=r060XsXbc4Pg4CVfgmXkDQ&s=19

בחייאת, תסביר לי בבקשה מה הזיגזוג פה.

2. מה הסימטריה המזויפת? שאתה עושה סימטריה בין איזה "זיגזוג" של יאיר גולן, שצריך לחפש בציציות כדי להבין בכלל על איזה זיגזוג מדובר, בתגובה לברדוגו שכבר שנים על גבי שנים מוכיח את עצמו כשופר עלוב, חסר כל עקרונות, שבאירוע שהגבת אליו טען בבוקר ששרביט "איש ראוי ועתיר זכויות, מינוי מצוין" ושהאופוזיציה "תנסה לסכל את המינוי כי מדובר במרוקאי", ותוך 6 שעות אמר "לא מכיר אותו", "צריך לפסול את המינוי שלו", וכמובן, "הוא משת"פ של גדי איזנקוט כי שניהם מרוקאים".

סימטריה מזויפת שכאילו מנסה להגיד "הנה יאיר גולן מזגזג, ברדוגו מזגזג, כולם אותו חרא". ההתקרנפות הזאת מגעילה אותי כל כך.

נערך לאחרונה ב: ‏2/4/25 ב- 21:47
    Sturridge אוהב/ת את זה.
  8. DRORIKO Member

@חייל שוקולד
    ואיזה עקרונות יש ליאיר גולן? בן אדם שמאיים במרי אזרחי אם ביבי יפר את פסיקת בג״צ אחרי שהוא בעצמו הפר את פסיקת בג״צ(נוהל שכן) ומילא אם הוא היה מתחרט על זה, אבל הוא היום מתגאה בזה. אני גם לא מבין את פשר ההשוואה בין מועמד לראשות הממשלה לעיתונאי חצר

9. DRORIKO Member

זה כבר עניין של סמנטיקה, אפשר לקרוא לזה מלחמה, אפשר לקרוא לזה כיסוי הדשא. המטרה בגדול היא להחליש את חמאס כמה שיותר, אם לא לפורר אותו. כמובן שהחלום זה להכשיר את הקרקע בשביל לגרש את העזתים, אבל עוד חזון למועד.

10. avicii Member

@חייל שוקולד
    הייתי לי תחושה שפגעתי בנקודה רגישה. קודם כל, אני לא יודע מה זה ההתקרנפות שכל כך מגעילה, אני רשמתי לאמיר ע שיאיר גולן היה צריך לצאת בהבהרות כי קיבל ביקורת מהבית על התגובה הראשונית.
    האם רשמתי שהם אותו דבר? לא
    האם השוויתי בין ברדוגו לגולן? לא

מוזמן פעם הבאה לנשום עמוק לפני התגובה, ולא לצאת על משתמשים בפורום.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הבדל גדול בין מלחמה לבין "כיסוח דשא", וכרגע אנחנו משלמים מחירים של מלחמה כבר שנה וחצי, ולא נראה באופק סוף.

12. DRORIKO Member

תראה אני לא יודע אם לקרוא למה שקורה עכשיו מלחמה. מלחמה זה מה שהיה בחודשים הראשונים כשהיו עשרות אלפי חיילים בתוך הרצועה. מה שקורה עכשיו יותר מזכיר בנפח שלו מבצע צבאי, ובצה״ל גם קוראים לזה מבצע, אפילו נתנו לזה שם. דיברת על המחירים הכלכליים אז בהרבה יחידות מילואים שחררו פלוגות שלמות הביתה, זה מוסיף אוויר לכלכלה. במקרה ישבתי בבית קפה עם בן דוד שלי, קצין קשר באחת היחידות. הוא מספר לי שאחרי 300 ימי לחימה ולימודים בזום הוא סוף סוף יכול לחזור ללמוד באוניברסיטה כמו בן אדם. אנחנו כבר לא באוקטובר 23.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הרבה אנשים שקיבלו צווים או יודעים שהם אמורים לקבל צווים להמשך השנה, ולא יודעים מה יהיה איתם מהיום למחר. ככה קשה מאוד לתכנן את העתיד - להם ולסובביו אותם.

זה לא אוקטובר 2023, אבל זה גם לא מצב של שגרה. במידה רבה, זה גרוע הרבה יותר - זה להיות תקועים בין לבין, לא כאן ולא שם. וזאת כמובן בנוסף לכל מה שעוד קורה מסביב, החטופים, ההתאמות המשמעותית בתקציב וכו'. המדינה הזו לא חזרה לנורמלית.

14. DRORIKO Member

את מגזימה. גם אחרי חומת מגן הגיעו עוד מבצעים שהיו בעצימות נמוכה יותר. אנחנו מדברים על 4 שנים של לחימה עד שטרור המאבדים מוגר. להגיד לך שזאת היתה שגרה מלאה? לא, אבל החיים כן חזרו למסלולם והכלכלה דווקא השתקמה(גם הודות לשר אוצר אחד בשם בנימין נתניהו) גם עכשיו אתה כבר מתחיל לראות מקומות בילוי מלאים וכלכלה שמתחילה לחזור לעצמה. וככל שהחמאס יחלש יותר ככה אתה תצטרך פחות חיילים כדי להילחם בו ותוכל לשחרר עוד הביתה. בדיוק כמו באיו״ש שאין שם אפילו אוגדה.

15. DRORIKO Member

@אמיר ע ואני אגיד לך עוד משהו. הלחץ הצבאי הוא חשוב. הסגר ההומניטרי חשוב הרבה יותר ואנחנו כבר מתחילים לראות את ההשלכות. בוא נגיד שחמאס הרבה יותר חושש מזה מאשר ההפצצות של צה״ל .