לא, אין לי פתרון. אני לא מבין למה כל הזמן שואלים אותי. אני מומחה צבאי? מומחה מדיני? חי בזה? עובד בזה? אני לא שואל אנשים פה איך הם יפתרו את בעיית שינויי האקלים, אלא אם מישהו בפורום יצהיר שזה תחום מומחיותו. אז למה אנשים חושבים שאת עניין עזה, או בכלל ישראל נגד הפלסטינים, אני יכול לפתור? יש אנשים שזה מקצועם. באשר לזה שהם "ממשיכים להתחבא באוכלוסיה האזרחית" - תן לי לשאול אותך. מה המטרה שלנו בעצם, בכך שאנחנו ממשיכים לעשות את זה אחרי 19 חודשים? להרוג כל חמאסניק? להרוג כל בכיר בחמאס? הרי זה לא באמת ייגמר. אתה הורג את המנהיגים שלהם, באים אחרים. אתה הורג את המחבלים, באים אחרים. וככל שנמשך מסע ההרג וההרס, אתה רק בונה את הדור הבא של חמאסניקים - הצעירים בעזה שרואים מה קורה ולא רק מתעבים אותך - זה כנראה כבר קרה - אלא מונעים לפעולה אקטיבית נגדך. הדרך היחידה להעלים כל חמאסניק מעזה זה באמת להוריד שם איזו פצצת אטום ולהרוג את כולם במכה אחת. מה שאנחנו עושים כעת הוא לא באמת פתרון לכלום, סתם הוצאת אגרסיות. והרי החטופים לא יוחזרו כך.
יש פער גדול בין מה שאמרת לבין הורדת פצצות מהאוויר על אנשים, לא? וכן, מה שהצבא עושה גרוע הרבה יותר. הוא הורג הרבה יותר אנשים, במשך הרבה יותר זמן, כשמי שעדיין בחיים חי לרוב בתנאים איומים. חמאס נבלות גדולות, וישראל הידרדרה לרמה שלו ויותר.
זה לא סתם לקרב את הצוואר שלנו לסכין שלהם. אלא זה בעצמינו לתת להם את הסכין.ֶ לקרב את הצוואר שלנו לסכין שלהם, לעצום עיניים ולקוות לטוב… תוך ידיעה שאם משהו ישתבש - אז העולם המערבי לרגע אחד יעצור, יגנה את זה בחריפות, ואז ימשיך לרקוד.
אבל הרי אתה לא מוכן לקבל את הדיעה של אנשים שזה תחום מומחיותם. כי הצבא הישראלי כולל זרועות המודיעין, כל הצבא האמריקאי שבשלב מסויים גם ייעץ לזה הישראלי, הגיע למסקנה שחוץ מלחסל בצורה עקבית את תשתיות הטירור, אין דרך אחרת. מה נראה לך שהאנשים בצה"ל יודעים על דרכים הרבה יותר טובות להלחם במחבלים והם בוחרים דווקא בזאת? המטרה שלנו היא להשמיד את כל תשתיות הטרור שקיימות ברצועה, או לפחות את רובה. ברגע שיהיה יישור קו מסוים, אז לאט לאט זה יהפוך לאי"וש שבו האוכלוסיה האזרחית חיה את חייה עם מנגנון כזה או אחר שדואג לה, ואתה דואג שלא יהיה איום ביטחוני עליך. ותן לי לחדש לך. ב 20 שנה שלא נכנסת לעזה ולא עשית כזה הרס, לא ממש ראיתי שהצעירים העזתים ממש רוצים לשחק ששבש עם התושבים הישראלים.