https://rotter.net/forum/scoops1/905552.shtml חמוד ירון אברהם, זורק ״יצאנו טמבלים״ בלשון משועשעת כאילו הוא הימר שמנצ׳סטר סיטי תיקח אליפות ובסוף זה היה ליברפול. אם לירון אברהם היתה טיפת כבוד עצמי הוא היה מתפטר, אבל אין לו. הרי מה היה לנו פה, זה לא שירון אברהם טעה באיזה דיווח, זה שירון אברהם במשך חודשים זיבל את המח, המציא מציאות פיקטיבית, רימה את הצופים שלו. האיש הזה איבד את כל האמינות שלו, אז למה שבדיווחים הבאים שלו מישהו יקח אותו ברצינות? אולי גם בדיווחים האלה הוא ״יצא טמבל״?
ירון אברהם, כמו כל הכתבים, מדווח את מה שהוא מקבל בוואטספ באותו רגע מאותו פוליטיקאי. כל העיתונאים, כמעט, בישראל עושים את אותו הדבר. ושוב אתה דורש רק מהאנשים שאתה לא אוהב להתפטר.
אין לי שום תלונה לירון אברהם, כן אני נהנה לחגוג עליו ועל חבריו ואמשיך לעשות זאת. דרך אגב, הוא לפחות הודה בטעות. אחרים עדיין מתעקשים להילחם על כבודם ואחרים מוחקים ציוצים ומנסים להכחיש קשר לאירוע. תלונות למי שצופה בהם, אולי הפעם זאת טעות בולטת אבל מה מדויק בדיווחים שלהם בשנתיים האחרונות? בשנת הרפורמה? איבדו כל קשר לאמינות ומקצועיות. צריך להודות לחמאס על פירוק ציר הרשע? צריך להודות גם לקפלן. רפורמה במערכות הביטחון ובתקשורת מתרחשת לנגד עינינו. גם הרפורמה המשפטית תגיע.
ברגע שגלנט פוטר כבר לא היה אף פוליטיקאי בקבינט שהדליף לו. האיש המציא המצאות ממוחו הקודח, והוא ימשיך להמציא. מדובר בנוכל. ״להגנתו״ יאמר שהוא לא שונה מחבריו לערוץ. בן כספית למשל אמר בפגוש את העיתונות שרון דרמר הוא ״פרסונה נון גרטה בבית הלבן״ לא פחות. הערוץ הזה במשך חודשים פשוט בנה מציאות אלטרנטיבית. התמקדתי בירון אברהם כי מכיוון שהטון שלו כלפי נתניהו הוא יותר מתון אז מתייגים אותו בתור ״עיתונאי הגון״ אבל הוא נוכל כמו כולם. גם עכשיו הוא ממשיך את ההצגה של ההגון עם ה״וידוי האמיץ״ שלו. אל תצרכו חדשות משרלטנים.
קלמן כרגיל מדייק: "הימים האחרונים מזמנים לנו ערימת כישלונות מפוארת ומתועדת היטב של אינספור עיתונאים, פרשנים ומומחים. לו היה מדובר בטעות בהערכה, מילא. זה יכול לקרות לכל אחד. אבל כשמבינים שכמעט כל הכישלונות הללו מקורן באג'נדה, בשנאה ליריב ובניסיון לעקם את המציאות כך שתהיה נוחה לצד הפוליטי שלך, מבינים שקשה עד בלתי אפשרי לסמוך על העיתונות הישראלית כמקור שממנו ניתן ללמוד על המציאות"
https://x.com/yaronavraham/status/1936709151347888421?s=46 השרלטן בפאניקה אז עכשיו הוא מנסה לגרור למדורה את ערוץ 14. ערוץ 14 ליטרלי העריך שתהיה תקיפה ומעבר לזה, וזה יותר חשוב, אמר שהיחסים בין נתניהו לטראמפ הם מצויינים, להבדיל מירון אברהם וחבריו שקבעו שיש קרע עמוק ביניהם. אז אברהם עכשיו מביא לי קטע מהאייטיז שאראל סגל מתמרמר על טראמפ כי שזה יותר נוח מלהודות שהונית את הצופים, הונית, לא טעית, לא ״המרכיב הפסיכולוגי של טראמפ״, הונית. אם היתה לך טיפת כבוד עצמי היית מתפטר והולך להיות דובר של איזה תאגיד גז או משהו. אבל האגו המנופח של אברהם לא יאפשר לו.
דעה מאוד פופולרית בימין הביביסטי בשנתיים-שלוש האחרונות זה שישראל צריכה להפסיק להסתמך על ארצות הברית. שיתפו אותה מהסטארים הקבועים של ערוץ 14 (שגם ביקרו והתאכזבו מטראמפ לא פעם ולא פעמיים) ועד מאיר רובין מנכ"ל קהלת, הארגון שהגה את הרפורמה משפטית ועוד הרבה ניירות עמדה שבסוף מקודמים ע"י הממשלה הנוכחית. למעשה בפורום הזה אני גם זוכר אנשים מביעים את הדעה הזאת פעם אחר פעם. מכיוון שהכותבים כאן מסתכמים ל4-5 ימנים/ביביסטים ועוד 4-5 מרכז/שמאל, סביר מאוד להניח שיש חפיפה בין המשתמשים שציינת שהולכים לחפש ציטוטים של ערד ניר לבין אלה שקראו בעבר לניתוק התלות ושיתוף הפעולה עם ארצות הברית. בקיצור, כמעט כל האנשים שנכנסו לטנטרום הזה היום של לחפש ציטוטים מהעבר (מעיתונאים כמו אבישי גרינצייג עד למשתמשים פה) הולכים עם קילו חמאה על הראש.
אתה כהרגלך מסלף. אף אחד לא אמר שישראל צריכה כבר עכשיו להפסיק את השיתוף פעולה עם ארצות הברית אלא להוריד את התלות בה לטווח הארוך. החשיבה מאחורי זה היא שלא תמיד יהיה בבית הלבן ממשל אוהד כמו הנוכחי ואנחנו צריכים להכין את עצמנו מראש לזה. אגב זה לא קשר בכלל לביביסטים-לא ביביסטים, יש על זה קונצנזוס מוחלט. הדובר הכי בולט של העמדה הזאת בפורום הוא @Bianconeri ביביסט הוא לא.
אני עדיין זוכר איך בבוקר של 7 באוקטובר, כשדיברתי על כך שאנחנו נזדקק לעסקאות כדי לשחרר חטופים, אנשים כאן אמרו לי שאני "לא באירוע" ולא מבין את המצב. מה לעשות, כולנו טועים בהערכות.
אחלה, אני מסלף. בניגוד מוחלט כמובן לכל משתתפי הטנטרום היום שכל הציטוטים שהם ליקטו מציגים את הדעה הכוללת והמקיפה של הבן אדם שהם ציטטו.
רק היום עמית סגל עוד ניסה לצייר תמונה בעמוד הטלגרם שלו כאילו הלחץ הצבאי מביא תוצאות, כי חזרו בחודשיים האחרונים 10 חטופים. כמובן ש9 מהם חזרו מתים. כמו שאתה כותב, עדיין זוכר את האמירות מהימין בתחילת המלחמה שרק לחץ צבאי יחזיר חטופים. דעה שנכשלה כישלון חרוץ במבחן המציאות וייתכן שעלתה בחיים של כל כך הרבה אנשים וסבל של כל כך הרבה משפחות. אגב עמית סגל, אם היה לי שקל על כל תחזית שלו שלא התממשה, או אמירה שקרית או מסלפת, יכולתי להתקיים היום רק מהכנסה פאסיבית. אבל עליו אבישי גרינצייג בחיים לא יכתוב. שדרך אגב מגריינצייג ממש תפסתי עד היום דווקא הוא ממש ניסה לא להיות באף פוזיציה, אבל היום הוא יצא ליצן ענק.
לחץ צבאי ועוד איך החזיר את החטופים. חמאס לא היה הולך לעסקה הראשונה אם הוא לא היה נדחק לקיר, זה נבע מהשילוב בין המהלומה הצבאית למצור על הסיוע ההומניטרי. גם לעסקה השניה הוא לא הלך מתוך אצילות נפש אלא כי טראמפ עלה לשלטון והוא פחד שהוא יתן לישראל לעשות מה שהיא רוצה בעזה אז הוא ניסה להקדים תרופה למכה.