הסיסמא הזאת לא רלוונטית ללפני העסקה הראשונה כי היא נולדה אחריה, היא בעצם היה הקו הרשמי של הממשלה ושופריה למה צריך לקטוע את העסקה ולחזור לפעילות צבאית. מאז העסקה הראשונה שוחררו 28 חטופים בחיים בעוד עסקה (כמות שכנראה יכולנו להגיע אליה בעוד משהו כמו שבוע הפסקת אש במסגרת העסקה הראשונה) וחולצו עוד 8 חיים במבצעים. אני לא אחפש מספרים מדויקים אבל לפי ההערכות מתו מאז עוד עשרות חטופים ונותרו משהו כמו 20 בחיים. ברשותך אני אחזור לכלל שלי שלא לנהל איתך דיונים פוליטיים (לא בקטע רע אבל הסברתי לך בעבר למה זה חסר טעם בעיניי), אם מישהו אחר רוצה להיכנס לדיון הוא מוזמן.
ברור שהיה אפשר ללכת לעסקה כוללת עוד בשביעי לאוקטובר כמו שסינוואר הציע אבל אז אתה משאיר את חמאס בשיא כוחו ומפקיר את תושבי העוטף. הרעיון היה שנשתמש בלחץ הצבאי לא רק כדי להחליש את החמאס אלא גם כדי ללחוץ עליו להחזיר חטופים, אני חושב שעשינו את זה לא רע בכלל.
העסקה העסקה השנייה הייתה בגלל לחץ של ארה''ב על שני הצדדים. לא היה שום לחץ צבאי, היה יותר מחצי שנה של דשדוש בעזה לפני העסקה השנייה וחתמו על בדיוק אותה עסקה בדצמבר שהייתה על השולחן במאי. והנה עכשיו כביכול עכשיו יש "לחץ" (לקחנו להם את הסיוע ההומניטרי לפני איזה חודשיים-שלוש) האם חמאס הסכים לעסקה? לא.
בצפון הרצועה זה מגיע. לא יודע מה קורה בדרום הרצועה, יש שם את המרכזי חלוקה אבל אי אפשר לדעת כמה מזה חמאס לוקח לעצמו בדרכים כאלה ואחרות.
לא ציינתי אותך כמי שכתב את זה, ואני לא חושב שהיית ביניהם בכל מקרה. ובכל מקרה, בטח שאין לי כוונה "לעשות גרינצייג". היה, עבר. זה רק לציון העובדה שלכולנו יוצאים מהפה ומהמקלדת דברים שאחר כך מתגלים כשטויות.