אפשר מקור? אם להגיד את האמת, אני חושב שכל הנתונים שיוצאים הן מצה"ל והן מחמאס לא מספיק אמינים כי לכל אחד מהצדדים יש את ההטייה שלו כחלק מהמאבק על התודעה. מי שיש לו הטייה לאומית/רגשית יתקשה לדעתי לעשות מחקר אמין שיהיה מקובל על מי שאינם פרו-ישראלים. זה טבעי, מי שציוני בהגדרתו העצמית יעשה מחקר שמוטה לטובת ישראל. לא מרמאות או משרלטנות, אלא מתוך תחושה לאומית וקרב על התודעה מול האויב. בספק אם זה ישכנע מישהו מהלא משוכנעים. כמה עזתים באמת נהרגו, כמה מהם ניתן להוכיח שהם מחבלים, אלו תשובות שנוכל לקבל רק אחרי שהמלחמה תיגמר. גם על ההגדרה של מיהו מחבל אני מניח שיהיה מאבק.
@Lebron אני אשתדל היום בערב לחפש אחרי העבודה. אני זוכר את זה לפני כשנה כשעוד הייתי יותר עוקב אחרי החדשות. ראיתי את זה דווקא באנגלית ולא מצה"ל/חמאס. יכול להיות שהמידע השתנה מאז. @אמיר ע מסתכל שוב על ההודעה שלי, לא רואה שהאשמתי את דרוקר במשהו, או שאמרתי שהכל סבבה. ההפך, הסכמתי עם @SerieA שגם עובדות בשטח לא יעזרו מול עיניים שרואות הרס מוחלט. שווה לפעמים לקרוא את מה שרשום לפני שמחליטים להגיב.
אמת, אבל קיבלנו יותר מרמזים לכך שהיו בעזה כוחות שאפילו לא עניין אותם לנסות לבצע את ההפרדה הזו. וסיפור כמו הרג הפרמדיקים לפני חודשיים, או הסיפור מאתמול על משפחה של 13 נפשות שביתה הופצץ, נקברה מתחת להריסות כחלק מחבריה חיים וצה"ל מנע מהמקומיים לנסות ולחלץ אותם במשך שעות - זה הופך בעולם למשהו שמייצג אותך.
אין כזה כנראה, אבל זו לא השאלה. האם אדם שלא היה אכפת לו מהסכסוך, הולך ברחובות ברלין ורואה תינוקות מתים, בעד מי הוא עכשיו? הוא יודע מה זה 7 באוקטובר? הוא יודע על היסטוריית הסכסוך? כל מה שהוא רואה זה תינוק מת.
https://rotter.net/forum/scoops1/908667.shtml ככה זה כשמה שמנחה אותך זה שנאת נתניהו ולא אמת עיתונאית. עיתון שלא שווה אפילו לנקות איתו את התחת.
אין מלחמות שמצטלמות טוב, וכמו שכתבתי - המלחמה מוצדקת באופן מוחלט. אבל, הטענה היא שאם עיתונאי מדווח שזה לא נראה טוב, אז אולי זה באמת לא נראה טוב. אם דרוקר אומר שהמעמד שלנו בעולם יורד, אולי צריך לחשוב האם זה נכון במקום לקרוא לו בוגד. אולי אפשר לעשות עם זה משהו, אולי אפשר לא לדבר על פצצות אטום, למשל. לחשוב כמו שאבותינו הציונים תמיד חשבו - באופן פיקח ומחוכם, לא קפריזי.
לא אכפת לי איך זה נראה. המסר צריך להיות מאוד ברור: תנו לנו לנצח. צה"ל מנצח = המלחמה מתקצרת = פחות תינוקות מתים. תחלקו סיוע לאויב = המלחמה מתארכת = יותר תינוקות מתים. זה חשבון לא מסובך מידי. אם אתה טוען שהמלחמה מוצדקת, אז אתה ודרוקר לא נמצאים באותו הצד. דרוקר עושה את מה שהוא עושה כי הוא רוצה שיפעילו לחץ על ממשלת ישראל להפסיק את הלחימה. זאת כבר טענה אחרת. אז תחליט. התמונות של תינוקות מתים בעזה מעוררים באירופה את הרגשות השליליים נגדנו או אמירות של חברי כנסת בימין שאף אחד לא מכיר?
גם וגם. השאלה אם מישהו מכיר את השר אליהו לא רלוונטית. הוא שר בממשלה. הטענה היא לא מטרתו של דרוקר, אלא ההבנה שהוא לא בוגד אם הוא מדווח על מעמדנו בעולם. ללא ספק. מסכים.