האם אדם לא אמור להיות חף מפשע עד שיוכח אחרת? האם אין מקרים שבהם נאשם ברצח על רקע לאומני יכול להיות חף מפשע או לחילופין הוא ביצע את הפשע אבל לא ממניע לאומני? האם זה לא משהו שיש להוכיח קודם בהליך מקצועי בבית המשפט - הליך שכולל הגנה משטית על אותו אדם? ומיהם אותם "פלסטינאצים" שאמורים להגן על הנאשמים הללו? ומה לגבי מחבלים יהודים שפגעו בערבים? או יהודים שביצעו מעשים שתוצאותיהם גרועות באותה מידה כמו מחבלים - רק שהם פגעו ביהודי אחר? ומי אתם בכלל שתקבעו לעורך דין את מי לייצג?
אנחנו לא יפי נפש כמוך(בתנאי שזה קשור לערבים. כלפי יהודים-חרדים-מתנחלים אתה פחות יפה נפש). הוא בן זונה גדול וזכותנו לטנף עליו. חופש הביטוי וזה.
אמיר אני בדרך כלל בעדך אבל יש פה משהו קצת בעייתי. מדובר על ראש לשכת עורכי הדין לשעבר (מי צריך את הגילדה הזו אלוהים יודע). אותי באופן אישי זה לא מאד מעניין, אם הוא רוצה לייצג אנסים ורוצחים שיבושם לו, בסוף הוא צריך להסתכל על המראה בערב. באותה מידה שיורם שפטל ייצג את דמיניוק והייתה על זה זעקה בציבור. גם דמיניוק עצמו יכל להיות חף מפשע. תמיד יכול להיות שאדם יהיה חף מפשע.
עקרונית אתה צודק. אבל מה שלחתם את נתניהו לעשות בעצם? מלבד להתנגד למדינה פלסטינית, אתה מרוצה מהאיש? ממשרדי הממשלה? מאיך שהם מתנהלים? מהכלכלה? מהחינוך? מהרווחה? ממה בעצם אתה מרוצה בתפקוד של נתניהו מאז שחזר לראשות הממשלה, מלבד להיכנס בערבים? אני שואל בשיא הרצינות. ואני שואל בלי קשר לחלופות. נטו האיש ומי שהוא מינה, האם הדברים מנוהלים כהלכה. @Roma
עקרונית הוא צודק? מדהים כמה הרגילו את אזרחי ישראל להיות נתונים שמצב כזה שראש ממשלה כבר מי יודע כמה שנים לא נותן דין וחשבון לציבור. הריאיונות האחרונים של ביבי שלא לערוץ 14/גלי ישראל היו למיטב זכרוני לערוץ 12 ליונית לוי ו13 לאודי סגל, שגם במקרים האלה השפן בא בהפתעה כדי שלא יוכלו להתכונן. אף אחד מהראיונות האלה לא היה "מוטה והזוי" גם בעיניים הכי ביביסטיות. סתם תירוץ עלוב ושקרני. ואגב זה נחמד שהמצביעים שלו (שכפי שהוכח בשנה האחרונה יתמכו בו כמעט בכל מצב, אפילו כשתחת המשמרת שלו מתים בטרור אלפי יהודים, אז אני פחות מחזיק מדעתם בנושא) ואולי גם של הקואליציה שלו לא רואים צורך לראות אותו אי פעם מתעמת עם האמת, אבל הוא ראש ממשלה גם של החצי השני של העם. מעניין איך בארצות הברית היו מקבלים נשיא שמסרב להתראיין לאורך כל הקדנציה שלו ומסרב לעימות עם מועמדים אחרים. מאמין שהיו מזכירים בכל הזדמנות כמה הוא פחדן ולא מעבירים את זה לסדר היום.
הוא צודק בזה שראש ממשלה צריך לעבוד וראיונות שממילא הוא נותן תשובות לקוניות חסרי ערך. ברור שהייתי רוצה שראש ממשלה יענה על שאלות שקשורות לציבור אבל מה יש לי לצפות מראש ממשלה שממילא ישקר?
לא זכור לי שהתנגדתי אי פעם לכך שמישהו יקבל הגנה משפטית. זכותך לטנף על מי שאתה רוצה, בהחלט, ובכך גם להפגין את היותך מטונף.
ולכן כולם זכאים להגנה משפטית - שהיא תפקידו של עורך דין. אם עןרך דין מרגיש שהוא לא רוצה או מסוגל לייצג מישהו זה בסדר. אבל הרעיון שאנשים אחרים יקבעו לעורך דין את מי הוא לא צריך לייצג - ושאם הוא מסכים אז הוא לא בסדר וראוי לקללות - הוא הזוי.
גם נשיא ארצות הברית צריך לעבוד, לא פחות מראש ממשלת ישראל. ועדיין כל אחד מהם מוצא זמן להתראיין תוך כדי הקדנציות ובמסע הבחירות. ישקר בריאיון? את זה הציבור ישפוט, ותפקיד המראיין לעמת אותו עם השקרים. הוא מתחמק מריאיונות בדיוק כי הוא מפחד מזה. בריאיון בערוץ 14 או בנאום ידוע מראש אין מי שיעמת אותו.
שחיים בפסיכוזה של רק ביבי ורק לא ביבי אז עושים השלכות שלא מבוססות. מי אמר לך שאני מרוצה מהתפקוד של נתניהו או בחרתי בו? נתניהו מזמן צריך לסיים את דרכו הפוליטית רק שלא דרך סרבנות, הפגנות בזמן מלחמה ושאר השיטות המתועבות של הקפלניסטים. הוכיח ממזמן שהוא לא יודע למשול ואפילו לא לתת לאנשים תחתיו למשול אם הם רוצים. נתניהו סטאטוס קוו כבר אמרנו? מבחינתי הוא נכשל ברגע שלא העביר את הרפורמה, לא פיטר את גלנט והיועצת המשפטית ואפשר לסרבנות להיות כלי להפלות ממשלות (זה עוד יתנקם באופוזיציה שחגגו את המהלך שיגלו שגם הצד השני מסוגל לעשות זאת). ולגבי האנשים שהוא מינה ושרים הממשלה, אציין בהתחלה שזה תירוץ נכון אבל לא מתקבל. כל מהלך מנסים לחסום בכלים משפטים וגם היועצת, קשה לי לבוא בתלונות לשר שמנסה לעשות מהלכים ולא נותנים לו. וכן למנוע מדינה פלסטינית זה ערך חשוב עבורי לפחות. בעולם מושלם, סער\גנץ\ליברמן בממשלת החלומות שלי ונותנים קונטה לחרדים ואז קשה לסחוט את הממשלה אבל אנחנו לא נגיע לסיטואציה כזאת בשנים הקרובות וניאלץ לסבול ממשלות נסחטות על ידי מיעוטים. --- ואם כל המגרעות של נתניהו, אני לא צריך להתאבד עם לפיד בתור ראש ממשלה.
https://x.com/YinonMagal/status/1834134068365083075 סחטיין על הציבור שעדיין אדיש ומכיל את האירוע. מזמן הייתי יוצא ומלמד אותה איך פותחים ציר בצורה צבאית. לא צריך יותר משני גברים חסונים שמפנים אותם לצדדים ונותנים לתנועה לזרום, מספיק עם הטרור הזה. ולפעמים צריך להודות שאני חי באזור שקט ושלו מהמטורללים.
זה חשוב גם לי, וגם לרוב העם. אין ספק. אני פשוט לא חושב שלפיד או גנץ יקימו מדינה פלסטינית. וגם לא בנט או יוסי כהן או השד יודע מי יהיה ראש הממשלה הבא. יש מיליון דברים שהיועצת בכלל לא קשורה אליהם. היועצת לא מנעה מישראל כץ לעשות שמיים פתוחים למשל. אנחנו בדיונים על הרפורמה אבל מיליון דברים שלא קשורים לביטחון ולא קשורים למשפטים שפשוט נראים רע.
לפיד וגנץ לא יעשו? תגיד אתה רציני? הם לא יקימו הם ייכנעו לדרישה של האריס וגם הממשלה שלהם מורכבת מרוב שתומכים בפתרון הזה, ככה שאין להם באמת ברירה. בנט ויוסי כהן* אולי לא, מצד שני גם לא תהיה להם ממשלה בלי אנשים שרוצים אז זה לא רלוונטי. *מה הסיכוי שלו? אין לו מקום בליכוד, ואין סיבה שהוא יהיה ראש מפלגה בקרוב. אומנם תקדים בנט קיים לסחוט ראשות ממשלה אבל אופטימי שלא נראה שוב את המהלך המתועב הזה. וזאת התחלה טובה להבין שהיועצת המשפטית מסנדלת תהליכים והגיע הזמן לפטר אותה.
או שיקרה דבר הפוך, מכיוון שתהיה ממשלה שנתפסת פחות ימנית אז יהיה אפשר להיות אגרסיביים יותר. אתה לא יודע את זה. אין לגיטימציה בציבור למדינה פלסטינית והפוליטיקאים לא יילכו נגד הציבור. אנחנו לא בשנות התשעים. גם את זה אתה לא יודע. אם מישהו שהוא לא נתניהו מנצח בבחירות אז הליכוד יכול להתפורר. אני מתכוון ניצחון אמיתי, לא חלקיקי רוב בתמיכת הערבים.
גם את גירוש הגוש עשו בלי תמיכה ציבורית וזה היה ב-2005. אפילו את עסקת לפיד חיזבאללה עשו במחשכים. אז צר לי שאני לא אופטימי כמוך, יש כנראה ציבור שאין לו לגיטימציה למשול ויש ממשלות שהתקשורת משתפת אתן פעולה. ולגבי התמיכה בעם? אני עדיין מאמין שיש רוב שנגד מדינה פלסטינאית אבל זה לא רוב מוחלט ושאתה מתמודד מול קמפיינים ואנשי שיווק שהופכים זאת להיפרדות ושקרים נוספים אז גם לא קשה לשכנע את התמימים. בדיוק כמו גירוש הגוש ואוסלו. הפכו את הנרצחים לקורבנות השלום. קל למכור חלום במקום להכיר במציאות, אני לא מאשים את האופטימיסטים אבל אני נוטה להיות ראלי ואני מכיר היטב את הצד השני במשוואה. אני לא לוקח צ'אנסים בנושא הזה, אני כבר מנוסה. לגבי יוסי כהן, אני חושב שהציבור מאס בגנרלים ואנשי המוסד\שב"כ לשעבר. לא צופה לו הצלחה בלי ברכת הדרך של נתניהו בגוש האמוני\ימני ובצד השני של המפה יש מספיק שחקנים. הגוש האמוני לא יכול להפסיד בבחירות בצורה דרסטית. הציונות הדתית ובן גביר בהנחה שלא עושים פיצולים ושטויות זה באזורי ה12-15 מנדטים. החרדים עם יציבות 14-18 מנדטים. הליכוד כמו תמיד יישחק עם המספרים של 22-32. ואם יש משחקים במספרים בתוך המחנה, הסיכוי היחיד שמעברים את החרדים צד, אולי המנהגים חושבים לשקול את זה אבל בהחלט לא מצביעים ובוודאי לא הש"סניקים.