חיזבאללה הוכה שוק על ירך במלחמה, וכבר לא יוכל להכחיש: הוא הפסיד חיזבאללה הוכרע, הפסיד וירה 200-300 טילים וכתב"מים ביום. מפחד לחשוב אז מה זה חיזבאללה שלא הוכרע. פרופגנדה כמו ברוסיה.
העיתונאים במשבר רציני, במיוחד "המומחים" לענייני ערבים וצה"ל, מצד אחד יש חובה בביקורת על נתניהו והממשלה אבל צריכים להחמיא גם לצה"ל בשביל המידע שהם מקבלים. לכן מקבלים סיקור מטומטם ולא בפעם הראשונה. פשוט להעביר לכתבה הבאה.
לסגור את התאגיד בגלל דיעה שחטיבת החדשות שלו לא מאוזנת כמו שאמורה להיות .. עוד איכשהו אפשר להתווכח על הטיעון הזה. אבל לפחות שישאירו את המחלקה של התוכן שמייצרים עשרות תוכניות טובות לאורך השנים האחרונות בלי קשר לשמאל וימין. וכן, מבחינתי לא כל דבר במדינה הזאת נמדד באם הוא רווחי או לא. ערוץ 12 ו 13 הוכיחו כבר שאם יש תוכן שהוא ברמת הזבל אבל הוא מביא רייטינג הוא יהיה. אין לי ספק שאם גם ב 11 זה יהיה בן אדם פרטי שמתנהל רק על פי רווח והפסד נקבל תמונה דומה. תענוג להכנס ל VOD של כאן 11 ולא למצוא שם עשרות תוכניות ריאליטי.
יש מספיק איכויות גם בכבלים, סדרות מחו"ל, ערוץ דוקו, נשיונל ג'יאוגרפיק, ערוץ ההיסטוריה. לא צריך ערוץ ציבורי בשביל זה
https://x.com/ranboker/status/1861848969220927871 מבין כל הטיעונים להשארת התאגיד זה המטופש שבהם. מה שהיא בעצם אומרת זה שהערוץ שלה זה עבודה יזומה.
תחשוב עכשיו שאיפשהו בבית"ר עילית יושב בן אדם ומצדיק את מימון תלמידי הישיבות בכך שיש ערך גדול בלימוד תורה, שהתוכן שנלמד בכולל הוא הכל חוץ מ"זבל שמביא רייטינג" ושלא הכל צריך להימדד רק על פי רווח. מסכים? אם לא, מה ההצדקה שלך לכך שאותו אזרח יממן את השידור הציבורי למרות שאינו צורך אותו?
תחשוב שאדם מנהל ומממן לבדו משק בית. הוא מוציא כל חודש אלפי שקלים עבור פינוקים לאשתו (שמסרבת לעבוד, יש את בעלה שיממן אותה), והוא עצמו צנוע, והפינוק מהיחידים שלו על עצמו זה מנוי 80 שקל לנטפליקס בחודש. מגיע משבר כלכלי, אז אשתו מציעה לבטל לו את המנוי לנטפליקס. בו זמנית אשתו לא מוכנה לוותר על האלפי שקלים שמוציעים עבורה בחודש על חופשות ומסעדות. היא אפילו דורשת להגדיל את ההוצאה על פינוקים עבורה. היית רומז שאותו אדם צבוע, ושואל למה הנטפליקס שלו יותר חשוב מזה שאשתו תצא למסעדה כל ערב? אני בספק. סביר להניח שהיית מתאר את האישה כחסרת התחשבות, פרזיטית ועל גבול המשוגעת. * חשוב לציין שכל הניסיון לקיים דיון ענייני על סגירת התאגיד זה פשוט ליפול בספין של הממשלה. ברור שאין פה שום דבר ענייני בהחלטה הזאת, ואני בטוח שכל משתמש פה מההכי קפלניסט עד הכי ביביסט יכול להסכים שאם התאגיד היה ביביסטי לטעם הממשלה אז בחיים לא היו מציעים לסגור אותו. ברור גם שיש פה ניסיון להפחיד עיתונאים, ובעיניי גם ברור שהתזמון הוא לא מקרי ומדובר בספין כדי להסיח את הדעת מהפסקת האש בצפון.
שאני אבין, הנמשל זה כאילו ציבור העובדים? כי לפי טבלת הרייטינג רובם המוחלט לא רואים את כאן. וההשוואה בין כאן לישיבות היא שגויה מהיסוד. הישיבות ממומנות בהחלטת ממשלה על פי הסכמים קואליציונים, ככה עובדת הדמוקרטיה. כאן לא ממומן בהחלטת ממשלה והיא לא רוצה לממן אותו יותר, איפה כתוב שהיא חייבת?
דוגמה נהדרת. לאישה יש לברג׳ כלשהו על האיש אם היא מרשה לעצמה להתנהג ככה והאיש כנראה מבין את זה ולכן כל הסיטואציה מתאפשרת. לחרדים יש לברג׳ על הציבור החילוני. אם אתה רוצה לשנות את המציאות הזו מה שאתה צריך לעשות זה להתארגן על 17 מנדטים שיתמקדו רק בזה (ולא בביבי, כיבוש, עוד ביבי, טייקונים, עוד ביבי, אל תגעו בתאגיד, וכמובן ביבי לסיום). אחר כך אני אאחל לך המון בהצלחה במו"מ הקואליציוני (באמת, מכל הלב ובלי גרם של ציניות). עד שזה יקרה, כן, אני בעד לקצץ בהוצאות ממשלתיות בלתי נחוצות שלא יביאו לקריסת הממשלה ולעוד לופ בחירות אינסופי. ממה שהבנתי, מדובר בהפרטת התאגיד ולא בסגירה שלו. כלומר, התוכן האנטי-ביביסטי יישאר, פשוט לא אתה ואני נממן אותו.
א. תלוי מה העלות ולכמה אנשים היא תורמת. ב'. כפועל יוצא מסעיף א', אתה יכול לנהל דיון בממשלה אם זה שווה / מצדיק או לא מצדיק. ל VOD של כאן 11 יש מעל 2 מיליון צפיות . אתה יכול לבחור אם זה מצדיק השקעה כלשהי של המדינה ואם כן כמה. אולי צריך לממן רק חצי מהעלות, לא יודע. אבל לסגור הכל כי זה לא רווחי למדינה זה טיעון שאפשר לעשות לעוד הרבה מאוד תחומים שלאו דווקא ריווחיים אבל המדינה החליטה שכן חשוב לממן אותם. אגב, בוא לא מדובר כאן בסכומים מטורפים. בינינו. אם המדינה היתה רוצה למצוא פיתרון היא היתה מוצאת באיזו הגדלה של משרד התרבות או תקציב הקולנוע או אנאערף. ואני דרך לא חושב שיש משהו אחד שחושב שנניח האחד הגדול זאת תוכנית תרבות שמעבירה מסר / תוכנית דרמה מותחת/ עלילה או משהו שיהיה מבקר שיוכל להגיד שיש בה משהו אחר חוץ מזבל.