יש מילואימניק שנחקר ונשלח למעצר בית(ואולי אף הוגש כתב אישום, לא יודע איפה זה עומד כרגע) כי לקח וסט ומחסניות של חייל שנהרג ב7.10. על מנת להילחם במחבלים ולהדוף את המתקפה הקשה, כן? אבל יש כאלה עם דם כחול. פתאום זה "לא מעניין".
https://x.com/Israel_Ziv1957/status/1867191673073049945 ״השהייה שם תפריע לבנייה העצמאית של סוריה החדשה״
אפילו לחבר׳ה ברדיו חיפה יש יותר אינטגריטי מלכתבים צבאיים https://x.com/guyzo/status/1868379645462376484
זה קיצוץ חלקי בלבד. התקציב עדיין יעמוד על 500 מיליון שקל, מה שמעלה שאלות אם הרפורמה באמת נועדה לחסוך כסף או שלקרעי מפריע ביקורת נגד הממשלה(זאת שאלה רטורית כמובן). אני כידוע הראשון שהתנגד לתואם 12/13 במימון המדינה, אבל אם הולכים על שוק חופשי אז עד הסוף. אני לא חושב למשל שאני צריך לממן את קופה ראשית, אם זה סיטקום כל כך מצליח אז שהערוצים המסחריים יממנו אותו. הימור שלי? קרעי לא יסגור כלום
יותר מתכנית ריאליטי, אבל זה לא העניין כי זה לא רק קופה ראשית, אלא אינספור תכניות, שמרביתן לא מוצלחות כמו קופה. למשל דוח רולניק שעלתה מיליוני שקלים ולאף אחד אין מושג למה היה צריך את זה. או למשל חגיגת הבזבוזים במונדיאל ששלחו את כל הערוץ לשם. פתאום אתה רואה שם את טלי מורנו שלא יודעת כמה שחקנים יש בקבוצת כדורגל. יש אינספור דוגמאות. ברגע שזה כסף של מישהו אחר אתה מרשה לעצמך להיות הכי לארג׳ בעולם. הבעיה שלא את זה קרעי מנסה לפתור אלא דברים יותר אינטרסנטים.
קרעי מצא נושא לקבל עליו תשומת לב. נראה לי שהמטרה שלו מכל הקרקס הזה זה לדחוף עוד איזה איילה חסון לתאגיד. באופן אירוני זה הטיעון הטוב ביותר נגד מימון ציבורי של ערוץ במימון ציבורי. התערבות פוליטית בתכנים היא הרי בלתי נמנעת. לכן עדיף למנוע אותה מראש.
זאת הסיבה שעשו את הרפורמה בערוץ. קרעי רוצה להחזיר אותו לימי רשות השידור שראשי ממשלה היו ממנים את המנכ״ל. לא אופתע אם הם גם יסדרו לחבר ליכוד לנהל את הקרן להפקות מקור.
מצד אחד, אין שום דבר שמונע מערוץ 12/13 גם כן לייצר תוכן ישראלי איכותי. מצד שני, עובדתית זה לא קורה, או לפחות לא בכמות שכאן 11 עושים. תסתכל כמה צפיות יש ביוטיוב או באפליקציה של כאן 11 לתכנים שהם מייצרים.
אבל מספרים לי כמה שקופה ראשית זאת תכנית מצליחה וכולם רואים אותה ומצטטים אותה ומתחפשים לדמויות שלה בפורים. אז אם היא כזאת מצליחה 12 ו-13 אמורים לריב עליה לא? ואל תגיד לי שבערוצים המסחריים אין מקום לקומדיות. יש סברי מרנן, יש את התכנית הזאת עם עדי חבשוש. ארץ נהדרת כמובן.
אז נגיד שייקחו את קופה ראשית ועוד כמה דברים, אבל להרבה ממה שמשודר בכאן 11 - לרבות התכנים הדוקומנטריים - לא יימצא בית חדש. וקרעי? נו, רוצה לסגור את החדשות ואת הערוץ הערבי. כמה מפתיע.