מיכל פעילן, בחיי שחשבתי היא דמות בדיונית מהטוויטר. מהסגנון של מיכל אגמון בצד השני. יכולה בכיף להתמודד על דוברת החמאס, אבו פעילן.
https://x.com/YinonMagal/status/1892687770360877270 זה משהו שאני צועק פה כבר שנה שלמה והנה מגיע ישראל זיו, שרחוק מלהיות ביביסט, ואומר את זה(אמנם דיבר על גלנט אבל הדברים נכונים באותה מידה לגבי נתניהו). אני אחזור, לצה"ל אין מיליון חיילים, הוא לא יכול לשים חטיבה בכל חור. אתה בוחר איזה זירות לתעדף לפי תרחישי הייחוס. התפקיד של ראש ממשלה הוא לפעול לפי אותם תרחישי ייחוס. בשישי לאוקטובר לא היה שום תרחיש ייחוס של פלישת אלפי נוחבות לישראל, מי שאשם בזה זאת מערכת הביטחון. להאשים את נתניהו בשביעי באוקטובר זה כמו להאשים את ג'ורג' בוש בפיגועי התאומים או את רוזוולט בפרל הארבור.
ואמרנו מיליון פעם: נתניהו לא אחראי נקודתית לכך שמה שקרה ב-7 באוקטובר קרה ב-7 באוקטובר. הוא אחראי לכך שברצועת עזה התבסס והתעצם (בידיעתו ואף בתמיכתו) גורם שיכול היה לבצע את 7 באוקטובר, וןלא משנה באיזה יום זה היה קורה.
כמו שאמרתי, התפקיד של ראש ממשלה הוא לפעול לפי איומי היחוס, לא להמציא אותם ממוחו הקודח. צה״ל לא הציג שום איום של פלישה המונית. איומי היחוס של חמאס היו שניים-1.הטילים. 2.הפעלת טרור באיו״ש. לזה ישראל נערכה כראוי. על אותו משקל אפשר להאשים את רוזוולט שהוא לא תקף את יפן לפני פרל הרבור. אתה כותב ״ולא משנה באיזה יום זה היה קורה״. אתה צודק, אם זה לא היה קורה בשביעי באוקטובר זה היה יכול לקרות ביום אחר, בדיוק כמו שאם זה לא היה קורה אצל ביבי זה היה יכול לקרות אצל לפיד או גנץ.
אתה מסרב להפריד בין מה שוועדת חקירה אמורה לברר לגבי תפקוד ראש הממשלה לבין מה שהבוחר אמור להבין. ביב, בנוסף לליקויים מוסריים, עוד פעם הראה שהוא לא מספיק חכם בשביל התפקיד. ותוסיף לזה את הזרמת הסיוע לחמאס אחרי השבעה באוקטובר. הדיון נהיה מיותר.
נכון. ולכן טקטית - האשמה על 7 באוקטובר היא על הצבא והמודיעין. אסטרטגית, זה על מי שהיה אחראי, אפשר ואף עודד את ההתבססות של חמאס. כלומר, יש מספיק אשמה לכל הצדדים.
אז אורי משגב וברק רביד יימח שמם, נתפסו בפעם המי יודע כמה בשקר עלוב. נותר רק לקוות שיחוו סבל לשארית חייהם, "עיתונאים".
מה מונע ממך לחשוב שמי שמעריץ אותם לא צואה אנושית? כל מי שמעריץ פוליטיקאי או אנשי תקשורת שעוסקים בכך יש לו בעיה קשה. אני בוחר להתעלם במרחב הווירטואלי במציאות אני לא נותן לאנשים מסוגם מטר אבל למזלי במציאות הם הרבים יותר נחבאים אל הכלים.