https://x.com/PhoenixReinhell/status/1893263389532525017 המדינה הזאת היא נס גלוי שרואים מי היו הלשעברים ומה יוצא להם מהפה.
הקטע הזה של לקרוא לחמאס "מפלצות" או "נאצים" עושה בוודאי נעים בבטן לאנשים, אבל אין לזה שום משמעות. התחושה שלי היא שאנשים - החל במגישים הבכירים - יושבים באולפני הטלוויזיה ועושים את זה כדי לצאת "טוב" בעיני הציבור.
הנאצים חשבו שהגזע שלהם הוא העליון ושכל השאר נחותים. האם זהו המקרה הנ"ל? הרעיון של רצח יהודים הוא רק היבט אחד. אבל נעזוב את זה, כי זה ממש לא העניין וכנראה שהחמצת את האישיו
הם רוצים שלא תהיה קיים אבל מוכנים להתפשר על לסלק אותך מכאן באלימות. אם זה לא נאצים לא יודע מה זה נאצים
אני חושב שהיסטורית, עדיף לשמור על הפרדה ולא להשוות אף אחד לנאצים. הנאצים היו הנאצים, וחמאס הם נבלות רצחניות עם אידיאולוגיות אחרות (ושוב, לא הכל מתחיל ונגמר ביהודים - אצל הנאצים זה היה הרבה מעבר לכך). אבל שוב, זה ממש לא האישיו. מי שמרגיש טוב כשהוא מוסיף משהו לחמאס - "הארגון הנאצי הזה" "הארגון המתועב הזה" - וכל שאר השטויות האלה, שיהיה לו בכיף... לי זה סתם נראה כמו בזבוז של חמצן שנועד לגרום לאנשים להרגיש טוב עם עצמם ולאנשים באולפני טלוויזיה להדגיש את הפטריוטיות שלהם לקהל.
זה לא משנה איך נקרא להם, מה שמשנה זה אם זה יש או אין לנו תודעת אויב. בהתחשב בכך שבמציאות יש אויבים רבים, מוצהרים, שניסו ועודם מנסים להרוג כל יהודי שיצליחו לשים עליו את היד, או לחטוף ולהתעלל במשפחות ובאומה שלמה שלה יש, בניגוד לאותם אויבים, קדושה לערך הבסיסי ביותר חיים, לחיות ללא תודעת אויב זה לחיות בבועה ולא במציאות. אנשים שאין להם תודעת אויב חיים בהדחקה, או מנסים לשכמע את עצמם שמדובר בקורבנות של הנסיבות ולא בתרבות מפגרת שרק אנשים אכזרים אלימים יכולים לתפוס את ההגה. אבל הם מיעוט זניח, בוודאי אחרי ה-7 באוקטובר, ובעיני גם לפני.
מי שהתחיל עם זה היה אלמוג בוקר, תושב העוטף. לא נראה לי שהוא עשה את זה כדי להדגיש את הפטריוטיות שלו. ההשוואה לנאצים היא ברמת האנטישמיות והרוע. זה שיש הבדלים בניואנס זה לא רלבנטי לי כיהודי. גם בין חמאס לג׳יאד האיסלמי יש הבדלים בניואנס, נו ו…?
כמי שהיה ברצועת עזה ובעוטף, כנראה שנאצים זאת מחמאה עבורם. מי שחושב שאם נעבור לאוגנדה הם לא ירדפו אותנו טועה ובגדול. אפשר להתקדם, את הראשונים השמידו בחוכמה, גם את הדור ההמשך צריך להשמיד. לפעמים הדברים עד כדי כך פשוטים. נעמי שמר ז"ל: "הערבים אוהבים את הרצח שלהם חם, לח ומהביל, ואם אי פעם יהיה להם חופש להגשים את עצמם, אנחנו נתגעגע לגזים הטובים והסטריליים של הגרמנים"
אני חושב שחשוב להפריד בין נאציים אמיתיים לכל מה שלא. לדעתי זה לא עושה כבוד לזכרון השואה , אבל אולי יש לי אופי של זקן נרגן. יחד עם זאת, אני מסכים עם נעמי שמר - בלא מעט מובנים הפלסטינים גרועים מהנאצים. גם להגיד חמאס כל הזמן זה לא רלוונטי. כי זה כל הפלסטינים. אני עדיין מחפש לראות איזה פלסטיני רוצה באמת לחיות איתנו בדו קיום כלשהו. פלסטינים הם האויב. נקודה סוף.
ההסדר המדיני שאני חשבתי עליו אף פעם לא היה איתם, אלא יותר עם קואליציה שתעזור לכפות עליהם שלטון זר. כך או אחרת נצטרך איזשהי משילות מתישהו. באקלים של היום פתרון של שלטון זר וגירוש הרריים ריאלים באותה מידה. בין שתי האופציות הללו אני כבר מעדיף גירוש. אז אם צריך לבחור בין פנטזיה לפנטזיה…