תקשורת או תשקורת?

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Gass12, Nov 25, 2016.

1. DRORIKO Member

סרט שנערך ב-2012 שבו מראיינים את כל ראשי השב"כ לשעבר ובין היתר הם מסבירים איך הם שינו את כל תפיסת העולם שלהם וזזו שמאלה במפה הפוליטית. אברהם שלום ממש אומר מפורשות שאתה נכנס לשב"כ ימני ויוצא שמאלני. אני לא יודע אם זה בגלל דברים לא מוסריים ששב"כ עושה, רצון למצוא חן בעיני התקשורת או השפעות אמריקאיות, אבל בשורה התחתונה כולם הפכו לאנשי שמאל. היוצא מן הכלל זה אבי דיכטר שגם בסרט מוצג בתור החריג. לא מן הנמנע שדברים כאלה קורים גם בצבא ובמשטרה. בסופו של יום אתה מוצא את כל יוצאי מערכות הביטחון מתפקדים במפלגות שמאל. זה כבר מעבר ל"ביבי קקה" הם ממש מחזיקים בתפיסת עולם שמאלנית. הם נגד ביבי כי הוא המנהיג של המחנה הנגדי.

2. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגיוני שראשי מערכות הבטחון שמקריבים את כל חייהם למען הגנה על אזרחי ישראל יהיו נגד האדם הכי מסוכן לאזרחי ישראל.

3. DRORIKO Member

הם לא היו נגד סינוואר

טל. likes this.
  4. טל. Member

הם שונאים את ביבי יותר ממה שהם אוהבים את הילדים שלהם.
    ממש ככה.

עוד לפני שזה עצוב. עוד לפני שזה מסוכן. -רק תחשוב כמה זה מגוחך.

אבל יש צד חיובי. אני כל הזמן אומר את זה.
    הרי ביבי בבחירות הבאות עף מפה.
    ואחריו יעופו כל אלו הזומבים גם.

או לפחות רובם.

-לא רק בהנהגה. ובעמדות מפתח... גם בעם.
    הם פשוט חייבים לסמן על זה וי לפני שהם מתחפפים. כבר הלכו רחוק מידי כדי לוותר עכשיו.
    אחרי שביבי יתחפף הם עולים על המטוס.

אין להם מה לחפש פה אחרי שביבי ילך.

אלו מהם שלא יתחפפו אחרי שביבי יעוף, יתחפפו אחרי ה שביעי לאוקטובר הבא.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרוריקו, שמאלנים היו במדינה תמיד, גם בשנים שבהן הימין היה בשלטון, ועדיין לא ראינו דבר שדומה לזה. תהום פעורה בין להיות שמאלן לבין יציאה כל כך בוטה נגד ראש ממשלה - ולא על ענייני מדיניות - דבר שעשו בשנים האחרונות כמה ראשי שב"כ וראש מוסד אחד לפחות (דגן). יש הבדל עצום בין להיות שמאלן לבין להיות שוטר (אלשיך) שמעורב בתפירת תיקים לראש ממשלה ובין להיות שמאלן לבין להיות משפטן (מנדלבליט) שמעורב בתפירת תיקים לראש הממשלה - כפי שנטען על ידי תומכי נתניהו.

לפי התיאוריה של תומכי נתניהו, מהמערכות הללו לא יוצאים "שמאל" אלא יוצאים נוכלים ומושחתים שמוכנים להפיל את נתניהו בכל מחיר. אתה באמת מאמין בזה? כולם - גם כאלה שבאים מהימין - הפכו לכאלה? זה לא קשור לנתניהו, לא קשור למה שהוא עשה, לא קשור למה שהם ראו בעבודתם איתו - זה רק הם?

6. DRORIKO Member

כששמיר היה ראש ממשלה הייתי ילד קטן וכשבגין היה ראש ממשלה עוד לא נולדתי אז אני לא יכול להגיד לך מה היתה מערכת היחסים בינם לבין ראשי מערכת הביטחון, הידע ההיסטורי שלי הוא לא עד כדי כך גדול. אני כן יודע שבתקופת בגין הרמטכל היה רפול שהיה ימני בעצמו, אז אני לא חושב שהיו להם בעיות בתקשורת. הסיפור פה זה לא ביבי, הסיפור פה שרוב יוצאי מערכות הביטחון הם אנשי שמאל. תשמע את עמי איילון ואת דני יתום ואת גבי אשכנזי ואת יובל דיסקין ואת תמיר פרדו, הם כולם תומכים מובהקים במדינה פלסטינית. פרדו אפילו טען שישראל היא מדינת אפרטהייד. אז להגיד שהם נגד ביבי רק כי הם לא הסתדרו איתו זה להראות במקרה הטוב רק חצי מהתמונה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואו, כמה עיוותים.

קודם כל, אתה כותב ש"הסיפור פה זה שרוב יוצאי מערכות הביטחון הם אנשי שמאל". לא, זה לא סיפור, אלא אם שמאל זו מילת גנאי וזה לא בסדר להיות איש שמאל.

שנית, זה שאתה שמאל וזה שאתה תומך במדינה פלסטינית לא אומר שאתה הופך לאדם משוחת שמוכן ללכת רחוק מאוד, ברמות עבירה על החוק, רק כדי להפיל את נתניהו. ובשביל מה בעצם? בשביל התקווה שבמקומו יעלה איש שמאל ותקום מדינה פלסטינית, או משהו כזה? ממש...

שלישית, אני ממש לא אומר שהם "לא הסתדרו איתו". אני אומר שהם ראו וחוו דברים. ושוב, זה שב"כ, זה המוסד, זה מנדלבליט, זה אלשיך. אתה בעצם אומר שהבעיה היא בהם, ולא בביבי. זה נראה לך הגיוני?

המציאות היא שבמשך 60 שנה, לרבות בכהונה הראשונה של נתניהו, לא ראינו שום דבר שדומה לזה. אני בטוח שהיו אי הסכמות וחיכוכים בין ראשי ממשלה לבין ראשי מערכת הביטחון. אבל איכשהו, דווקא אצל נתניהו הכל מידרדר לרמות הללו וכל כך הרבה אנשים שעבדו איתו יוצאים נגדו - גם מעבר לאנשים שציינתי. זה לא הוא, זה הם...

8. DRORIKO Member

זה ועוד איך הסיפור

N12 - דגן: להשלים עם מדינה פלסטינית

"ישראל בדרך להיות מדינה דו-לאומית" - וואלה חדשות

ראש המוסד לשעבר בריאיון בחו"ל: ישראל מנהלת משטר אפרטהייד

אם אתה חושב שלעויינות של הלשעברים אין קשר לימין ושמאל אז או שאתה מנסה לשקר אותי או שאתה מנסה לשקר את עצמך. בכל מקרה זה לא קשור ל"דברים שהם חוו וראו".

9. DRORIKO Member

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואלה, אז זה לא קשור להתנהלות של נתניהו? זה הכל דעות פוליטיות? עניין של ימין ושמאל? גם אלשיך? גם מנדלבליט? גם ישראל חסון, סגן ראש השב"כ לשעבר שדיבר נגדו הערב בכאן 11, ואי אפשר לומר שהוא איש שמאל? תפרו לו תיקים, נהגו בחוסר ממלכתיות מוחלט כשיצאו ככה נגד ראש ממשלה - והכל פשוט בגלל שיש להם דעות פוליטיות אחרות?

וכל הפוליטיקאים שנטשו אותו, וכל אנשי הלשכה שנטשו אותו? הכל ימין ושמאל?

כמה עיוור אפשר להיות?

LFC-Gerrard1 likes this.
  11. DRORIKO Member

ישראל חסון לא איש שמאל, אבל הוא כן מדבר בתור איש שב"כ לשעבר שמגן על ה"חברים שלו לקבוצה". אגב עד ההתנגשות בין נתניהו לבר לא שמעתי את חסון מעביר ביקורת על נתניהו, רק עכשיו פתאום הוא התחיל להתלהם נגדו. שיהיה בריא.

אם כבר ראיונות מהערב של אנשי שב"כ, אז יצא לי לראות ראיון עם עמי איילון. הוא עלה לשידור בתור הסניגור של ארגמן, וגם מעיד שהוא חבר קרוב שלו, כמובן שגם תקף ללא הרף את נתניהו, אבל מה שמעניין זה שמבלי שהוא שם לב הוא פלט שלראשי שב"כ אסור להוציא החוצה לציבור דברים אישיים על ראשי ממשלה, אחרי זה הוא סייג את עצמו ואמר ש"בעולם מתוקן לארגמן אסור היה לאיים על ראש הממשלה, אבל בעולם שבו ראש ממשלה מואשם בפלילים זה מותר"(לא זה עדיין לא מותר).

12. טל. Member

תבין דרוריקו. הם לא שולטים בזה.

זה כמו חתול שרואה עכבר.

13. VAR Member

אתה יוצא מנקודת הנחה יותר מידי אופטימית שיש מקומות בעולם שאשכרה יקבלו את החמוצים האלה.

DRORIKO likes this.
  14. DRORIKO Member

אם היו הם מזמן היו עפים מפה

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז חסון נאמן יותר ל"חברים לקבוצה" מכפי שהוא למה שהוא באמת חושב או למדינה?

ואני עדיין מחכה להסבר על אלשיך, על מנדלבליט, על כל מיני אנשי לשכה כמו יואב הורוביץ. איך יש הסבר שמכתים את ההתנהלות של כולם במקום שתהיה הכרה בכך שאם לרבים כל כך, בתפקידים שונים כל כך, יש בעיה עם נתניהו - אז הבעיה היא בנתניהו?

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 1, Guests: 20)

1. טל.