1-1 מאכזב מול קפריסין, עכשיו הצרפתים מגיעים...

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏25/3/03.

1. AFC Member

סורי שגיא, התכוונתי לבורנינג סויל.

בכל מקרה, למי שאמר שהנבחרת נראית כמו מכבי חיפה - לא יודע, אולי כי המקום האחרון שבו גרנט אימן זה מכבי חיפה, ו-7 שחקנים מתוך 11 שחקנים הם שחקני מכבי חיפה? ו-2 ממכבי ת"א, עוד מקום שבו גרנט אימן?
    אני רק רוצה לראות מי יגיד שגרנט לא מזמן את כל החברים שלו. פשוט בושה.

טל בן-חיים פשוט מוכיח פעם אחרי פעם את כל מה שאמרתי על הכישלון הצעיר - הזאטוט הקטן לא שווה חצי מהתהילה שלו. לא מספיק השכונה שהאדיוט עושה בקבוצה שלו, גם הוא הורס לנו את הנבחרת. שחקן כל כך פאתטי ומפגר לא ראיתי מאז ימי סטוינובסקי המהולל.

אבל הסיפור הגדול היה וואליד באדיר. מישהו מוכן להסביר לי איך לעזאזל אפשר להחמיץ מהמצב שהוא היה בו אתמול? והיכן הוא היה בכל המשחק, מלבד ההחמצה?

בכל מקרה, האשם, כפי שאמרתי - הוא אברם גרנט. אל תגידו שלא אמרתי. האדם הזה יוליך את הנבחרת שלנו לאבדון. לשאול. לעולם התחתון. למקום ה-100 בדירוג פיפ"א. איך הוא מזמן את אלון חרזי? אז אם נזרוק שניה את כל הבולשיט על ניסיון (כי אחרת לא היו מזמנים את טל בן-חיים, וחוץ מזה כל נבחרת תינוקות מסוגלת לנצח את קפריסין החלשה), חרזי לדעתי, מלבד שני הליצנים הנ"ל ודודו אוואט, היה השחקן הגרוע בנבחרת. פשוט בושה, הבעיטה שלו בסביבת הדקה ה-20. איזה מן שחקן בועט בעיטה כל כך רשלנית?

מה עם הזימון של קייסי? וזנדברג (מחטיאן כרוני)? ובנאדו? ו-אוואט??? חברים שלו ממכבי חיפה!! ביזיון!! אחרת איזו סיבה יש לדודו אוואט להיות בנבחרת? ניסיון אירופאי עשיר????

גרנט עושה קומבינות והורס את הנבחרת. חרא של מאמן.

אברם גרנט - תתפטר!!!

2. Don p1 Member

בני אני רואה שהזמן ליד אוהדי בית"ר השפיע עליך לרעה..
    המאמן סה"כ עשה תיקו בחוץ וכבר לצעוק לו להתפטר..כך לדעתך נבחרת ישראל תראה יותר טוב במוקדמות?...לא חושב

3. AFC Member

כן. עם משחק כזה אין תקווה בכלל!!

מי זאת קפריסין בכלל? ראית את הנבחרת שהתקשורת היללה כל כך על המגרש אתמול?

משחק כל כך גרוע, זימונים כל כך תמוהים... מוכרחים לפטר אותו עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מדי. איזה מזל יש לבחור, שיחד עם משחקי הידידות קיבל את הבית הכי קל במוקדמות. אני מת שנעלה ליורו 2004, כדי שהתבוסות שנחטוף שם יעיפו את גרנט.

4. Don p1 Member

אמממ....קצת מאוחר מידי
    חוץ מזה שלגרנט מגיע תקןפת זמן להוכיח את עצמו, ועל משחק אחד רע אתה לא מפטר מאמן כמו שעל משחק טוב אחד עדיף לא לשבח יותר מידי..
    לגרנט יש תקופה של שנה וחצי להוכיח את עצמו, ימים יגידו אם הצליח או כשל..

אבל לפחות בנתיים מגיע לה היזדמנות, כי הוא היחידי היום בעולם(ואני לא מגזים) שיכול לקחת את הנבחרת הזאת ליורו 2004 מפעת הסיבות..

5. burning soil Member

יאללה אני לא מבין מה הבעיה עם הזימונים,אבל בטוח שיש כאן אוהדים בכיינים ולא מציאותים,
    תסבירו לי איזה בלם אחורי הייתם מזמנים במקום בן חיים שברומר,וגרשון פצועים??
    תנו לגרנט לסיים את הטורניר, הוא בקושי התחיל אותו וכבר חלקכם קופצים למסקנות? ומבקרים אותו??
    תנו לו צ'אנס המצב הוא לא אידיאלי,בלי משחקי בית,בלי איל ברקוביץ',וצריך לזכור שחילופי דורות זה לא קל,קחו כדוגמא את צרפת במונדיאל וקצת אחריו,ואת ברזיל במוקדמות של המונדיאל,תנו לגרנט לעבור את הטורניר הזה,וזה לא יהיה סוף העולם אם לא נעלה ליורו 2004,הדור הזה כשל,ועכשיו צריך להכין את הדור הבא,אני מאמין שאם יתנו לגרנט לעבוד בשקט,אני בטוח שיש סיכוי לעלות למונדיאל 2006,עם הדור הצעיר והכשרוני שיש,חשוב להזכיר שיש עוד משחקים נגד קפריסין,סלובניה,ומלטה שהן היריבות העיקריות ולא צרפת.

6. שגיא Guest

טוב, אחרי שהתלוננו (בצדק), בכינו על הזימונים (בצדק), קטלנו את הנבחרת (בצדק), ובני התנצל בפני (בצדק מאוד), אפשר לעבור ליריבה הבאה של נבחרת ישראל, ביום רביעי, אחד המשחקים הקלים ביותר שיכולנו לבקש בזמן כזה, מגיע לפאלרמו נבחרת צרפת החובבנית.

גרנט הודיע שיהיו מספר שינויים, ויודעים מה? אני עוד יותר חושש מהשינויים, כי על הספסל אין שחקנים יותר טובים.
    רק בניון יכול לשחק בהרכב, אבל מה? הוא פצוע ובספק גדול למשחק, התקווה האחרונה גם נמוגה.
    רביבו ערך רק חצי אימון, ועם היכולת שלו, אולי זה עדיף. בכל אופן, אם נפתח במערך של שלושה בלמים מול צפרת הם יפוררו אותנו לחתיכות קטנות. הרי כל הזמן נהיה למטה, ולצרפתים לא תהיה בעיה לפרק את הבונקר הזה, דבר שייתן לנו איזה חמש חתיכות בראש, שמהן יהיה קשה להתאושש.
    אני הייתי מצפה לראות במשחק מול צרפת משחק עם 4 שחקני הגנה, שני בלמים ושני מגינים, וגם משחק עם חלוץ טבעי, הולצמן או תורג'מן, מי שזה לא יהיה, כי אי אפשר לשחק עם קשר בתור חלוץ, כמה שלא תרצה הוא יחזור לעמדה שהוא רגיל אליה, מעט מאחור וככה אין חלוץ ואפילו אין לנו סיכוי קלוש להגיע למצבים מסוכנים, אם מול קפריסין הגענו לשניים וחצי מצבים, מול צרפת לא נעבור את החצי. תורג'מן שחקן בעל חוש, הוא חלוץ, חלוץ חוד, שים אותו בהרכב, אין לנו גם ככה מה להפסיד, חלוץ לא צריך טכניקה בשמיים, הוא צריך לכבוש, ותורג'מן עושה את לאחרונה, אז תן לו לשחק.

משום מה יש לי תחושה שאפילו חלק קטן מהרצונות שלי לא יתגשמו ובטח נראה הרכב דומה לזה שהתבזה בקפריסין.
    אז בקפריסין זה אולי הספיק לתיקו (מגעיל ביותר), אבל מול צרפת? אני רק מפחד, שלא יעלה לי בראש המשחק האחרון של נילסן מול נבחרת גרמניה...
    הם הולכים לפרק, לקטוש, לטחון, לרמוס, לדרוס, לחדור, להשפיל ולהביס אותנו, הצרפתים האלה...

תגובות שלכם על המשחק הקרב.....

7. AFC Member

כשאני רואה את הנבחרת שלנו, אני משקשק מפחד מהתחושה שטל בן-חיים יהיה זה שיופקד על תיירי הנרי, או בנאדו על טרזגה...

אברם גרנט כנראה באמת לקח ללב את כל הביקורת המוצדקת שכולם שפכו עליו, וסוף סוף נוהג בהיגיון כשאמר שישחק עם 2 בלמים (למרות שאין לדעת אם הוא אכן יעשה זאת). בכל מקרה, אני חושב שעם הסגל הזה אין לנו שום סיכוי, ההגנה והשוער פשוט מעוררי רחמים, שלא לדבר על ההתקפה (וואליד באדיר, רביבו, זנדברג). בכלל, לדעתי המערך לא ממש ישנה, לנבחרת הזאת יש את המנטליות של גרנט בכל מקום שהיה בו - הגנה.

עוד בעיה חמורה ביותר היא ההגנה של צרפת - ההגנה המסכנה שכללה את לבוף ודסאי כעת איננה!! כעת עלינו להתמודד מול וויליאם גאלאס המצוין ומיקאל סילבסטרה, אמנם ממש רחוק מבלם ברמה עולמית ומגן שמאלי בכלל, אבל בלם באמת טוב מאד. בארטז השתפר מאד מאז כל הטעויות המצחיקות שלו, טוראם כרגיל יהיה מגן ימני וליזארזו מגן שמאלי.

נבחרת צרפת, עם המאמן החדש סנטיני, היא ככל הנראה הנבחרת הטובה בעולם לאורח הכושר הלקוי של איטליה, ברזיל שלא מצליחה להתאושש מעזיבת סקולארי, אנגליה שלא מצליחה להתרומם מעל סכום חלקיה וספרד הבינונית. אוי גרנט האדיוט, אם היינו מנצחים בקפריסין לא היינו צריכים לקוות לניצחון ישראלי שלא יהיה.

8. Don p1 Member

אמממ...אם מישהו חושב שהיסטוריה תחזור על עצמה טועה..ולצערי הרב בגדול

אני ראיתי את נבחרת צרפת מול מלטה ביום שבת, ונכון שמלטה קבוצה חלשה ולא יכולה להוות יריב שקול לצרפת, אבל המשחק של הצרפתים היה כל כך מאורגן וכל כך שאף למושלם שמפחיד אותי לחשוב מה יקרה ביום רביעי.

הביעה מתחילה מהקישור, אין מי שישמור על זידאן, הרי לא בנין ואבוקסיס יכולים לנוע איתו לכל מקום וזידאן ירקוד לידם באין מפריע, באדיר נתן משחק חלש ולא נראה שיפתח מול צרפת...זה הבעיה הראשונה.
    הבעיה השניה היא החלוצים של צרפת, איר פארנס אפשר לקרוא להם, מהירות החלוצים של צרפת הוא משהו מיוחד ויהיה קשה מאוד לנבחרת שלנו להתמודד איתו.

למזלנו בעיה אחת ירדה, וזה רובר פירס שפצוע ולא נסבול מהגיחות שלו באגפים..

9. burning soil Member

AFC תענה לי,איזה בלם אחורי היית מציב במקום בן-חיים כששמעון גרשון,וגדי ברומר פצועים?
    לדעתי צריך לפתוח עם קישור מעובה,חשוב לפתוח עם אבוקסיס בגלל שהוא מקנה שקט יחסי במרכז השדה,הוא יודע להחזיק כדור להתקיף ולהגן,שני שחקני הכנף(רביבו,זנדברג) צריכים לחדור יותר למרכז ולעזור לאפק בחוד,ככה צריך לשחק לדעתי.

10. קופירוק Member

דבר ראשון, באמת אין מה לעשות, אלא הבלמים הכי טובים שגרנט יכול להשיג כרגע וכל מה שצריך עכשיו זה לנסות להוציא מכל אחד מהם את המיטב. אני לא חושב שזה כל כך שגוי לשחק עם שלושה בלמים כאשר שניים מהם שומרים אישית את הנרי וטרזגה והשלישי קצת יותר קידמי... אבל אין לנו בנבחרת שלושה בלמים טבעיים בעלי ניסיון אז כנראה שאברהם גרנט ייאלץ לשחק עם שני בלמים- בנאדו וטל בן-חיים. דבר שני אני חושב שגרנט צריך לפתוח עם ההרכב הכי ברור והכי צפוי ולא לנסות לגלות כישרונות חדשים או לפתח את דור העתיד. בהצלחה, אני נוסע מחר לטיול שנתי ולא אראה את המשחק אז תודה ולהתראות.

11. Ilan Member

כוסמעק אז את מי תשים במקום בנאדו? כחילה? נו באמת ... תפסיק להיות כ"כ מצחיק...
    בקשר לאוואט, דווקא הוא היה טוב נגד קפריסין למה אתה לא מסוגל לתת פידבק חיובי גם מתי שצריך?

12. שגיא Guest

עם כל הכבוד לקפריסאים (שלמען האמת נעלם...), אוואט יצטרך יותר מהופעה מושלמת על מנת להציל את ישראל, ככה שזה בכלל לא פונקציה...

אתה רק מסתכל על השחקנים, על הסגל, על השחקנים הפצועים ואלה שמחליפים אותם, ואתה מתחיל לשקשק...
    עם הנבחרת הצעירה שלנו, זה בטח גם יתבטא במשחק.

13. burning soil Member

לפחות יש כאן כמה נורמלים שחושבים בהיגיון!

14. Don p1 Member

בשביל לנצח את הצרפתים צריכים יותר מכל לקוות שהנבחרת הצרפתית תתפוס יום חלש, אז נוכל להשוות את הרמה, ובשביל לנצח נצטרך יום טוב של שחקני התקפה שלנו בראש רביבו, ואז אולי נראה את היסטוריה חוזרת על עצמה..

אבל כפי שצרפת שיחקה מול מלטה, והגנה האנמית של הנבחרת שחקה מול קפריסין לא נראה שכך יהיה, עם כל התקוות שיש לפני כל משחק, תיקו יהיה תוצאה מצויינת מול אחת הנבחרות הטובות בעולם..

15. AFC Member

א. אוואט היה מצוין בקפריסין? תגיד, עיוור שכמותך, האם ראית את הגול שהוא חטף? לא רק החוסר תיאום המדהים בינו לבין הבלמים העווארים שלו (בנאדו ובן-חיים שהשאירו את הדרך פנויה לראופמן) גרם לשער, אלא שוב - קפיצת ה"עוף גוזל" המעצבנת שלו, בו הוא מתרומם לאוויר עם ידיים שלוחות לצדדים, מה שמראה על הייאוש של הבחור. מה זה הניסיון המגוחך הזה לעצור את הכדור עם הקפיצה הזאת??

ב. תאמין לי שכל בלם עדיף על בנאדו ובן-חיים. בורנינג סויל, אין מה לעשות, יש אלטרנטיבה! יש אלטרנטיבה לבלם האדיוט. אמיר שלח, אסי וסיהון ויניב אלול עדיפים בהרבה על הבדיחות הללו. בן-חיים בכל הקריירה שלו היה תירוץ עלוב לשחקן כדורגל, ולא יהיה מי שלא יסכים איתי, בעוד בנאדו זוכה לקרדיט עצום, למרות שהוא לא עשה שום דבר בקריירה שלו!! ניסיון אירופאי עשיר? ראיתם באולד טראפורד איך הוא הסתכל בהתפעלות על חלוצי מנצ'סטר יונייטד מכניעים את אוואט בהנאה צרופה? ראיתם איזה בית ספר עשו לו באביץ' ופראנקה מלברקוזן?
    ותן לי להזכיר לך, אילן, שרוד ואן-ניסטלרוי וסולשיאר הם כלום!! כלום לעומת החלוצים של נבחרת צרפת!! טרזגה והנרי הם החלוצים הטובים בעולם, יותר מראול, ואן-ניסטלרוי, שבצ'נקו, אינזאגי, דל-פיירו, ויירי, כרספו וחבריהם. הם רמה אחת מעל כולם, וגרוע מזאת - סגנון המשחק של שניהם מתאים בדיוק אחד לשני. שים לב כיצד הם משחקים יחד - אם תתעלם מתצוגת ההגנה שיציגו בנאדו ובן-חיים מחר תוכל לראות איך הנרי וטרזגה נהנים מהבלמים הכושלים, וכל זה עוד בלי זידאן ו-וילטורד.

ג. פיימן - יום חלש של הצרפתים לא יעזור!!! אתה לא מבין? הנבחרת של גרנט לא תתקוף ולא תנסה להגן על כבודה לא משנה מה יקרה. צרפת רוצה פשוט להעפיל ליורו הזה ולהשתיק את התקשורת בצרפת שלא מפסיקה להיכנס בהם לאחר ההדחה מהמונדיאל, בעוד גרנט בוודאי אמר לשחקני הנבחרת שהוא רוצה הפסד מינימלי 1:0.

ד. גרנט - תתפטר!! קח אחריות, כי הדרך של הנבחרת סלולה למטה!! נראה לכם שגם אם נגיע למקום השני איכשהו (ולפי המשחקים שלנו מול הנבחרות החלשות בבית בכלל לא מגיע לנו), נראה לכם שננצח בהצלבה? יאכלו אותנו שם בלי מלח! אני אומר לכם, עליה ליורו הזה יכולה להיות האסון הגדול בתולדותיה של הנבחרת. בית עם איטליה, צרפת או הולנד זה כבר לא כמ במוקדמות - זה גדול על הנבחרת שלנו, ובטח שעל הליצן הזה גרנט.