קודם כל רציתי קצת לנקות את הראש מכל החרא שעובר עליי וליהנות מכדורגל אמיתי ולא מה שריאל מדריד מראה לי שבוע אחר שבוע וקצת התבאסתי מהמשחק. מצד שני באיירן מינכן עם היתרון שמרה כוחות ופריז סן ז'רמן אומללה ומגיע להם לסיים ככה עם אפס איום על השער (מהלך אחד מטעות שוער), בלי גול, עם הדחה שנייה ברציפות בשמינית הגמר והפעם אלוהים לא התערב בניגוד לשנה שעברה. ארבע פעמים קיליאן אמבפה הודח בשמינית הגמר בתקופתו במועדון. הוא היה די חלש וגם ליאו מסי לא עשה דבר מעניין, דווקא סרחיו ראמוס בסדר. מרקו וראטי יצליח 999 פעמים עם הסיבוב הדבילי הזה ברחבה ובפעם האלף ותמיד במשחק גדול - זה יתפקשש - אידיוט. מופתע מבאיירן, לא רגיל לראות אותה טקטית כזו, אולי דווקא השנה זה יצליח? מולר מרגש וצ'ופו-מוטינג מרגש (ולא מספיק טוב) אבל היא צריכה עוד כוח התקפי חוץ ממוסיאלה. מה עם סאנה? מה עם מאנה? דה ליכט משחק עם ביטחון.
צ'ופו-מוטינג הוא החלוץ השלישי בהיררכיה, באף קבוצת טופ החלוץ השלישי הוא 'מספיק טוב' אחרת הוא יתמרמר ויעזוב בגלל מיעוט דקות משחק. מאנה הוא הסטאר באמצע והוא חזר מפציעה וכנראה עוד לא כשיר לגמרי ולכן לא פתח. ברוב הפעמים שהוא משחק צ'ופו-מוטינג מספק את הסחורה עם כמה שהוא לא נוצץ יחסית כמו שהיינו מצפים מחלוץ של באיירן (10 שערים ב-17 הופעות בליגה ו4 שערים ב-6 הופעות בצ'מפיונס - יש לו 17 שערים ו-4 בישולים העונה בכל המסגרות ב26 הופעות זה דומה למספרים של נונייז). והחלוץ המחליף השני זה מאת'יס טל שהוא רק בן 17 ועד לפני שנה שיחק בעיקר בכנף שמאל, הוא מאוד מוכשר אבל בהתחשב בזה שצ'ופו מוטינג נותן כאלה מספרים אפשר להבין למה נאגלסמן פתח איתו.
מאנה לא באמת חלוץ, לשחק איתו במשבצת הזו זה עוול. וטל עם כל הכבוד עדיין ילד ולא בשל (וגם לא בטוח שחלוץ זו העמדה הטבעית שלו). קשה שלא להעריך את צ'ופו-מוטינג כי הוא באמת משקיע ותורם המון ללחץ הקבוצתי, אבל יכולות הכדורגל שלו נמוכות מאוד ביחס למה שקבוצה בטופ של אירופה צריכה. סוג של פיירו לעשירים. זה יכול להספיק אם באיירן תמשיך לקבל קבוצות חלשות (יהיו בהגרלת הרבע לפחות 3 יריבות נחותות ממנה משמעותית) / תעמוד טקטית היטב ותנצל את מעט ההזדמנויות שתגיע אליהן כמו אתמול, אבל ברגע שתתמודד מול יריבה שתאתגר קצת יותר את ההגנה הדי שייקית שלה, היא תהיה חייבת חלוץ שיוכל לייצר הזדמנויות בהתקפה ולהבקיע מול כל יריבה.
באיירן מודעת לעניין, זה למה קיין מקושר אליה. אבל קיין לא זמין כרגע בשוק. באיירן היא לא צ'לסי שיכולה להעיף עכשיו 100 מיליון על חלוץ שאולי יתאים ואולי לא יתאים ואם לא יתאים אז יעיפו 100 מיליון בחלון הבא. כשהם מוציאים סכומים שמתקרבים לסכומים האלה, הם מוציאים אותם רק על השחקן שהם רוצים ובטוחים שיתאים להם, לא על איזו פשרה שמביאים כדי שהקהל יהיה מרוצה. הם לא יכולים להרשות לעצמם להיתקע עם שחקנים יקרים שאין להם ביקוש ואין בהם צורך. לגבי מאנה, ממה שהבנתי (ופה אני לא בטוח) ההסבה לחלוץ קרתה לא רק בגלל הירידה בכושר של פירמינו אלא גם בגלל הירידה בכושר של עצמו. יכול להיות שכיום הוא קודם כל חלוץ.
@VAR אני חושב שמאנה כחלוץ יכול לעבוד לאורך זמן אולי בחומר שהיה לידו בליברפול, עם שחקנים שלכאורה מתפקדים על הקו אבל בפועל משחקים גבוה מאוד והם סקנד-סטרייקר לכל דבר: סלאח, ז'וטה, אפילו לואיס דיאז שיחק בעמדה התקפית מאוד. בבאיירן אין לו שחקנים עם נטיות כאלה (אולי רק מולר, אבל סאנה וגנאברי בונים המון מעמדות קצת יותר אחוריות), וכשחקן כמעט בודד מקדימה יהיה לו קשה מאוד למצוא את המרווחים בהגנה ואת המיקום הנכון לכדורים כמו שחלוץ שפיץ אמיתי שלא מקבל עזרה צריך לעשות. אין בעיה לגבי ההחלטה של באיירן לחכות לקיין, אפשר להבין את הנסיבות, אבל היא חייבת תכנית ב' טובה למקרה שזה לא יצליח (מישהו אמר ריאל ואמבפה?). בכל מקרה עם החומר שיש לה העונה הסיכויים שלה לזכות מוגבלים בעיניי, והיא קודם כל תלויה בהגרלה שתהיה לה.
@Captain Canada לא ראיתי את מאנה מספיק בשנים האחרונות, אני מסתמך בעיקר על מה שאוהדי ליברפול כתבו (חלקם קברו לו את הקריירה לפני ההסבה הזו). גם רונאלדו עשה בדיוק את אותה ההסבה. לא מן הנמנע שבאיירן הביאה את מאנה כי לבנדובסקי התחיל לשרוף שם את הגשרים והייתה ציפייה שהוא ייכנס לעמדה הזאת. נאגלסמן גם ככה מאוד לא אוהב את החלוצים הקלאסיים שכל הפונקציה שלהם היא להתמקם ברחבה ולסיים. אם לא היינו רואים בשנים האחרונות את האבולוציה של קיין שמסיימת עונה עם דאבל פיגרס בבישולים אני לא חושב שזה חלוץ שהיה מעניין אותם בכלל. מאנה מביא משהו אחר, והוא גם לא היה יקר מידי בגלל שנכנס לשנה אחרונה בחוזה ורצה לעזוב. באגף אין להם כמעט צורך בו.
אני מניח שבהמשך העונה כשיכנס לכושר משחק מלא מאנה יחליף את צ'ופו בעמדת החלוץ. איתו ההתקפה של באיירן יותר מהירה וטכנית עם כל הכבוד לצ'ופו על העונה הנהדרת שלו. אני חושב נאגלסמן חייב למצוא דרך לשלב יותר את גנאברי. הוא אמנם פחות מוכשר מסאנה וקומאן, אבל יש לו יותרון משמעותי עליהם בכל הקשור לסקורינג, ובעונה נטולת לבה זה משמעותי. גם מאוד מאכזב הירידה של קאנסלו לספסל. לא ברור לי מה העניין שם. נראה שנאגלסמן לא סומך עליו הגנתית.