Carling Cup 2009/10: מנצ'סטר יונייטד זכתה בגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י cityblues, ‏16/6/09.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק אפקט אולד טראפורד. פנדל שרבים לא היו שורקים עליו, אבל אין ספק שהיה מוצדק. לאחר מכן השער השני מקרן שכניראה רק השופט הצליח לראות, אבל היא כמובן מוצדקת. בלאמי מקצץ רגליים ויוצא מהמשחק בלי צהוב, אותו הדבר גם טבז, אבל כמובן שמדובר בהחלטות מוצדקות. ולקינוח תוספת הזמן, למה הוא הוסיף כל כך הרבה זמן? שערוריה. נו אז היו חילופים, וסיטי ביזבזה זמן ואף קיבלה על כך צהוב, וכל כדור שוער לקח המון זמן, ואפילו האוהדים של סיטי עיכבו את החזרת הכדור, אבל 5 דקות. מזל שהוא שרק ישר אחרי ה5 דקות כדי לסיים את המשחק הזה שכולו אפקט אולד טראפורד, אין ספק השופטים של היוניטד וזה בלט היום.

ועכשיו ברצינות, אחרי הדרבי הקודם רבים כאן דיברו על כך שהמשחק היה מכור, שהשופטים בכיס של יוניטד, שזאת הסיבה היחידה לניצחון, היום הוכח שהשופטים גם טועים לזכות הסיטי. היום גם הוכח למה מול סיטי תוספת הזמן היא כל כך ארוכה.

כל הכבוד לסיטי על הניצחון, לטעמי המשחק היה שווה שיווין (יום גדול של גיבן) ובסיטואציה מסוימת גם היינו יכולים לצאת בו מנצחים, אבל סיטי שיחקה עם המון תשוקה היום.
    ועם כל זאת, השגנו שער חוץ, שיחקנו טוב, כשריו ווידיץ' יחזרו גם ההגנה תתיצב, אני אופטימי, בגומלין כבר נסגור את הסיפור.
    זה אפילו יהיה מתוק יותר כי עכשיו אוהדי סיטי כבר חושבים על גמר ראשון בוומבלי מזה שנים רבות, ואחרי הניצחון היום הם כבר יכולים לדמיין את זה, המשימה שלנו היא פשוטה, לנצח בבית, כמובן בשבילנו אבל על הדרך גם לנפץ להם את החלום.

2. AronB Member

אין, אני לא סובל את יונייטד וגם את השיטי התחלתי לשנוא אחרי מה שהתחיל בעונה הזאת, אבל משום מה אני תמיד אעדיף שהשיטי ינצחו בדרבי, יאללה סטרטפורד כל החבר'ה תתחילו לומר שהשיפוט נגדכם וכאלה.. ואז יגידו שהוא תמיד לטובתכם.. ותפילו את כולם בפח.. ויהיה מצחיק.
    חגיגה :)
    פעם הבאה ב27 ?

3. קינג לדלי Member

כמה נקודות.

1.אם לא ניקח גביע עולם בעידן רוני אז כבר לא ניקח בחיינו.הרג לסיטי את הנשמה לבד.
    2.שיי גיבן מדהים,קומפני ענק במיוחד בראש,מנצ'יני משחק בסגנון איטלקי יבש ויותר טקטי סגור אבל זה מצליח כשיש לך טבז במגרש.
    3.מעל כולם דה יונג.כמה אנרגיה,כמה כושר גופני,כמה גמישות.סוגר וגולש בכל פינה,מקללה החדש !
    4.אם בנג'אני לא יתאבד אוהדי סיטי ירצחו אותו.כמה התקפות התחיל ליונייטד בשיא המתח.
    5.לא מקנא במתח שאוהדי סיטי עברו היום.חשבתי מה היה קורה לי במשחק כזה מותח כשהיריבה לא יוצא לי מהרחבה כל סוף המשחק.
    6.אחלה גומלין !

4. פול סקולס Member

אין לי כוח להגיב על המשחק, רק תהייה לשתף אתכם, מה זה החילופים האלה שעשה מאנצ'יני?
    להזמין לחץ בדקות הסיום, שהמשחק יהיה בתוך רחבת החמש שלך, נגד קבוצה עם כ"כ הרבה אופי ו-ווינריות. החליק על הראש.

איך שטבס יצא אמרתי שמאנ'ציני יצא שמוק והוא יקבל אותה ע"ע לותר מתיאוס ב 99...

בגול השני של סיטי גם אוואנס וגם בראון יצאו לעבר קופאני, אברה נשאר לכסות 3 שחקני סיטי באמצע- מחדל :\

רוני מעולה עם הגב לשער, שונא לראות את המערך הזה כשהוא לבד בחוד. משחק טוב שלנו, קשה לי עם איך שאנחנו מול הגדולות. מן משחק נסוג, פסיבי שכזה. סיטי אמנם לא הייתה מאיימת במיוחד אבל הכתיבה את קצב המשחק ברוב הזמן, הרגישה יותר בנוח באמצע. אנחנו שיחקנו על מתפרצות- וכשהן יוצאות טוב זה מדהים וכשהן מסתיימות בכדור ארוך סתמי או מסירת עומק שאפתנית בא לך למות. אברה מעולה גם כן, גיגס ואדווין טובים מאוד.

משהו בנוגע לרפאל: נכון שהיום זה הסתיים בפנדל לחובתו אז הרבה יותר נות לבקר אותו, אבל אני לא מצליח לאהוב, לעכל או להסתגל לדרך שבה הוא מבצע את הסגירות שלו. עומד בקו של המתקיף או לפניו, מנסה לחזות את המסירה (ולאחר החטיפה לרוץ קדימה). מן מנטליות התקפית שבין רגע נראית כמו או שמא נהיית כמו הפקרות. כמובן שנכנסת כאן שאלת ה"נזק העכשווי" לעומת רווחי העתיד, אבל זה לדיון של יונייטד.

לא יודע להחליט האם היה פנדל...

5. the white pele Member

משחק נהדר של יונייטד, לא מובן לי איך זה ברח לנו.
    בעיה ענקית עם כדורי הגובה-פחד אלוהים כל כדור נייח.
    רוני במחצית לאספנים, גם גיבן...
    אני כל כך אוהב שיונייטד נכנסת לזון והעשרים דקות האחרונות היו יונייטד של פעם.
    שער חוץ, משחק שני פתוח לגמרי..
    אתעלם מהפנדל(מקרה גבולי ואני מוכן לקבל שריקה לטובת ההתקפה)אבל לא היתה קרן במהלך הגול השני(לפי ההילוך החוזר הבודד שראיתי) והצהובים לכיוון סיטי(בלאמי וטבז) נשארו עמוק בכיס משום מה.אולי עדיף כך,זה היה משחק של אנרגיות ואמוציות.
    אם יונייטד תשחק עם אותה רוח, אז יהיה בסדר למרות שעם מרכז הגנה כזה, סיטי שווה גול גם אצלנו...

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה דרבי כהלכתו. השופט לא היה נהדר, אבל אני מזכה אותו לחלוטין לפחות בכל הקשור לשער השני - בין אם היתה קרן או לא, אין שום תירוץ לדרך האומללה בה התגוננו כשהכדור חזר לרחבה. זה היה לחלוטין בשליטתנו והכישלון היה כולו שלנו.

חוץ מזה, היה משחק די מאוזן עד השער השני של סיטי, גם מבחינת מצבים. אחריו השתלטנו על המשחק לחלוטין, וכן - תראו כמה טוב רוני משחק כשיש לידו חלוץ נוסף ולמרות מה שפרגי חושב, חלוץ שבסגנונו הוא יותר שותף טבעי מברבא. פשוט מדכא לראותו אותו לבד בחוד. כמה שפרגי ענק, אנחנו מבזבזים את רוני. הוא לא חלוץ חוד ולא יהיה.

זאת, אגב, הסיבה שאחרי מעט מחשבה, אני יכול לענות ל-AronB על השאלה המעצבנת מקודם - ברבאטוב או טבס? לא זה ולא זה. שניהם שחקנים טובים, עבור שניהם (כנראה, במקרה של ברבא) זאת לא הסיטואציה הנכונה.

7. קינג לדלי Member

בהילוך החוזר זה נראה כאילו לא הייתה קרן אבל במשחק עצמו זה היה נראה קרן ברורה ושחקני יונייטד הלכו להגנה ולא התווכחו בכלל.

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לא זוכר כמה קרנות היו לנו היום, אבל היו לא מעט, ורק אחת מהן באמת הגיעה לשחקן יונייטד במצב טוב (מאמה בירם דיוף בתוספת הזמן). כל השאר-או הגבהות כושלות, או קרנות קצרות כושלות, או הזמנה על מגש למתפרצת מסוכנת של סיטי. מנגד-סיטי כבשה די בקלות מקרן שבה ההגנה שלנו פישלה בגדול. זה מתמצת חלק גדול מהמשחקים שלנו העונה-שליטה מוחלטת, אבל בלי הרבה מושג מה לעשות עם זה.

התוצאה היא לא סוף העולם אבל בהתחשב בכך ששערי החוץ תקפים רק החל מההארכה (חוק אידיוטי, או שיש שער חוץ או שאין, למה באמצע?) היא גם לא מציאה גדולה. אם נשחק כמו ב-30 דקות האחרונות ננצח, אם נשחק כמו ב-60 הראשונות או בכל התקופה האחרונה סיטי תעלה לגמר.

9. Bill Shankly Member

גועל נפש איך שטבז התנהג היום. עד כדאי כך קשה לו לתת קצת כבוד לקבוצתו לשעבר ? פשוט קוף. כדורגלנים של היום צריכים להתנהג בכבוד לא משנה מה, הם נחשבים למודל לחיקוי אצל הרבה אנשים וילדים במיוחד. חוץ מזה אני שמח על הנצחון של סיטי אבל באולד טראפורד יהיה סיפור שונה לגמרי. נראה אם הם יחזיקו מעמד.

מילה טובה לשיי גייבון השוער הכי אנדרייטד באנגליה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏20/1/10
  10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה מזכיר לי את שגיא כהן, ממציא תיאוריות ואז אונס את המציאות כדי שתתאים לאותם תיאוריות. מעולם לא הייתה שאלה טבז או אואן כי טבז לא הסכים להיות שחקן מחליף. ואם כבר דיברת על המשחק, אל תמציא תיאוריות שאואן לא עשה כלום, מרגע שהוא נכנס התחיל הבליץ' שלנו. כדור גדול שלו שהציב את רוני באחד על אחד, בעיטה שלו שהכניעה את גיבאן וניצלה מהקו, המון משחק שלו בנגיעה אחד שהפך אותנו למהירים ומסוכנים. לא לדבר על זה שהוא הוריד שחקני הנגנה מרוני ובכך הקל עליו ושכל כדור גובה לכיוון של אואן הוא השאיר אצלנו (מדהים לשחקן שהוא רק 1.75).

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוף סוף אפשר להסדיר נשימה אחרי הדקות האחרונות שהיה נראה כאילו כל שנייה הולך להיכנס הגול אחרי שהם ישבו עלינו עם כל השחקנים שלהם.
    גיבן פשוט אדיר, איזה החתמה ענקית של יוז פשוט נכס האירי הזה שכבר הספקתי לספור כמה הצלות הוא נתן היום, גם את השער אגב הוא היה מונע אם בויאטה לא היה נתקע בו.
    ריצ'רדס מאז שמנצ'יני הגיע פשוט פורח והיום עוד משחק מצוין שלו, החזיר היום על הטעות שלו בדרבי הקודם.
    שני הבלגים במרכז במשחק גם טוב, בויאטה מלבד הטעות החלקית בגול היה בסדר גמור וקומפאני אמנם עם שגיאה שכמעט סידרה לרוני שער עם משחק הקרבה ענקי וכמובן בישול גדול לטבז.
    עדיין לא הצלחתי לפענח באיזה עמדה זבלטה שיחק אבל בכל מקרה הוא היה פנטסטי, אני לא מבין איך לא נגמר לו האוויר אחרי כל השטח שהוא שרף.
    דה-יונג אלוהי ובארי ממשיך בהשתפרות שלו אחרי פתיחת העונה הבינונית ומצדיק במאה אחוז את הרכישה שלו, שוני רייט אחרי פציעה עזר למיכה עם אברה וגם נתן כמה פעולות התקפיות יפות שאחת מהן הובילה לקרן שממנה הגיע השער.
    טבז ובלאמי לא הרפו משחקני ההגנה של יונייטד, משחק מצוין של שניהם שמחזיקים לנו את החוד בכל הזמן שאדבאיור נעדר.
    החילוף של בנג'אני היה המוזר ביותר, אפילו שרוביניו בתקופה רעה ופטרוב הוא סיסי שניהם עדיין שחקנים מהירים שיכולים להוציא מתפרצות או לפחות להחזיק כדור - כל מה שבנג'אני לא יודע לעשות.
    הבחור פשוט נזק מהלך, לא מבין למה שלחו את בוז'ינוב לאיטליה ואותו השאירו.

12. קינג לדלי Member

אתה מצפה מארגנטינאי שיחצין רגשות ?
    לדעתי הוא כיוון לפרגוסון או לגארי נוויל שדיבר עליו היום לפני המשחק על כך שהוא לא שווה 25 מיליון.

גיבן לא אנדרייטד,הוא שוער מאוד מוערך והעונה הפך גם לרייטד לגמרי.
    הוא חד בתגובות שלו ויורד לכדורים במהירות של פומה.

13. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יודע שטבז לא רצה להיות מחליף - הטעות של פרגוסון היא בבחירת המחליף, כלומר ברכישת אואן הנכה.

וצודק - אני ממציא תיאוריות, ובגלל זה ההתקפה של יונייטד נראית כמו שהיא נראית העונה.

14. cityblues beter dead than red

תמה לה המחצית הראשונה.
    סוף סוף האף לא משפיע על השופט במשחק דרבי אבל יש עוד דרבי ושם בטוח יהיה "פרגי טיים".
    לכל הספקנים פה...פנדל היה,היתה עבירה מתמשכת שנכנסה לתוך הרחבה ובלאמי הוא האחרון שיזרוק את עצמו מכל שחקני הפרמיירליג אך הוא איבד שיווי משקל למרות שניסה לתת קטנה לתוך הרחבה.
    לגבי השער השני,לא הצלחתי להבין על מה היה כדור קרן,אך למי אכפת? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

טבז הוא נכס לכל קבוצה והאף אוכל את עצמו על טעותו.דה יונג מלך אין לו תחליף.
    בנג'אני?לא מתאים אפילו להפועל רעננה.

שבוע הבא מחצית שניה,ואני שומר על שקט תעשייתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5headset.Xxx

15. eastlands Member

1-2 וניצחון בדרבי ישששששששששש!
    אמנם חצי הדרך אבל ניצחון בדרבי אחרי פיגור כל הכבוד !

כמובן שלא אהבתי את רבע השעה האחרונה ,ממש סיוט אבל טבז נפל מהרגליים אחרי המאמץ שהשקיע היום ובנג'אני הצליח להטעות את מנציני כשסיפר לו שהוא שחקן כדורגל .
    הרכב טלאים שלנו מול הרכב של ליגת אלופות שלהם (לא אתפלא עם רוני ינוח בשבת נגד האל ,כי גביע הליגה יותר "חשוב"לפתע)

חלוץ כמו אדביור ואנחנו עוברים אותם ,חייבים להטיס אותו מהר ולהכשיר אותו (מזון,תרופות ,פסיכולוג)

שוני חזר מפציעה והיה שקט יחסית למרות שכמעט כבש את השלישי .

כבוד ליריבה על השליטה בחלק האחרון וכמובן שרק האיום
    שופט- סוף סוף גם לנו מגיע בונוס , הפנדל היה גבולי והקרן לא היתה בכלל , בשבת קיבלתי פנדל הרבה יותר גבולי מזה.

חזרנו מהפסד באברטון בשבת ונלחמנו כמו אריות היום -כל הכבוד למתוקים ,דה יונג כבר מזמן מלך !
    הילד בהגנה נזרק לטבילת אש מפחידה יופי מתוק!
    מנציני מנצח עם גארידו ובנגאני זה רק ההתחלה מבטיח - we love you c i t y