אני אתחיל בזה שאני לוקח חלק ממילותיי בחזרה. אי אפשר להגיד שרואים כאן (או בתקופתו באתלטיקו מדריד) פוטנציאל שמתקרב לליאו מסי, רונאלדו, רוני וכו' בתור בני 18. וגם אני ממש לא מבין גדול בשוערים. היו לו השנה מספיק תצוגות מצוינות כדי שאני אהיה בטוח שהוא יכול להיות מספיק טוב בשביל יונייטד. מה ש"מעודד" בסיטוציה עם דה חאה הוא שזה הכל עניין של ביטחון עצמי. זה לא שהוא שוער גרוע שלא יודע לעשות כלום ולא מתאים אפילו לבולטון או נוריץ'. חוץ מכדורי הגובה- שאם אני צריך לנחש ישארו נקודת התורפה שלו כל הקריירה- הוא הראה לנו שהוא יכול לעשות הכל. מיקום, עצירות, משחק רגל מעולה. בשביל להציג את היכולת הזאת עוד פעם יעזרו לו קו הגנה טוב וקבוע מלפניו, וכמובן היכולת לתקשר איתם (לצעוק עליהם) באנגלית. אבל, אם במשך כמה עונות הוא לא יצבור את הביטחון שדרוש לו, נצטרך להיפרד כידידים. כרגע, זה עוד רחוק מכך (הן המצב שבו יש לו ביטחון עצמי והן המצב שבו נשחרר אותו).
אני טעיתי קלות בציטוט, זה היה אמור להיות "ברצלונה של ליג 2" ולא של הפוטבול ליג. מי שאמר את זה הוא לא אחר ממנג'ר הקבוצה, פאולו די-קאניו...
חוץ מכדורי גובה- זה הדבר העיקרי והחשוב ביותר בליגה האנגלית. היכולת להתמודד עם שחקנים פיזיים וכדורי גובה. הוא חייב לשפר את זה, אחרת יחגגו עליו המון, כבר עכשיו חוגגים עליו. אם הוא לא ישתפר בנושא הזה, הוא לא מתאים לליגה הזאת ובטח שלא לקבוצה הזאת.
אם הוא ימשיך להציג יכולת מחפירה בכדורי גובה לאורך זמן (שאת האורך שלו ייקבע צוות האימון של יונייטד), הרי שלא משנה כמה פוטנציאל טמון בו, הוא אכן לא מתאים לנו. ימים יגידו.
ניוקאסל הודחו מול ברייטון זאת חתיכת הפתעה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx. חבל שסווינדון טאון הודחו, היה יכול להיות נחמד מאוד לראות את פאולו די-קאניו בשמינית הגמר.
יש לדה חאה את החבילה השלמה בתור שוער. מספיק היה לראות משחק אחד שלו באתלטיקו מדריד כדי להבין למה. עבודת רגליים מצוינת, קריאת משחק טובה, אינסטינקטים אדירים, הוא גם אתלט, גמיש, שוט סטופר מצוין, כל מה שצריך כדי להיות שוער גדול. צריך לזכור שמדובר בילד בן 20. מניח שמדובר בשוער הטוב בעולם בגילאים האלה. הבעיה היא שהוא גדל בכדורגל הספרדי ולכן הוא מתמודד כרגע עם המון קשיים. מדינה חדשה, שפה חדשה, וכמובן סגנון משחק שונה עם הרבה יותר כדורי גובה ופיזיות. האם הוא יתאים בעתיד לסגנון האנגלי? אני מקווה אבל קשה לדעת. כרגע הוא לא בשל בשביל להיות השוער הראשון שלנו. האם הוא הגיע בשיאו? ברור שלא. שוערים מגיעים לשיאם בגיל 26-27 ואפילו מאוחר יותר. דה חאה הוא פרוספקט ענק ולכן לקחנו אותו. אני מניח שפרגוסון חשב שהוא יוכל להתבגר ביחד עם הקבוצה. בדיוק כמו שהלכנו על ג'ונס וסמולינג למרות שיש שחקנים בשוק שהם כרגע בשלים יותר. הבעיה היא שוידיץ' בקושי משחק העונה ושגם פרדיננד נעדר הרבה בגלל פציעות מה שאומר הגנה צעירה יותר ובעיקר הגנה שיכולה לגונן על דה חאה הרבה פחות. האם דה חאה מספק את הסחורה? ברור שלא. האם המצב היה נראה טוב יותר עם פרדיננד ווידיץ' לפניו? כניראה שכן. האם מדובר בפרוספקט גדול שגם אם לא מרשים השנה יכול להיות ענק בעתיד? ברור שכן. כמו עם כל שחקן צעיר אחר, אנחנו צריכים להיות סבלנים ולדעת להסתכל מעבר למשחק הקודם או המשחק הבא. דה חאה יכול להיות עבורנו מה שקסיאס, בופן וולדז הם עבור ריאל, יובנטוס וברצלונה. שוער שיהיה השוער הראשון שלנו להרבה מאוד שנים. ובשביל זה שווה להתנהג בסבלנות ולא להרוג את הילד כבר בתחילת דרכו אצלנו.
לפרגוסון? למה פרגוסון לא יוצא טוב לכדורי גובה? פרגוסון הוא זה שסופג כמעט כל משחק איזה שער תורן שטותי שעולה בנקודות? (או במקרה הזה בעליה לשלב הבא במפעל) להגיד על שוער שהציג עונה וחצי טובה בקבוצה בינונית בספרד פוטנציאל רק כי הוא צעיר והציג הצלות זה קל מדי, אבל הביטחון העצמי הירוד (שכן, גם לסר פרגוסון יש חלק בזה, אבל אי אפשר להפיל את הכל עליו) והיציאות מחוץ לשער (ובפרט לכדורי גובה) זה דבר די בסיסי שהיית מצפה משוער להצליח בו, לפחות לא לטעות בו באופן שיטתי ללא שום שיפור ביכולת. יש לך בעיית ביטחון? אחרי הכל הוא פותח בהרכב של מנצ'סטר, יותר ביטחון מזה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
זהו שהוא לא ממש פותח במנצ'סטר יונייטד. אין לי את הסט' המלאה אבל להערכתי הוא לא פתח ביותר מ65% מהמשחקים. יש שם רוטציה בינו לבין השוער הדני ואני לא ממש לא בטוח שזה אידיאלי עבור הביטחון שלו. ומעבר לבעיית ביטחון יש פה בעייה בסיסית ביציאות לכדורי גובה.
קודם כל, הוא פתח יותר ממנו. אבל זה בכלל לא משנה. עצם זה שלמרות כל הטעויות נותנים לו צ'אנסים, צריך לעודד אותו, אפילו במקצת. אבל שוב - מעבר לביטחון, יש לו בעיה קריטית יותר, כנראה נקודה שהוא לא היה צריך כ"כ להתמודד איתה בליגה הספרדית.
אני אלך על לסטר כזו שתפתיע העונה בגביע ותגיע הכי רחוק מבין הקבוצות שלא מהפרמייר-ליג. הכסף הגדול בבניית הסגל סוף סוף בא לידי ביטוי והם התחברו בדיוק בזמן משחקי הגביע ונכנסו למומנטום חיובי- בערך כמו רדינג בשנתיים האחרונות. לדעתי הם ידברו חזק גם עליה. אני מקווה שלא ניחסתי אותם לקראת ההגרלה היום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx סטיבנג' קבוצה חזקה מאוד גם כן.
הגרלת שמינית הגמר: ליברפול - ברייטון אברטון - בלקפול / שפילד וונסדיי צ'לסי - בירמינגהאם קרולי - סטוק סטיבנג' - טוטנהאם נוריץ' - לסטר סנדרלנד/ מידלסברו - ארסנל/ אסטון וילה מילוול / סאות'המפטון - בולטון אין ממש משחקים יוצאי דופן.
ארסנל, בהנחה שסאנדרלנד תעבור בסופו של דבר את מידלסבורו והיא תעבור את וילה, קיבלה את ההגרלה הקשה מבין הגדולות. #חסרימזל.
ה7 דקות האלו של אסטון וילה - התצוגה ההגנתית הכי גרועה שראיתי בחיים שלי. וכל זה, בלי להוריד את הקרדיט שמגיע לארסנל על ההתמדה והעלייה עם הזיקוקי דינור בתחת למחצית השנייה. אבל, מה זה לעזאזל התאקלים האלה בתוך הרחבה?
מזל שיש ריצ'רד דאן... אלוהים יודע איך הגמלוני הזה בכלל סיים את המשחק הזה על המגרש. הוא היה חייב לקבל את הצהוב השני בפנדל. זו באמת היתה התפרקות מנטלית מרשימה של וילה, כפי שחשבתי שרק ארסנל מסוגלת לנפק. איבדו לגמרי את העשתונות ומאוד עזרו לנו בקאמבק. מק'ליש היה חייב להגיב מוקדם יותר, לעצור את הסחף איכשהו עם חילוף שאולי ירגיע את המשחק.