Fa Cup 2012\13 - וויגאן מחזיקת הגביע!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Mellow29, ‏14/11/12.

1. פול סקולס Member

קייטע, זו בדיוק הטענה פה,
    האובר-חשיבות שמייחסים שם באופ"א או פיפ"א או מה שזה לא יהיה לכדורגל נבחרות.

נעזוב את זה שלדעתי ההישג של מנצ'יני גדול משל דל בוסקה (זה לא משנה את הדעה שלי לגבי מנצ'יני, מאמן בינוני לחלוטין שאשמח אם יישאר בסיטי עוד 50 שנה)- האחד רושם לעצמו הישג שנמשך על פני שנה שלמה, כאשר אין ברשותו סגל שחקנים שיש לו עליונות **ברורה** על פניו שאר הקבוצות, לעומת האחר שיש לו סגל מפלצתי והוא זוכה איתו בטורניר של 7 משחקים או כמה שזה לא יהיה.

ואם ניקח את זה לדיון השחקנים,
    לפי מה הם בוחרים אותם, יכולת אישית או התארים ששחקנים זכו בהם?
    כי אם יש שם שחקנים של ברצלונה שנכנסו לנבחרת השנה בגלל הזכייה של ספרד ביורו (פיקה, בוסקטס, צ'אבי נניח) אז לדעתי בלי ספק בכלל הם היו צריכים לפנות את מקומם לשחקנים בולטים של סיטי, יובנטוס או דורטמונד למשל.

עריכה: קייטע, אתה מודד את דל בוסקה בקריטריון של "השיג שלא הושג מעולם", אבל מעבר לזה שגם לאראגוניס יש חלק בהישג הזה, זה גם חורג הרבה מעבר לעונה האחרונה בלבד.
    וכן, אלכס תמצת את זה הרבה יותר טוב ממני, "להעביר אימונים ולא להפריע"... למרות שבשלב הבתים היה נראה שהוא כן מפריע..

וואט דה פאק, פתאום קלטתי שזה בכלל הדיון של הגביע האנגלי.
    אפשר להמשיך בפורום העולמי...

נערך לאחרונה ב: ‏7/1/13
  2. סדרו קייטע Member

זה כמו שתכתוב למה זכיה גראנד סלאם יותר חשובה מזכיה בעשרה טורנירים קטנים או מיקום גבוה יותר בדרוג העולמי, שמסמלים יותר יציבות לאורך עונה. או למה בענפים מסוימים זכיה בגמר אולימפי הרבה יותר משמעותית מכל התחרויות האחרות יחדיו. ככה זה.

סיטי, לאור כשלון שלה באירופה, היא בכלל לא צד בדיון.

3. פול סקולס Member

"ככה זה" אולי מבחינת הוועדה הבוחרת של הארגונים האלה,
    אבל ממה שיצא לי לראות בפורומים, לא מעט אנשים מביעים מורת רוח, זה הכל. זו זכות שעוד נשארה בידינו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

4. סדרו קייטע Member

תרשה לי להמר שלפחות חלק מאותם אנשים גם טוענים בויכוח אחר, שמסי לא יכנס לרשימת הגדולים ביותר עד שהוא לא יזכה מונדיאל.

זה מה שנפלא בטענות מהסוג הזה: אפשר להשתמש בהן מתי שנוח.

5. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

טיול קליל בצ'לטנהאם. היו לא מעט דקות מתות במשחק, אבל כשאברטון לחצה על הדוושה זה נגמר בכדור ברשת של בראון.
    כנראה שמויס חשש מסנסציה ולכן עלה עם ההרכב החזק ביותר, צר לי שבמשחק כזה רוס בארקלי לא שותף, אני בטוח שהוא היה מביא יותר תועלת מנייסמית', שגם מול קבוצה נחותה בהרבה לא עשה פעולה חיובית אחת.

בסיבוב הרביעי המשוכה תהיה הרבה יותר קשה. סביר להניח שזו תהיה סנדרלנד, אלא אם כן הוונדררס יפתיעו באצטדיון האור... נקסט.

6. ARSI Member

איך שניקרתי במחצית השנייה. הייתי מנקר גם בראשונה אם הייתי רואה אותה. המשחקים האלו, שבהם משחקת קבוצה מליגה מאוד נחותה ומטיסה כדורים למעלה נגד קבוצת פריימירליג שווים רק עד הדקה ה-45 בערך. בדרך כלל אז האחרונה כבר ביתרון בטוח ואין סיכוי שהאנדרדוג ישווה.

7. nwish Member

מסי הוא כבר הגדול היותר בהיסטוריה, סטטיסטית, גם מבחינת תארים, וגם מבחינת יכולת.
    סבבה?

ה-11 היו מגוחכים, ואתה, שאני בד"כ מאוד מעריך את דעותיך אגב, אינך בדיוק מונע מאובייקטיביות-יתר כשאתה מגיב על כך.
    זה אחד המקרים בהם אתה בדעת מיעוט כי אתה פשוט טועה. אמת, היורו מקבל משקל נכבד וטוב שכך, עם זאת, הוא לא מבטל את מה שקרה בשנה שעברה באירופה ובתחילת השנה הזו.

לריאל צריכים להיות שלושה נציגים, רונאלדו, ראמוס וקסיאס (שאגב, לא היה צריך להיות מי יודע מה גדול כשהקבוצה שלו מעכה את הליגה, וכשספרד דילגה ביורו, אבל בכל זאת, עם קבלות כאלה קשה להתווכח).
    ובארסה? אין שום סיבה שאלבס יעטר את הנבחרת, בעיקר כשהוא הולך מדחי אל דחי בכל הנוגע ליכולתו, וגם ג'רארד פיקה נראה כמו פח אשפה וסביר שאם היה צריך לבצע יותר מ-"קבל כדור מהקישור, חכה שנייה, החזר אותו לקישור" בספרד ובליגה, היה מתקשה, כי בפעמים בהן כן הפעילו עליו לחץ (דרוגבה), הוא נמעך כמו גבעול שדרכו עליו.

מסי, אינייסטה וצ'אבי הם באנקרים, אוקיי, הסכמתי.
    עכשיו, האם פלקאו נתן עונה טובה יותר מדרוגבה, שניצח את אירופה לבדו? האם הוא עשה יותר מואן פרסי שמפציץ כבר שנה ללא הכרה וסחב את ארסנל למקום 3, עם סגל שבלעדיו נראה כמו מרכז טבלה, וזה אחרי חיזוק? ומה עם אגוארו שנתן אליפות בדקה ה-90 לסיטי והיה נהדר כל אותה עונה?
    התשובה היא לא, אגב, גביע אופ"א זה נחמד, אבל זו לא תצוגה כמו של דרוגבה בצ'מפיונס, ובספרד הוא לא עשה קרוב למה שואן פרסי השיג בליגה קשה יותר.

לגבי המאמנים, את ספרד גם אחותי הקטנה הייתה מובילה לזכייה ביורו, ולזכות בגביע הספרדי בלבד עם הקבוצה הכי טובה בעולם זה במקרה הטוב כשלון קולוסאלי.
    קלופ היה צריך מועמד יחד עם קונטה ומוריניו, וקונטה היה צריך לזכות כי הוא היחיד מהם שהקבוצה שלו עודנה מתפקדת כהרגלה ועודנה מובילה את הליגה, ועוד בפער ניכר (דורטמונד נראית זוועה בליגה יחסית ליכולותיה, המוכרות לכולנו).

בקיצור, קרקס בחסות פלאטיני והתרפסות פושעת בפני מכונות היח"צ מספרד.

נערך לאחרונה ב: ‏8/1/13
  8. סדרו קייטע Member

כתבתי שלפיקה, אלבס ואלונסו אין מקום בהרכב. השאר מוצדקים או לפחות לגטימיים.

דרוגבה נתן חמישה משחקים טובים ב2012. ואן פרסי כשל באופן מוחלט ביורו, הטורניר החשוב של העונה מבחינתו ובסך הכל לא הציג יכולת יותר גבוהה מפלקאו (שגם מוביל את קולומביה לצמרת הבית הדרום אמריקאי). והוא בטח לא משחק בליגה קשה יותר, זו בסך הכל עוד קלישאה חסרת בסיס לאוסף. למעשה מה שפלקאו עושה בחצי העונה הנוכחית עולה על כל מה שואן פרסי עשה בארסנל. עכשיו, זה לא שבחירה בואן פרסי הייתה ביזיון, אבל הוא לא עשה מספיק בכדי שאי בחירה בו תסמל משהו שמתקרב לעוול. נניח שזה 50/50. לא חושב, אבל נניח.

אגב, אם אני לא טועה, הרשימה הזו נבחרה על ידי שחקנים, מאמנים וכו' ולא נקבעה על ידי ועדה של פיפ"א, כך שנראה לי שאתה נובח על העץ הלא נכון.

במאמנים הבחירה של דל בוסקה לגטימית לדעתי, גם אם זו לא הבחירה האישית שלי. להבדיל, המיקום של גווארדיולה בטופ 3 ופרגוסון במקום החמישי מגוחך ומתבסס על רפיוטיישן יותר מאשר על הישגים ב2012.

9. nwish Member

אתה טועה, את ה-11 בוחרת ועדה של פיפ"א במשותף עם הצבעות האוהדים, שרובם כידוע - מטומטמים ופאנבויז.

אתה רואה מצב בו קפטנים ומאמנים בוחרים את הרשימה ואנדראה פירלו לא נמצא בה?

פלקאו לא עשה שום דבר יוצא דופן, והליגה אנגלית חזקה מהספרדית בחלקה הארי, אם נשמיט את שתי הגדולות, אם אתה לא רואה את זה - צר לי, אני פשוט לא מסכים איתך.
    ואן פרסי נותן שנה שלמה בלי לחדול להבקיע, הולנד כולה נראתה זוועה ביורו ואם כבר - הוא היה אחד מנק' האור הבולטות בה.

ושוב, ליורו, שהוא במקסימום 7 משחקים, צריך להיות משקל גדול מל-7 משחקי ליגה, נניח, אבל אם ואן פרסי נותן שנה לא פחות ממדהימה ולא נבחר רק ע"ס טורניר של 7 משחקים, זה מגוחך (שזו נקודתי הראשונית).

לגבי דרוגבה, גם בליגה הוא היה מצויין, ההישג המשמעותי שלו הוא התואר שרשום על שמו בלעדית, והבאתי אותו קונטרה לכל מי שיטען שפלקאו זכה בגביע אופ"א.
    ואגב, מה פלקאו כבר עשה השנה? 16 שערי ליגה? ביג דיל, אני ראיתי אותו מציג סיומת נהדרת מול בארסה ונחנק מול ריאל, חלוץ אדיר שההייפ סביב לה-ליגה גורם לאנשים לחשוב שהוא הטוב בעולם, כשבפועל הוא השלישי אחרי אן-פרסי וזלאטן.

10. alexshw Member

קלופ לקח דאבל על הראש של באיירן שהציגה סגל אחד החזקים ביבשת ובעלת יכולת כלכלית יותר טובה. נוסיף לכך יכולת משכנעת של הקבוצה בצ'מפיונס בהמשך השנה.
    גם קונטה עשה עבודה גדולה והחזיר את יובה לקדמת הבמה, אבל לדעתי עבודתו של קלופ הייתה יותר קשה בגלל היריבות.

11. Mellow29 Kopite

הנה הבחירות של האנגלים שההשתתפו בבחירה (עיתונאים ושחקנים):
    http://www.101greatgoals.com/wp-content/gallery/gimages/bafusadcaaatrcy.Xxx

12. סדרו קייטע Member

ואן פרסי היה קטסטרופה ביורו וגול אחד נגד גרמניה לא ישנה את זה. אז נכון שהוא היה חלק מנבחרת מאכזבת, אבל ככוכב שלה כביכול, חלק לא מבוטל מהאחריות לחולשה צריכה ליפול עליו. גם מול מילאן הוא היה רע מאד (הבקיע רק בפנדל ולא עשה כמעט כלום).

בסך הכל, ואן פרסי נתן שנה מדהימה כמו שנתנו מעט חלוצים אחרים, אבל בלי שום הישג ממשי, עם כל הכבוד לתפיסה הוונגרית שרואה במקום בטופ 4 תואר. רק מה לעשות, שגם (מעט) חלוצים אחרים נתנו שנה מדהימה? הוא לא צריך להיות שם יותר מקבאני, זלטאן ובטח פלקאו. ומכוון שרק אחד יכול להיבחר (הרי רונאלדו ומסי חייבים להיות בפנים), ההשארה שלו בחוץ היא יותר מלגטימית, גם אתה רואה את הדברים אחרת.

אתה מחזיר שוב לדיון הזה, אבל אין מה לעשות, הליגה הספרדית חזקה כיום מהאנגלית בכל תחום שאינו מתקשר לשיווק או לדימיון, כך שגם הליגה שבה הוא משחק לא אמורה להיזקף לזכותו של ההולנדי. לא יודע אם זה יהיה המצב עוד שנתיים או חמש מהיום. אתה יודע, שרונאלדו הבקיע במספרים מדהימים באנגליה (עונת 2007/8), אף אחד לא התקרב אליו. כיום יש שלושה שחקנים (שניים מהם לא כוכבים גדולים ואחד לא נחשב לגולר גדול) שמבקיעים במספרים דומים לואן פרסי.

אין לי שום מחלוקת איתך שפירלו היה חייב להיות שם. כמוהו גם לאם בנוסף לפפה, טיאגו סילבה או הומלס על חשבון פיקה. גם בחירה באשלי קול (או אלבה) על חשבון מרסלו היא בהחלט לגטימית.

מה שכן, מצחיק שאתה כותב על "הייפ" כסיבה לבחירה של אוהדים, כאילו כל העולם הוא ישראל. הרי אם הפרמיירליג היא הליגה הכי מתוקשרת ופופולרית בעולם, אתה רוצה לספר לי ששחקן של אתלטיקו מדריד נכנס ל11 על חשבון שחקן של יונייטד בגלל פופולריות והייפ?

נ.ב

יפה לראות מהבחירה של האנגלים שהם לפחות לא מוטים בכלל.

13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשבע לכם שאם לא הייתי קורא בפורומים שבחרו הרכב 11 לא היה לי מושג. זה מעניין מישהו?
    כדור הזהב אני מבין, מסורת והכל, זה נהיה חשוב לשחקנים לזכות בזה, מה זה ההרכב הזה? תדאגו לעזור לשופטים במקום להתעסק בקקי.

14. Gunner_ForeveR Member

יש שערי חוץ בגומלין? או שכל תוצאת תיקו תביא להארכה?

15. alexshw Member

אין שערי חוץ. זו לא שיטת בית וחוץ. כל תיקו יביא הארכה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/1/13