Le Tour De France 2011

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏2/7/11.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רמי, אם לא אחד מהאחים שלק עדיף כבר שהטור יילך לקונטאדור. אוואנס רק מגיב להתקפות ולא יוזם שום דבר. מצדי קונטאדור יברח היום וישאיר גם את אוואנס מאחור. כן סמים או לא סמים בעבר, האופי ההתקפי של קונטאדור פי כמה יותר נחמד לראות מהפאסיביות המעצבנת של האוסטרלי. אם אני צריך לבחור בין הרע במיעוטו אז אני גם בוחר בקונטאדור במקום ארמסטרונג שגם לא בלט בבריחות כמו שקונטאדור כבר הראה בקריירה שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/11
  2. guyholl Member

אני מסכים עם de Middenweg(שברח לי השם שלך). ההתקפה של קונטדור אתמול הראתה למה הוא זכה בכל כך הרבה גראנדטורים. ברגע שהוא הריח את ההזדמנות, הוא פשוט תקף, גם אם זה לא בדיוק תנאי השטח שהוא מעדיף גם אם זה קצת מסוכן וגם אם יש סיכוי לא קטן שההתקפה תכשל(כמו אתמול). אני מעדיף אותו בכמה עשרות מונים על אוונס, שיש לו דקה וחצי על אנדי וכמעט שתיים על קונטדור שאותם הוא הרוויח בלי לתקוף בכלל (למרות שיאמר לזכותו שבינתיים לא הייתה לו שום סיבה לעשות מהלך התקפי בטור הזה).

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלוהים איזה קטע! כבר שנים שלא התלהבתי כך מהטור דה פראנס!
    כמה שאני לא סובל את קאדל אוואנס, הבחור הזה פשוט בן זונה. מדהים לראות שהוא עוד מצווה למעשה מרוכבים אחרים לעזור לו בזמן שהוא צריך להיות האיש שהולך לקחת את הטור. אני לא מצליח להבין את הראש של הבחור הזה. מצד אחד פחדן ולוזר, מצד שני הוא סוגר בעלייה רצחנית יותר משתי דקות כדי להשאיר אותו במרוץ לזכייה בטור.

כל כך שמחתי לראות את אוואנס בבעיות, כל כך צעקתי מול הטלוויזיה כשאנדי שלק בק"מ פשוט נסע בעמידה. קונטאדור איבד היום את הזכייה בטור, כך לפחות אני מעריך, אבל האם נראה מחר למשל את פרנק שלק באיזה מעשה גבורה? ברור שאוואנס שוב לא יזיז את התחת השמן שלו כי הוא יכול ביום שבת להפוך לאלוף.
    קיבינימט, למה האוסטרלי הארור הזה לא קיבל בדרך איזה פנצ'ר...

וואו, מחר עוד יום שכזה. הדרמה עוד בהחלט לא נגמרה ומיותר לציין שמחר שוב הכל תלוי באחים שלק כי אוואנס לא יעשה שום ניסיון לברוח. הוא מאמין שהוא יכול לסגור את הפער ב-TT.

4. h2z Member

או שקונטאדור מנפח ליריביו את האגו, או שהוא גמור. למרות הנפילה שלו היום, אני לא הייתי ממהר לפסול אותו. רכיבה מדהימה של אנדי שלק שנחלש קצת בסוף (סוף סוף קאדל עושה משהו!) אבל אני יצליח גם מחר להשיג את קאדל ווקלר ב2-3 דקות ולא למעוד במירוץ נגד הזמן, הדרך שלו לנצחון סלולה. מקווה שגם מחר יהיה מעניין ומותח כמו היום!

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי קונטאדור גמור. אם הוא מחר לא סוגר לפחות איזה שלוש דקות על אנדי שלק אז הוא לא יתקרב לזכייה בתואר. האלוף לשעבר יודע לרכב נגד השעון, אבל הוא מעולם לא יסגור פער של איזה 3 דקות בטח לא נגד אוואנס. אל תשכח בבקשה את קונגו ובאסו שעדיין מדורגים כרגע לפני קונטאדור.

אם לא נראה דרמה עוד יותר גדולה הטור הולך בין האחים שלק לקאדל אוואנס כשבעיקר אנדי מועמד לזהב מבין האחים. 90 אחוז שקונטאדור גמר היום את הטור שלו.

6. guyholl Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    קטע אדיר. אני חושב שזה אחד הקטעים הכי טובים שראיתי בטור מזה הרבה זמן.
    שאפו עצום לאנדי, הוא ענה לכל המבקרים עם מהלך סופר נועז וגם מבריק טקטית מבחינה קבוצתית. פשוט מדהים מה שהוא עשה שם, קנה אותי מחדש. התוכנית של לאופרד עבדה כמו בספר, מאמץ קבוצתי אדיר ועכשיו הם בעמדה מדהימה לקראת שתי הקטעים שנותרו.
    גם לאוונס מגיע הרבה כבוד על מה שהוא עשה היום. באיזהשהוא שלב זה היה הוא שהוא מתחיל לעבוד, או שהוא יכול להגיד שלום לטור. הוא בחר באופציה הראשונה, ובחיי שזה היה מרשים ביותר. פשוט קרע את עצמו על הגלבייה והצליח בסוף לקחת שתי דקות מאנדי ולהשאיר את עצמו חזק בתמונה. פראנק הוא המנצח הגדול של היום, לא עבד שנייה היום והוא נמצא ב8 שניות לפני אוונס שהרג את עצמו בסוף. הוא כנראה מחר יתקוף מוקדם, כשאנדי ינסה להשאר על הגלגל של אוונס. יש סיכוי לא רע לשתי השלקים על הפודיום, אני רק מקווה שלפחות אחד מהם יהיה על המדרגה הגבוהה ביותר. ווקלר ילבש את הצהובה גם מחר, וגם הוא בפוזציה מעולה לפודיום. תומאס ווקלאר, פודיום, מי היה מאמין בתחילת הטור. קונטדור וסאצ'ס התפרקו והסיפור שלהם נגמר סופית.

7. h2z Member

לדעתי כולם קרובים לאפיסת כוחות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ובכל מקרה, היחיד שכן רצה למזער נזקים היום היה קאדל, באסו וקונגו רק נצמדו וקיוו לטוב, היה מצחיק לראות שלקח לאוואנס כמה דקות להתעשת על עצמו אבל הוא לבטח למד היום - מחר אם השלקים שוב יתקפו, הוא לא יתן להם לברוח. אני לא אוהב את הסגנון הפסיבי שלו, אבל אם מחר הוא מצליח להשתחל לפני אנדי אז הוא באמת ראוי, אחרת זאת הבלחה חד פעמית. אבל אם הוא יזכה, אי אפשר יהיה לקחת את זה ממנו - הובלת המרדף בקטע קריטי מאוד בלי שום עזרה מהקבוצה שלו (איפה בורגארט ובעיקר הינקאפי?!), ראוי להערכה.

8. shlomydavid מנהלים

http://www.thomasjamesholidays.co.uk/wp-content/uploads/hungred-post-thumbnail//images/live/Tour-De-France-2011-tour_de_france_logo.Xxx

אנדי שלק ניצח בקטע ה-18. תומאס ווקלר שמר בקושי על החולצה הצהובה.

אנדי שלק (לוקסמבורג, לאופרד-טראק) רשם הערב ניצחון גדול בקטע ה-18 בטור דה פראנס 2011, 200.5 ק"מ בין פינרולו לגאליבייה סר שבאלייה.
    אנדי שלק הציג יכולת טיפוס יוצאת דופן וחצה ראשון את קו הסיום בזמן של 6:07:56 שעות.
    הטור דה פרנאס חגג היום 100 שנים של טיפוסים על הרי האלפים במסלול שבסיומו הגיעו הרוכבים אל הנקודה הכי גבוהה אי פעם אליה טיפסו בטור דה פראנס - הר גאליבייה סר שבאלייה, בגובה של 2,645 מ' מעל פני הים.
    ההר היה נקודת הסיום של הקטע ה-18 אליו הגיעו הרוכבים לאחר 200.5 קילומטרים ושלוש עליות בדרגת הקושי הקשה ביותר (HC).
    אנדי שלק, שהחל את הקטע בפיגור משמעותי מהמוליך ווקלר ומהפייבוריט לניצחון קאדל אוונס, ברח לדבוקה 60 ק"מ לסיום - והדביק את המובילים עד אז.
    את הקילומטרים האחרונים שלק כבר עשה לבד, בדרך לניצחון גדול בסיום יותר מ-6 שעות של רכיבה מייגעת.
    אחיו של אנדי, פרנק, ניצל את העייפות של אוונס והקדים אותו ב-8 שנ' כשסיים שני, 2.07 דק' אחרי אחיו.
    אוונס הגיע שלישי, 2.15 דק' אחרי המנצח.

* תומאס ווקלר, שנראה סובל מאוד בחלקים רבים מהעליות, נתן פייט לא-אנושי ונשאר במקום הראשון, בפער של 15 שניות בלבד מקאדאל אוונס.
    הוא כבר אמר לא פעם שאין לו סיכוי לזכות בטור, אבל הצרפתים לא מתרשמים וחולמים על חלום המנצח הצרפתי הראשון בטור אחרי יותר מ-20 שנה.
    ווקלר נותר בראש, הרבה בגלל הסיוע של אוונס. הרוכב האוסטרלי, שפעמיים כבר סיים את הטור שני ומקווה לא להירשם בהיסטוריה כיאן אולריך ב', סגנו הנצחי של לאנס ארמסטרונג, הוביל את הדבוקה שנותרה ונלחם כמעט לבד מול אנדי שלק בעשרת הקילומטרים האחרונים.

* אלוף 2010, אלברטו קונטאדור, התקשה בעלייה לגליבייה, והגיע רק 3:50 דק' אחרי אנדי שלק.
    קונטאדור מפגר בסיכום הכללי ב-4:44 דק' אחרי ווקלר, והסיכוי לתואר רביעי בטור דה פראנס נראה קלוש.

* פרנק שלק, עשה מיני פריצה משלו ממש לקראת סיום הקטע ועלה למקום השלישי, כשהוא רחוק 1:08 דק' מווקלר.
    קאדל אוונס ירד אל המקום הרביעי, אך קיצץ עוד שש שניות מווקלר ורחוק 1:12 דק' מהמקום הראשון.

* ילה ואנאנדרט ימשיך ללבוש מחר את החולצה המנוקדת.

* מארק קאבנדיש ימשיך ללבוש מחר את החולצה הירוקה.

* ריין טראמיי (אסטוניה) בן ה-24 ילבש מחר את החולצה הלבנה.

http://d.yimg.com/i/ng/sp/ap_photo/20110721/all/l5338034.Xxx
    אנדי שלק חוגג על קו הסיום את הניצחון

http://d.yimg.com/i/ng/sp/ap_photo/20110721/all/l5337855.Xxx
    ווקלר שורד עם החולצה הצהובה גם את הקטע ה-18

* מחר יתקיים הקטע ה-19 בטור בין מודן ולפרז'וס לאלפ דואז (109.5 ק"מ).
    מחר ייצאו הרוכבים אל יום הטיפוס האחרון של הטור.
    הקטע נחשב לקצר יחסית, אבל כולל בתוכו את ה-'קול דו גליבייה', פיסגה בגובה 2,556 מ' (מדורגת בדרגת הקושי HC), ובסיומו את העליה לאתר הסקי 'אלפ דואז' בגובה 1,850 מ' (מדורגת בדרגת הקושי HC).
    בעליה זו 21 עיקולים ואורכה מגיע לכמעט 14 ק"מ.

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/11
  9. רמי Member

תודה אנדי שלק!

אין לי מושג מתי הפעם האחרונה שבה התרגשתי ככה מקטע, אולי בTT שהיה בALP D'UEZ (ארמסטרונג ראשון, באסו שני), אבל זה לא משנה. היום היה פשוט מדהים!.

איך לאנשים יש בושה בכלל לבוא בתלונות לפרנק/אנדי כשיש רוכב שפשוט אסור לו לזכות בכלום העונה לשם קאדל אוונס, שגם אם טיל בליסטי ירדוף אחריו הוא יחפש מישהו שיעשה לו טובה ויציל אותו ממנו.
    הוא אולץ היום לרכב בראש הדבוקה, וגם אז הוא עוד "העיז" לבקש מהשאר שידחפו קדימה. ככה נראה זוכה פוטנציאלי? ככה נראה רוכב שסיים במקום השני? פשוט עלוב. אבל נעזוב אותו. יש דברים חיובים להתמקד בהם:

1. אחרי 5 שנים יהיה זוכה שהוא לא ספרדי!. באמת שחשבתי שקונטאדור יראה אחרת היום, אבל לשמחתי הרבה הוא גמר היום את הטור, ולקינוח סאנצ'ז הגיע משהו כמו שעתיים אחרי אנדי אז אפשר להפרד גם ממנו.

2. אוונס נדרש לעבוד מאוד מאוד קשה היום (כמו כולם) ואני מאמין שגם מחר הוא יסבול, מה שיגרום לו להגיע מותש למה שהוא "חולם" עליו - TT.

3. תומאס וולקר מקים לתחיה את הרוכבים הצרפתים. לפני כמה שנים היה הייפ סביב כריסטוף מורו שהוא יכול לזכות והוא פישל בענק, ועוד כל מיני שמות נזרקו לאוויר (כריסטוף לה-מבל?!?!). בשורה התחתונה מאשר רישאר וירנק, לא היה לצרפתים רוכב מהשורה הראשונה, ווקלר הוא באמת אחד כזה. שאפו ענק לרוכב הכי מרגש שיש בפלוטון!.

4. אנדי שלק!

10. johnnie walker Member

אנדי שלק וקונטאדור ברחו קדימה והשאירו את ווקלר ואוואנס מאחור, אוואנס מנסה עדיין לשמור על משהו אבל ווקלר. נראה גמור וכנראה שהטור השנה ילך בין אנדי, אוואנס או קונאטדור.

לי באופן אישי הדהירה המטורפת היום של קונטאדור אחרי ההתמוטטות אתמול מזכירה מסומם אחר, פלויד לאנדיס ב-2006 שיום אחד נראה על סף עילפון ויןם אחרי קרע את המסלול בדרך לנצחון, אני מקווה שמישהו יעשה למסומם הספרדי בדיקה בסוף הקטע היום כי מה שהולך איתו
    מזכיר מאוד את לאנדיס ונראה קצת לא הגיוני וכשנזכרים בעברו המפוקפק של הספרדי הכל מתאים לתמונה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/11
  11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שזה מצב מאוד עצוב שאנשים ממהרים לחפש איפה ייתכן שימוש בסמים ואצל מי. אנדי שלק איבד זמן משמעותי ביום שלישי, ויומיים אחרי זה דפק הופעה. אז מה, הוא מסומם? די. לענף הזה היו ועדיין יש מספיק בעיות מבלי שאנשים יחפשו עוד דברים. עד שיקרה משהו בבדיקות, מבחינתי כולם נקיים.

12. h2z Member

אני גם ממש לא בעד האשמות כאלו, במיוחד כשאין ראיות. לדעתי הרכיבה של AC היום "הסגירה" אותו - אין שום סיכוי שהוא משתמש בסמים, אחרת לא היה נשבר כך בקילומטרים האחרונים. לרגע היה נראה שהוא מצליח לשלוף את השפן מהכוכב בסגנון של פאנטאני, בסוף נגמר לו האוויר. אנדי גם בקושי סיים היום וקאדל שוב הוא המנצח הגדול שנמצא רק 57 שניות מאחור. לדעתי יש לו כרגע את הסיכוי הכי טוב לזכות בטור.

13. guyholl Member

עוד קטע נהדר. קונטדור הלך היום על הכל או כלום עם ההתקפה 16 קילומטר מהזינוק שלקח איתו את אנדי שלק, אך בסופו של דבר לא יצא לו מזה יותר מדי. לא הצליח לקחת זמן משמעותי מהשלקים ואוונס וגם את הניצחון על הדואז הוא לא הצליח לקחת. מה שכן, הרבה כבוד מגיע לו על הניסיון. אוונס נראה חזק מאוד, אנדי נראה קצת יותר חלש אבל זה מובן אחרי שלקח חלק בשתי בריחות יום אחרי יום שאחת מהן היא בריחות סולו. פראנק אכזבה עצומה. הייתי בטוח שעל האלפ הוא הולך להיות הרוכב החזק ביותר בהתחשב בנסיבות של הימים האחרונים, אך בסוף לא רק שהוא לא הצליח לשגר התקפה אחת רואיה לשמה כל היום, הוא בקושי הצליח להשאר עם אנדי ואוונס בסיום. כנראה צריך פשוט להפנים שהוא לא ברמה הזאת.

מחר הTT המכריע כש57 שניות מפרידות בין שלק לאוונס. אוונס על הנייר לפחות אמור להיות מסוגל לקחת את הזמן הזה משלק בנג"ש של 42 קילומטר אבל הוא היה גם אמור לקחת שתי דקות לפחות שתי דקות מססטרה ב2008 בנג"ש של 52 קילומטר ואנדי הוא שען טוב יותר מססטרה. לאנדי עוד יש את ההיתרון של לזנק אחרון וניתן לראות שיפור אצלו בTT בכל שנה שעוברת. בנוסף קטע הנג"ש הזה מגיע אחרי שלושה שבועות של רכיבה יומיים ברוטאלים במיוחד באלפים וליכולת התאוששות של הרוכבים תהיה חשיבות רבה.
    צפו לדרמה.

14. רמי Member

עוד קטע שיכנס לרשימת הקטעים הגדולים של הטור.
    קונטאדור שתוקף אחרי 15 ק"מ כבר בעליה הראשונה, שלק מגיב, אוונס יורד מהאופניים וחי בסרט שיש לו פנצ'ר פעמים ואז מחליף ומאבד זמן יקר, שלק וקונטאדור מתנערים משניהם וווקלר נשאר בשום מקום, אין לו מושג מה הוא עושה, הוא מחכה לפלוטון? הוא ממשיך לבד? כל זה בעליה הראשונה רק!. פשוט מדהים.

כל הכבוד לקונטאדור על רכיבה סופר אגריסיבית. חשבתי שהוא ואנדי יצליחו לפתוח פער משמעותי יותר ויסיימו בפער של 2 דק' לפני אוונס/וולקר ופרנק שלק, אבל DECENT יוצא מן הכלל של אוונס החזיר את כולם לקראת הALP D'HUEZ.

כל הכבוד לפייר רולאנד על ניצחון צרפתי יוקרתי ביותר. רוכב צעיר שכנראה נשמע עליו לא מעט.
    כל הכבוד לרוכבים הצרפתים באופן כללי, מוקדם עוד לסכם את הטור אבל לא חושב שהיה מי שהימר על מצב שבו שני קטעים לסיום יש שני צרפתים בטופ 10.

אנדי נראה סחוט לגמרי ואני חושש מאוד ש57 לא יספיקו לו מחר. מנגד יש את תקדים ססטרה שהצליח להחזיק מעמד נגד אוונס והוא היה רוכב בינוני מאוד, בלשון המעטה, בTT.
    אנדי עם יתרון מוראלי של החולצה הצהובה, יתרון טקטי שהוא רוכב אחרון, ושיפור ניכר שהוא עשה בTT = אופטימיות זעירה ביותר.

לדעתי הפודיום סגור. אפשר גם להגיד בבטחון שפרנק לא יסיים מעל המקום השלישי. מה שמשאיר אותנו עם שאלה אחת? מי יהיה זה שיסיים פעם שלישית כסגן ומי יהיה זה שישבור את המחסום למקום הראשון.

הימור שלי - הפער בין אנדי לאוונס יהיה לכל היותר 10-15 שניות. אני מאוד מקווה שלטובת אנדי!.

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/11
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב קיבלנו היום הרבה דרמה, אבל הסיפור עדיין לא נגמר לכאן או לכאן. הפייבוריטים הרגו גם היום אחד את השני, דקה ב-TT יכול להיות משימה בלתי אפשרית בשביל אוואנס. בקו הסיום נראה שהאוסטרלי קצת יותר רענן מאנדי שלק, אבל לך תדעו מה יקרה מחר.

אוואנס פייבוריט, אבל ברור שאנדי שלק לא יוותר כל כך בקלות. מצפה לנו מחר סיום אדיר, אני לפחות מקווה ששלק יחזיק מעמד...