http://www.thomasjamesholidays.co.uk/wp-content/uploads/hungred-post-thumbnail//images/live/Tour-De-France-2011-tour_de_france_logo.Xxx פייר רולאן ניצח בקטע ה-19, אנדי שלק זכה בחולצה הצהובה. פייר רולאן (צרפת/יורופקאר) רשם הערב ניצחון בקטע ה-19 בטור דה פראנס 2011, 109.5 ק"מ בין מודן ולפרז'וס לאלפ דואז. רולאן פרץ כ-2 ק"מ לסיום, עבר את אלברטו קונטאדור, וחצה את קו הסיום ראשון בזמן של 3:13:25 שע'. רולאן בן ה-24 הפך בכך לצרפתי הראשון שזוכה בקטע בטור דה פראנס 2011, ולצרפתי הראשון שמנצח בקטע הקשה בדרך לפסגת האלפ דואז מאז ברנאר הינו ב-1996. את הקטע המפרך סיימו הרוכבים בעליה אל ה'אלפ דואז', כמעט 14 קילומטרים המתעקלים 21 פעמים בדרך אל אתר הסקי הנמצא בגובה של 1,844 מ' מעל פני הים. עוד לפני זה עלו הרוכבים שתי עליות נוספות בקטע הקצר אך המפרך. את הפריצה של חבורת המובילים קיבלנו כבר בהתחלה כשאלברטו קונטאדור שהתחיל את היום בפיגור גדול מאוד ממתחריו לניצחון הכללי, ניסה להשיג יתרון אך לא הצליח לפתוח פער מספיק מקאדל אוונס, אנדי ו-פרנק שלק. קונטאדור, כאמור, פתח אגרסיבי מאוד לא רק עם אופניו, אלא גם עם אחד האוהדים בצד הדרך שפרץ מולו עם מזרק, ברמיזה לחשדות סביב האלוף על שימוש בסמים. קונטאדור לא היסס, הלם באגרופו במקניט והמשיך לדווש במלוא המרץ בקטע הקשה. דווקא בתחילת העליה האחרונה הצליח קונטאדור לברוח, אך סיים את המירוץ רק 34 שנ' לפני שלישיית מתחריו ולא קיזז מספיק זמן כדי שיהיה לו סיכוי ממשי לזכות במירוץ כולו. סמואל סאנצ'ס (ספרד) הגיע שני, 14 שנ' אחרי המנצח, ואילו קונטאדור הגיע שלישי, 23 שנ' אחרי רולאן. * אנדי שלק (לוקסמבורג/לאופרד-טרק), שהגיע יחד עם אוונס ואחיו פרנק, 57 שניות מהמנצח, עלה למקום הראשון בדירוג המצטבר וילבש מחר את החולצה הצהובה. * פרנק שלק נמצא במקום השני בדירוג הכללי, 53 שנ' מאחיו הצעיר, ובמקום השלישי עומד קאדל אוואנס שרחוק 57 שניות מהמקום הראשון. * תומאס ווקלר, שלבש את החולצה הצהובה במשך עשרה ימים רצופים, ירד אל המקום הרביעי ורחוק 2:10 דק' משלק. דמיאנו קונאגו, שחצה את קו הסיום של היום יחד עם האחים שלק נמצא במקום החמישי ואילו אלברטו קונטאדור נמצא במקום השישי ורחוק 3:55 דק' מהמקום הראשון. * בזכות המקום השני בקטע, יסמואל סאנצ'ס השתלט על החולצה המנוקדת ויוכתר למטפס הטוב ביותר של הטור דה פראנס 2011. * מארק קאבנדיש ימשיך ללבוש מחר את החולצה הירוקה והוא מוביל ב-15 נק' על חוזה חואקין רוחאס שבמקום השני. * בזכות הניצחון בקטע, פייר רולאן בן ה-24 ילבש מחר החולצה הלבנה. http://d.yimg.com/i//ng/sp/eurosport/20110722/25/a66b76546e9fe6bc762151c3782ae44b.Xxx פייר רולאן חוגג על קו הסיום את הניצחון http://img828.imageshack.us/img828/3263/34875469282207201117044.Xxx אנדי שלק לובש את החולצה הצהובה בתום הקטע ה-19 * מחר יתקיים הקטע ה-20 בטור, 42.5 ק"מ נגד השעון בעיר גרנובל. הקטע כולל גבעות קטנות (593 מ' הגבוהה שבינהן), שיהווה קושי נוסף לרוכבים.
ההימור שלי: אנדי שלק ינצח אך קונטאדור יערער להתאחדות הספרדית שתכריז עליו כמנצח האמיתי. ברצינות, ממה שיצא לי לראות לא חסרה דרמה, מאוד נחמד, אבל אני רחוק מלהיות אוהד של הענף.
החלפת האופניים של אוואס נגרמה עקב תקלה בהילוכים, לא תקר. לגבי ברטי, היה מצחיק מאוד לראות אותו מאגרף אוהד שהתחפש לאחות וניסה לקחת לרוכב דגימת דם בעזרת מזרק ענק, קטע מעולה! http://uk.eurosport.yahoo.com/video/220720...ing-doctor.html
הקטע עצמו אולי היה מצחיק, אבל אני לא סובל את כל המטומטמים שרצים ליד הרוכבים. בצורה הזאת הם מונעים אולי מהתחרות להתפתח. אני לא מאמין שלרוכבים הפייבוריטים היה את הכח, אבל מה היה קורה אילולא אנדי שלק היה רוצה לברוח? http://www.wvbocht7.nl/wp-content/uploads/2011/06/tendam-470x312.Xxx הרוכבים ההולנדים מאד נהנו אתמול בפנייה מספר 7, אבל הבנתי שווקלר די התעצבן שם. פנייה מספר 7 נחשב כבר שנים ל'פנייה ההולנדית' והצבע הכתום בולט שם לעין. כמו שכתבתי למעלה גם פה אני אגיד לכם אותו דבר. לי אין בעיה שיש שם חבר'ה בכתום שמעודדים, אבל תמיד צריך לשמור מרחק ולתת כבוד לרוכבים שבאמת עובדים קשה. לצערי כששותים יותר מדי בירה אז לא תמיד ההתנהגות הולמת. אני מניח שברגע שיום אחד אוהד מפיל רוכב פייבוריט הארגון יחליט לשנות משהו בטרוף הזה. לפעמים באמת מדהים שלא קורים יותר תאונות.
האמת שזה כבר קרה: בטור של 99' הוביל ג'יוזפה גריני כשבקילומטר האחרון נעמד אוהד לצלם - באמצע הכביש, גריני ניסה לחמוק לצד שמאל, אבל לרוע מזלו גם האוהד זז ימינה שלו והם התנגשו. האיטלקי הספיק לעלות חזרה על האופניים ולנצח ב-21 שניות. ארמסטרונג כמובן זכה בטור בסופו של דבר. מאז עברו 12 שנה ושום דבר לא השתנה, אני בספק אם משהו ישתנה אלא אם יקרה משהו ממש חריג.
עוד לא חצי דרך ואבאנס כבר אכל 27 שניות מההפרש של אנדי שעומד כרגע על 30 שניות, בקצב הזה לא נראה שאנדי יצליח לשמור על החולצה הצהובה עד סוף היום עריכה: זה נראה גמור, אבאנס כבר מוביל על אנדי והפער רק הולך וגדל, יש לנו מנצח לטור 2011.
שאלה למומחים: בעיקבות מה שהולך לקרות היום (כנראה פער של מ"ס שניות בודדות בין הראשון לשני), יש סיכוי שמחר הקטע יהיה תחרותי ויהיו בו פריצות ? אני זוכר ששמעתי בזמנו שהקטע האחרון הוא מעין סיבוב ראווה למנצח..
טכנית, אין שום חוק שמונע מלהתחרות ביום האחרון. מעשית, הסיכוי לעשות משהו בקטע כמו זה הוא אפסי כמעט. בכלל עושה רושם שהפער הולך להיות בערך דקה לטובת אוונס, עוד יותר סותם את הגולל על הסיכוי שנראה משהו מחר.
טוב כנראה לא הערכתי נכון את הזמנים, ואכן במצב שנוצר אין סיכוי למשהו מחר.. ואם כבר שאלות, אז יש לי עוד כמה. איך זה שאנדי שלק איבד כ"כ הרבה זמן היום, ולמה הוא יחסית חלש בקטע נגד השעון ? ומה הופך את אוונס למצטיין בקטע שכזה?
אנדי אם TT לא רע בכלל לטעמי בהתחשב במאמץ שהוא השקיע בשבוע האחרון, אבל גם זה לא הספיק נגד היכולת המפלצתית של אוונס היום ובטור בכלל. שלוש שנים ברציפות שאנדי מסיים מקום שני ואני לא בטוח שיהיו לו הזדמנויות הרבה יותר טובות מאלה. עושה רושם שהסיכוי הכי טוב שלו לזכות בטור זה אם הערעור של הUCI התקבל והזכייה של קונטדור ב2010 תפסל ותעבור לאנדי. ברכות לאוונס בכל אופן, העדפתי את אנדי במיוחד על מה שהוא עשה באלפיים ביומים האחרונים אבל גם אוונס לדעתי אלוף ראוי לטור של השנה.
יש רוכבים טובים בספרינט, יש כאלו שטובים בסיבולת - עליה. הספרינט דורש יותר טכניקת רכיבה ומשלב אלמנטים של מירוץ אופניים באולמות. בעליה פשוט צריך רגליים חזקות וסיבולת לב ריאה. השלקים טובים מאוד בעליה אבל חלשים בספרינט. אוואנס נחשב Jack of all trades, רוכב שעושה את הכל בצורה טובה, אבל לא מושלמת. היה ברור מראש שאנדי לא מסוגל להתמודד מול אוואנס במירוץ נגד הזמן. הטקטיקה שלו הייתה להשיג יתרון משמעותי בהרים, ברגע שהיתרון היה דקה בודדת, הסיפור היה כמעט גמור.
לא ברור לי מהאיפה התחזית הזו שלך שזו ההזדמנות הכי טובה של אנדי לזכות. שנה שעברה נגד יכולת שיא של קונטאדור הוא הפסיד את הטור על "מקרה השרשרת", והשנה הוא הפסיד אותו לאוונס על הירידה תלולה וגשומה באלפים. שלק סוגר 3 סגנויות, ועוד אחת מהג'ירו, הוא בן 26 והוא יהיה יכה בטור יותר מפעם אחת. כל הכבוד לאוונס. אם יש מגיע בספורט, כמאמר הקלישאה, אז הגיע לו לזכות אחרי כל השנים שלו בצמרת הרכיבה העולמית. הזכיה שלו מזכירה לי מאוד את זו של ססטרה. אוונס הוא רוכב טוב ממנו וגם אי אפשר לומר שזו הברקה חד פעמית כי הוא כבר היה סגן פעמיים, אבל זה הרי ברור לכולם שהוא לא יזכה שוב. אני לא יודע אם זה מעניין את שלק, אבל טיפה חבל לי בתור אוהד שלו, אבל הוא היה יכול לקחת בקלות את החולצה המנוקדת עם טיפה יותר מאמץ אתמול בALP D'HUEZ, אבל זה סתם קטנוניות. יופי של טור השנה, אולי הטוב ביותר בעשור האחרון.
לדעתי גם אנדי לא חשב שקאדל יצליח כל כך במירוץ נגד הזמן. כד עוד הוא עצמו לא ישתפר בתחום הזה, או לחלופין יפתח פער משמעותי יותר בהרים, אין לו סיכוי לנצח. לא כל שנה ברטי יפגין חולשה כזאת...